29 Δεκ 2009

«Στόπερ ανεξαρτήτου κόστους»


Ο Κώστας Αντωνίου ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται οικονομικό θέμα για την απόκτηση στόπερ, μαζί με τον Νίκο Νιόπλια τόνισαν πως δεν παραχωρείται ο Βύντρα, ενώ έκλεισαν την πόρτα για Παλέτα.

Τα τελευταία χρόνια θα λέγαμε, δεν υπάρχει μεταγραφική περίοδος που στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού να μην υπάρξει αναφορά για ενδιαφέρον των «πρασίνων» για έναν μεγάλο σε αξία στόπερ. Φυσικά και σε αυτή του Ιανουαρίου, η απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού είναι το θέμα που κλέβει την παράσταση. Δεν είναι λίγοι αυτοί που αναφέρουν πως το οικονομικό θα είναι αγκάθι για την υλοποίηση μιας τέτοιας μεταγραφής, ωστόσο ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Κώστας Αντωνίου, ο οποίος μαζί με τον προπονητή του «τριφυλλιού» Νίκο Νιόπλια, είχαν συζήτηση με τους ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού, ξεκαθάρισε πως αν βρεθεί ο κατάλληλος ποδοσφαιριστής, το οικονομικό δεν θα σταθεί εμπόδιο. Οι δύο άνδρες μίλησαν για όλους και για όλα στην Παιανία, από τον Βύντρα και την πρόταση δανεισμού που αρνήθηκαν, τον Σαλπιγγίδη για τον οποίο συμφώνησαν πως θέλουν να μείνει, μέχρι και τους τρεις κομμένους. Αναλυτικά ο τεχνικός διευθυντής και ο προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησαν...

Για Βύντρα (Αντωνίου): «Μας έγινε μια πρόταση για δανεισμό από την Σιένα του Μαλεζάνι, αλλά εμείς αρνηθήκαμε. Τώρα αν έρθει μια πρόταση για παράδειγμα 2.000.000 ευρώ, τότε θα το σκεφτούμε. Όμως επειδή εμείς έχουμε στόχο το πρωτάθλημα, θα το σκεφτούμε ακόμα περισσότερο για τους βασικούς ποδοσφαιριστές, όπως είναι και ο Λουκάς».

Για Σαλπιγγίδη (Αντωνίου): «Τον αγαπάμε είναι ένας ποδοσφαιριστής που μας αρέσει. Έχουμε κάνει την πρότασή μας που είναι ικανοποιητική και αξιοπρεπής δεν τον πιέζουμε και περιμένουμε την απάντησή του».

Για Σαλπιγγίδη (Νιόπλιας): «Εγώ δεν έχω πρόβλημα να τον χρησιμοποιώ ακόμα και αν συμφωνήσει με άλλη ομάδα και φύγει το καλοκαίρι. Αυτά γίνονται μόνο στην Ελλάδα, με την παρουσία του μου δείχνει ότι είναι εδώ. Ο Δημήτρης μιλάει στο γήπεδο, όσο είναι καλός θα παίζει»

Για Μάτος και Ντέιβιντ (Αντωνίο): «Είναι δύο παίκτες που έχουν δοθεί δανεικοί για έναν χρόνο. Αν θα θέλαμε να τους πάρουμε πίσω θα έπρεπε να μπούμε σε διαδικασία συζήτησης με τις ομάδες τους. Ο Ντέιβιντ είναι ένας ποδοσφαιριστής για τον οποίο με έχουν ρωτήσει μάνατζερ πόσο πωλείται. Υπάρχει ρήτρα 2.000.000 ευρώ».

Για Κλέιτον, Μάντζιο, Τζιόλη (Αντωνίου): Υπάρχουν ομάδες που ενδιαφέρονται, αλλά είναι μόνο για δανεισμό. Μόνο μία υπήρχε για πώληση, αλλά την αρνήθηκε ο παίκτης. Όσο είναι στο ρόστερ της ομάδας μας θα μπορεί να τους υπολογίζει ο προπονητής, αλλά φυσικά παραμένουν υπό παραχώρηση».

Για Κλέιτον, Μάντζιο, Τζιόλη (Νιόπλιας): Αφού είναι στο ρόστερ υπολογίζονται. Για παράδειγμα τώρα που θα λείπει ο Σιμάο αν χρειαστεί δεν θα πάρω τον Τζιόλη στην αποστολή; Θα τον πάρω. Το ρόστερ είναι για να το αξιοποιούμε, αλλά φυσικά κριτήριο είναι η προπόνηση και υπάρχει μια ιεραρχία. Για παράδειγμα ο Σισέ είναι ο πρώτος μας επιθετικός. Δεν μπορείς να κάνεις επαναστατικές αλλαγές».

Για στόπερ (Αντωνίου): Σίγουρα μας έχουν γίνει προτάσεις για ποδοσφαιριστές. Σε εμάς αυτή την στιγμή πρωτεραιότητα είναι να πουλήσουμε τους ποδοσφαιριστές που δεν υπολογίζονται για να μειώσουμε και το μέγεθος του ρόστερ. Δεν πρέπει να μπούμε στην νοοτροπία να πάρουμε ποδοσφαιρισδτή μόνο για να πάρουμε. Θέλουμε να βρούμε έναν κεντρικό αμυντικό που να αρέσει στον προπονητή, να έχει τα στοιχεία που θέλει, να αρέσει και στην ομάδα. Το οικονομικό δεν είναι πρόβλημα. Είναι μια παράμετρος, αλλά αν βρούμε τον παίκτη που θέλουμε και θα είμαστε σίγουροι γι' αυτό, δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Γι αυτό γιατί θέλουμε τόσο πολύ το πρωτάθλημα».

Για στόπερ (Νιόπλιας): «Εμείς θέλουμε να έρθει ένας παίκτης έτοιμος. Να έρθει για παράδειγμα την Τετάρτη και να μπορεί να παίξει την Κυριακή. Με αυτή την λογική η αγορά της δεν μπορεί να μας απασχολήσει γιατί εδώ και αρκετό καιρό βρίσκονται σε διακοπές. Ο Παλέτα είναι καλός παίκτης τον είχα παρακολουθήσει στην Λίβερπουλ, αλλά έχω αμφιβολίες για την ετοιμότητά του. Αν πάντως δεν έρθει στόπερ θα πρέπει να αναζητήσουμε την λύση εκ' των έσω και είναι ο Σαριέγκι που δεν τον έχω δει, αλλά και ο Κατσουράνης που μπορεί να παίξει εκεί».

Για Σκόκο (Νιόπλιας): «Είναι καλός παίκτης, αλλά τώρα τι να τον κάνω. Καλούς παίκτες έχει και η Καβάλα και ο Εργοτέλης».

Για Σκόκο (Αντωνίου): «Είναι θέμα που έχουν βγάλει οι μάνατζερ. Κανένας δεν έχει έρθει σε εμάς να μας πει τίποτα, δεν υπάρχει θέμα».

Για Σαριέγκι (Αντωνίου): «Είμαστε θετικοί να του ανανεώσουμε το συμβόλαιο, θα πρέπει να τον δει και ο Νιόπλιας, αλλά όπως είπα είμαστε αρχικά θετικοί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: