17 Δεκ 2009

Προσεκτικά βήματα για αμυντικό


Μετά την εισήγηση του Νίκου Νιόπλια για την απόκτηση αμυντικού, ο Παναθηναϊκός έχει βγει στην αγορά, προκειμένου να βρει τον αμυντικό-killer, όπως τον αποκαλούν στην Παιανία. Πολλά ονόματα έχουν προταθεί, λίγα όμως εξετάζονται σοβαρά.


Μετά το οικονομικό άνοιγμα του περσινού καλοκαιριού, πολλοί μάνατζερ έχουν ψηλά στη λίστα τους τον Παναθηναϊκό, όταν επιθυμούν να βρουν νέα ομάδα στον εκάστοτε πελάτη τους.

Στα γραφεία της ΠΑΕ έφτασαν ονόματα του βεληνεκούς των Μέτσελντερ, Καλάτζε και Μιράντα, όμως κανένας εκ των τριών δεν εξετάζεται, καθώς η κάθε περίπτωση έχει διαφορετικά εμπόδια.

Ο Καλάτζε είναι δυσαρεστημένος από το χρόνο συμμετοχής του στη Μίλαν και η ιταλική ομάδα το καλοκαίρι ήταν διατεθειμένη να τον παραχωρήσει. Πλέον, όμως, προέκυψαν προβλήματα με τους αμυντικούς, καθώς οι Τιάγκο Σίλβα και Ονιέβου τραυματίστηκαν, άρα ο Γεωργιανός υπολογίζεται.

Παρόμοια περίπτωση είναι και αυτή του Γερμανού Μέτσελντερ. Ο υψηλόσωμος αμυντικός δεν υπολογίζεται από τη Ρεάλ Μαδρίτης, όμως ο σοβαρός τραυματισμός του Πέπε, αναγκάζει τον Πελεγκρίνι να επιθυμεί την παραμονή του, προκειμένου να έχει παραπάνω λύσεις, τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι.

Αναφορικά με τον Μιράντα, ο κορυφαίος Βραζιλιάνος αμυντικός για το 2008 αξιώνεται στα 6 εκατομμύρια ευρώ, τιμή απαγορευτική για τα τωρινά δεδομένα. Εξάλλου, ο αμυντικός της Σάο Πάολο έχει προτάσεις από μεγάλες ομάδες της Ισπανίας και της Γαλλίας.

Οι περιπτώσεις που εξετάζονται σοβαρά από τους διοικούντες τον Παναθηναϊκό είναι αυτές των Ντούριτσα, Γίρανεκ αλλά και του Σωτήρη Κυργιάκου.

Ο Σλοβάκος Γιαν Ντούριτσα της Λοκομοτίβ Μόσχας είναι στην κορυφή της πράσινης λίστας και εξετάζεται σοβαρά, καθώς σκάουτερ του τριφυλλιού τον έχουν παρακολουθήσει και έχουν πολύ καλή άποψη.

Η ρώσικη ομάδα τον κοστολογεί περί τα 2 εκτομμύρια ευρώ, αλλά δεν αποκλείεται να κάνει υποχωρήσεις, προκειμένου να μην τον χάσει ελεύθερο το καλοκαίρι και Μέσα της Ρωσίας αναφέρουν πως ένα ποσό κοντά στο 1,5-1,7 εκ. ευρώ θα γίνει αποδεκτό.

Τέλος, τις τελευταίες ημέρες προέκυψε και η περίπτωση του Σωτήρη Κυργιάκου. Ο Έλληνας αμυντικός αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τη Λίβερπουλ καθώς οι Σκρτελ και Άγκερ ήταν τραυματίες. Από τότε έχει πάρει ελάχιστες ευκαιρίες, ενώ οι δύο προαναφερθέντες επέστρεψαν κανονικά.

Η αγγλική ομάδα φέρεται να τον παραχωρεί ακόμα και δανεικό. "Αγκάθι" στην περίπτωση του είναι το γεγονός ότι δεν συμφωνούν όλοι οι μέτοχοι στην απόκτηση του

3 σχόλια:

GourDi Athens είπε...

makria apo Kyrgiako reeeeeee! O Durica einai koble, axiopistos kai psilos, opws prepei, oxi alloi amyntikoi tou 1.80!

Panatha είπε...

o miranda einai GAMATOS!! alla poly duskola tha erthei..krima!

Panatha είπε...

poios Kuriakos?????Makari na tn plirosoume na mn er8ei