27 Δεκ 2009

"Μουντιάλ,έρχομαι!"


Το μεγάλο όνειρο του Τζιμπρίλ Σισέ είναι να πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής με την Εθνική Γαλλίας..και δέν θα το βάλει κατώ..αν δεν τα καταφέρει!

Οι πιθανότητες να φορέσει τη φανέλα των τρικολόρ στο Μουντιάλ του 2010, ρεαλιστικά είναι μικρές. Όμως αυτός δεν το βάζει κάτω και είναι αποφασισμένος με τις επιδόσεις του να αναγκάσει τον Ρεϊμόντ Ντομενέκ να τον καλέσει στις επιλογές του.

Ο Τζιμπρίλ Σισέ διεκδικεί μια θέση στην 23άδα μαζί με τους Μπατεμπιμφί Γκομίς της Λυών, Πιερ Αντρέ Ζινιάκ της Τουλούζ και Λόικ Ρεμί της Νις.

Φυσικά, δεν γίνεται λόγος για το αν θα πάνε στη Νότιο Αφρική οι Τιερί Ανρί, Νικολάς Ανελκά και Καρίμ Μπενζεμά. Οι τρεις προαναφερόμενοι είναι οι μεγάλοι αστέρες της επίθεσης και δεν τίθεται θέμα να απουσιάσουν.

Μέχρι τώρα λοιπόν, ο Τζιμπρίλ Σισέ είναι ο παραγωγικότερος από τους τέσσερις στράικερ που διεκδικούν μία θέση στους «τρικολόρ». Και το κυριότερο, με τη… φόρα που έχει, δείχνει ικανός να φτάσει σε πολύ μεγαλύτερα νούμερα από τους ανταγωνιστές του.

Για του λόγου το αληθές, ο Σισέ έχει σκοράρει 11 φορές σε 15 αγώνες πρωταθλήματος, ο Μπατεμπιμφί Γκομίς 5 σε 18, ο Πιερ Αντρέ Ζινιάκ 5 σε 18 και ο Λόικ Ρεμί 7 σε 18.

Παράλληλα, συγκριτικά με τις συμμετοχές του, ο Τζιμπρίλ Σισέ είναι πιο εύστοχος, πετυχαίνοντας 0,733 γκολ ανά αγώνα. Γκομίς και Ζινιάκ έχουν 0,27 και δεύτερος έρχεται ο Ρεμί με 0,38. Το σημαντικό όμως, είναι να γνωρίζει αυτές τις επιδόσεις ο Ντομενέκ…

Δεν υπάρχουν σχόλια: