20 Δεκ 2009

Χαμόγελα και... δράση!



Τι λένε στον πρωταθλητή χειμώνα Παναθηναϊκό για την κορυφή, τον... killer στην άμυνα, το ενδεχόμενο επιστροφής του Μάτος, τον Σαλπιγγίδη και την αντίδραση του Λέτο. Μόνιμος κάτοικος Παιανίας ο Νιόπλιας.



«Εκεί που μας αξίζει»

Μετά την τεσσάρα στον ΠΑΣ επιθυμία όλων στον Παναθηναϊκό ήταν η γκέλα του Ολυμπιακού για να παραμείνει το «τριφύλλι» στην κορυφή. Ο Νικοπολίδης έκανε το... δώρο και οι «πράσινοι» αναδείχθηκαν πρωταθλητές χειμώνα, όντας στο +2 από τους «ερυθρόλευκους». Τα χαμόγελα και η ικανοποίηση ήταν τα κυρίαρχα συναισθήματα στο «πράσινο στρατόπεδο». «Είμαστε εκεί που μας αξίζει. Στην κορυφή. Τώρα πρέπει να μείνουμε εκεί μέχρι το τέλος».


Προοπτική καλοκαιριού για Μάτος


Από κει και πέρα, να ξεκινήσουμε με το θέμα του Μαρσέλο Μάτος και την πιθανή επιστροφή του στην Παιανία, με δεδομένη και την απουσία του Σιμάο στο Κόπα Άφρικα με την Μοζαμβίκη. Αυτό που τονιζόταν από το «πράσινο στρατόπεδο» είναι πως αυτή την στιγμή υπάρχει η προοπτική να γυρίσει το καλοκαίρι και όχι στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

«Έχουμε 27 παίκτες στο ρόστερ, θα... ψάχναμε την επιστροφή του μόνο αν έφευγαν 3-4 ποδοσφαιριστές. Ο δανεισμός του είναι ετήσιος. Είμαστε πλήρεις στον άξονα και εξάλλου ο Σιμάο δεν θα λείψει για πολύ. Έχει συμπληρώσει κάρτες και η λογική λέει ότι η ομάδα του θα αποκλειστεί γρήγορα. Το πολύ να χάσει δύο παιχνίδια και στο ένα θα είναι τιμωρημένος έτσι και αλλιώς».

Πάντως, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Μάτος θα ήταν διστακτικός στο ενδεχόμενο να γυρίσει τώρα, καθώς στην Κορίνθιανς έχει βρει τον εαυτό του και τον χρόνο που δεν είχε επί Τεν Κάτε.

Επιστροφές... μεταγραφές

Από το απόγευμα της Κυριακής η Παιανία ερήμωσε. Εκτός από τους παίκτες που την... έκαναν για διακοπές, ο Νίκος Νιόπλιας βρίσκεται στην Κρήτη μαζί με την οικογένεια του, ο Κώστας Αντωνίου αναμένεται να αφήσει και εκείνος την Αθήνα και οι μεταγραφικές εξελίξεις θα τεθούν επί τάπητος σε συνάντηση που θα γίνει πιθανότητα την ερχόμενη Τρίτη. Μια μέρα μετά την επιστροφή στις προπονήσεις.

Είναι ειλημμένη η απόφαση εδώ και καιρό για να αποκτηθεί στόπερ που να κάνει την διαφορά αλλά πρέπει να μπουν λεφτά στα ταμεία του συλλόγου από τις πωλήσεις όσων δεν υπολογίζονται.

Βαγγέλλης Μάντζιος και Αλέξανδρος Τζιόλης είναι οι δύο υποψήφιοι ενώ μετά τα χθεσινά αν έρθει πρόταση θα πουληθεί και ο Κλέιτον. Για τους δύο πρώτους υπάρχει ενδιαφέρον και στον Παναθηναϊκό περιμένουν πλέον τις επίσημες προτάσεις.

Παράλληλα, τα ονόματα που έχουν γραφτεί τις τελευταίες μέρες(Ματεράτσι, Παλέτα, Καλάτζε, Ντούριτσα, Σεντέρος) είναι στην λίστα του «τριφυλλιού» αλλά αν δεν προκύψει πώληση ποδοσφαιριστή δεν θα γίνει καμία επαφή ώστε να... κλειδωθεί ο στόχος και να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις.


«Δεν έχουμε πρόταση για “Σάλπι”»

Τώρα, και όσον αφορά τα όσα έλεγε χθες σε πηγαδάκι ο εκπρόσωπος του Σαλπιγγίδη, Βαγγέλης Αγγελής σχετικά με προτάσεις που έχουν έρθει στον Παναθηναϊκό για τον διεθνή επιθετικό διέψευδαν την σχετική πληροφορία και έλεγαν χαρακτηριστικά ότι «εμείς έχουμε κάνει μια καλή πρόταση και περιμένουμε. Καμία ομάδα δεν μας έχει ενοχλήσει για τον Δημήτρη».

Πάντως, οι πιθανότητες για να παραμείνει ο «Σάλπι» είναι πλέον ελάχιστες και όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό.

«Τους θέλουμε στην... τσίτα»

Όσον αφορά την αντίδραση του Σεμπάστιαν Λέτο κατά την αντικατάσταση του από τον Χριστοδουλόπουλο στον Παναθηναϊκό υπογράμμιζαν ότι «είναι καλό να βλέπεις τους παίκτες να αντιδρούν όταν γίνονται αλλαγή. Δείχνει ότι θέλουν να προσφέρουν και να βοηθήσουν και πως δεν είναι αδιάφοροι».

Μόνιμος κάτοικος Παιανίας

Όπως προαναφέραμε και πιο πάνω ο Νίκος Νιόπλιας αναχώρησε το απόγευμα της Κυριακής για το Ηράκλειο αλλά μόλις επιστρέψει δεν θα ψάξει για σπίτι όπως αναμενόταν. Η Παιανία έχει γίνει το δεύτερο σπίτι του και παρά το γεγονός ότι ο γιος του σπουδάζει στην πρωτεύουσα, εκείνος δεν θα φύγει από τις εγκαταστάσεις του «τριφυλλιού».

«Γιατί να φύγω από την Παιανία; Θέλω να είμαι εδώ. Κοντά στα γήπεδα. Δεν θα ψάξω για σπίτι. Εξάλλου η οικογένεια μου θα μείνει στην Κρήτη» έλεγε στο περιβάλλον του ενώ σχετικά με την εικόνα της ομάδας κόντρα στον ΠΑΣ σχολίαζε πως «όλα σιγά-σιγά θα γίνουν. Το καλύτερο είναι πως πετύχαμε τρεις σερί νίκες και συνεχίζουμε».

Προχωράει του Έλγαρντ


Τέλος, η εισήγηση του Χουάν Ραμόν Ρότσα για τον Δανό επιθετικό, Κιμ Έλγαρντ που δοκιμαζόταν την προηγούμενη εβδομάδα στην Παιανία είναι κάτι παραπάνω από θετική και πλέον όλα εξαρτώνται από τον Ρενέ Χένρικσεν, ο οποίος έφερε τον νεαρό άσο στην Παιανία. Λογικά ο πιτσιρικάς που άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στους ανθρώπους του «τριφυλλιού» θα φορέσει την πράσινη φανέλα και θα αγωνίζεται στην «Golden team».

Δεν υπάρχουν σχόλια: