20 Δεκ 2009

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΧΕΙΜΩΝΑ!!


Ο Άρης, όπως και πέρσι, υποχρεώσε τον Ολυμπιακό στην πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα και μάλιστα με το ίδιο σκορ, 1-0. Σκόρερ ο Κάμπορα στο 69' και δίκαιη νίκη για τον Άρη, που έχει πολλά παράπονα από τον Παμπορίδη για ένα πέναλτι λίγα λεπτά νωρίτερα.


Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο στα πρώτα του λεπτά, όμως σταδιακά ο Άρης ανέβασε ταχύτητα και περιόρισε τον Ολυμπιακό στην περιοχή του. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απειλήσουν με αντεπιθέσεις χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Ο Άρης έχασε την πρώτη του καλή ευκαιρία στο 13' με το σουτ του Κάλβο και τον Νικοπολίδη να αποκρούει. Την ίδια εξέλιξη είχε και η φάση στο 23' με τον Ισπανό να σουτάρει υπό καλύτερες προϋποθέσεις και τον αρχηγό των "ερυθρόλευκων" να λέει και πάλι όχι.

Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να βγει μπροστά με αντεπιθέσεις αλλά πότε οι χαφ του Άρη και πότε οι αμυντικοί ανέκοπταν κάθε προσπάθεια των φιλοξενούμενων. Η πρώτη φορά που η μπάλα έφτασε προς την εστία του Άρη ήταν στο σουτ του Ντουντού στο 27' αλλά κατέληξε άουτ.

Ο Άρης συνέχισε να πιέζει όμως έβρισκε μπροστά του τον εξαιρετικό Αντώνη Νικοπολίδη, ο οποίος έκανε μία καταπληκτική απόκρουση στο 32' παρά το γεγονός ότι στο φάουλ του Νέτο η μπάλα κόντραρε και άλλαξε πορεία.

Πιο τυχερός στάθηκε στο 33' και το 46' όταν η μπάλα σε σουτ τον Χαβίτο και φάουλ του Νέτο πέρασε δίπλα από τα κάθετα δοκάρια του, χωρίς ο ίδιος να μπορεί να αντιδράσει, αλλά κατέληξε και στις δύο περιπτώσεις σε άουτ.

Η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε. Ο Άρης έπαιζε στο μισό γήπεδο τον Ολυμπιακό, πιέζοντάς των ψηλά. Δημιούργησε κλασικές ευκαιρίες (Κάλβο 59') αλλά κινδύνεψε κιόλας να δεχθεί γκολ στο 60’ όταν από τη σέντρα του Ντουντού η μπάλα έφτασε στον Λεονάρντο που έκανε εξ επαφής την κεφαλιά για να αποκρούσει σωτήρια ο Σηφάκης.

Το μεγαλύτερο διαιτητικό σφάλμα έγινε στο 65' όταν ο Νέτο εκτέλεσε φάουλ, ο Ντουντού που ήταν στο τοίχος άπλωσε το χέρι και την έδιωξε αλλά ο Παμπορίδης αρνήθηκε το πεντακάθαρο πέναλτι.

Λίγα λεπτά αργότερα ο Άρης πέτυχε το γκολ που τόσο πολύ κυνηγούσε. Στο 69' ο Πρίττας διεκδίκησε μία φαινομενικά χαμένη μπαλιά και πριν προλάβει ο Νικοπολίδης να μπλοκάρει ο μέσος των "κίτρινων" άπλωσε το πόδι βρήκε την μπάλα η οποία πέρασε κάτω από τα πόδια του διεθνή πορτιέρο και ο Κάμπορα σε κενή εστία έκανε το 1-0.

Ο Ολυμπιακός αναγκαστικά ανέβηκε για να ισοφαρίσει και έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 75' όταν από εκτέλεση φάουλ του Γκαλέτι τρεις παίκτες του Ολυμπιακού στο δεύτερο δοκάρι δεν μπόρεσαν να ισοφαρίσουν. Ακολούθησε ένα πολύ καλό σουτ του Ζαϊρί αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στα τελευταία λεπτά δεν υπήρξε αξιόλογη φάση με τα νεύρα να επικρατούν και τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν τελικά μια μεγάλη νίκη.

Play by play

95° Εκτέλεση φάουλ από τον Γκαλέτι, κεφαλιά του Τοροσίδη η μπάλα πέρασε άουτ.

75° Εκτέλεση φάουλ από τον Γκαλέτι, τρεις παίκτες του Ολυμπιακού αφύλαχτοι στην περιοχή του Άρη δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων.

74° Πολύ καλό σουτ του Ζαϊρί, η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Σηφάκη.

69° ΓΚΟΟΟΛ!!! Πλάγιο για τον Άρη, ο Πρίττας μπήκε στην περιοχή του Ολυμπιακού αφού πέρασε τον Όσκαρ, άνοιξε όμως πολύ την μπάλα. Ο Νικοπολίδης βγήκε για να την μπλοκάρει αλλά ο Πρίττας έβαλε το πόδι τόσο ώστε να την σπρώξει κάτω από τα πόδια του διεθνή τερματοφύλακα και σε κενή εστία ο Κάμπορα έκανε το 1-0!

65° Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νέτο, ο Ντουντού στο τοίχος απλώνει το χέρι και διώχνει την μπάλα όμως ο Παμπορίδης αρνείται πεντακάθαρο πέναλτι στον Άρη!

60° Η μεγαλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού πάει χαμένη. Σέντρα του Ντουντού, εξ επαφής κεφαλιά του Λεονάρντο, ο Σηφάκης αποκρούσει σωτήρια για τον Άρη.

59° Ο Ναφτί βγάζει εξαιρετική κάθετη πάσα στον Κάλβο, που μπαίνει στην περιοχή σουτάρει αλλά ο Νικοπολίδης αποκρούσει μία ακόμα φορά.

56° Εκτέλεση φάουλ από τον Κόκε, η μπάλα στην αγκαλιά του Νικοπολίδη.

43° Πάσα ακριβείας του Κάλβο προς τον Κάμπορα, η μπάλα περνάει κάτω από τα πόδια του Ντομί και βρίσκει σε αυτά όσο χρειάζεται για να αλλάξει πορεία και να προλάβει ο Νικοπολίδης να μπλοκάρει.

33° Νέα ευκαιρία από τον Άρη, δυνατό σουτ του Χαβίτο με εξωτερικό φάλτσο, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Νικοπολίδη.

32° Καταπληκτική απόκρουση του Νικοπολίδη σε εκτέλεση φάουλ του Νέτο. Η μπάλα κόντραρε στο τοίχος, άλλαξε πορεία αλλά ο πορτιέρο του Ολυμπιακού απέκρουσε σε κόρνερ.

27° Μακρινό σουτ του Ντουντού, η μπάλα πέρασε άουτ αλλά ανησύχησε τους γηπεδούχους.

23° Ο Χαβίτο προσπάθησε να κάνει μία πάσα μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού, απέκρουσαν οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων, η μπάλα έφτασε στον Κάλβο ο οποίος σούταρε για να αποκρούσει ο Νικοπολίδης.

13° Κόντρα για τον Άρη, ο Κάλβο βγαίνει στον κενό χώρο, μπαίνει στην περιοχή όμως ο Νικοπολίδης αποκρούει το σουτ του Ισπανού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: