29 Δεκ 2009

«Στόπερ ανεξαρτήτου κόστους»


Ο Κώστας Αντωνίου ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται οικονομικό θέμα για την απόκτηση στόπερ, μαζί με τον Νίκο Νιόπλια τόνισαν πως δεν παραχωρείται ο Βύντρα, ενώ έκλεισαν την πόρτα για Παλέτα.

Τα τελευταία χρόνια θα λέγαμε, δεν υπάρχει μεταγραφική περίοδος που στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού να μην υπάρξει αναφορά για ενδιαφέρον των «πρασίνων» για έναν μεγάλο σε αξία στόπερ. Φυσικά και σε αυτή του Ιανουαρίου, η απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού είναι το θέμα που κλέβει την παράσταση. Δεν είναι λίγοι αυτοί που αναφέρουν πως το οικονομικό θα είναι αγκάθι για την υλοποίηση μιας τέτοιας μεταγραφής, ωστόσο ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Κώστας Αντωνίου, ο οποίος μαζί με τον προπονητή του «τριφυλλιού» Νίκο Νιόπλια, είχαν συζήτηση με τους ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού, ξεκαθάρισε πως αν βρεθεί ο κατάλληλος ποδοσφαιριστής, το οικονομικό δεν θα σταθεί εμπόδιο. Οι δύο άνδρες μίλησαν για όλους και για όλα στην Παιανία, από τον Βύντρα και την πρόταση δανεισμού που αρνήθηκαν, τον Σαλπιγγίδη για τον οποίο συμφώνησαν πως θέλουν να μείνει, μέχρι και τους τρεις κομμένους. Αναλυτικά ο τεχνικός διευθυντής και ο προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησαν...

Για Βύντρα (Αντωνίου): «Μας έγινε μια πρόταση για δανεισμό από την Σιένα του Μαλεζάνι, αλλά εμείς αρνηθήκαμε. Τώρα αν έρθει μια πρόταση για παράδειγμα 2.000.000 ευρώ, τότε θα το σκεφτούμε. Όμως επειδή εμείς έχουμε στόχο το πρωτάθλημα, θα το σκεφτούμε ακόμα περισσότερο για τους βασικούς ποδοσφαιριστές, όπως είναι και ο Λουκάς».

Για Σαλπιγγίδη (Αντωνίου): «Τον αγαπάμε είναι ένας ποδοσφαιριστής που μας αρέσει. Έχουμε κάνει την πρότασή μας που είναι ικανοποιητική και αξιοπρεπής δεν τον πιέζουμε και περιμένουμε την απάντησή του».

Για Σαλπιγγίδη (Νιόπλιας): «Εγώ δεν έχω πρόβλημα να τον χρησιμοποιώ ακόμα και αν συμφωνήσει με άλλη ομάδα και φύγει το καλοκαίρι. Αυτά γίνονται μόνο στην Ελλάδα, με την παρουσία του μου δείχνει ότι είναι εδώ. Ο Δημήτρης μιλάει στο γήπεδο, όσο είναι καλός θα παίζει»

Για Μάτος και Ντέιβιντ (Αντωνίο): «Είναι δύο παίκτες που έχουν δοθεί δανεικοί για έναν χρόνο. Αν θα θέλαμε να τους πάρουμε πίσω θα έπρεπε να μπούμε σε διαδικασία συζήτησης με τις ομάδες τους. Ο Ντέιβιντ είναι ένας ποδοσφαιριστής για τον οποίο με έχουν ρωτήσει μάνατζερ πόσο πωλείται. Υπάρχει ρήτρα 2.000.000 ευρώ».

Για Κλέιτον, Μάντζιο, Τζιόλη (Αντωνίου): Υπάρχουν ομάδες που ενδιαφέρονται, αλλά είναι μόνο για δανεισμό. Μόνο μία υπήρχε για πώληση, αλλά την αρνήθηκε ο παίκτης. Όσο είναι στο ρόστερ της ομάδας μας θα μπορεί να τους υπολογίζει ο προπονητής, αλλά φυσικά παραμένουν υπό παραχώρηση».

Για Κλέιτον, Μάντζιο, Τζιόλη (Νιόπλιας): Αφού είναι στο ρόστερ υπολογίζονται. Για παράδειγμα τώρα που θα λείπει ο Σιμάο αν χρειαστεί δεν θα πάρω τον Τζιόλη στην αποστολή; Θα τον πάρω. Το ρόστερ είναι για να το αξιοποιούμε, αλλά φυσικά κριτήριο είναι η προπόνηση και υπάρχει μια ιεραρχία. Για παράδειγμα ο Σισέ είναι ο πρώτος μας επιθετικός. Δεν μπορείς να κάνεις επαναστατικές αλλαγές».

Για στόπερ (Αντωνίου): Σίγουρα μας έχουν γίνει προτάσεις για ποδοσφαιριστές. Σε εμάς αυτή την στιγμή πρωτεραιότητα είναι να πουλήσουμε τους ποδοσφαιριστές που δεν υπολογίζονται για να μειώσουμε και το μέγεθος του ρόστερ. Δεν πρέπει να μπούμε στην νοοτροπία να πάρουμε ποδοσφαιρισδτή μόνο για να πάρουμε. Θέλουμε να βρούμε έναν κεντρικό αμυντικό που να αρέσει στον προπονητή, να έχει τα στοιχεία που θέλει, να αρέσει και στην ομάδα. Το οικονομικό δεν είναι πρόβλημα. Είναι μια παράμετρος, αλλά αν βρούμε τον παίκτη που θέλουμε και θα είμαστε σίγουροι γι' αυτό, δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Γι αυτό γιατί θέλουμε τόσο πολύ το πρωτάθλημα».

Για στόπερ (Νιόπλιας): «Εμείς θέλουμε να έρθει ένας παίκτης έτοιμος. Να έρθει για παράδειγμα την Τετάρτη και να μπορεί να παίξει την Κυριακή. Με αυτή την λογική η αγορά της δεν μπορεί να μας απασχολήσει γιατί εδώ και αρκετό καιρό βρίσκονται σε διακοπές. Ο Παλέτα είναι καλός παίκτης τον είχα παρακολουθήσει στην Λίβερπουλ, αλλά έχω αμφιβολίες για την ετοιμότητά του. Αν πάντως δεν έρθει στόπερ θα πρέπει να αναζητήσουμε την λύση εκ' των έσω και είναι ο Σαριέγκι που δεν τον έχω δει, αλλά και ο Κατσουράνης που μπορεί να παίξει εκεί».

Για Σκόκο (Νιόπλιας): «Είναι καλός παίκτης, αλλά τώρα τι να τον κάνω. Καλούς παίκτες έχει και η Καβάλα και ο Εργοτέλης».

Για Σκόκο (Αντωνίου): «Είναι θέμα που έχουν βγάλει οι μάνατζερ. Κανένας δεν έχει έρθει σε εμάς να μας πει τίποτα, δεν υπάρχει θέμα».

Για Σαριέγκι (Αντωνίου): «Είμαστε θετικοί να του ανανεώσουμε το συμβόλαιο, θα πρέπει να τον δει και ο Νιόπλιας, αλλά όπως είπα είμαστε αρχικά θετικοί».

«Εξετάζεται» ο Πόγκατετζ


Ο Εμάνουελ Πόγκατετζ προτάθηκε στον Παναθηναϊκό και η περίπτωση του εξετάζεται από το τριφύλλι. Ο Αυστριακός κεντρικός αμυντικός αγωνίζεται στην Μίντλεσμπρο.

Ο 26χρονος αρχηγός της εθνικής Αυστρίας είναι το νέο όνομα που προστέθηκε στη λίστα με τους υποψήφιους πράσινους στόπερ ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου. Ο διεθνής άσος εξετάζεται από το τριφύλλι καθώς πρόκειται για πολύ καλή περίπτωση και το συμβόλαιο του με την ομάδα της Τσάμπιονσιπ λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τους Αυστριακούς δημοσιογράφους ο Πόγκατετζ ταιριάζει απόλυτα στον παίκτη που επιθυμεί ο Νίκος Νιόπλιας αλλά δύσκολα θα φύγει από την «Μπόρο». Πάντως, αν η μεταγραφή δεν γίνει τώρα δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι.

Οι πράσινοι επιθυμούν την απόκτηση ενός στόπερ αλλά γίνει αυτό πρέπει να υπάρξουν και αποδεσμεύσεις. Η Αταλάντα έχει επανέλθει για τον Αλέξανδρο Τζιόλη που δεν υπολογίζεται από το τριφύλλι ενώ Σιένα φέρεται να ενδιαφέρεται για τον Λουκά Βύντρα.

Η καριέρα του:
1999-00 Στουρμ Γκρατς 0 (0)
2000-01 Κέρντεν 33 (0)
2001-02 Λεβερκούζεν 23 (0)
2002-03 Λεβερκούζεν 3 (0)
2002-03 Ααράου (δαν.) 21 (3)
2003-04 Γκράτσερ (δαν.) 31 (1)
2004-05 Γκράτσερ (δαν.) 22 (0)
2004-05 Σπάρτακ Μ.(δαν.) 11 (0)
2005-06 Μίντλεσμπρο 24 (1)
2006-07 Μίντλεσμπρο 35 (0)
2007-08 Μίντλεσμπρο 24 (0)
2008-09 Μίντλεσμπρο 27 (0)
2009-10 Μίντλεσμπρο 8 (0)

28 Δεκ 2009

Γαλλικά... βλέμματα για Σισέ!


Οι εμφανίσεις του Σισέ με τον Παναθηναϊκό δεν γίνεται να αγνοηθούν από τους ανθρώπους της εθνικής Γαλλίας ειδικά από τη στιγμή που το Μουντιάλ πλησιάζει. Σύμφωνα με το RMC.FR, το περιβάλλον του 29χρονου φορ διατείνεται πως ο Ραϊμόντ Ντομενέκ θα στείλει συνεργάτη του προκειμένου, να δει αγωνιζόμενο τον άσο του Παναθηναϊκού.

Ο Σισέ έχει εκφράσει επανειλημμένως ότι θα ήθελε να συμπεριληφθεί στην αποστολή της εθνικής Γαλλίας για το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής και επιδόσεις του στο σκοράρισμα αποδεικνύουν εμφανώς την θέλησή του να πετύχει τους στόχους του τόσο με το Τριφύλλι όσο και τους προσωπικούς του.

Τα κατορθώματά του με την πράσινη φανέλα έφτασαν φαίνεται στα αυτιά του εκλέκτορα των Τρικολόρ, Ραϊμόντ Ντομενέκ και όπως αναφέρει το περιβάλλον του ποδοσφαιριστή, στενός άνθρωπος της εθνικής Γαλλίας θα παρακολουθήσει από κοντά τον Σισέ είτε στον αγώνα του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ είτε με την Ρόμα, είτε και με στους δύο, σε περίπτωση που καταστεί απαραίτητο.

Μάλιστα, τα μάτια του Ντομενέκ, στο τσεκάρισμα του Σισέ, ίσως αποτελέσει ο Ζεράρ Ουγιέ, που είναι ο τεχνικός Διευθυντής της Γαλλικής Ομοσπονδίας. Ο πρώην προπονητής της Λίβερπουλ, είχε δώσει το «οκ» του κατά το παρελθόν για να φορέσει τη φανέλα των Κόκκινων της Αγγλίας και σίγουρα έχει την καλύτερη άποψη για τα προσόντα του επιθετικού του Παναθηναϊκού.

Μπιάνκι: "Περιμένω πρόταση από τον ΠΑΟ"


Εν αναμονή της κίνησης του Παναθηναϊκού για την απόκτηση του Γκάμπριελ Παλέτα βρίσκεται η Μπόκα Τζούνιορς.


Μιλώντας σε Αργεντινούς δημοσιογράφους για τα τρέχοντα μεταγραφικά θέματα των "χεϊνέζες", ο τεχνικός διευθυντής Κάρλος Μπιάνκι αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον του Τριφυλλιού για τον 23χρονο κεντρικό αμυντικό.

Ο επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος της Μπόκα τα είπε για αρκετή ώρα με τους εκπροσώπους του Τύπου, αφού η ομάδα έχει πολλά ανοικτά μέτωπα. Στη συζήτηση κυριάρχησε το ενδεχόμενο να έρθει δανεικός στο Μπουένλος Άιρες από την Ατλέτικο Μαδρίτης ο Μάξι Ροντρίγκες, καθώς και η ανανέωση του συμβολαίου του Χουάν Ρομάν Ρικέλμε.

Στην διάρκεια της κουβέντας, ο Κάρλος Μπιάνκι ρωτήθηκε για τις διαφαινόμενες πωλήσεις των Χούλιο Κάσερες και Γκάμπριελ Παλέτα.

Σχετικά με τον δεύτερο απάντησε: "Ο Παναθηναϊκός θέλει τον ποδοσφαιριστή και έχουμε μιλήσει με ατζέντηδες που συνεργάζονται μαζί του. Οι Έλληνες γνωρίζουν τις απαιτήσεις μας.
Περιμένουμε στις επόμενες ημέρες να έρθει επίσημη πρόταση, για να την δούμε. Ίσως μας την στείλουν μέσα στην εβδομάδα, ίσως από τη νεά χρονιά. Εφόσον μας ικανοποιήσει οικονομικά, θα την αποδεχτούμε".
Ο Μπιάνκι υποστήριξε ότι η Μπόκα συζητά και το δανεισμό του με το κατάλληλο αντίτιμο, ενώ δεν αποκάλυψε ποιες είναι οι απαιτήσεις της για την παραχώρηση του Γκάμπριελ Παλέτα.

Σε άλλη ερώτηση σχετική με το θέμα του Παλέτα, ο Κάρλος Μπιάνκι αναφέρθηκε στην απόκτηση κεντρικού αμυντικού από την Μπόκα: "Πριν πουλήσουμε τον Χούλιο (σ.σ. Κάσερες) και τον Γκάμπριελ (σ.σ. Παλέτα), θα πάρουμε ποδοσφαιριστή σε αυτή τη θέση.
Ο προπονητής (σ.σ. Άλφιο Μπαζίλε) θέλει τον Κάτα Ντίας της Χετάφε, όμως είναι πολύ ακριβός. Η πιο εφικτή λύση είναι ο Λεάντρο Ντεσάμπατο (σ.σ. της Εστουντιάντες) και αυτή την περίπτωση δουλεύουμε".

Σύμφωνα με τον τεχνικό διευθυντή της Μπόκα, το θέμα του Ντεσάμπατο θα κλείσει μέσα στην εβδομάδα, οπότε θα ανοίξει ο δρόμος για την πώληση του Γκάμπριελ Παλέτα...

Σισέ: «Μη με ξεγράφετε!»


Κάθε άλλο παρά μετανιωμένος για την επιλογή του να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό εμφανίστηκε ο Τζιμπρίλ Σισέ. Μιλώντας σε μέσα ενημέρωσης της πατρίδας του, ο Γάλλος αναφέρθηκε στους λόγους που ήρθε στο Τριφύλλι, εξήγησε γιατί έφυγε από την Μαρσέιγ και προειδοποίησε όσους δεν τον υπολογίζουν.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σισέ:

-Ξαναγεννήθηκες στον Παναθηναϊκό;

«Όχι, γιατί δεν ήμουν νεκρός. Αλλά διασκεδάζω και έγινα ξανά αυτός που ήμουν. Κάποιοι είπαν πως έκανα ένα λάθος αλλά ήξερα πως αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Δεν έχω καμία αμφιβολία για τον εαυτό μου ακόμη και αν χάσω δέκα ευκαιρίες σε έναν αγώνα. Είναι η δύναμή μου που μου επιτρέπει να ανακάμπτω συνεχώς. Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι τόσο εύκολο. Το ποδόσφαιρο είναι κλειστό γιατί όλες οι ομάδες θέλουν να κερδίσουν τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ».

-Το ξεκίνημα σου στην Ελλάδα δεν ήταν και τόσο καλό. Πήρες μία κόκκινη κάρτα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και αποκλειστήκατε από την Ατλέτικο Μαδρίτης…

«Ουσιαστικά σκόραρα στο πρώτο ματς που έπαιξα (σ.σ. με Εργοτέλη). Ο αποκλεισμός στη Μαδρίτη ήταν καταστροφή, αλλά ευτυχώς δεν μας επηρέασε στη συνέχεια».

-Επεσες ωστόσο και θύμα ρατσιστικής επίθεσης;

«Ηταν σε ένα φιλικό. Αυτά συμβαίνουν παντού. Η Ελλάδα δεν είναι ρατσιστική χώρα. Μόνο αυτή η ομάδα έχει πρόβλημα (σ.σ. Ολυμπιακός Βόλου). Ειλικρινά, ξαναβρήκα τον εαυτό μου εδώ. Έχω ένα υπέροχο διαμέρισμα με θέα στη θάλασσα και έχει 18 βαθμούς Κελσίου Δεκέμβριο μήνα. Νιώθω σαν το σπίτι μου».

-Γιατί επέλεξες τον Παναθηναϊκό το περασμένο καλοκαίρι;

«Ήταν η μόνη ομάδα που θα μου επέτρεπε να παίξω στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αποκλειστήκαμε γρήγορα αλλά έχουμε ένα ωραίο ταξίδι στο Europa League. Θα αγωνιστώ κόντρα στον Μεξές στη φάση των 16. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού έχουν φιλοδοξίες. Τα τελευταία δεκατρία χρόνια έχουν πάρει μόνο ένα πρωτάθλημα και θέλουν να ανεβάσουν την ομάδα. Αν σε αυτό το πρωτάθλημα δεν "χαμογελάσουμε", θα το κάνουμε την επόμενη σεζόν. Είναι εξαιρετικοί άνθρωποι, όπως και ο πρόεδρος, Νικόλας Πατέρας. Υπέγραψα για τέσσερα χρόνια στο σύλλογο και θέλω να τους δώσω ότι μου έδωσαν».

-Γιατί δεν συνέχισες στη Μαρσέιγ;

«Μου είπαν να φύγω από την ομάδα το 2008. Δεν υπήρχε άλλη λύση. Ήμουν καταδικασμένος να παίζω ως αλλαγή. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν υπολογιζόμουν αφού είχα σκοράρει πολλές φορές την περασμένη περίοδο. Συμμετείχα και στην πρόκριση της ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν μ’ αρέσει να κάθομαι στον πάγκο. Μετά από αυτό με δάνεισαν στη Σάντερλαντ. Εκεί έβαλα δέκα γκολ, πράγμα δύσκολο αν αγωνίζεσαι σε ομάδα που παλεύει για την παραμονή της στη κατηγορία. Με ήθελαν αλλά η μεταγραφή μου ήταν πολύ ακριβή για αυτούς. Έπειτα ήρθε η πρόταση του Παναθηναϊκού. Όπως και να έχει, είμαι υπεύθυνος των επιλογών μου».

-Γιατί δεν παρέμεινες στη Μαρσέιγ όταν επέστρεψες από τη Σάντερλαντ;

«Είχα μία συζήτηση με τον Ντιντιέ Ντεσάμπ και κατάλαβα πως είναι δύσκολα τα πράγματα για μένα. Δεν με υπολόγιζαν».

-Θέλησες να μιμηθείς τον Ανελκά, που πήγε στην Τουρκία (σ.σ. Φενερμπαχτσέ) και ξαναβρήκε τον εαυτό του;

«Η αλήθεια είναι πως υπάρχει μία ομοιότητα. Τα πρωταθλήματα είναι παρόμοια, ειδικά όσον αφορά το πάθος με το οποίο αγωνίζονται εκεί. Αυτό αποδεικνύεται από το ότι με υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο 3.000 άτομα. Η επιστροφή του Νικολά (σ.σ. Ανελκά) βοήθησε πολύ την Τσέλσι και είναι πολύ ισχυρή πλέον. Θα δούμε αν συμβεί το ίδιο με εμένα. Είμαστε δύο διαφορετικοί άνθρωποι και έχουμε διαφορετικό προφίλ».

-Σκέφτεσαι ακόμη την επιστροφή σου στην Εθνική. Αυτοί υπολογίζουν σε σένα;

«Δεν ξέρω τι κάνουν, πάντως εγώ το σκέφτομαι. Αν πετύχω 20 ή 25 γκολ πιστεύω θα με υπολογίζουν. Το παν είναι το γκολ. Με γνωρίζουν καλά και ξέρουν πως έχω περάσει πολύ δύσκολες καταστάσεις. Το μόνο που θέλω να τους πω είναι να μην με ξεγράφουν τόσο γρήγορα».

Δεν απαντάει ο Σαλπιγγίδης


Με το ένα πόδι εκτός Παιανίας βρίσκεται πλέον ο Δημήτρης Σαλπίγγίδης, με βάση τα λεγόμενα του ατζέντη του Βαγγέλη Αγγελή.


Ο εκπρόσωπος του 28χρονου επιθετικού μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και ουσιαστικά προανήγγειλε ότι δεν θα απαντήσει άμεσα στην πρόταση του Παναθηναϊκού. Η φράση του Βαγγέλη Αγγελή ότι ο Σαλπιγγίδης μπορεί να βρει ομάδα από τις εμφανίσεις του στο Μουντιάλ, σημαίνει ότι είναι διατεθειμένος να περιμένει και να μην συμφωνήσει με κανέναν ενδιαφερόμενο μέχρι τότε.

Με δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός έχει δώσει τελεσίγραφο στον Σαλπιγγίδη, να του απαντήσει το αργότερο στα τέλη Ιανουαρίου, εύκολα γίνεται κατανοητό ότι υπάρχει χάσμα ανάμεσα στις δύο πλευρές... Δύο περιπτώσεις υπάρχουν για να μεταβληθεί η κατάσταση: να απαντήσει άμεσα ο Σαλπιγγίδης ή να κάνει υπομονή ο Παναθηναϊκός.

Δεν προκύπτει όμως ότι κάποιος εκ των δύο σκοπεύει να αλλάξει στάση και επομένως το διαζύγιο έρχεται ως φυσιολογική συνέπεια... Πλέον ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να αναζητήσει τον αντικαταστάτη του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, αν και όχι άμεσα αφού θεωρείται απίθανο ο διεθνής επιθετικός να δεχτεί να πωληθεί τον Ιανουάριο. Αναλυτικά τα όσα είπε ο Βαγγέλης Αγγελής στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ:

Για την πρόταση του Παναθηναικού και την απόφαση του Σαλπιγγίδη για το μέλλον: “Προτεραιότητα του Δημήτρη (σ.σ Σαλπιγγίδη) είναι το εξωτερικό, να παίξει σε μία ομάδα σε μεγαλύτερο πρωτάθλημα από το ελληνικό. Είναι πολύ καλή η πρόταση του Παναθηναϊκού και ο πρόεδρος του, κύριος Πατέρας μας έχει φερθεί πολύ καλά και έχει δείξει την απαραίτητη υπομονή αλλά το θέμα είναι ότι υπάρχουν προτάσεις που είναι σε καλύτερα πρωταθλήματα από το Ελληνικό”.

Σε ερώτηση για πιθανή επιστροφή του παίκτη στον ΠΑΟΚ: “Προτεραιότητα του παίκτη είναι το εξωτερικό, αλλά δεν είμαι μελλοντολόγος ούτε μπορώ να προβλέψω τι θα γίνει. Μπορεί να μην γίνει τίποτα μέχρι το καλοκαίρι και να παίξει ο Σαλπιγγίδης στο Μουντιάλ να πιάσει πολύ καλή απόδοση και να προσελκύσει το ενδιαφέρον τότε μεγαλύτερων ομάδων”.

27 Δεκ 2009

"Μουντιάλ,έρχομαι!"


Το μεγάλο όνειρο του Τζιμπρίλ Σισέ είναι να πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής με την Εθνική Γαλλίας..και δέν θα το βάλει κατώ..αν δεν τα καταφέρει!

Οι πιθανότητες να φορέσει τη φανέλα των τρικολόρ στο Μουντιάλ του 2010, ρεαλιστικά είναι μικρές. Όμως αυτός δεν το βάζει κάτω και είναι αποφασισμένος με τις επιδόσεις του να αναγκάσει τον Ρεϊμόντ Ντομενέκ να τον καλέσει στις επιλογές του.

Ο Τζιμπρίλ Σισέ διεκδικεί μια θέση στην 23άδα μαζί με τους Μπατεμπιμφί Γκομίς της Λυών, Πιερ Αντρέ Ζινιάκ της Τουλούζ και Λόικ Ρεμί της Νις.

Φυσικά, δεν γίνεται λόγος για το αν θα πάνε στη Νότιο Αφρική οι Τιερί Ανρί, Νικολάς Ανελκά και Καρίμ Μπενζεμά. Οι τρεις προαναφερόμενοι είναι οι μεγάλοι αστέρες της επίθεσης και δεν τίθεται θέμα να απουσιάσουν.

Μέχρι τώρα λοιπόν, ο Τζιμπρίλ Σισέ είναι ο παραγωγικότερος από τους τέσσερις στράικερ που διεκδικούν μία θέση στους «τρικολόρ». Και το κυριότερο, με τη… φόρα που έχει, δείχνει ικανός να φτάσει σε πολύ μεγαλύτερα νούμερα από τους ανταγωνιστές του.

Για του λόγου το αληθές, ο Σισέ έχει σκοράρει 11 φορές σε 15 αγώνες πρωταθλήματος, ο Μπατεμπιμφί Γκομίς 5 σε 18, ο Πιερ Αντρέ Ζινιάκ 5 σε 18 και ο Λόικ Ρεμί 7 σε 18.

Παράλληλα, συγκριτικά με τις συμμετοχές του, ο Τζιμπρίλ Σισέ είναι πιο εύστοχος, πετυχαίνοντας 0,733 γκολ ανά αγώνα. Γκομίς και Ζινιάκ έχουν 0,27 και δεύτερος έρχεται ο Ρεμί με 0,38. Το σημαντικό όμως, είναι να γνωρίζει αυτές τις επιδόσεις ο Ντομενέκ…

Φουντώνουν οι φήμες για Βορονίν


Την περίπτωση του Ανρέι Βορονίν φέρεται να εξετάζει όλο και πιο σοβαρά ο Παναθηναϊκός σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο που αναφέρει ότι η Λίβερπουλ ψάχνεται για την πώληση παικτών της.

Συγκεκριμένα ο Ράφα Μπενίτεθ ελπίζει ότι τον Ιανουάριο θα μπουν κάποια χρήματα στα ταμεία της ομάδας του από την παραχώρηση παικτών τους οποίους και δεν υπολογίζει. Η «Sunday Mirror» αναφέρει ότι οι Ράιαν Μπάμπελ, Αντρέι Βορονίν και Αντρέα Ντοσένα θα αποχωρήσουν έτσι ώστε να φέρουν μετρητά για νέες μεταγραφές.

Ο Μπάμπελ βολιδοσκοπείται από τη Μπάγερν Μονάχου, ο Ντοσένα από τη Νάπολι και ο Βορονίν από τον Παναθηναϊκό, αν και Λίβερπουλ θα ήθελε να βάλει στα ταμεία της περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα ο προπονητής της αγγλικής ομάδας δήλωσε ότι οι παίκτες που δεν βρίσκονται στα πλάνα του θα πρέπει να αναζητήσουν το μέλλον τους εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Γνωρίζουμε ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να κάνουμε σωστή διαχείριση στην ομάδα και να προσπαθήσουμε να κάνουμε κάποιες αλλαγές κατά την περίοδο των μεταγραφών. Κανονικά οι παίκτες πουν δεν παίζουν θα πρέπει να εξετάσουν άλλες εναλλακτικές λύσεις ιδιαίτερα από τη στιγμή που έρχεται το Παγκόσμιο Κύπελλο», τόνισε ο Ισπανός τεχνικός των «κόκκινων».

26 Δεκ 2009

Ίβανσιτς: "Δεν με εμπιστεύτηκε ο Τεν Κάτε"


Μπορεί να έφυγε... ως αποτυχημένος από τον Παναθηναϊκό, αλλά στην Μάιντζ ο Αντρέας Ίβανσιτς σε κάθε αγώνα παρουσίαζεται όλο και καλύτερος δείχνοντας το ποιος είναι... Ο Αυστριακός ποδοσφαιριστής αποκάλυψε πως ενημερώνεται για τα νέα του Παναθηναϊκού

Ο Ίβανσιτς μιλώντας στην εφημερίδα "Derby" δεν θέλησε να σχολιάσει για την απομάκρυνση του Χενκ Τεν Κάτε... «Το πληροφορήθηκα μέσω του ίντερνετ. Ίσως είναι καλύτερο να μην πω τίποτα για αυτό το θέμα. Δεν με νοιάζει να κοιτάω πίσω. Δεν θέλω ούτε καν να το σκέφτομαι. Δεν γνωρίζω τα πράγματα από μέσα, όλοι ξέρουν ότι εγώ όταν ήμουν στον Παναθηναϊκό πέρναγα πάρα πολύ καλά μέχρι τους τελευταίους μήνες που δεν με υπολόγιζε η τεχνική ηγεσία. Οπότε το καλύτερο για μένα ήταν να αποχωρήσω. Δεν θέλω όμως να μιλάω για αυτό», σχολίασε.

Ο Αυστριακός μαθαίνει τα νέα του Παναθηναϊκού από το ίντερνετ και όχι μόνο... «Είδα τα ματς κόντρα στη Στούρμ αλλά και κάποια ακόμα παιχνίδια της ομάδας του ΟΥΕΦΑ. Η ομάδα είναι αρκετά καλή. Όπως είναι άλλωστε κάθε χρονιά και φυσικά έχει πάρα πολλές πιθανότητες στο τέλος της σεζόν να κατακτήσει τον τίτλο. Κάτι το οποίο φυσικά συμβαίνει κάθε χρόνο. Σίγουρα το να βρίσκεσαι μπροστά και να έχεις ένα αβαντάζ έστω και μικρό είναι πάρα πολύ σημαντικό για τη ψυχολογία της ομάδας. Θα παίξει ρόλο ενόψει της συνέχειας για τη μάχη του τίτλου», είπε..

"Ηλίθιοι πόντοι"

Παράλληλα μίλησε και για την θητεία του στο τριφύλλι... «Και τα δύο χρόνια χάσαμε κάποιους ηλίθιους πόντους και ιδίως στην έδρα μας και στο τέλος της σεζόν οι απώλειες αυτές μας στοίχισαν τον τίτλο», είπε και αναφέρθηκε και στους οπαδούς του τριφυλλιού «Πρώτα από όλα είμαι πολύ χαρούμενος και ευγνώμων για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού και τη στήριξη που έδειξαν προς το πρόσωπο μου όσα χρόνια ήμουν στην ομάδα. Τους εύχομαι σίγουρα χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα καθώς και να έχουν μια καλή Παναθηναϊκή χρονιά γεμάτη τίτλους».

"Με εμπιστεύονται"

Τέλος μίλησε και για την Μάιντζ... «Το πιο σημαντικό στην Μαίντζ είναι πως νοιώθω ότι με εμπιστεύονται. Όλοι με σέβονται από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, από τον προπονητή μέχρι τους συμπαίκτες μου ενώ εδώ παίζω κιόλας συνέχεια από τη πρώτη στιγμή που ήρθα. Αυτό νομίζω ότι είναι η μεγαλύτερη διαφορά σε σχέση με τον Παναθηναϊκό. Δεν μου έδειξε εμπιστοσύνη ο Τεν Κάτε. Σίγουρα προτιμώ να παίζω στο κέντρο παρά στα αριστερά. Μου αρέσει περισσότερο, μου δίνει ελευθερίες και θα μπορούσα να πω ότι είναι η αγαπημένη μου θέση», είπε και αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό.

«Θεωρώ ότι κάτι τέτοιο είναι πάρα πολύ δύσκολο να γίνει. Η Μαίντζ είναι αυτή που έχει την οψιόν αγοράς και όποτε θέλει με παίρνει. Άρα θα το κάνει (σ.σ. γέλια). Βέβαια αυτό είναι θέμα ανάμεσα στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού και της Μαίντζ αλλά εγώ θεωρώ ότι θα παραμείνω εδώ και μετά το καλοκαίρι», τόνισε.

25 Δεκ 2009

Στο δρόμο του Παναθηναϊκού ο Τόνι


Μια ανάσα από η Ρόμα βρίσκεται ο Λούκα Τόνι, όπως αναφέρουν ιταλικά Μέσα.

Ο υψηλόσωμος επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου αποτελεί ξένο σώμα στην ομάδα και τόσο η διοίκηση, όσο και ο προπονητής της ομάδας επιθυμούν την απομάκρυνση του από τη Βαυαρία.

Πολλές ομάδες ενδιαφέρθηκαν για την απόκτηση του, με τη Ρόμα να είναι μια εξ' αυτών. Ο Τόνι έχει ελάχιστο χρόνο συμμετοχής τη φετινή σεζόν και βλέπει το όνειρο της Νοτίου Αφρικής να απομακρύνεται, έτσι ψάχνει ένα σύλλογο στον οποίο θα αγωνίζεται βασικός, προκειμένου να εξαντλήσει τις πιθανότητες του για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ιταλικά Μέσα κάνουν λόγο για "κλεισμένη" συμφωνία και αν ισχύουν τα δημοσιεύματα, τότε ο Τόνι θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Παναθηναϊκό, ον οποίο η Ρόμα θα αντιμετωπίσει στο Europa League.

Ο Τόνι ναι μεν είχε δηλωθεί από τη γερμανική ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ, όμως από τη στιγμή που συνεχίζει στη διοργάνωση και η Ρόμα δίνει το παρόν σε άλλη, τότε δεν υπάρχει θέμα συμμετοχής του στο Europa League.

Κορυφαίος ο Σισέ σύμφωνα με στατιστική


Τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα ανέδειξε η στατιστική υπηρεσία FTBL τον Τζιμπρίλ Σισέ του Παναθηναϊκού, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Όλοφ Μέλμπεργκ του Ολυμπιακού.

Το σύστημα FTBL βασίζει τις μετρήσεις του στα ατομικά στατιστικά κάθε ποδοσφαιριστή, σύμφωνα με τις εμφανίσεις του με το σύλλογο αλλά και την εθνική ομάδα.

Ο Γάλλος σούπερ σταρ του τριφυλλιού, βέβαια, μετρήθηκε στατιστικά και βάσει του πρωταθλήματος μας, το οποίο είναι "δεύτερης ταχύτητας". Ο Σισέ, πρώτος σκόρερ της Superleague με 11 γκολ, συγκεντρώνει 99.59 πόντους και βρίσκεται στην κορυφή, ενώ πίσω του στους επιθετικούς βρίσκεται ο Σαλπιγγίδης.

Ο Μέλμπεργκ είναι ο κορυφαίος αμυντικός και μάλιστα έρχεται πίσω από τον Σισέ στη λίστα με 94.14, επίδοση πάρα πολύ υψηλή για σέντερ μπακ πάντως, που τον φέρνει και στη δεύτερη θέση των Σουηδών ποδοσφαιριστών, πίσω από τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

Αναφορικά με τους μέσους του πρωταθλήματος μας, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα είναι ο κορυφαίος όλων, μαζεύοντας 76.42 πόντους με τον Κώστα Κατσουράνη να ακολουθεί με 71.21 πόντους. Τέλος, καλύτερος τερματοφύλακας είναι ο Αντώνης Νικοπολίδης ο οποίος με τις εμφανίσεις του έχει συγκεντρώσει 63.27 βαθμούς.

24 Δεκ 2009

Έλγκαρντ: "Φοβερή εμπειρία ο ΠΑΟ"

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Παναθηναϊκό ο Δανός επιθετικός που δοκιμάστηκε πριν από λίγες ημέρες στην Παιανία. "Φοβερή εμπειρία" χαρακτήρισε την παραμονή του στις εγκαταστάσεις του Τριφυλλιού ο 19χρονος στράικερ.

Έλγκαρντ: "Φοβερή εμπειρία ο ΠΑΟ"Μπορεί να μην έμεινε παρά μόνο μερικές ημέρες στην Παιανία για να δοκιμαστεί στον Παναθηναϊκό, αλλά ο Κιμ Έλγκαρντ πρόλαβε να καταλάβει το μέγεθος του Τριφυλλιού.

Ο νεαρός Δανός επιθετικός σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, της Βέιλε Μπολντ Κλουμπ, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους πράσινους και τα όσα έζησε κατά την παραμονή του στις εγκαταστάσεις του συλλόγου.

"Ήταν μία φοβερή εμπειρία και η καλύτερη που είχα μέχρι σήμερα στην καριέρα μου" ήταν τα πρώτα του λόγια και συνέχισε "Ήταν απίστευτα. Ο Παναθηναϊκός είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και σε κάνει να νιώθεις καλά. Όλοι αντιλαμβάνονται αμέσως το μέγεθος της ομάδας".

Ο Ελγκαρντ μίλησε και για τις εντυπώσεις του από τις προπονήσεις με την Γκόλντεν Τιμ τονίζοντας ότι έμεινε ευχαριστημένος από τον εαυτό του.

"Ήταν ξεκάθαρο στις προπονήσεις ότι οι παίκτες που έπαιρναν μέρος είχαν υψηλό επίπεδο, αλλά πιστεύω ότι πήγα καλά. Νομίζω ότι όλα κύλησαν καλά και είμαι πολύ χαρούμενος που προπονήθηκα για λίγες ημέρες με τον Παναθηναϊκό" δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο 19χρονος στράικερ είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά τον αγώνα του Τριφυλλιού με την Ντιναμό Βουκουρεστίου για το Γιουρόπα Λιγκ.

"Αν και το γήπεδο δεν ήταν γεμάτο, είχε έρθει να δει το ματς πολύς κόσμος και υπήρχε πολύ καλή ατμόσφαιρα" αρκέστηκε να πει.

Ο Σκόκο και τα σενάρια για ΠΑΟ

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να βρίσκεται στην αναζήτηση ενός παίκτη που θα κάνει τη διαφορά στην άμυνα, όμως το όνομα του Νάτσο Σκόκο συνεχίζει να βρίσκεται στο προσκήνιο.

Σενάρια για Σκόκο με πρωταγωνιστές Μάντζιο και ΚλέιτονΣύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Εξέδα» οι πράσινοι κινούνται για την απόκτηση του άσου της ΑΕΚ.

Μάλιστα σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα ο παίκτης αρέσει πολύ στον νέο τεχνικό του Τριφυλλιού, Νίκο Νιόπλια.

Ο Παναθηναϊκός φέρεται να έχει προτείνει στην ΑΕΚ ουσιαστικά την ανταλλαγή του Σκόκο με τους Μάντζιο και Κλέιτον. Ούτως ή άλλως οι δύο παίκτες βρίσκονται στη λίστα των υπό παραχώρηση παικτών.

Ευτυχισμένος στην ΑΕΚ αλλά δεν λέει όχι στη μεταγραφή

Με δηλώσεις του ο Νάτσο Σκόκο τόνισε πως είναι ευτυχισμένος στην ΑΕΚ ωστόσο σε ερώτηση που του έγινε για το εάν θα πήγαινε σε άλλο ελληνικό Σύλλογο άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα.
«Δεν θέλω να πω αν θα πήγαινα ή όχι σε άλλη ελληνική ομάδα. Δεν θέλω να δημιουργηθεί κάποια παρεξήγηση πάνω σε αυτό. Έχει δημιουργηθεί κάτι τέτοιο στο παρελθόν, γι' αυτό δεν θέλω να πω. Δεν μου έχει φτάσει ποτέ πρόταση. Δεν υπάρχει λόγος να το συζητήσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο άσος της ΑΕΚ.

Διαψεύδουν από την ΠΑΕ

Πάντως σύμφωνα με κύκλους της ΠΑΕ, δεν έχει υπάρξει καμία επικοινωνία με τον παίκτη ή με κάποιον εκ των εμφανιζόμενων ως μάνατζερ του, με τις προτεραιότητες της ομάδας να είναι σαφείς και να έχουν να κάνουν με την πώληση κάποιων ποδοσφαιριστών και με την απόκτηση ενός στόπερ.

Η Μάρτα τον στέλνει στην Ρόμα


Η διαμάχη του με τον Λουίς Βαν Γκαλ, η επιθυμία του να γυρίσει στην Ιταλία, αλλά κυρίως η επιθυμία της συζύγου του να παντρετούν στην πατρίδα τους, φέρνει σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Ιταλία, τον Λούκα Τόνι στην Ρόμα.

Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Europa League, λύνει ένα σημαντικό πρόβλημα στην επίθεση που είχε, για τις υποχρεώσεις της, τόσο εντός των Ιταλικών συνόρων, όσο και στο Europa League.

Ο Ιταλός στράικερ που διανύει το 32ο έτος της ηλικίας του, φέτος με την φανέλα της πρώτης ομάδας της Μπάγερν (γιατί έχει και δύο συμμετοχές με την δεύτερη ομάδα) έχει παίξει όλα και όλα επτά ματς, εκ των οποίων τα δύο κόντρα στην Μπορντό στην φάση των ομίλων. Έχει σκοράρει μόλις μία φορά κόντρα στην Άιντραχτ Φρανφούρτης για το Κύπελλο Γερμανίας και έχει τσακωθεί με τον Λουίς Βαν Γκαλ που δεν τον χρησιμοποιεί...

"Η Ρόμα ενδιαφέρεται για τον Λούκα. Αλλά η τελική απόφαση θα παρθεί τις πρώτες μέρες του 2010", ήταν το σχόλιο του μάνατζερ του παίκτη, Τούλιο Τίντι, με τα ιταλικά ΜΜΕ, να λένε ότι ο Τόττι ήδη τον έχει πάρει τηλέφωνο και τον έχει πείσει, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε και η εντυπωσιακή -όπως φαίνεται και από την φωτογραφία- σύντροφος του Μάρτα Κετσέτο, που θέλει να παντρευτούν του χρόνου και οι επαγγελματικές της υποχρεώσεις δεν τις επιτρέπουν να φύγει από την Ιταλία...

Έτσι το ενδιαφέρον της Μπενφίκα, της Ατλέτικο Μαδρίτης και του Αμβούργου, κολλάει πάνω στην Μάρτα που μίλησε σε σκανδαλοθηρικό περιοδικό της Ιταλίας, τονίζοντας ότι "Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα, αλλά ενδιαφέρον για να γυρίσει στην Ιταλία και να παντρευτούμε... υπάρχει".

23 Δεκ 2009

Ανέβασε τον πήχη


Ο Ολυμπιακός προσπαθεί εδώ και μέρες να κάνει το... μπαμ με τον Μπεν Αρφά και εκτός από τις αμφιβολίες του ποδοσφαιριστή έχει να αντιμετωπίσει και τον... Παναθηναϊκό! Ναι καλά διαβάσατε, τον Παναθηναϊκό.

Οι «πράσινοι» όταν έκαναν το μεγάλο deal με τον Τζιμπρίλ Σισέ το περασμένο καλοκαίρι, είχαν στα χέρια τους ένα μεγάλο ατού. Την δυνατότητα να δώσουν τα 4 από τα 8εκ. ευρώ που ζητούσαν οι Γάλλοι άμεσα.

Κάπως έτσι οι Μασσαλοί... κακόμαθαν και απαιτούν από τους Πειραιώτες να τους δώσουν ένα αντίστοιχο ποσό... μπροστά, ώστε να προχωρήσει η μεταγραφή. Κάτι που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να κάνει ο Ολυμπιακός, μιας και δεν διαθέτει την ρευστότητα που είχε ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι.

Τσιρίλο: "Θα υποφέρει στο ΟΑΚΑ η Ρόμα"



Γνώστης τou ελληνικού ποδοσφαίρου, όντας παίκτης του ΠΑΟΚ και άλλοτε της ΑΕΚ, ο Μπρούνο Τσιρίλο μίλησε αποκλειστικά στο Goal.com για την κλήρωση της Ρόμα με τον Παναθηναϊκό στους "32" του Europa League.


Ο Ιταλός αμυντικός, υποστήριξε πως οι "πράσινοι" διαθέτουν μια πολύ καλή ομάδα με ικανούς παίκτες ενώ τόνισε πως η δύναμη τους είναι η ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοι στο ΟΑΚΑ.

"Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ δυνατή ομάδα και διαθέτει σπουδαίους και έμπειρους παίκτες, όπως ο πρώην άσος της Ίντερ, Γιώργος Καραγκούνης και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα",
ανέφερε αρχικά στην ιταλική έκδοση του Goal.com ο Τσιρίλο ενώ πρόσθεσε:

"Από τεχνικής άποψης, η Ρόμα είναι ισχυρότερη, όμως θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στον πρώτο αγώνα. Το να αγωνιστείς στο ΟΑΚΑ είναι πολύ δύσκολο για οποιαδήποτε ομάδα, λόγω της καυτής ατμόσφαιρας, που επικρατεί."

"Ποτέ δεν είναι λιγότεροι από 30.000 στο γήπεδο και δημιουργείται ένα φανταστικό κλίμα. Η Ρόμα έχει το πάνω χέρι, όμως θα χρειαστεί να υποφέρει για να φτάσει τελικά στην πρόκριση".

Τα στατιστικά του Σισέ στον Παναθηναϊκό (VIDEO)

Το καλοκαίρι η μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό είχε προκαλέσει ενθουσιασμό στις τάξεις των φίλων του Τριφυλλιού αφού πρόκειται για ένα δεινό σκόρερ.

Ο Ζιμπρίλ Σισέ πέντε μήνες αφότου πάτησε για πρώτη φορά το πόδι του στην Ελλάδα, έχει αρχίσει ήδη να κάνει απόσβεση των χρημάτων που επενδύθηκαν σε αυτόν.

Ο 28χρονος επιθετικός έχει σκοράρει ήδη 11 τέρματα στο Πρωτάθλημα και βρίσκεται στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ της Σούπερ Λιγκ, ενώ έχει σκοράρει ήδη δύο φορές και στο Γιουρόπα Λιγκ.

Συνολικά ο Σισέ μετρά 23 συμμετοχές, ενώ έχει αγωνιστεί 1979 λεπτά κάτι που σημαίνει ότι βρίσκει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα μία φορά ανά περίπου 152 αγωνιστικά λεπτά.

Περισσότερες λεπτομέρειες δείτε στον πίνακα που ακολουθεί:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΑΓΩΝΑΣΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΛΕΠΤΑ ΣΥΜ.ΓΚΟΛ
28-07-2009 Σπάρτα Πραγ. - Παναθηναϊκός3-190'-
04-08-2009 Παναθηναϊκός - Σπάρτα Πραγ.3-090'-
19-08-2009Παναθηναϊκός - Ατλέτικο Μαδ.2-390'-
22-08-2009Εργοτέλης - Παναθηναϊκός0-390'1
25-08-2009
Ατλέτικο Μαδ - Παναθηναϊκός2-071'-
30-08-2009 Παναθηναϊκός - Ξάνθη1-090'-
13-09-2009 Πανθρακικός - Παναθηναϊκός0-190'-
20-09-2009 Παναθηναϊκός - Άρης2-190'-
27-09-2009ΑΕΚ - Παναθηναϊκός0-128'-
05-10-2009Παναθηναϊκός - Λάρισα4-090'2
18-10-2009 Καβάλα - Παναθηναϊκός2-290'1
22-10-2009Παναθηναϊκός - Στουρμ Γκράτς1-090'-
25-10-2009 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ2-190'-
01-11-2009 Παναθηναϊκός - Πανιώνιος2-190'2
05-11-2009 Στουρμ Γκρατς - Παναθηναϊκός0-190'-
08-11-2009 Λεβαδειακός - Παναθηναϊκός0-290'1
22-11-2009Παναθηναϊκός - Αστέρας Τριπ.1-190'1
29-11-2009Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός2-090'-
03-12-2009Γαλατάσαραϊ -Παναθηναϊκός1-090'-
06-12-2009Παναθηναϊκός - Ατρόμητος 3-190'1
12-12-2009Ηρακλής - Παναθηναϊκός0-190'-
16-12-2009Παναθηναϊκός - Ντιναμό Βουκ.3-090'2
19-12-2009Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννενα4-080'2

Απολαύστε όλα τα γκολ του Σισέ στον Παναθηναικό εδω

«Θέλω να επιστρέψω»


Έτοιμος να πάρει το πρώτο αεροπλάνο με προορισμό την Ελλάδα και να φορέσει πάλι την φανέλα του Παναθηναϊκού είναι ο Μαρσέλο Μάτος αλλά το βλέπει πιο πιθανό για το καλοκαίρι.

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος αγωνίζεται ως δανεικός από τους πράσινους στην Κορίνθιανς και επιβεβαίωσε ότι ήρθε σε επαφή με το τριφύλλι για να επιστρέψει από τώρα αλλά δεν εξαρτάται από αυτόν.

Αναλυτικά η συνέντευξη του στην «ΠΡΑΣΙΝΗ»:

Καλησπέρα Μαρσέλο, τηλεφωνώ από την Ελλάδα. Που σε βρίσκω;

«Γεια σου φίλε (σ.σ. σε άψογα ελληνικά). Ολα πάνε μια χαρά. Ξεκουράζομαι τώρα. Πριν από λίγο καιρό ολοκληρώθηκε το Πρωτάθλημα στη Βραζιλία και βρίσκομαι σε διακοπές κοντά σε Σάο Πάολο μαζί με την οικογένεια μου».

Αυτό που έχουμε μάθει είναι ότι ο Παναθηναϊκός είχε κάποιες επαφές μαζί σου τις προηγούμενες ημέρες για την πιθανότητα να επιστρέψεις τον Ιανουάριο στην ομάδα. Ισχύει;

«Ναι, αλήθεια είναι. Με πήραν τηλέφωνο από τον Παναθηναϊκό ωστόσο ήταν μια γενικότερη συζήτηση για το μέλλον μου. Μου αναφέρθηκε φυσικά ότι θα ήθελαν να επιστρέψω αν είναι δυνατόν τώρα στην Ελλάδα. Είναι κάτι φανταστικό αυτό. Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω ότι με υπολογίζουν στον Παναθηναϊκό, Με τιμά απίστευτα αυτό το γεγονός. Αλλά όπως τους είπα δεν εξαρτάται αποκλειστικά από εμένα, αφού το συμβόλαιο μου με την Κορίνθιανς ισχύει μέχρι τον Αύγουστο».

Δηλαδή δεν θα σε δούμε σύντομα στον Παναθηναϊκό;

«Θα με δείτε σίγουρα τον Αύγουστο. Αυτό είναι δεδομένο! Εχω συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό και θέλω να γυρίσω στην ομάδα και να παίξω ποδόσφαιρο».

Για τον Ιανουάριο το αποκλείεις;

«Οχι βέβαια. Αλλά σας είπα ότι δεν εξαρτάται από εμένα. Μου φαίνεται λίγο δύσκολο όμως γιατί η Κορίνθιανς μου είχε πει ότι με υπολογίζει για το ξεκίνημα της νέας σεζόν με τον νέο χρόνο για το πρωτάθλημα και το Λιμπερταδόρες. Η αλήθεια είναι ότι μου φέρονται πολύ καλά εδώ και έχω μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Εννοείται βέβαια πως δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα με τον Παναθηναϊκό και για αυτό θέλω να επιστρέψω. Όλοι μου φέρθηκαν πολύ καλά. Η διοίκηση, ο κόσμος, οι συμπαίκτες μου. Είναι μια μεγάλη ομάδα και είναι τιμή μου να παίζω για αυτή. Άλλο ήταν το πρόβλημα μου τον προηγούμενο χρόνο και το ξέρουν όλοι».

Ο προπονητής πλέον έχει αλλάξει, είναι ο Έλληνας Νίκος Νιόπλιας και απ΄ ότι λέγεται σε θέλει στην ομάδα.

«Ναι, το γνωρίζω ότι έφυγε ο Τεν Κάτε και ήρθε ένας νέος προπονητής. Το έμαθα εκείνη τη μέρα που έγινε. Εχω πολλούς φίλους στην Ελλάδα και μιλάω σχεδόν καθημερινά μαζί τους. Με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν για την απόλυση του Τεν Κάτε. Εχω ακούσει καλά πράγματα για τον νέο προπονητή, αλλά δεν τον ξέρω. Ενημερώνομαι συνέχεια για τα αποτελέσματα του Παναθηναϊκού και είμαι πολύ χαρούμενος που τα πάει τόσο καλά. Είναι πρώτοι τώρα και το πιστεύω ότι μπορούν να κατακτήσουν τον τίτλο. Τους το εύχομαι να τα καταφέρουν τώρα που έρχεται ο νέος χρόνος».

«Περιμένουμε προτάσεις»


Ο Γκαμπριέλ Παλέτα βρίσκεται στην λίστα του Παναθηναϊκού ενόψει Ιανουαρίου αλλά σύμφωνα με τον τεχνικό διευθυντή της Μπόκα, Κάρλος Μπιάνκι «δεν έχουμε πρόταση αλλά περιμένουμε».



Όπως είναι γνωστό η οικονομική κατάσταση της Μπόκα Τζούνιορς είναι σε τραγική κατάσταση και οι «χεινέζες» ψάχνονται για να ξεφορτωθούν παίκτες και βαριά συμβόλαια. Ένας από αυτούς είναι ο Γκαμπριέλ Παλέτα, ο οποίος έχει προταθεί στο «τριφύλλι». Μέχρι εκεί, όμως, μιας και όπως τονίζουν στο πράσινο στρατόπεδο «πρέπει να πουληθούν ποδοσφαιριστές για να προχωρήσουμε κάποια περίπτωση».
Έτσι, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός δεν έχει μπει στο... ψητό με τον Παλέτα κάτι που επιβεβαίωσε μετά τον πρόεδρο της ομάδας και το... αφεντικό του συλλόγου, ο τεχνικός διευθυντής, Κάρλος Μπιάνκι. Όπως έλεγε χαρακτηριστικά «δεν έχουμε κάποια πρόταση για τον Παλέτα. Ούτε από τον Παναθηναϊκό. Εμείς περιμένουμε προτάσεις».

«Με 1εκ. δολλάρια φεύγει»


Τώρα και όσον αφορά την τιμή του Παλέτα σίγουρα η ομάδα του δεν φέρεται να αξιώνει 3-3,5 εκ. ευρώ όπως προέκυπτε αρχικά. Όπως προαναφέραμε ψάχνουν σαν... τρελοί χρήματα και σύμφωνα με πληροφορίες από την χώρα του τανγκό τιμή εκκίνησης είναι το 1εκ. δολλάρια, δηλαδή περίπου 700.000 ευρώ. Ένα πόσο που σίγουρα δεν ανταποκρίνεται στην αξία του 23χρονου κεντρικού αμυντικού, ο οποίος υπό άλλες συνθήκες δεν θα έφευγε από την Μπόκα.

Φήμες για Ταυλαρίδη


Ο Στάθης Ταυλαρίδης είναι ακόμα ένα όνομα που ακούστηκε για το κέντρο της άμυνας του Παναθηναϊκού. Ο Ελληνας άσος το καλοκαίρι μένει ελεύθερος από τη Σεντ Ετιέν.

Οι πράσινοι ψάχνουν για στόπερ και οι Γάλλοι αναφέρουν ότι ο 30χρονος αμυντικός φέρεται να είναι ένας από τους παίκτες που έχουν στη λίστα τους στο τριφύλλι και την εξετάζουν με ενδιαφέρον. Ο Ταυλαρίδης έχει συμβόλαιο με τη γαλλική ομάδα μέχρι το καλοκαίρι και μπορεί να διαπραγματευτεί την μεταγραφή του από τώρα.

Πάντως, τόσο ο ίδιος ο παίκτης όσο και ο μάνατζερ του ανέφεραν με δηλώσεις τους ότι προτεραιότητα δεν είναι ο επαναπατρισμός του Ταυλαρίδη αλλά η συνέχιση της καριέρας του στο εξωτερικό που έχει ξεκινήσει από το 2001 φορώντας την φανέλα της Άρσεναλ.

«Θα επιστρέψει στην Αγγλία»

Ο εκπρόσωπος του 30χρονου στόπερ, Γουίλι Μακέι μίλησε στο skysports για το μέλλον του πελάτη του: «Μιλάω με αρκετές ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ για τον Στάθη και είμαι σίγουρος πως θα επιστρέψει στην Αγγλία τον επόμενο μήνα. Ο Στάθης θα είναι ελεύθερος από τον Ιούνιο και μπορεί να διαπραγματευτεί με όποια ομάδα θέλει και να επιστρέψει στην Αγγλία. Οπότε όλα θα κριθούν τον Γενάρη».

Από το πράσινο στρατόπεδο ευελπιστούν μέχρι τις 10 Ιανουαρίου θα έχουν σαφή εικόνα για τις πωλήσεις που είναι το κύριο μέλημα για να προχωρήσουν σε μεταγραφή. Πάντως, για το θέμα του Ταυλαρίδη δηλώνουν άγνοια.

Ξανά η Κιέβο για Μάντζιο

Η Κιέβο λίγο έλειψε να έχει το καλοκαίρι στο δυναμικό της, τον Βαγγέλη Μάντζιο μιας και στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου δεν ολοκληρώθηκε η μετακίνηση του επιθετικού του Παναθηναϊκού στην ιταλική ομάδα. Ο σύλλογος της Βερόνα δεν έχει ξεχάσει τον διεθνή φορ και πρόκειται να κάνει πρόταση και τον Γενάρη. Σύμφωνα με Ιταλούς δημοσιογράφους, άνθρωπος της Κιέβο έκανε τη Δευτέρα την πρώτη κρούση για να μάθει πόσο κοστολογούν στον Παναθηναϊκό τον 26χρονο άσο. Όμως, ο σύλλογος από την γείτονα χώρα δεν πρόκειται να προσφέρει τα λεφτά του καλοκαιριού αλλά λιγότερα. Ο Μάντζιος κοιτάει, πλέον και αυτός με καλό μάτι την συμμετοχή στο Καμπιονάτο καθώς θέλει να πάει σε μία ομάδα και να πάρει παιχνίδια ώστε να έχει πιθανότητες να βρεθεί και στο Μουντιάλ.

Ξεκινάει η τοποθέτηση του νέου τάπητα

Το ΟΑΚΑ πριν την διακοπή ήταν σε μαύρα χάλια αλλά με το νέο έτος θα είναι... χαλί. Ο παλιός χλοοτάπητας ξηλώθηκε και σήμερα το πρωί ξεκινάει η τοποθέτηση του νέου τάπητα. Τα κομμάτια που είναι να μπουν στο Ολυμπιακό στάδιο ήρθαν από την Θεσσαλονίκη σε μεγάλες λωρίδες και θα στρωθούν πάνω στο ισοπεδωμένο υπέδαφος.

Ο γεωπόνος του ΟΑΚΑ μίλησε, μάλιστα, στο Novasports για την πορεία του πλάνου που λέει ότι ο αγωνιστικός χώρος πρέπει να είναι στις 6 Ιανουαρίου και το ματς του Παναθηναϊκού με τον Εργοτέλη :«Αν δεν υπάρχουν ακραίες καιρικές συνθήκες και δυνατές βροχές είναι επαρκής ο χρόνος για να είναι έτοιμο το γήπεδο. Το χόρτο που υπήρχε ήταν παλιό και το ξέραμε και εμείς ότι πρέπει να αντικατασταθεί. Το χόρτο που υπήρχε ήταν για υψηλές θερμοκρασίες και αυτό που βάζουμε τώρα για χειμερινές. Αυτό που προσπαθούσαμε να κάνουμε ήταν να ρίχνουμε σπόρια για να βγει νέο χορτάρι, αλλά από τα πολλά ματς ήταν πολύ επιβαρημένος ο αγωνιστικός χώρος και δεν μπορούσε να αντικατασταθεί».

21 Δεκ 2009

Στην ελίτ της Ευρώπης ο Σισέ


Ο Τζμπρίλ Σισέ με τα 11 γκολ που έχει πετύχει στο ελληνικό πρωτάθλημα βρίσκεται στην 19η θέση των πρώτων σκόρερ στην Ευρώπη. Ο Γάλλος φορ του Παναθηναϊκού μπορεί στον δεύτερο γύρο να βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα.

Ο 28χρονος επιθετικός του τριφυλλιού πήρε... φωτιά από το Νοέμβριο και μετά και έχει «ματώσει» τα δίχτυα μπαίνοντας έτσι στην πρώτη 20άδα των σκόρερ σε όλη την Ευρώπη. Πάνω από τον κανονιέρη των πράσινων βρίσκομαι πολύ γνωστά ονόματα στην Παγκόσμια ποδοσφαιρική σκηνή (Σουάρες, Βίγια, Ντρογκμπά, Καρντόζο) αλλά και παίκτες άγνωστοι στο ευρύ κοινό που συμμετέχουν σε πρωταθλήματα μικρής δυναμικότητας (Μαυροβούνιο, Ισραήλ, Ουαλία, Σλοβενία).

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ «ΚΑΝΟΝΙΑ» ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Ονομα

Ομάδα

Γκολ

Αγώνες

1. Σουάρεζ

Αγιαξ

18

17

2. Ντουμπία

Γιουνγκ Μπόις

17

16

3. Μπόσκοβιτς

Γκρμπάλιε (Μαυροβούνιο)

16

17

4. Γκρίφιθς

Λιανέλι (Ουαλία)

15

16

5. Καρντόζο

Μπενφίκα

14

12

6. Βάλνερ

Λινζ

14

17

7. Αρμπέιτμαν

Μακάμπι Χάιφα

13

13

8. Ντεφόε

Τότεναμ

13

15

9. Ντρογκμπά

Τσέλσι

13

15

10. Μοράλες

Ντιναμό Ζάγκρεμπ

13

15

11. Ουτάκα

Οντένσε (Δανία)

13

18

12. Γέλιτς

Μάριμπορ

13

21

13. Βίγια

Βαλένθια

12

13

14. Μακουκούλα

Καϊσερίσπορ

12

13

15. Μπόιντ

Ρέιντζερς

12

15

16. Κίσλινγκ

Λεβερκούζεν

12

16

17. Σάβιτς

Ραμποτνίνσκι (Σκόπια)

12

16

18. Ντι Νατάλε

Ουντινέζε

11

14

19. Σισέ

Παναθηναϊκός

11

15

20. Ρούντνεβς

Ζαλαεργκερζέγκι (Ουγγαρία)

11

15

21. Ζγκούρα

Ντάτσια (Μολδαβία)

11

18

Οι Γάλλοι λένε "όχι" σε Σισέ!


Μπορεί ο Γάλλος επιθετικός του Παναθηναϊκού, Τζιμπρίλ Σισέ, να σκοράρει ακατάπαυστα στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά φαίνεται πως οι συμπατριώτες του, δεν επιθυμούν την επιστροφή του 28χρονου άσου στους "τρικολόρ", σύμφωνα με γκάλοπ της "L’ Equipe".


Με 11 τέρματα σε 15 αγώνες, ο Σισέ είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, κάτι που δε… συγκινεί τους Γάλλους οπαδούς, οι οποίοι συμμετείχαν σε γκάλοπ της "L’ Equipe" και ψήφισαν "κατά" του σπουδαίου επιθετικού.

Το σύνολο των συμμετεχόντων, είπε "όχι" σε πιθανή επιστροφή του Σισέ, στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του. Συγκεκριμένα, σε σύνολο 18.000 ψήφων, το 88% απάντησε αρνητικά στο ενδεχόμενο αυτό και μόλις το 11%, τάσσεται υπέρ της κλήσης. Αδιάφορο επί του θέματος, παρουσιάστηκε το 1%.

"Ακόμα και αν ο Ραϊμόν Ντομενέκ, μερικές φορές μπορεί να εκπλήσσει τον κόσμο, η επιστροφή του Τζιμπρίλ Σισέ στα 28 του χρόνια μοιάζει απίθανη. Βέβαια τα 13 γκολ με τον Παναθηναϊκό, εκ των οποίων τα δύο τα έβαλε το Σάββατο, μιλάνε για αυτόν.

Φτάνοντας στην Αθήνα με τον τίτλο της μεγαλύτερης μεταγραφής της ιστορίας του ελληνικού πρωταθλήματος (8.000.000 ευρώ), ο πρώην επιθετικός της Οσέρ, της Λίβερπουλ, της Μαρσέιγ και της Σάντερλαντ στην αρχή είχε προβλήματα, όμως στη συνέχεια βρήκε την αποτελεσματικότητά του.

Αλλά το σημείο-κλειδί, είναι ότι είναι πρώτος σκόρερ στο ελληνικό πρωτάθλημα, το οποίο είναι δεύτερης κλάσης, επομένως η Νότια Αφρική εξακολουθεί να είναι πολύ μακριά για εκείνον", σημειώνουν σε κείμενό τους, οι Γάλλοι συνάδελφοι.

20 Δεκ 2009

Χαμόγελα και... δράση!



Τι λένε στον πρωταθλητή χειμώνα Παναθηναϊκό για την κορυφή, τον... killer στην άμυνα, το ενδεχόμενο επιστροφής του Μάτος, τον Σαλπιγγίδη και την αντίδραση του Λέτο. Μόνιμος κάτοικος Παιανίας ο Νιόπλιας.



«Εκεί που μας αξίζει»

Μετά την τεσσάρα στον ΠΑΣ επιθυμία όλων στον Παναθηναϊκό ήταν η γκέλα του Ολυμπιακού για να παραμείνει το «τριφύλλι» στην κορυφή. Ο Νικοπολίδης έκανε το... δώρο και οι «πράσινοι» αναδείχθηκαν πρωταθλητές χειμώνα, όντας στο +2 από τους «ερυθρόλευκους». Τα χαμόγελα και η ικανοποίηση ήταν τα κυρίαρχα συναισθήματα στο «πράσινο στρατόπεδο». «Είμαστε εκεί που μας αξίζει. Στην κορυφή. Τώρα πρέπει να μείνουμε εκεί μέχρι το τέλος».


Προοπτική καλοκαιριού για Μάτος


Από κει και πέρα, να ξεκινήσουμε με το θέμα του Μαρσέλο Μάτος και την πιθανή επιστροφή του στην Παιανία, με δεδομένη και την απουσία του Σιμάο στο Κόπα Άφρικα με την Μοζαμβίκη. Αυτό που τονιζόταν από το «πράσινο στρατόπεδο» είναι πως αυτή την στιγμή υπάρχει η προοπτική να γυρίσει το καλοκαίρι και όχι στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

«Έχουμε 27 παίκτες στο ρόστερ, θα... ψάχναμε την επιστροφή του μόνο αν έφευγαν 3-4 ποδοσφαιριστές. Ο δανεισμός του είναι ετήσιος. Είμαστε πλήρεις στον άξονα και εξάλλου ο Σιμάο δεν θα λείψει για πολύ. Έχει συμπληρώσει κάρτες και η λογική λέει ότι η ομάδα του θα αποκλειστεί γρήγορα. Το πολύ να χάσει δύο παιχνίδια και στο ένα θα είναι τιμωρημένος έτσι και αλλιώς».

Πάντως, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Μάτος θα ήταν διστακτικός στο ενδεχόμενο να γυρίσει τώρα, καθώς στην Κορίνθιανς έχει βρει τον εαυτό του και τον χρόνο που δεν είχε επί Τεν Κάτε.

Επιστροφές... μεταγραφές

Από το απόγευμα της Κυριακής η Παιανία ερήμωσε. Εκτός από τους παίκτες που την... έκαναν για διακοπές, ο Νίκος Νιόπλιας βρίσκεται στην Κρήτη μαζί με την οικογένεια του, ο Κώστας Αντωνίου αναμένεται να αφήσει και εκείνος την Αθήνα και οι μεταγραφικές εξελίξεις θα τεθούν επί τάπητος σε συνάντηση που θα γίνει πιθανότητα την ερχόμενη Τρίτη. Μια μέρα μετά την επιστροφή στις προπονήσεις.

Είναι ειλημμένη η απόφαση εδώ και καιρό για να αποκτηθεί στόπερ που να κάνει την διαφορά αλλά πρέπει να μπουν λεφτά στα ταμεία του συλλόγου από τις πωλήσεις όσων δεν υπολογίζονται.

Βαγγέλλης Μάντζιος και Αλέξανδρος Τζιόλης είναι οι δύο υποψήφιοι ενώ μετά τα χθεσινά αν έρθει πρόταση θα πουληθεί και ο Κλέιτον. Για τους δύο πρώτους υπάρχει ενδιαφέρον και στον Παναθηναϊκό περιμένουν πλέον τις επίσημες προτάσεις.

Παράλληλα, τα ονόματα που έχουν γραφτεί τις τελευταίες μέρες(Ματεράτσι, Παλέτα, Καλάτζε, Ντούριτσα, Σεντέρος) είναι στην λίστα του «τριφυλλιού» αλλά αν δεν προκύψει πώληση ποδοσφαιριστή δεν θα γίνει καμία επαφή ώστε να... κλειδωθεί ο στόχος και να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις.


«Δεν έχουμε πρόταση για “Σάλπι”»

Τώρα, και όσον αφορά τα όσα έλεγε χθες σε πηγαδάκι ο εκπρόσωπος του Σαλπιγγίδη, Βαγγέλης Αγγελής σχετικά με προτάσεις που έχουν έρθει στον Παναθηναϊκό για τον διεθνή επιθετικό διέψευδαν την σχετική πληροφορία και έλεγαν χαρακτηριστικά ότι «εμείς έχουμε κάνει μια καλή πρόταση και περιμένουμε. Καμία ομάδα δεν μας έχει ενοχλήσει για τον Δημήτρη».

Πάντως, οι πιθανότητες για να παραμείνει ο «Σάλπι» είναι πλέον ελάχιστες και όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό.

«Τους θέλουμε στην... τσίτα»

Όσον αφορά την αντίδραση του Σεμπάστιαν Λέτο κατά την αντικατάσταση του από τον Χριστοδουλόπουλο στον Παναθηναϊκό υπογράμμιζαν ότι «είναι καλό να βλέπεις τους παίκτες να αντιδρούν όταν γίνονται αλλαγή. Δείχνει ότι θέλουν να προσφέρουν και να βοηθήσουν και πως δεν είναι αδιάφοροι».

Μόνιμος κάτοικος Παιανίας

Όπως προαναφέραμε και πιο πάνω ο Νίκος Νιόπλιας αναχώρησε το απόγευμα της Κυριακής για το Ηράκλειο αλλά μόλις επιστρέψει δεν θα ψάξει για σπίτι όπως αναμενόταν. Η Παιανία έχει γίνει το δεύτερο σπίτι του και παρά το γεγονός ότι ο γιος του σπουδάζει στην πρωτεύουσα, εκείνος δεν θα φύγει από τις εγκαταστάσεις του «τριφυλλιού».

«Γιατί να φύγω από την Παιανία; Θέλω να είμαι εδώ. Κοντά στα γήπεδα. Δεν θα ψάξω για σπίτι. Εξάλλου η οικογένεια μου θα μείνει στην Κρήτη» έλεγε στο περιβάλλον του ενώ σχετικά με την εικόνα της ομάδας κόντρα στον ΠΑΣ σχολίαζε πως «όλα σιγά-σιγά θα γίνουν. Το καλύτερο είναι πως πετύχαμε τρεις σερί νίκες και συνεχίζουμε».

Προχωράει του Έλγαρντ


Τέλος, η εισήγηση του Χουάν Ραμόν Ρότσα για τον Δανό επιθετικό, Κιμ Έλγαρντ που δοκιμαζόταν την προηγούμενη εβδομάδα στην Παιανία είναι κάτι παραπάνω από θετική και πλέον όλα εξαρτώνται από τον Ρενέ Χένρικσεν, ο οποίος έφερε τον νεαρό άσο στην Παιανία. Λογικά ο πιτσιρικάς που άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στους ανθρώπους του «τριφυλλιού» θα φορέσει την πράσινη φανέλα και θα αγωνίζεται στην «Golden team».

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΧΕΙΜΩΝΑ!!


Ο Άρης, όπως και πέρσι, υποχρεώσε τον Ολυμπιακό στην πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα και μάλιστα με το ίδιο σκορ, 1-0. Σκόρερ ο Κάμπορα στο 69' και δίκαιη νίκη για τον Άρη, που έχει πολλά παράπονα από τον Παμπορίδη για ένα πέναλτι λίγα λεπτά νωρίτερα.


Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο στα πρώτα του λεπτά, όμως σταδιακά ο Άρης ανέβασε ταχύτητα και περιόρισε τον Ολυμπιακό στην περιοχή του. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απειλήσουν με αντεπιθέσεις χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Ο Άρης έχασε την πρώτη του καλή ευκαιρία στο 13' με το σουτ του Κάλβο και τον Νικοπολίδη να αποκρούει. Την ίδια εξέλιξη είχε και η φάση στο 23' με τον Ισπανό να σουτάρει υπό καλύτερες προϋποθέσεις και τον αρχηγό των "ερυθρόλευκων" να λέει και πάλι όχι.

Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να βγει μπροστά με αντεπιθέσεις αλλά πότε οι χαφ του Άρη και πότε οι αμυντικοί ανέκοπταν κάθε προσπάθεια των φιλοξενούμενων. Η πρώτη φορά που η μπάλα έφτασε προς την εστία του Άρη ήταν στο σουτ του Ντουντού στο 27' αλλά κατέληξε άουτ.

Ο Άρης συνέχισε να πιέζει όμως έβρισκε μπροστά του τον εξαιρετικό Αντώνη Νικοπολίδη, ο οποίος έκανε μία καταπληκτική απόκρουση στο 32' παρά το γεγονός ότι στο φάουλ του Νέτο η μπάλα κόντραρε και άλλαξε πορεία.

Πιο τυχερός στάθηκε στο 33' και το 46' όταν η μπάλα σε σουτ τον Χαβίτο και φάουλ του Νέτο πέρασε δίπλα από τα κάθετα δοκάρια του, χωρίς ο ίδιος να μπορεί να αντιδράσει, αλλά κατέληξε και στις δύο περιπτώσεις σε άουτ.

Η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε. Ο Άρης έπαιζε στο μισό γήπεδο τον Ολυμπιακό, πιέζοντάς των ψηλά. Δημιούργησε κλασικές ευκαιρίες (Κάλβο 59') αλλά κινδύνεψε κιόλας να δεχθεί γκολ στο 60’ όταν από τη σέντρα του Ντουντού η μπάλα έφτασε στον Λεονάρντο που έκανε εξ επαφής την κεφαλιά για να αποκρούσει σωτήρια ο Σηφάκης.

Το μεγαλύτερο διαιτητικό σφάλμα έγινε στο 65' όταν ο Νέτο εκτέλεσε φάουλ, ο Ντουντού που ήταν στο τοίχος άπλωσε το χέρι και την έδιωξε αλλά ο Παμπορίδης αρνήθηκε το πεντακάθαρο πέναλτι.

Λίγα λεπτά αργότερα ο Άρης πέτυχε το γκολ που τόσο πολύ κυνηγούσε. Στο 69' ο Πρίττας διεκδίκησε μία φαινομενικά χαμένη μπαλιά και πριν προλάβει ο Νικοπολίδης να μπλοκάρει ο μέσος των "κίτρινων" άπλωσε το πόδι βρήκε την μπάλα η οποία πέρασε κάτω από τα πόδια του διεθνή πορτιέρο και ο Κάμπορα σε κενή εστία έκανε το 1-0.

Ο Ολυμπιακός αναγκαστικά ανέβηκε για να ισοφαρίσει και έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 75' όταν από εκτέλεση φάουλ του Γκαλέτι τρεις παίκτες του Ολυμπιακού στο δεύτερο δοκάρι δεν μπόρεσαν να ισοφαρίσουν. Ακολούθησε ένα πολύ καλό σουτ του Ζαϊρί αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στα τελευταία λεπτά δεν υπήρξε αξιόλογη φάση με τα νεύρα να επικρατούν και τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν τελικά μια μεγάλη νίκη.

Play by play

95° Εκτέλεση φάουλ από τον Γκαλέτι, κεφαλιά του Τοροσίδη η μπάλα πέρασε άουτ.

75° Εκτέλεση φάουλ από τον Γκαλέτι, τρεις παίκτες του Ολυμπιακού αφύλαχτοι στην περιοχή του Άρη δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων.

74° Πολύ καλό σουτ του Ζαϊρί, η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Σηφάκη.

69° ΓΚΟΟΟΛ!!! Πλάγιο για τον Άρη, ο Πρίττας μπήκε στην περιοχή του Ολυμπιακού αφού πέρασε τον Όσκαρ, άνοιξε όμως πολύ την μπάλα. Ο Νικοπολίδης βγήκε για να την μπλοκάρει αλλά ο Πρίττας έβαλε το πόδι τόσο ώστε να την σπρώξει κάτω από τα πόδια του διεθνή τερματοφύλακα και σε κενή εστία ο Κάμπορα έκανε το 1-0!

65° Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νέτο, ο Ντουντού στο τοίχος απλώνει το χέρι και διώχνει την μπάλα όμως ο Παμπορίδης αρνείται πεντακάθαρο πέναλτι στον Άρη!

60° Η μεγαλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού πάει χαμένη. Σέντρα του Ντουντού, εξ επαφής κεφαλιά του Λεονάρντο, ο Σηφάκης αποκρούσει σωτήρια για τον Άρη.

59° Ο Ναφτί βγάζει εξαιρετική κάθετη πάσα στον Κάλβο, που μπαίνει στην περιοχή σουτάρει αλλά ο Νικοπολίδης αποκρούσει μία ακόμα φορά.

56° Εκτέλεση φάουλ από τον Κόκε, η μπάλα στην αγκαλιά του Νικοπολίδη.

43° Πάσα ακριβείας του Κάλβο προς τον Κάμπορα, η μπάλα περνάει κάτω από τα πόδια του Ντομί και βρίσκει σε αυτά όσο χρειάζεται για να αλλάξει πορεία και να προλάβει ο Νικοπολίδης να μπλοκάρει.

33° Νέα ευκαιρία από τον Άρη, δυνατό σουτ του Χαβίτο με εξωτερικό φάλτσο, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Νικοπολίδη.

32° Καταπληκτική απόκρουση του Νικοπολίδη σε εκτέλεση φάουλ του Νέτο. Η μπάλα κόντραρε στο τοίχος, άλλαξε πορεία αλλά ο πορτιέρο του Ολυμπιακού απέκρουσε σε κόρνερ.

27° Μακρινό σουτ του Ντουντού, η μπάλα πέρασε άουτ αλλά ανησύχησε τους γηπεδούχους.

23° Ο Χαβίτο προσπάθησε να κάνει μία πάσα μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού, απέκρουσαν οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων, η μπάλα έφτασε στον Κάλβο ο οποίος σούταρε για να αποκρούσει ο Νικοπολίδης.

13° Κόντρα για τον Άρη, ο Κάλβο βγαίνει στον κενό χώρο, μπαίνει στην περιοχή όμως ο Νικοπολίδης αποκρούει το σουτ του Ισπανού.

Τζιμπρίλ ο... εκτελεστής!

Ο Παναθηναϊκός έχει βρει στο πρόσωπα του Τζιμπρίλ Σισέ τον δεινό εκτελεστή που του έλειπε. Ο Γάλλος φορ με 11 γκολ στο α' γύρο οδηγεί το τριφύλλι στον τίτλο με ποσοστό σκοραρίσματος ανά ματς το 0,73 γκολ.

Ο Τζιμπρίλ Σισέ αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό για να αποτελέσει τον παίκτη που θα κάνει την διαφορά στην γραμμή κρούσης των πρασίνων και για να πετύχει όπως είδε δηλώσει και εκείνος περίπου 30 γκολ στο πρωτάθλημα.

Το 1/3 των πράσινων γκολ

Ο 28χρονος επιθετικός στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος έχει πετύχει κάτι παραπάνω από το 1/3 που υποσχέθηκε και στο πράσινο στρατόπεδο τρίβουν τα χέρια τους που τον πήραν στην Παιανία. Παίκτης που να σκοράρει με την συχνότητα του Σισέ είχε να βρει ο Παναθηναϊκός από την εποχή του νυν βοηθού προπονητή, Κριστόφ Βαζέχα.

Ο Γάλλος έχει δώσει πολύτιμους βαθμούς στο τριφύλλι σκοράροντας στα οχτώ από τα 15 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί με τα περισσότερα να είναι στο ΟΑΚΑ (οχτώ). Ο Σισέ είχε πει ότι θα δείτε τον πραγματικά του εαυτό από το Νοέμβριο και μετά και το απέδειξε καθώς από τον ενδέκατο μήνα του χρόνου και μέχρι σήμερα έχει στείλει τη μπάλα στα δίχτυα ομάδων της Σούπερ Λιγκ εφτά φορές.

Σκοράρει κατά ριπάς

Ο Τζιμπρίλ με τα 11 του τέρματα έχει ποσοστό κατά μέσο όρο 0,73 γκολ ανά παιχνίδι στον πρώτο γύρο κάτι που έλειπε στον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια. Ο Γάλλος θέλει να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό ώστε να πάρει μέρος και στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής αφού γνωρίζει πολύ καλά ότι ο Ραϊμόν Ντομενέκ θα τον καλέσει στους τρικολόρ αν «ματώσει» τα δίχτυα.

Τα γκολ του Σισέ στον α΄ γύρο:

1η Εργοτέλης – Παναθηναϊκός 0-3: (9' Σισέ)

6η Παναθηναϊκός – Λάρισα 4-0: (68', 87΄ Σισέ)

7η Καβάλα – Παναθηναϊκός 2-2: (90' Σισέ)

9η Παναθηναϊκός – Πανιώνιος 2-1: (9', 11' Σισέ)

10η Λεβαδειακός – Παναθηναϊκός 0-2: (81' Σισέ)

11η Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης 1-1: (74' Σισέ)

13η Παναθηναϊκός - Ατρόμητος 3-1: (90' Σισέ)

15η Παναθηναϊκός – Γιάννινα 4-0: (50', 75΄ Σισέ)

19 Δεκ 2009

15Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ 4-0

Παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο στο δεύτερο ημίχρονο και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τζιμπρίλ Σισέ που σημείωσε δύο γκολ το Τριφύλλι πήρε άνετη νίκη επί της ομάδας των Ιωαννίνων και ολοκλήρωσε με νίκη τον πρώτο γύρο. Βύντρα και Χριστοδουλόπουλος τα άλλα τέρματα της ομάδας του Νιόπλια.

15Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ 4-0Μπορεί ο Παναθηναϊκός να ξεκίνησε με το αριστερό το παιχνίδι με τον ΠΑΣ, όμως το ολοκλήρωσε με θριαμβευτικό τρόπο.

Οι Γιαννιώτες έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ στο δέκατο λεπτό με τον Σαϊτιώτη να σημαδεύει το δοκάρι του Τζόρβα και τον Τζάνη στην επαναφορά να μην μπορεί να νικήσει τον Τζόρβα.

Αυτή η φάση ήταν ουσιαστικά και η τελευταία ευκαιρία για τον ΠΑΣ στο παιχνίδι αφού στη συνέχεια οι πράσινοι ανέβασαν ρυθμούς και έφτασαν άνετα στη νίκη.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Νίκου Νιόπλια ήταν ο Ζιμπρίλ Σισέ με τον Γάλλο να λύνει ουσιαστικά το γόρδιο δεσμό. Με δύο δικά του γκολ στο 48’ με πέναλτι και στο 75’ ο Σισέ καθάρισε το παιχνίδι και στη συνέχεια γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο του Τριφυλλιού.

Τα γκολ των Βύντρα (80’) και Χριστοδουλόπουλου (89’) ήρθαν απλά να δώσουν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Παναθηναϊκού.

Πολύ καλή εμφάνιση από τους Σαλπιγγίδη και Νίνη, ενώ και ο Τζόρβας έδωσε λύσεις όποτε χρειάστηκε.

ΤΟ ΜΑΤΣ

1' Αρχίζει το ματς.
7' Σέντρα του Λέτο, ο Βύντρα σούταρε αλλά ο Ελευθερόπουλος απέκρουσε με τις γροθιές του.
10' Σουτ του Σαϊτιώτη στο δοκάρι, στην επαναφορά ο Τζόρβας απέκρουσε το σουτ του Τζάνη.
13' Διαγώνιο σουτ του Σισέ, η μπάλα πέρασε άουτ.
20' Ο Σαλπιγγίδης γύρισε τη μπάλα παράλληλα από δεξιά, προ κενής εστίας ο Λέτο κατάφερε να αστοχήσει μόνος του.
23' Εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη, ο Κατσουράνης βρήκε τη μπάλα με το γόνατο, αυτή κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Ελευθερόπουλου και ακολούθως, απομάκρυναν οι αμυντικοί.
26' Ένα-δυο των Σισέ και Σαλπιγγίδη, το γυριστό του πρώτου πέρασε άουτ.
32' Ο Καραγκούνης σούταρε από μακρινή απόσταση, ο Ελευθερόπουλος μπλόκαρε άνετα.
37' Κίτρινη στον Γεωργιάδη.
38' Σέντρα του Καραγκούνη από δεξιά, η κεφαλιά του Σισέ πέρασε άουτ.
45' Tέλος πρώτου ημιχρόνου.

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου
46' Στη θέση του Σεϊταρίδη περνά ο Νίνης. Με αυτή την αλλαγή ο Κατσουράνης γυρνά σε ρόλο στόπερ με τον Βύντρα να πηγαίνει στο δεξί άκρο της άμυνας του Τριφυλλιού και ο Νίνης πήρε τη θέση του "Κατσούρ" στο κέντρο.
46' Αλλαγή και για τον ΠΑΣ με τον Μενδρινό να μπαίνει στη θέση του Μπουχάν.
48' Πέναλτι για τον Παναθηναϊκό. Ο Λέτο εκτέλεσε το φάουλ και ο Ανδράλας αγκάλιασε τον Σιμάο και τον έριξε στο έδαφος με τον διαιτητή να σημειώνει την παράβαση. Ο αμυντικός του ΠΑΣ είδε την κίτρινη κάρτα.
49' Ο Σισέ ευστοχεί και κάνει το 1-0.
54' Εξαιρετικό πλασέ του Νίνη έξω από την περιοχή με την μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ελευθερόπουλου.
56' Δεύτερη αλλαγή για το Τριφύλλι με τον Λέτο να βγαίνει και τον Χριστοδουλόπουλο να περνά στη θέση του.
59' Ο Σαϊτιώτης εκτελεί το φάουλ, η μπάλα βρίσκει το κεφάλι του Σισέ και περνά ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τζόρβα.
65' Δεύτερη αλλαγή και για τον ΠΑΣ, με τον Κοντογουλίδη να περνά στη θέση του Ανδράλα.
66' Κόρνερ του Νίνη, ο Σαλπιγγίδης πήρε την κεφαλιά όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ελευθερόπουλου.
70' Κίτρινη στον Σκαρντουέλι.
71' Ο ΠΑΣ ολοκληρώνει τις αλλαγές του με τον Ντιμπαλά να μπαίνει στη θέση του Γεωργιάδη.
75' Ο Παναθηναϊκός πίεζε για το δεύτερο γκολ και τελικά ο Σισέ έδωσε τη λύση. Ο Γάλλος άσος έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή και εκτέλεσε τον Ελευθερόπουλο για το 2-0.
78' Ο Ζιμπρίλ Σισέ βγαίνει και στη θέση του μπαίνει ο Ζιλμπέρτο.
80' Ο Σωτήρης Νίνης έκανε το κόρνερ, την πρώτη κεφαλιά ο Κώστας Κατσουράνης και ο Λουκάς Βύντρα στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.
83' Κίτρινη στον Σιμάο.
87' Εντυπωσιακή επέμβαση του Τζόρβα σε κεφαλιά του Κοντογουλίδη.
89' Ο Σαλπιγγίδης βγαίνει στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ, τσιμπάει την μπάλα στον επερχόμενο Χριστοδουλόπουλο που μπαίνει με την μπάλα στα δίχτυα για το 4-0.
Λήξη αγώνα.

ΜΙΚΡΑ - ΜΙΚΡΑ

Παγωνιά και κρύο επικρατεί στο Ολυμπιακό Στάδιο, με όσους προσέχονται στο γήπεδο να φοράνε πολύ χοντρά ρούχα.

Εκτός ενδεκάδας έμεινε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, προκειμένου να πάρει ανάσες. Από την εξέδρα θα παρακολουθήσουν τον αγώνα οι Γκάμπριελ Ροντρίγκες και Σίλβα Κλέιτον.

Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού: Τζόρβας, Καντέ, Βύντρα, Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Λέτο, Σισέ

Στο πάγκο για το Τριφύλλι βρίσκονται οι Γκαλίνοβιτς, Ρουκάβινα, Νίνης, Πετρόπουλος, Μπιάρσμιρ, Ζιλμπέρτο, Χριστοδουλόπουλος.

Η ενδεκάδα του ΠΑΣ Γιάννενα: Ελευθερόπουλος, Ντάσιος, Κούσας, Mιχαλόπουλος, Σαϊτιώτης, Ανδράλας, Γεωργιάδης, Μπουχάν, Μαϊστόριβιτς, Τζανής, Σκαρντουέλι

Ένταση υπήρξε κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου. Ορισμένοι οπαδοί του ΠΑΣ προκάλεσαν με χειρονομίες τους φίλους του Τριφυλλιού με αποτέλεσμα κάποιοι από τους οπαδούς των πρασίνων να ανέβουν στο πάνω διάζωμα και να υπάρξει μικροένταση.

*Ο Χριστοδουλόπουλος αφειέρωσε το γκολ του στον αδελφό του.

Στη λίστα του Παναθηναϊκού και ο Σεντέρος

Κάθε μέρα που περνάει οι υποψήφιοι για τη θέση του κεντρικού αμυντικού στον Παναθηναϊκό αυξάνονται και πληθυνονται. Ο τελευταιος που μπήκε κάτω από το πράσινο μικροσκόπιο είναι ο Φιλίπ Σεντέρος.
Στη λίστα του Παναθηναϊκού και ο ΣεντέροςΣύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Εξέδρα" ο Ελβετός αμυντικός της Αρσεναλ αναζητά ομάδα προκειμένου να έχει αγώνες στα πόδια πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο μιας και βρίσκεται στους παίκτες που είναι υπό παραχώρηση από τους "κανονιέρηδες".
Στη λίστα του Παναθηναϊκού και ο Σεντέρος
Έχει ύψος 1.90μ. και φαίνεται ότι ταιριάζει στα χαρακτηριστικά που έχει θέσει ο Νίκος Νιόπλιας για τον αμυντικό "killer" που θέλει στο κέντρο της αμυντικής διάταξης του Παναθηναϊκού. Επιπλέον και η τιμή του ποδοσφαιριστή δεν είναι υψηλή καθώς οι Λονδρέζοι είναι διατεθειμένοι να τον παραχωρήσουν έναντι 1,5 εκατομμύριου ευρώ.

Το κακό για τον Παναθηναϊκό είναι ότι ένας παίκτης των προσόντων του Σεντέρος δεν περνάει απαρατήρητος στην ποδοσφαιρική αγορά και έτσι έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον και της Μπάγερν και της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο 24χρονος κεντρικός αμυντικός έχει προταθεί και στο πρόσφατο παρελθόν από μάνατζερ στον Παναθηναϊκό, αλλά τότε είχε απορριφθεί από τον Χενκ Τεν Κάτε.

Για επιστροφή Μάτος λένε οι Βραζιλιάνοι

Κανονικά ο δανεισμός του Μαρσέλο Μάτος στην Κορίνθιανς λήγει το καλοκαίρι. Τότε είναι που θα πρέπει να επιστρέψει ο ποδοσφαιριστής στον Παναθηναϊκό.

Για επιστροφή Μάτος λένε οι ΒραζιλιάνοιΔεν αποκλείεται, όμως, ο Βραζιλιάνος μέσος να φορέσει και πάλι την πράσινη φανέλα πιο σύντομα απ' ότι είχε αρχικά προβλεφθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την χώρα της Σάμπα, οι δύο ομάδες έχουν ήδη ξεκινήσει επαφές προκειμένου ο Μαρσέλο Μάτος να γίνει κάτοικος Παιανίας και πάλι κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου προσθέτοντας μία ακόμη λύση στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Αν και από τον Παναθηναϊκό δεν βγαίνει κάτι προς τα έξω, δεν αποκλείεται οι πράσινοι να έχουν στο μυαλό τους την επιστροφή του ποδοσφαιριστή προκειμένου να μην δημιουργηθεί δυσαναπλήρωτο κενό από την απουσία του Σιμάο για το Κόπα Αφρικα. Μία απουσία θα διαρκέσει σχεδόν ένα μήνα λόγω των υποχρεώσεων του Μοζαμβικανού με την εθνική ομάδα της χώρας του.

17 Δεκ 2009

Προσεκτικά βήματα για αμυντικό


Μετά την εισήγηση του Νίκου Νιόπλια για την απόκτηση αμυντικού, ο Παναθηναϊκός έχει βγει στην αγορά, προκειμένου να βρει τον αμυντικό-killer, όπως τον αποκαλούν στην Παιανία. Πολλά ονόματα έχουν προταθεί, λίγα όμως εξετάζονται σοβαρά.


Μετά το οικονομικό άνοιγμα του περσινού καλοκαιριού, πολλοί μάνατζερ έχουν ψηλά στη λίστα τους τον Παναθηναϊκό, όταν επιθυμούν να βρουν νέα ομάδα στον εκάστοτε πελάτη τους.

Στα γραφεία της ΠΑΕ έφτασαν ονόματα του βεληνεκούς των Μέτσελντερ, Καλάτζε και Μιράντα, όμως κανένας εκ των τριών δεν εξετάζεται, καθώς η κάθε περίπτωση έχει διαφορετικά εμπόδια.

Ο Καλάτζε είναι δυσαρεστημένος από το χρόνο συμμετοχής του στη Μίλαν και η ιταλική ομάδα το καλοκαίρι ήταν διατεθειμένη να τον παραχωρήσει. Πλέον, όμως, προέκυψαν προβλήματα με τους αμυντικούς, καθώς οι Τιάγκο Σίλβα και Ονιέβου τραυματίστηκαν, άρα ο Γεωργιανός υπολογίζεται.

Παρόμοια περίπτωση είναι και αυτή του Γερμανού Μέτσελντερ. Ο υψηλόσωμος αμυντικός δεν υπολογίζεται από τη Ρεάλ Μαδρίτης, όμως ο σοβαρός τραυματισμός του Πέπε, αναγκάζει τον Πελεγκρίνι να επιθυμεί την παραμονή του, προκειμένου να έχει παραπάνω λύσεις, τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι.

Αναφορικά με τον Μιράντα, ο κορυφαίος Βραζιλιάνος αμυντικός για το 2008 αξιώνεται στα 6 εκατομμύρια ευρώ, τιμή απαγορευτική για τα τωρινά δεδομένα. Εξάλλου, ο αμυντικός της Σάο Πάολο έχει προτάσεις από μεγάλες ομάδες της Ισπανίας και της Γαλλίας.

Οι περιπτώσεις που εξετάζονται σοβαρά από τους διοικούντες τον Παναθηναϊκό είναι αυτές των Ντούριτσα, Γίρανεκ αλλά και του Σωτήρη Κυργιάκου.

Ο Σλοβάκος Γιαν Ντούριτσα της Λοκομοτίβ Μόσχας είναι στην κορυφή της πράσινης λίστας και εξετάζεται σοβαρά, καθώς σκάουτερ του τριφυλλιού τον έχουν παρακολουθήσει και έχουν πολύ καλή άποψη.

Η ρώσικη ομάδα τον κοστολογεί περί τα 2 εκτομμύρια ευρώ, αλλά δεν αποκλείεται να κάνει υποχωρήσεις, προκειμένου να μην τον χάσει ελεύθερο το καλοκαίρι και Μέσα της Ρωσίας αναφέρουν πως ένα ποσό κοντά στο 1,5-1,7 εκ. ευρώ θα γίνει αποδεκτό.

Τέλος, τις τελευταίες ημέρες προέκυψε και η περίπτωση του Σωτήρη Κυργιάκου. Ο Έλληνας αμυντικός αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τη Λίβερπουλ καθώς οι Σκρτελ και Άγκερ ήταν τραυματίες. Από τότε έχει πάρει ελάχιστες ευκαιρίες, ενώ οι δύο προαναφερθέντες επέστρεψαν κανονικά.

Η αγγλική ομάδα φέρεται να τον παραχωρεί ακόμα και δανεικό. "Αγκάθι" στην περίπτωση του είναι το γεγονός ότι δεν συμφωνούν όλοι οι μέτοχοι στην απόκτηση του

Η Κλήρωση



Ο αντίπαλος που μπορεί να αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός στην φάση των «32» θα είναι επιπέδου Champions League!

Γνωστοί έχουν γίνει οι περισσότεροι αντίπαλοι για τον Παναθηναϊκό, για την φάση των «32» του Europa League. Οι Πράσινοι μετά τη νίκη τους με 3-0 κόντρα στην Ντιναμό Βουκουρεστίου, την Τετάρτη (16/12) αναμένεται να βρουν μπροστά τους μία τις τέσσερις καλύτερες τρίτες ομάδες των ομίλων του Champions League, ή μία από τις έντεκα ομάδες που τερμάτισαν πρώτες στους ομίλους του Europa League. Εκτός βέβαια από την δεύτερη κατηγορία είναι η Γαλατασαράι η οποία βρίσκονταν στο ίδιο όμιλο…

Αναλυτικά οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού:

Οι ισχυροί: Ουνιρέα (Ρουμανία), Γιουβέντους, Ρόμα (Ιταλία), Βόλφσμπουργκ (Γερμανία), Μαρσέιγ (Γαλλία), Γαλατάσαραϊ, Φενέρμπαχτσε (Τουρκία), Μπενφίκα, Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία), Σάλτσμπουργκ (Αυστρία), Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία), Αϊντχόφεν (Ολλανδία).

Στις παραπάνω ομάδες θα προστεθούν μία εκ των Άγιαξ ή Άντερλεχτ (1ος Όμιλος), μία εκ των Βαλένθια, Λιλ ή Τζένοα (2ος Όμιλος), μία εκ των Αμβούργου ή Χάποελ Τελ Αβίβ (3ος Όμιλος) και μία εκ των Βέρντερ ή Αθλέτικ Μπιλμπάο (12ος Όμιλος).

Οι αδύνατοι, με τους οποίους πάντως ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να κληρωθεί, είναι μέχρι στιγμής οι εξής: Λίβερπουλ, Έβερτον, Φούλαμ (Αγγλία), Ρούμπιν Καζάν (Ρωσία), Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο), Ατλέτικο Μαδρίτης, Βιγιαρεάλ (Ισπανία), Χέρτα Βερολίνου (Γερμανία)

* Το παζλ των 15 υποψηφίων αντιπάλων του Παναθηναϊκού θα συμπληρωθεί με την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων του Europa League

Με... τριάρα στους «32»!


Πάρτι στήν επανάληψη και...<<32>>!Ο Παναθηναικός μετά το πρώτο αγχωμένο μέρος,βρήκε τις λύσεις στο δεύτερο και πήρε την νίκη με 3-0 με σκόρερ τους Σισέ(2) και Ρουκάβινα.
Μέσα ο Σιμάο, στήριξη σε «Ρούκα»

Την ενδεκάδα που πέρασε από το Καυτανζόγλειο εμπιστεύθηκε κατά μεγάλο βαθμό ο Νίκος Νιόπλιας στην αποψινή αναμέτρηση. Ο 44χρονος προπονητής έκανε μοναχά μία αλλαγή χρησιμοποιώντας τον Σιμάο Μάτε αντί του Κώστα Κατσουράνη ενώ τελικά δεν χρησιμοποίησε από την αρχή τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο που ήταν εξαιρετικός στην Θεσσαλονίκη, προτιμώντας να στηρίξει τον Άντε Ρουκάβινα που ήταν αρνητικός το περασμένο Σάββατο. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τζόρβας, αριστερά ο Σπυρόπουλος, δεξιά ο Βύντρα και ο Καντέ με τον Μπίαρσμιρ στο κέντρο της άμυνας. Σιμάο, Ζιλμπέρτο και Καραγκούνης στον άξονα, αριστερό «φτερό» ο «Ρούκα», δεξί ο Νίνης και στην κορυφή ο Σισέ στο 4-3-3 του Έλληνα προπονητή.

Έλειψαν ουσία και σιγουριά

Ο Παναθηναϊκός εξ’αρχής γνώριζε ότι περνάει ακόμη και με ήττα(0-1). Η απαίτηση του Νιόπλια αλλά και του κόσμου που άφησε την ζεστασιά του σπιτιού του και ανηφόρισε στην Καλογρέζα ήταν η νίκη και μια καλή εμφάνιση. Οι «πράσινοι» είχαν διάθεση στο παιχνίδι τους, σε πολύ καλό βράδυ τον Σπυρόπουλο που επιθετικά έκανε σπουδαία δουλειά αλλά και τον Ζιλμπέρτο που μοίραζε εξαιρετικά, είχαν φάσεις... βαρβάτες αλλά έλειψε η ουσία στο τελείωμα. Σισέ, Βύντρα και Νίνης αν ήταν πιο προσεκτικοί θα τα είχαν... ματώσει τα δίχτυα των Ρουμάνων, οι οποίοι περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο αν και θα μπορούσαν να είχαν την ζημιά σε τρεις περιπτώσεις. Όμως, και στις τρεις ο Τζόρβας δήλωσε παρών και κράτησε ανέπαφη την εστία του. Σε περιπτώσεις που η άμυνα των «πρασίνων» μπλόκαρε για τα καλά, δίνοντας την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να φανούν απειλητικοί.

Ένα... δώρο στον Ρουκάβινα

Στο πρώτο μέρος έλειπε η ουσία στα τελειώματα από τους παίκτες του Παναθηναϊκού αλλά αυτή η ευκαιρία που παρουσιάστηκε στο 55’ πολύ απλά δεν γίνοταν να χαθεί. Μέρες που είναι ο Ντόλχα είπε να κάνει ένα... χριστουγεννιάτικο δώρο στον Ρουκάβινα, ο Κροάτης πάνω στην γραμμή δεν μπορούσε να μην στείλει την μπάλα στο πλεκτό και κάπως έτσι το «τριφύλλι» άνοιξε το σκορ, «κλειδώνοντας» την πρόκριση στους «32» του Europa League.

«Έκατσε», απειλήθηκε αλλά είχε… show Σισέ!

Στην συνέχεια ο Νιόπλιας άλλαξε τον Καραγκούνη για να του δώσει ανάσες με τον Κατσουράνη, πέρασε τον Λέτο αντί του Νίνη(ο Αργεντινός πήγε αριστερά και δεξιά ο Ρουκάβινα) αλλά ο Παναθηναϊκός... κάθησε πάνω σε αυτό το 1-0 και άφησε τους φιλοξενούμενους να κάνουν παιχνίδι. Μάλιστα με την είσοδο του Αντριάν Κριστέα και του Νικολιέσκου απείλησαν αλλά ο Αλέξανδρος Τζόρβας «καθάριζε». Οι «πράσινοι» ήταν λες και μετά το γκολ κατέβασαν τον... γενικό και έκαναν αγγαρεία κόντρα σε μια ομάδα που έπαιζε με πάθος, προσπαθώντας για την ισοφάριση. Πάντως, κόντρα στην ροή του παιχνιδιού μια εξαιρετική ενέργεια του Λέτο στο 80’ και η ασίστ πάρε-βάλε στον Σισέ που έγραψε το 2-0 ήταν αρκετά για να ξυπνήσουν τους γηπεδούχους, οι οποίοι πέντε λεπτά αργότερα έκαναν και το 3-0 πάλι με τον Γάλλο, ο οποίος τελείωσε μια φάση εξαιρετική συνεργασία ανάμεσα σε Κατσουράνη και Σαλπιγγίδη.

MAN OF THE MATCH: Ο Τζιμπρίλ Σισέ μέσα σε πέντε λεπτά έκανε... πλάκα στην άμυνα των Ρουμάνων και πέτυχε δύο γκολ με στύλ... killer. Εκτέλεση με την μία. Τόσο στην σέντρα του Λέτο, όπου με το κεφάλι νίκησε τον Ντόλχα όσο και στο δεύτερο όπου παρά τον άθλιο αγωνιστικό χώρο βρίσκει την μπάλα όπως θέλει και την «καρφώνει» στα δίχτυα. Άνοιξε λογαριασμό και στην Ευρώπη.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Σεμπάστιαν Λέτο στην επανεμφάνιση του. Ο Αργεντινός μετά τον τραυματισμό του γύρισε. Και γύρισε με κέφια! Κάνει μεγάλη ενέργεια στο 2-0. Αδειάζει όλη την δεξιά πτέρυγα των Ρουμάνων και η ασίστ του ήταν συστημένη στο κεφάλι του Σισέ. Είχε ανάγκη μια τέτοια ενέργεια ο Λατινοαμερικάνος άσος που τον έχει μεγάλη ανάγκη το «τριφύλλι».

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Χενκ Τεν Κάτε μετά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο είχε πει ότι ο αγωνιστικός χώρος του ΟΑΚΑ είναι για να «τρώνε οι αγελάδες». Απόψε και μετά τις βροχές ο χλοοτάπητας ήταν για να τρώνε οι αγελάδες, τα κατσίκια και ότι άλλο ζωντανό μπορεί μα φανταστεί κανείς. Για γέλια και για κλάμματα. Η λέξη χωράφι είναι πολύ λίγη για να περιγράψει αυτό το πράγμα. Βούρκος αληθινός, με την μπάλα να «κολλάει», λίμνες να έχουν δημιουργηθεί και τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων να προσπαθούν με... χειρουργική ακρίβεια να υπολογίσουν το πως ακριβώς θα κάνουν ένα κοντρόλ, μια πάσα της προκοπής. Πάλι καλά που τα... ντού των ανθρώπων του «τριφυλλιού» στην διοίκηση του σταδίου έπιασαν τόπο και στην διακοπή θα διορθωθεί αυτή η ντροπιαστική εικόνα.

Η ΓΚΑΦΑ: Τέτοιο δώρο αν και πλησιάζουν Χριστούγεννα σίγουρα δεν θα το περίμενε κανείς από τον Ντόλχα. Και όμως. Ο πορτιέρο των Ρουμάνων κάνει τεράστιο λάθος στην φάση του γκολ του Ρουκάβινα, μιας και χάνει την μπάλα μέσα από τα χέρια του υπό την πίεση του Σισέ. Το μισό γκολ του Κροάτη επιθετικού των «πρασίνων» είναι δική του ευγενική προσφορά.