17 Δεκ 2009

Με... τριάρα στους «32»!


Πάρτι στήν επανάληψη και...<<32>>!Ο Παναθηναικός μετά το πρώτο αγχωμένο μέρος,βρήκε τις λύσεις στο δεύτερο και πήρε την νίκη με 3-0 με σκόρερ τους Σισέ(2) και Ρουκάβινα.
Μέσα ο Σιμάο, στήριξη σε «Ρούκα»

Την ενδεκάδα που πέρασε από το Καυτανζόγλειο εμπιστεύθηκε κατά μεγάλο βαθμό ο Νίκος Νιόπλιας στην αποψινή αναμέτρηση. Ο 44χρονος προπονητής έκανε μοναχά μία αλλαγή χρησιμοποιώντας τον Σιμάο Μάτε αντί του Κώστα Κατσουράνη ενώ τελικά δεν χρησιμοποίησε από την αρχή τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο που ήταν εξαιρετικός στην Θεσσαλονίκη, προτιμώντας να στηρίξει τον Άντε Ρουκάβινα που ήταν αρνητικός το περασμένο Σάββατο. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τζόρβας, αριστερά ο Σπυρόπουλος, δεξιά ο Βύντρα και ο Καντέ με τον Μπίαρσμιρ στο κέντρο της άμυνας. Σιμάο, Ζιλμπέρτο και Καραγκούνης στον άξονα, αριστερό «φτερό» ο «Ρούκα», δεξί ο Νίνης και στην κορυφή ο Σισέ στο 4-3-3 του Έλληνα προπονητή.

Έλειψαν ουσία και σιγουριά

Ο Παναθηναϊκός εξ’αρχής γνώριζε ότι περνάει ακόμη και με ήττα(0-1). Η απαίτηση του Νιόπλια αλλά και του κόσμου που άφησε την ζεστασιά του σπιτιού του και ανηφόρισε στην Καλογρέζα ήταν η νίκη και μια καλή εμφάνιση. Οι «πράσινοι» είχαν διάθεση στο παιχνίδι τους, σε πολύ καλό βράδυ τον Σπυρόπουλο που επιθετικά έκανε σπουδαία δουλειά αλλά και τον Ζιλμπέρτο που μοίραζε εξαιρετικά, είχαν φάσεις... βαρβάτες αλλά έλειψε η ουσία στο τελείωμα. Σισέ, Βύντρα και Νίνης αν ήταν πιο προσεκτικοί θα τα είχαν... ματώσει τα δίχτυα των Ρουμάνων, οι οποίοι περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο αν και θα μπορούσαν να είχαν την ζημιά σε τρεις περιπτώσεις. Όμως, και στις τρεις ο Τζόρβας δήλωσε παρών και κράτησε ανέπαφη την εστία του. Σε περιπτώσεις που η άμυνα των «πρασίνων» μπλόκαρε για τα καλά, δίνοντας την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να φανούν απειλητικοί.

Ένα... δώρο στον Ρουκάβινα

Στο πρώτο μέρος έλειπε η ουσία στα τελειώματα από τους παίκτες του Παναθηναϊκού αλλά αυτή η ευκαιρία που παρουσιάστηκε στο 55’ πολύ απλά δεν γίνοταν να χαθεί. Μέρες που είναι ο Ντόλχα είπε να κάνει ένα... χριστουγεννιάτικο δώρο στον Ρουκάβινα, ο Κροάτης πάνω στην γραμμή δεν μπορούσε να μην στείλει την μπάλα στο πλεκτό και κάπως έτσι το «τριφύλλι» άνοιξε το σκορ, «κλειδώνοντας» την πρόκριση στους «32» του Europa League.

«Έκατσε», απειλήθηκε αλλά είχε… show Σισέ!

Στην συνέχεια ο Νιόπλιας άλλαξε τον Καραγκούνη για να του δώσει ανάσες με τον Κατσουράνη, πέρασε τον Λέτο αντί του Νίνη(ο Αργεντινός πήγε αριστερά και δεξιά ο Ρουκάβινα) αλλά ο Παναθηναϊκός... κάθησε πάνω σε αυτό το 1-0 και άφησε τους φιλοξενούμενους να κάνουν παιχνίδι. Μάλιστα με την είσοδο του Αντριάν Κριστέα και του Νικολιέσκου απείλησαν αλλά ο Αλέξανδρος Τζόρβας «καθάριζε». Οι «πράσινοι» ήταν λες και μετά το γκολ κατέβασαν τον... γενικό και έκαναν αγγαρεία κόντρα σε μια ομάδα που έπαιζε με πάθος, προσπαθώντας για την ισοφάριση. Πάντως, κόντρα στην ροή του παιχνιδιού μια εξαιρετική ενέργεια του Λέτο στο 80’ και η ασίστ πάρε-βάλε στον Σισέ που έγραψε το 2-0 ήταν αρκετά για να ξυπνήσουν τους γηπεδούχους, οι οποίοι πέντε λεπτά αργότερα έκαναν και το 3-0 πάλι με τον Γάλλο, ο οποίος τελείωσε μια φάση εξαιρετική συνεργασία ανάμεσα σε Κατσουράνη και Σαλπιγγίδη.

MAN OF THE MATCH: Ο Τζιμπρίλ Σισέ μέσα σε πέντε λεπτά έκανε... πλάκα στην άμυνα των Ρουμάνων και πέτυχε δύο γκολ με στύλ... killer. Εκτέλεση με την μία. Τόσο στην σέντρα του Λέτο, όπου με το κεφάλι νίκησε τον Ντόλχα όσο και στο δεύτερο όπου παρά τον άθλιο αγωνιστικό χώρο βρίσκει την μπάλα όπως θέλει και την «καρφώνει» στα δίχτυα. Άνοιξε λογαριασμό και στην Ευρώπη.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Σεμπάστιαν Λέτο στην επανεμφάνιση του. Ο Αργεντινός μετά τον τραυματισμό του γύρισε. Και γύρισε με κέφια! Κάνει μεγάλη ενέργεια στο 2-0. Αδειάζει όλη την δεξιά πτέρυγα των Ρουμάνων και η ασίστ του ήταν συστημένη στο κεφάλι του Σισέ. Είχε ανάγκη μια τέτοια ενέργεια ο Λατινοαμερικάνος άσος που τον έχει μεγάλη ανάγκη το «τριφύλλι».

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Χενκ Τεν Κάτε μετά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο είχε πει ότι ο αγωνιστικός χώρος του ΟΑΚΑ είναι για να «τρώνε οι αγελάδες». Απόψε και μετά τις βροχές ο χλοοτάπητας ήταν για να τρώνε οι αγελάδες, τα κατσίκια και ότι άλλο ζωντανό μπορεί μα φανταστεί κανείς. Για γέλια και για κλάμματα. Η λέξη χωράφι είναι πολύ λίγη για να περιγράψει αυτό το πράγμα. Βούρκος αληθινός, με την μπάλα να «κολλάει», λίμνες να έχουν δημιουργηθεί και τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων να προσπαθούν με... χειρουργική ακρίβεια να υπολογίσουν το πως ακριβώς θα κάνουν ένα κοντρόλ, μια πάσα της προκοπής. Πάλι καλά που τα... ντού των ανθρώπων του «τριφυλλιού» στην διοίκηση του σταδίου έπιασαν τόπο και στην διακοπή θα διορθωθεί αυτή η ντροπιαστική εικόνα.

Η ΓΚΑΦΑ: Τέτοιο δώρο αν και πλησιάζουν Χριστούγεννα σίγουρα δεν θα το περίμενε κανείς από τον Ντόλχα. Και όμως. Ο πορτιέρο των Ρουμάνων κάνει τεράστιο λάθος στην φάση του γκολ του Ρουκάβινα, μιας και χάνει την μπάλα μέσα από τα χέρια του υπό την πίεση του Σισέ. Το μισό γκολ του Κροάτη επιθετικού των «πρασίνων» είναι δική του ευγενική προσφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: