30 Ιαν 2010

Out ο Νίνης

Ο Σωτήρης Νίνης θα είναι ο μεγάλος απών του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Δεν πρόλαβε ο ΝίνηςΟ νεαρός μεσοεπιθετικός έμεινε εκτός αποστολής για το παιχνίδι με την Ένωση, αφού κρίθηκε ανέτοιμος από τον Νίκο Νιόπλια. Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχασε πολλές προπονήσεις και ήταν φανερό ότι δεν ήταν σε καλή αγωνιστική κατάσταση.

Για αυτό θα παρακολουθήσει τις προσπάθειες των συμπαικτών του από την κερκίδα. Πλην του Νίνη, ο Νίκος Νιόπλιας απέκλεισε από την αποστολή τους Άντε Ρουκάβινα, Γκάμπριελ Ροντρίγκες, Ορέστη Καρνέζη και Γιώργο Μαχλελή, ο οποίος έπαιξε με την Golden Team.

O 45χρονος τεχνικός πήρε μαζί του 20 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είναι οι Τζόρβας, Γκαλίνοβιτς, Καντέ, Σαριέγκι, Μπιάρσμιρ, Βύντρα, Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος, Μαρίνος, Δάρλας, Σιμάο, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Χριστοδουλόπουλος, Λέτο, Κλέιτον, Σαλπιγγίδης, Πετρόπουλος, Σισέ.

Η προπόνηση

Στην προπόνηση του Σαββάτου στο αθλητικό κέντρο της Παιανίας, οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού αφού έκαναν ζέσταμα, επιδόθηκαν σε παιχνίδι κατοχής της μπάλας "5-2" και στη συνέχεια έκαναν ταχύτητες. Ακολούθως εκτέλεσαν ασκήσεις κυκλοφορίας της μπάλας και ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα με τακτική.

Μπορντό και Στουτγκάρδη για Σισέ και άλλη χυλόπιτα για Ζιλμπέρτο

Στο στόχαστρο της Μπορντό και της Στουτγκάρδης έχει μπει ο Τζιμπρίλ Σισέ σύμφωνα με δημοσίευμα γερμανικής ιστοσελίδας.

Μπορντό και Στουτγκάρδη για ΣισέΌπως αναφέρει το σάιτ "4-4-2.com" τόσο η γερμανική ομάδα όσο και οι Γιρονδίνοι έχουν βάλει στο μάτι τον Γάλλο σταρ του Παναθηναϊκού μετά τις εμφανίσεις που κάνει με την πράσινη φανέλα και τα γκολ που έχει σημειώσει για λογαριασμό του Τριφυλλιού.

Συγκεκριμένα ο συντάκτης του κειμένου γράφει πως ο 28χρονος επιθετικός αναζητά την επανάκλησή του στην Εθνική ομάδα της Γαλλίας και αυτό μπορεί να γίνει πιο εφικτό μέσα από την μετακόμισή του σε ένα πιο δυνατό πρωτάθλημα από το ελληνικό.

Στο κείμενο, πάντως, γίνεται αναφορά στο γεγονός ότι ο Σισέ νιώθει πολύ καλά στην Ελλάδα και πως το συμβόλαιο του τελειώνει το 2013.

Είναι δεδομένο, πάντως, ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει καμία διάθεση να αποχωριστεί τον Γάλλο επιθετικό καθώς η προσφορά του στην ομάδα είναι πάρα πολύ μεγάλη. Έτσι είτε έρθει στην Παιανία προσφορά τώρα είτε το καλοκαίρι πολύ δύσκολα οι πράσινοι θα πουνε το "ναι".

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του Ζιλμπέρτο Σίλβα με τη φανέλα του Παναθηναϊκου προκάλεσαν το ενδιαφέρον συλλόγου από το Καμπιονάτο, ο οποίος χτύπησε την πόρτα του Τριφυλλιού για το διεθνή Βραζιλιάνο μέσο. Μόνο που οι πράσινοι, όμως, δεν την άνοιξαν ποτέ...

29 Ιαν 2010

Ζιλμπέρτο και με τη βούλα

Στρατιώτης Ζιλμπέρτο Σίλβα; Παρών...
Ζιλμπέρτο και με τη βούλαΣτη διάθεση του Νίκου Νιόπλια για το ντέρμπι με την ΑΕΚ τέθηκε ο Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος, αφού πήρε μέρος στην προπόνηση της Παρασκευής. Ο αρχηγός της “σελεσάο” έδειξε έτσι ότι ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του και δεν πρόκειται να απουσιάσει από το παιχνίδι με την Ένωση.

Γεγονός που ικανοποίησε απόλυτα τον τεχνικό του Τριφυλλιού, αφού υπολογίζει το “πυρηνικό όπλο” της μεσαίας γραμμής του. Σε κανονικούς ρυθμούς γυμνάστηκε επίσης ο Σωτήρης Νίνης, αφήνοντας ελπίδες ότι θα συμπεριληφθεί στην δεκαοκτάδα του ντέρμπι.

Στην προπόνηση της Παρασκευής στο αθλητικο κέντρο της Παιανίας, οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού αφού έκαναν ζέσταμα, επιδόθηκαν σε παιχνίδι κατοχής της μπάλας "5-2" και στη συνέχεια εκτέλεσαν ασκήσεις με πάσες.

Ακολούθως, χωρίστηκαν σε 2 γκρούπς τα οποία έκαναν εξάσκηση στα τελειώματα των φάσεων με σέντρες και σούτ, και ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα με δίτερμα. Ατομικά προπονήθηκαν οι Ρουκάβινα και Γκάμπριελ.

28 Ιαν 2010

Στην Ιταλία ο Τζιόλης

Στην Ιταλία βρίσκεται από το μεσημέρι ο Αλέξανδρος Τζιόλης για να ολοκληρώσει την μεταγραφή του στην Κιέβο Βερόνα.

Στην Ιταλία ο ΤζιόληςΟ Παναθηναϊκός έχει ήδη συμφωνήσει με την Κιέβο Βερόνα για δανεισμό του Έλληνα μέσου μέχρι το τέλος της σεζόν, έναντι 200 χιλιάδων Ευρώ και με ρήτρα για την απόκτηση του, το καλοκαίρι, που φτάνει το 1,4 εκατομμύριο Ευρώ.

Απομένει να συμφωνήσει και ο Τζιόλης με την ομάδα, για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του, με τις συζητήσεις ουσιαστικά να αναμένονται αύριο το απόγευμα.

26 Ιαν 2010

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια με ΑΕΚ

Στη διάθεση των οπαδών του Παναθηναϊκου τίθενται τα εισιτήρια για το ντέρμπι με την ΑΕΚ για την 20η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα, από την Τετάρτη (27/1).

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια με ΑΕΚΣτις τάξεις των οπαδών του Τριφυλλιού επικρατεί ήδη ξεσηκωμός για το μεγάλο παιχνίδι της Κυριακής μετά και τη διεύρυνση της διαφοράς με το δεύτερο Ολυμπιακό στους οκτώ βαθμούς. Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι το βράδυ εκείνο το Ολυμπιακό Στάδιο θα είναι κατάμεστο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός τα εισιτήρια θα τεθούν προς διάθεση από την Τετάρτη (27/1) και οι τιμές τους κυμαίνονται από 15 έως 60 ευρώ.

Επίσης, διατίθενται και εισιτήρια για άτομα με αναπηρικό αμαξίδιο στην τιμή των €10 στα εκδοτήρια της Λ. Αλεξάνδρας, της Λ. Κύμης και Ειρήνης.

Στην Παιανία οι τερματοφύλακες

Αν και σήμερα οι παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν ρεπό από τον Νίκο Νιόπλια, εν τούτοις κάποιοι βρέθηκαν στην Παιανία για έξτρα προπόνηση. Ο λόγος για τους Τζόρβα, Καρνέζη και Ραντοβάνοβιτς.

Στην Παιανία οι τερματοφύλακεςΟι τρεις πορτιέρο του Παναθηναϊκού πήγαν στις προπονητικές εγκαταστάσεις του Τριφυλλιού μαζί με τον προπονητή τερματοφυλάκων της ομάδας, Βασίλη Αλεξούδη και έκαναν έξτρα προπόνηση προκειμένου να βελτιώσουν τις όποιες αδυναμίες τους έχουν.

Το γεγονός αυτό φανερώνει με τον πλέον εμφατικό τρόπο την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στην Παιανία με τους νεαρούς τερματοφύλακες των πράσινων.

Επίσης αποδεικνύει ότι δεν είναι τυχαίες οι σπουδαίες εμφανίσεις του Αλέξανδρου Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια του Παναθηναϊκού και οι αποκρούσεις όπως αυτή που έκανε με τον Άρη στο σουτ του Τζόνσον.

25 Ιαν 2010

Στις 3/2 με Καλλιθέα

Ανακοινώθηκε σήμερα το πρόγραμμα της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό να παίζει την ερχόμενη Τετάρτη.

Στις 3/2 με ΚαλλιθέαΑναλυτικά το πρόγραμμα:

Τρίτη 2/2
17:00 ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ
Τετάρτη 3/2
17:00 Παναθηναϊκός-Καλλιθέα
Τετάρτη 10/2
17:00 Ξάνθη- Άρης
17:00 Καβάλα-Πανιώνιος

Σε περίπτωση που κάποιος αγώνας λήξει ισόπαλος θα υπάρξει επαναληπτικός στην έδρα της φιλοξενούμενης ομάδας.

Αν προκύψουν επαναληπτικοί αγώνες, αυτοί θα διεξαχθούν στις 10/2/2010 για τα ζευγάρια ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός-Καλλιθέα και στις 17/2/2010 για τα ζευγάρια Ξάνθη-Αρης και Καβάλα-Πανιώνιος.

ΑΡΗΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 0-0

Σαν πρωταθλητής έπαιξε ο Παναθηναϊκός στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και μόνο από καθαρή ατυχία έμεινε στην ισοπαλία με τον Άρη. Σε μια έδρα που "κόχλαζε", το Τριφύλλι είχε την απόλυτη υπεροχή, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες και έδειξε ξεκάθαρα ότι το πρωτάθλημα είναι δική του υπόθεση.
ΑΡΗΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 0-0 (ΤΕΛΙΚΟ)Οι ποδοσφαιριστές του Νίκου Νιόπλια κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, έπαιξαν με μυαλό και πάθος και θα μπορούσαν να είχαν φύγει νικητές από τη Θεσσαλονίκη, κλειδώνοντας την υπόθεση-τίτλος. Το σίγουρο είναι ότι με εμφανίσεις όπως αυτή στη συμπρωτεύουσα, η κούπα του πρωταθλητή θα έρθει στην Παιανία στο τέλος Απριλίου.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

1' Αρχίζει ο αγώνας.
9' Σέντρα του Σαλπιγγίδη από δεξιά, η κεφαλιά του Σισέ πέρασε ψηλά άουτ.
10' Κίτρινη κάρτα στους Κόκε και Κάλβο.
16' Κίτρινη κάρτα στον Χριστοδουλόπουλο.
17' Γυριστό σουτ του Σισέ έξω από την περιοχή, ο Γάλλος όμως δεν σημάδεψε σωστά.
18' Ο Νέτο σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
20' Φάουλ του Καραγκούνη, η κεφαλιά του Ζιλμπέρτο βρήκε την εξωτερική πλευρά του οριζόντιου δοκαριού.
21' Κόρνερ του Καραγκούνη από δεξιά, ο Σαλπιγγίδης αφύλακτος στο ύψος του πέναλτι σούταρε, όμως η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.
31' Μακρινό σουτ του Σπυρόπουλου, η μπάλα πέρασε άουτ.
34' Ο Χριστοδουλόπουλος σούταρε από αριστερά, η μπάλα πήρε φάλτσα και άλλαξε πορεία και πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
40' Τραγικό λάθος του Νέτο, ο Χριστοδουλόπουλος έκλεψε τη μπάλα και βγήκε τετ α τετ με τον Σηφάκη, όμως ο γκολκίπερ του Άρη έβαλε σωστά το σώμα του και απέκρουσε.
43' Ο Βύντρα δοκίμασε το πόδι του από μακρινή απόσταση, όμως δεν σημάδεψε σωστά.
45' Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

46' Αρχίζει το δεύτερο ημίχρονο.
46' Μακρινό σουτ του Σαλπιγγίδη, δεν ανησύχησε τον Σηφάκη.
56' Κίτρινη κάρτα στον Σαλπιγγίδη.
62' Κόρνερ του Καραγκούνη από αριστερά, ο Ζιλμπέρτο σούταρε, όμως ο Κάλβο έσωσε πάνω στη γραμμή την εστία του Άρη.
63' Κίτρινη κάρτα στον Σισέ.
65' Από πάσα του Χριστοδουλόπουλου, ο Σπυρόπουλος επιχείρησε το σουτ από πλάγια θέση χωρίς επιτυχία.
68' Ο Τζόνσον στη θέση του Κόκε.
69' Ο Κάμπορα από καθαρή θέση οφσάιντ μπήκε στην περιοχή, σούταρε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Τζόρβα, στην επαναφορά ο Τζόνσον σούταρε σε κενή εστία, όμως ο Τζόρβας πρόλαβε να αποκρούσε σε κόρνερ.
71' Γλυκιά σέντρα του Κατσουράνη, ο Σισέ δεν έπιασε την κεφαλιά όπως θα ήθελε.
78' Μακρινό σουτ του Κατσουράνη, η μπάλα πέρασε άουτ.
81' Σύγχυση στην άμυνα του Άρη από κόρνερ, ο Σαλπιγγίδης προσπάθησε να βρει τον Κατσουράνη, όμως ο Σηφάκης βγήκε εγκαίρως και απομάκρυνε.
85' Ο Λέτο στη θέση του Χριστοδουλόπουλου.
88' Δυνατό μακρινό σουτ του Κατσουράνη, ο Σηφάκης απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ.
90' ο Αραβίδης στη θέση του Κάμπορα.
92' Τέλος αγώνα.

ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ

15:15 Φθάνει η αποστολή του Παναθηναϊκού στο γήπεδο. Ισχυρή η παρουσία των αστυνομικών δυναμέων καθώς δέκα κλούβες βρίσκονται γύρω από το "Κλ.Βικελίδης".

15:17 Αρκετοί οπαδοί του Αρη βρίσκονται στο γήπεδο όπως και έξω από αυτό. Ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου.

Τσουχτερό κρύο επικρατεί στη Θεσσαλονίκη, με τη θερμοκρασία να δείχνει -4ο Κελσίου.

15:49 Οι Αλέξανδρος Τζόρβας και Μάριο Γκαλίνοβιτς βγαίνουν για ζέσταμα, μαζί με τον προπονητή τερματοφυλάκων Βασίλη Αλεξούδη.

Στο γήπεδο θα δώσει το "παρών" σκάουτερ της Λίβερπουλ, προκειμένου να παρακολουθήσει τους Σεμπαστιάν Λέτο και Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο.

Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού: Τζόρβας, Σαριέγκι, Καντέ, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Χριστοδουλόπουλος, Σαλπιγγίδης, Σισέ.

Εκτός αποστολής για τον Παναθηναϊκό έμειναν οι Πετρόπουλος, Δάρλας, Καρνέζης, Στο πάγκο βρίσκονται οι Γκαλίνοβιτς, Μπιάρσμιρ, Σεϊταρίδης, Μαρίνος, Τζιόλης, Κλέιτον, Λέτο.

Η ενδεκάδα του Άρη: Σηφακης, Νέτο, Αράνο, Γκιάρο, Κάλβο, Γκαρσία, Κόκε, Νασούτι, Κάμπορα, Χαβίτο, Πρίττας.

16:05 Οι βασικοί ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού βγαίνουν για ζέσταμα. Μαζί τους κάνουν την εμφάνιση τους και οι αναπληρωματικοί, οι οποίοι παίζουν το κλασσικό "κορόιδο".

16:10 Όσο περνάει η ώρα, ο κόσμος του Άρη παίρνει τη θέση του στις εξέδρες του "Κλεάνθης Βικελίδης". Ήδη το πέταλο με τους φανατικούς οπαδόύς των "κιτρίνων" είναι κατάμεστο.

24 Ιαν 2010

«Χ»αμένη ευκαιρία για τον ΠΑΟ!

Το σερί των 6 νικών του Παναθηναϊκού, αλλά και αυτό των 4 «τριπόντων» του Αρη σταμάτησε το απόγευμα της Κυριακής (24/1) στο «Κλεάνθης Βικελίδης». «Πράσινοι» και «κίτρινοι» αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0, στο πρώτο ντέρμπι της 19ης αγωνιστικής της Superleague. Ετσι, το «τριφύλλι» μπορεί να δει το προβάδισμά του από τον Ολυμπιακό να μειώνεται στους 5 βαθμούς, αν οι «ερυθρόλευκοι» νικήσουν στο «Γ. Καραϊσκάκης» τον ΠΑΟΚ στο άλλο ντέρμπι της ημέρας (σέντρα στις 19:00).

Το ματς στο κατάμεστο από 22.000 οπαδούς του Αρη «Κλεάνθης Βικελίδης» ήταν «κλειστό». Και οι δύο ομάδες έδωσαν προτεραιότητα στην εξουδετέρωση των ατού της αντίπαλης ομάδας, κάτι που πέτυχαν. Οι ευκαιρίες δεν ήταν πολλές, ενώ οι διαμαρτυρίες για τον διαιτητή Σπάθα αρκετές (σ.σ. περισσότερες οι γηπεδούχοι, με τις δύο ομάδες να ζητούν από ένα πέναλτι και τον Αρη αποβολή του Χριστοδουλόπουλου στο 34’ με 2η κίτρινη).

Οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι (20’ Ζιλμπέρτο, 69’ Κάμπορα), ο Παναθηναϊκός συνολικά την πρωτοβουλία στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και τις περισσότερες ευκαιρίες και στο τέλος ήταν αυτός που έψαξε περισσότερο το γκολ.

Με 4-4-2 παρέταξε ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ τον Αρη, που είχε τις απουσίες των Ναφτί και Φερνάντες. Κάμπορα και Κόκε (λίγο πιο πίσω) ήταν στην επίθεση, με τους Κάλβο (αριστερά), Χαβίτο (δεξιά), Πρίττα και Νάτσο Γκαρσία στη μεσαία γραμμή. Οσο για την άμυνα, μπροστά από τον Σηφάκη, ήταν οι Νέτο, Αράνο, Ρονάλντο Γκιάρο και Νασούτι.

Από την άλλη πλευρά, το ερωτηματικό που υπήρχε για το αριστερό άκρο της επίθεσης του Παναθηναϊκού στο 4-3-3 λύθηκε με τον Νίκο Νιόπλια να επιλέγει τον Χριστοδουλόπουλο αντί του Λέτο. Σαλπιγγίδης και Σισέ κατέλαβαν τις άλλες δύο θέσεις, ενώ Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης και Καραγκούνης αποτελούσαν την τριάδα των χαφ. Πιο πίσω, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Καντέ και Σαριέγκι «προστάτευαν» τα μετόπισθεν, μπροστά από τον Τζόρβα.

Το πρώτο ημίχρονο είχε δύο όψεις. Μέχρι το 20’ ο Αρης είχε την ελαφρά πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο ο Παναθηναϊκός είχε «κλείσει» καλά τα άκρα, «αφοπλίζοντας» τους Κάλβο και Χαβίτο, αναγκάζοντάς τον να μεταφέρει την μπάλα στον κεντρικό άξονα, εκεί όπου Κατσουράνης, Καραγκούνης και Ζιλμπέρτο έκλειναν καλά τους χώρους. Ετσι, οι «κίτρινοι» ήταν ακίνδυνοι, έχοντας σε όλο το πρώτο ημίχρονο μόνο ένα σουτ του Νέτο (18’). Από την άλλη πλευρά, η πίεση του Αρη δεν επέτρεπε στους «πράσινους» να κρατούν την μπάλα στο κέντρο και να αναπτυχθούν.

Μετά το 20ο λεπτό, σταδιακά, ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε και στο τελευταίο 15λεπτο πήρε τον έλεγχο, με τους Χριστοδουλόπουλο (κυρίως) και Σαλπιγγίδη να είναι δραστήριοι. Αυτός ήταν που είχε τις τελικές προσπάθειες, δύο με τον Σισέ (9’, 17’), το δοκάρι στην κεφαλιά του Ζιλμπέρτο στο 20’ και τις μεγάλες ευκαιρίες των Σαλπιγγίδη (20’) και Χριστοδουλόπουλο (34’ και ιδίως 41’). Οι «κίτρινοι» είχαν παράπονα από τον Σπάθα για 2η κίτρινη στον Χριστοδουλόπουλο στο 34’ για αγκωνιά στον Χαβίτο και οι «πράσινοι» για χέρι του Πρίττα μέσα στην περιοχή σε σέντρα του Κατσουράνη στο 40’.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός διατήρησε την κατοχή μπάλας και την ελαφρά πρωτοβουλία μέχρι το 70’, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει. Είχε μια καλή στιγμή με τον Σισέ (47’), ενώ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ με τον Ζιλμπέρτο στο 63’. Οι προσπάθειές του να φτάσει επικίνδυνα στα καρέ του Αρη, εξανεμίζονταν έξω από την περιοχή του Σηφάκη. Η σέντρα-σουτ του Σπυρόπουλου (65’) και η κεφαλιά του Σισέ (71’) δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον τερματοφύλακα των κίτρινων.

Στο ίδιο διάστημα, ο Αρης εξακολουθούσε να έχει προβλήματα στην ανάπτυξη, είχε ένα σουτ του Κάλβο στο 50’, ζήτησε πέναλτι στο 58’ σε μαρκάρισμα του Ζιλμπέρτο στον Χαβίτο και έχασε την ευκαιρία του αγώνα στο 69’, διπλή μάλιστα, με το δοκάρι του (από θέση οφσάιντ) Κάμπορα και την εντυπωσιακή απόκρουση του Τζόρβα στο πλασέ του Τζόνσον, ο οποίος είχε αντικαταστήσει στο 68’ τον τραυματία Κόκε.

Στο τελευταίο 20λεπτο ο Αρης ισορρόπησε, κάπως, την κατάσταση, αν και πάλι οι «πράσινοι» ήταν αυτοί που έψαχναν περισσότερο τη δυνατότητα να φτάσουν στο γκολ. Εφτασαν κοντά σε αυτό δύο φορές με τον Κατσουράνη (81’, 88’) και μία με τον Σαλπιγγίδη (στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων), αλλά τελικά το 0-0 δεν άλλαξε.

ΣΚΟΡΕΡΣ: -
ΔΟΚΑΡΙΑ: 69' Κάμπορα - 20' Ζιλμπέρτο Σίλβα
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σπάθας (Πειραιά)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 10' Κόκε, 10' Κάλβο - 16' Χριστοδουλόπουλος, 57' Σαλπιγγίδης, 64' Σισέ
ΑΡΗΣ: Σηφάκης, Νέτο, Αράνο, Ρονάλντο Γκιάρο, Νασούτι, Νάτσο Γκαρσία, Πρίττας, Χαβίτο, Κάλβο, Κόκε (68' Τζόνσον), Κάμπορα (90’+1’ Αραβίδης).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Καντέ, Σαριέγκι, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Χριστοδουλόπουλος (87’ Λέτο), Σισέ.

22 Ιαν 2010

Ανοικτή πρόσκληση...


Προς 1,4 εκατ. ευρώ πουλάει η Αρσεναλ τον Σεντέρος (ή δανείζει αντί 600.000 ευρώ) τον Ελβετό διεθνή αμυντικό. Το παλεύει ο Παναθηναϊκός για δανεισμό, ενδιαφέρονται Σέλτικ, Βόλφσμπουργκ, Εβερτον. Δεν ανεβαίνουν πάνω από 500.000 ευρώ οι Πράσινοι για Πόγκατετζ. Δεν απορρίπτει Κάτα Ντίαζ, Μέιρα το Τριφύλλι.

Τα νέα που φτάνουν από τη Γηραιά Αλβιόνα είναι ικανοποιητικά στην προσπάθεια του Παναθηναϊκού να αποκτήσει κεντρικό αμυντικό. Δύο από τις περιπτώσεις που βρίσκονται στο πάνω μέρος της μεταγραφικής λίστας είναι πλέον και επίσημα υπό παραχώρηση από τις ομάδες τους. Ο λόγος για τον Φιλίπ Σεντέρος και τον Εμάνουελ Πόγκατετζ.

Ο Σεντέρος ασφαλώς και θεωρείται πιο ελκυστική περίπτωση από τους Πράσινους. Ο 25χρονος Ελβετός αμυντικός δεν υπολογίζεται από τον Αρσέν Βενγκέρ και ο Γάλλος τεχνικός έχει καταστήσει σαφές ότι τον παραχωρεί. Ο Βενγκέρ θέλει να απαλλαχθεί από το συμβόλαιο του παίκτη και βέβαια εάν μπορεί να βάλει ένα ποσόν στο ταμείο του συλλόγου ακόμα καλύτερα.

Πάντως, ο Βενγκέρ έχει διευκρινίσει προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι ο Σεντέρος παραχωρείται και ως δανεικός με την προϋπόθεση ότι θα μπει οψιόν αγοράς στα χρήματα που θέλει η Αρσεναλ. Το τελευταίο σενάριο είναι πολύ βολικό για τον Παναθηναϊκό. Οι Πράσινοι κατέθεσαν πρόταση για τον δανεισμό του Σεντέρος και έχουν ικανοποιήσει τους Κανονιέρηδες ως προς το ποσόν της οψιόν αγοράς (1,4 εκατ. ευρώ).

Τα ζητούμενα είναι δύο για τον Παναθηναϊκό. Το πρώτο είναι εάν θα προκύψει κάτι πιο συμφέρον για την Αρσεναλ. Υπάρχουν αρκετοί μνηστήρες. Σέλτικ και Βόλφσμπουργκ είναι εδώ και μέρες, ενώ χθες μπήκε στη διεκδίκηση και η Εβερτον. Η Σέλτικ δεν μπορεί να τα βρει στο οικονομικό με την Αρσεναλ, αλλά για τους άλλους δύο συλλόγους τα πάντα είναι ανοιχτά. Το δεύτερο αφορά την επιθυμία του ίδιου του ποδοσφαιριστή για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Στο Τριφύλλι ποντάρουν στην Αρσεναλ. Δημιούργησαν καλό κώδικα επικοινωνίας μετά τη μεταγραφή του Ζιλμπέρτο Σίλβα και πιστεύουν ότι μπορούν και τώρα να επικρατήσουν των άλλων ομάδων.

Τι γίνεται με Πόγκατετζ;

Σε ό,τι αφορά τον Πόγκατετζ, η Μίντλεσμπρο ενημέρωσε τον Παναθηναϊκό ότι παραχωρεί τον ποδοσφαιριστή εφόσον της καταβάλει το ποσόν του 1,5 εκατ. ευρώ. Ασφαλώς το ποσόν παραμένει πολύ μακριά από τα 500.000 ευρώ που δίνει το Τριφύλλι, αλλά φαίνεται ότι ο αγγλικός σύλλογος λυγίζει σιγά σιγά από την πίεση του χρόνου και την ανάγκη ρευστού.

Δεν πάνε περισσότερες από δέκα ημέρες που η Μίντλεσμπρο ειδοποιούσε τους Πράσινους ότι δεν συζητάει για τίποτα λιγότερο από 3 εκατ. ευρώ. Στη Βρετανία αναφέρεται ότι η Μίντλεσμπρο υπολογίζει να πάρει περίπου 1,7 εκατ. ευρώ από τον Πόγκατετζ, αλλά αυτά τα χρήματα δεν πρόκειται να τα βρει πουθενά για παίκτη που μένει ελεύθερος σε πέντε μήνες.

Αν μη τι άλλο η υπομονή και η επιμονή του Παναθηναϊκού στη μεταγραφική αναζήτηση φαίνονται να δικαιώνονται σταδιακά. Το ζήτημα, βέβαια, είναι εάν τελικά οι Πράσινοι θα καταφέρουν να αποκτήσουν τον killer.

Εκοψε τη φόρα του Παναθηναϊκού ο Μέιρα!


Την ώρα που ο Παναθηναϊκός περιμένει εντός της ημέρας (22/1) την απάντηση του Φερνάντο Μέιρα στην πρόταση που του έχει κάνει για να τον αποκτήσει ως δανεικό για 6 μήνες, με οψιόν αγοράς του από την Ζενίτ για άλλα 3 χρόνια, ο Πορτογάλος αμυντικός επανέλαβε την επιθυμία του να μείνει στην ομάδα της Αγίας Πετρόπουλης.

Ο διεθνής 32χρονος στόπερ με συνέντευξή του στην πορτογαλική εφημερίδα Diario De Noticias τόνισε ότι νιώθει καλά στην Ρωσία και θέλει να αναδειχθεί πρωταθλητής με αυτήν το 2010. Παραδέχθηκε ότι οι μάνατζέρ του έχουν κάνει επαφές με μια ιταλική και μια ελληνική ομάδα, αλλά? μέχρις εκεί.

Αναλυτικά το τμήμα των δηλώσεών του που αφορά τη συνέχεια της καριέρας του (σ.σ. ο Μέιρα έχει μιλήσει και για το Μουντιάλ, την Εθνική Πορτογαλίας, το πορτογαλικό πρωτάθλημα και την πορεία της καριέρας του):

-Κάνε μου έναν απολογισμό της μέχρι τώρα παρουσίας σου στη Ζενίτ;
«Η ομάδα είναι πολύ δυνατή και η προσθήκη του Κερζάκοφ μας έχει βοηθήσει πολύ. Την σεζόν που αρχίζει θα πάμε πολύ καλύτερα. Η Ζενίτ έχει δυναμώσει πολύ. Προσωπικά, αισθάνομαι πολύ καλά στη Ρωσία, η οποία έχει ένα πρωτάθλημα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, περισσότερο από όσο νομίζουν μερικοί».

-Το τελευταίο διάστημα η ομάδα άλλαξε προπονητή. Πιστεύεις ότι ο Λουτσιάνο Σπαλέτι είναι καλή επιλογή;
«Είναι ένας εξαιρετικός προπονητής. Μου άρεσαν όσα είπε στην παρουσίαση του, ότι θέλει να κερδίζει παίζοντας καλό ποδόσφαιρο».

-Ορισμένοι Πορτογάλοι ποδοσφαιριστές, όπως ο Μανίς και ο Κοστίνια δεν «έπιασαν» στη Ρωσία. Ο Ντάνι αναφέρθηκε στις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν. Εσύ πως νιώθεις;
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι είμαι μακριά από την οικογένεια μου. Παρόλα αυτά, η πόλη είναι υπέροχη, ενώ το κρύο το έχω συνηθίσει από τη Γερμανία. Είμαι εδώ για να κερδίσω τίτλους και χρήματα».

-Πρόσφατα, καταγράφηκε ενδιαφέρον για σένα από μια ιταλική (Τζένοα) και μια ελληνική ομάδα (Παναθηναϊκός). Το επιβεβαιώνεις;
«Νομίζω ότι έδειξαν ενδιαφέρον, αλλά οι εκπρόσωποι μου (Πάουλο Καμπράλ και Μαρτσέλο Τσιπριάνο) μπορούν να μιλήσουν πιο συγκεκριμένα. Είμαι χαρούμενος να μαθαίνω ότι άλλοι σύλλογοι ενδιαφέρονται για μένα, αλλά αυτή τη στιγμή η σκέψη μου είναι να παραμείνω στη Ζενίτ».

-Ακόμα έγινε λόγος και για την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας.
«Υπήρξε μια συζήτηση, αλλά ποτέ δεν είχα κάτι επίσημο στα χέρια μου»

Και ξαφνικά, Ταβλαρίδης…

Τη στιγμή που τα φώτα της δημοσιότητας έχουν στραφεί στον Φερνάντο Μέιρα και τον Εμάνουελ Πόγκατετζ, δεν αποκλείεται η λύση που εξετάζει ο Παναθηναϊκός να είναι ο Στάθης Ταβλαρίδης.

Και ξαφνικά, Ταβλαρίδης…Πληροφορίες από τη Γαλλία αναφέρουν ότι άνθρωπος του Τριφυλλιού βρίσκεται σε συζητήσεις με τον 30χρονο αμυντικό και ίσως καταλήξουν σε συμφωνία.

Η περίπτωση του Έλληνα στόπερ είναι πολύ πιο εφικτή συγκριτικά με αυτές που ασχολείται ο Παναθηναϊκός και συνάμα πολύ πιο οικονομική.

Η ομάδα του, η Σεντ Ετιέν έχει ανάψει πράσινο φως για τη μεταγραφή, ενώ δεν προβάλει μεγάλες οικονομικές αξιώσεις.

Οι «στεφανουά» αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και χρειάζονται ρευστό, με την πώληση του Ταβλαρίδη να φαντάζει ιδανικό σενάριο. Για τον ποδοσφαιριστή έχουν καλή άποψη ο Κώστας Αντωνίου και ο Νίκος Νιόπλιας, αφού θεωρούν ότι μπορεί να δώσει λύσεις, χωρίς όμως να είναι ο «κίλερ» της άμυνας.

«Θα φύγει»

Την αποχώρηση του Στάθη Ταβλαρίδη από το «Ζοφρουά Γκισάρ» επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Σεντ Ετιέν, Ρολάντ Ρομεγιέρ.

Ο Γάλλος παράγοντας ανέφερε ότι ο 30χρονος στόπερ είναι σε συζητήσεις με μία ελληνική, μία τουρκική και μία αγγλική ομάδα: «Έχουμε συμφωνήσει (σ.σ. με τον Ταβλαρίδη) για να φύγει. Θέλει να παίζει και δεν βρίσκεται στα πλάνα του προπονητή μας. Από όσο ξέρω, διαπραγματεύεται με συλλόγους από την Ελλάδα, την Τουρκία και την Αγγλία. Οφείλω να πω ότι είναι ένας άψογος επαγγελματίας».

Με Καλλιθέα στους «8»

Η θεά τύχη χαμογέλασε στον Παναθηναϊκό που κληρώθηκε με τον πιο εύκολο θεωρητικά αντίπαλο στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου.

Με Καλλιθέα στους «8»Το Τριφύλλι θα φιλοξενήσει την Καλλιθέα σε νοκ άουτ παιχνίδι ενώ στους ημιτελικούς διασταυρώνεται με το ζευγάρι του ΠΑΣ Γιάννενα με τον ΠΑΟΚ

Συγκεκριμένα την πρόκριση για τους ημιτελικούς παίρνει όποια ομάδα νικήσει το παιχνίδι, αν στα ενενήντα λεπτά της αναμέτρησης του ΟΑΚΑ δεν υπάρξει νικητής τότε θα γίνει επαναληπτικός στο γήπεδο της Καλλιθέας.

Οι ημερομηνίες τόσο για τους αγώνες της προημιτελικής όσο για την ημιτελική θα ανακοινωθούν την προσεχή Δευτέρα.

Τα ζευγάρια των προημιτελικών του Κυπέλλου:
ΠΑΣ Γιάννενα – ΠΑΟΚ
Ξάνθη – Άρης
Παναθηναϊκός – Καλλιθέα
Καβάλα - Πανιώνιος

Τα σταυρώματα των ημιτελικών
Παναθηναϊκός – Καλλιθέα – ΠΑΣ Γιάννενα - ΠΑΟΚ
Ξάνθη – Άρης – Καβάλα - Πανιώνιος

Τα βρίσκει ο ΠΑΟ με Ζενίτ για Μέιρα!


Την οριστική απόφαση του Φερνάντο Μέιρα περιμένουν στον Παναθηναϊκό προκειμένου να γνωρίζουν εάν έχουν ρεαλιστικές πιθανότητες για την επίτευξη του "μεγάλου κόλπου" με τον Πορτογάλο διεθνή άσο

Οπως αναφέραμε χθες ο 31χρονος αμυντικός μελετά λεπτομερώς την πρόταση του "τριφυλλιού", κάνοντας ταυτόχρονα προετοιμασία με τη Ζενίτ στο Ντουμπάι και εντός των προσεχών ημερών θα είναι σε θέση να απαντήσει, με τις πιθανότητες να μην είναι απαγορευτικές, γεγονός που γεννά μία συγκρατημένη αισιοδοξία στις τάξεις των "πράσινων".

Οσον αφορά τη Ζενίτ, το θέμα "δουλεύεται" παράλληλα με του παίκτη, αλλά υπάρχει η αίσθηση πως σε περίπτωση που ο Μέιρα πει το πολυπόθητο "ναι", τότε η μεταγραφή θα έχει μπει στις ράγες και μόνο εάν έρθουν τα πάνω-κάτω θα χαλάσει. Και αυτό γιατί η βασική φόρμουλα με τους Ρώσους έχει ήδη βρεθεί και το ποσό της οψιόν αγοράς δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο, είτε είναι της τάξεως των 4,5 εκατ. ευρώ που ζητάει η Ζενίτ είτε κοντά στα 4 εκατ. ευρώ που επιθυμεί ο Παναθηναϊκός.

Την ίδια στιγμή, το θέμα του Πόγκατετζ επανήλθε στο προσκήνιο εκ νέου χθες, καθώς η βρετανική εφημερίδα «The Northern Echo» ανέφερε πως η Μίντλεσμπρο είναι πρόθυμη να δώσει τον Αυστριακό κεντρικό αμυντικό με ένα ποσό κοντά στα 1,5 εκατ. λίρες (1,7 εκατ. ευρώ).

Οπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, αρχικά ο Παναθηναϊκός έδινε 400.000 λίρες (460.000 ευρώ) για τον Πόγκατετζ, όμως τα χρήματα αυτά κρίθηκαν πολύ λίγα από τη Μίντλεσμπρο, που περιμένει βελτιωμένη και τελική πρόταση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα o Γκόρντον Στράχαν αποφάσισε να αλλάξει την απόφασή του, μετά το ραντεβού που είχε με τον αθλητικό διευθυντή Στιβ Γκίμσπσον, ο οποίος ψάχνει λεφτά στο μεταγραφικό παζάρι.

Ταυτόχρονα υπήρξαν φήμες που ήθελαν νέα επαφή ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Μίντλεσμπρο, προκειμένου να φανεί αν θα βρεθεί σημείο επαφής ανάμεσα στις δύο πλευρές, οι οποίες "φούντωσαν" εξαιτίας της ανακοίνωσης του Γκόρντον Στράχαν για την προώθηση του 20χρονου κεντρικού αμυντικού Τζος Γουόκερ από τις ρεζέρβες της ομάδας.

21 Ιαν 2010

Πιέζει για «Killer»


Στην τελική ευθεία βρίσκεται το θέμα της απόκτησης στόπερ στον παναθηναϊκό. «δανεικός ή τίποτα» είπε το Τριφύλλι σε Χετάφε και Ζενίτ για Κάτα Ντίας και Φερνάντο Μέιρα, αντίστοιχα. Ανοικτή γραμμή με Μίντλεσμπρο για Πόγκατετζ, ανοικτό πάντα του Σεντέρος. Τι δήλωσε ο Ντουκγλάο στην «Eξέδρα» για το «πράσινο» ενδιαφέρον.

Η χειμερινή μεταγραφική περίοδος λήγει στις 31 Ιανουαρίου. Απομένουν δέκα μέρες και καθώς φαίνεται ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να εξαντλήσει κάθε περιθώριο. Είτε χρονικό, προσπαθώντας μέχρι την τελευταία ημέρα, είτε διαπραγματευτικό, πηγαίνοντας στα οικονομικά του όρια να πάρει ό,τι μπορεί από τις υποθέσεις που τον ενδιαφέρουν.

Οι πιθανότητες κάθε άλλο παρά υπέρ του είναι. Ισα ίσα που η περίπτωση να παραμείνει το ρόστερ ως έχει μέχρι το τέλος της περιόδου φαίνεται η πιο πιθανή απ' όλες.

Τι γίνεται με Κάτα Ντίαζ!

Τις τελευταίες ημέρες ο Παναθηναϊκός έχει δραστηριοποιηθεί αρκετά προς Ισπανία για τον Κάτα Ντίας. Οπως είχαμε αναφέρει και τις προηγούμενες μέρες, το Τριφύλλι προσπαθεί να ικανοποιήσει την υπ' αριθμόν 1 επιλογή του Νίκου Νιόπλια. Η Χετάφε βέβαια βαδίζει από το καλό στο καλύτερο και ο Αργεντινός στόπερ είναι βασικό στέλεχός της.

Αυτόματα η απόκτησή του καθίσταται πολύ δύσκολη. Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει επίσημη πρόταση δανεισμού του παίκτη με οψιόν αγοράς το καλοκαίρι και ταυτόχρονα ψάχνει τις επιλογές του για να αυξήσει το διαθέσιμο ποσό και να κάνει καλύτερη προσφορά στον ισπανικό σύλλογο.

Οι πληροφορίες από την Ισπανία θέλουν τη Χετάφε να μη συζητάει καν για δανεισμό, αλλά να έχει διαμηνύσει στο Τριφύλλι ότι ο παίκτης πωλείται. Οι Πράσινοι έχουν σύμμαχό τους την επιθυμία του Ντίας να αλλάξει επίπεδο και να παίξει σε ομάδα πρωταθλητισμού και με την προοπτική του Champions League.

Δανεισμός για Φερνάντο Μέιρα

Δανεισμό πρότεινε ο Παναθηναϊκός και στη Ζενίτ για τον Φερνάντο Μέιρα. Οι Πράσινοι ποντάρουν στο μεγάλο ρόστερ της ρωσικής ομάδας και στην επιθυμία του τεχνικού της Λουτσιάνο Σπαλέτι να μειωθεί. Βέβαια ο Μέιρα δεν επιθυμεί να φύγει, αλλά αυτό θα εξεταστεί, αφού περάσει τον πρώτο βασικό σκόπελο το Τριφύλλι και αποδεχτεί η Ζενίτ την πρόταση δανεισμού.

20 Ιαν 2010

Ντίας ή τίποτα!


Αν η Χετάφε δεν παραχωρήσει τον Ντίας με μορφή δανεισμού στον Παναθηναϊκό είναι πολύ δύσκολο οι «πράσινοι» να αποκτήσουν κάποιο στόπερ την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Οι πιθανότητες να αποκτηθεί ο Αργεντίνος αμυντικός αυτή τη στιγμή είναι μηδαμινές και δεν αποκλείεται το «τριφύλλι» να προχωρήσει ως έχει μέχρι το τέλος της σεζόν. Όμως είναι πιθανό ο παίκτης να αποκτηθεί το καλοκαίρι.

Παράλληλα δημοσιεύματα στην Αγγλια υποστηρίζουν ότι η διοίκηση της Μίντλεσμπρο ζήτησε από τον προπονητή Γκόρντον Στράχαν να δώσει σε κάποια ομάδα τον Εμάνουελ Πόγκατετς, προκειμένου να αποκτηθεί ένας ποδοσφαιριστής που θέλει ο Σκωτσέζος τεχνικός. Στον Παναθηναϊκό όμως δεν έχουν καμία τέτοια πληροφόρηση και δεν φαίνεται να τους ενδιαφέρει ακόμα η περίπτωση του Αυστριακού.

Όσον αφορά την υπόθεση του Ντουγκλάο, η περίπτωση του στόπερ της Καβάλας δεν προχωράει επειδή πιάνει θέση ξένου και οι «πράσινοι» δεν είναι σίγουροι ότι μπορεί να πάρει θέση βασικού στην ομάδα.

Ο Σισέ, ο Παπέν... και ο Μοχάμεντ Αλι!


Ο Παπέν, ο Μοχάμεντ Αλι, η διαφορετικότητά του, η «κομπίνα» για να κάνει το πρώτο του τατουάζ, η καθοριστική συμβολή της επικοινωνίας στο ποδόσφαιρο, η προσωπικότητά του, το παράδειγμα στους νέους, η περηφάνια του και ίσως η μελλοντική του καριέρα ως προπονητής...

Ο Τζιμπρίλ Σισέ, ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού στη φετινή πορεία του για τον τίτλο, παραχώρησε συνέντευξη στην εβδομαδιαία εφημερίδα «FAQ» και αποκάλυψε πολλές πτυχές του εαυτού του.


Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το είδωλό του, τον Ζαν Πιερ Παπέν: «Το είδωλό μου είναι και θα παραμείνει ο Ζαν Πιερ Παπέν. Όταν ο Παπέν πρωτοπήγε στη Μαρσέιγ δεν ήταν από τους πιο δυνατούς παίκτες και αυτό συζητιόταν πολύ γιατί είχε έρθει με προδιαγραφές. Όλοι λέγανε πως δεν του άρεσε, ότι έπρεπε να φύγει. Και ξαφνικά εκεί που κανείς δεν το περίμενε, ανέβηκε επίπεδο, έγινε ασταμάτητος και αναντικατάστατος για την ομάδα-σκόραρε τρελά. Σήμερα στην Μασσαλία είναι μύθος. Τον θαυμάζω πραγματικά γιατί έπαιζε με ένστικτο. Τον έχω δει να σκοράρει γκολ από τρελές θέσεις, από θέσεις που ούτε καν σκέφτεσαι να σουτάρεις, και εκείνος σούταρε και συνήθως σκόραρε. Συνεπώς αν με ρωτούσε κανείς τι μου αρέσει περισσότερο σε έναν παίκτη, θα έλεγα ότι μου αρέσει αυτό που ακριβώς που είχε ο Παπέν: ένστικτο».

Για τα όνειρά του: «Όλοι οι άνθρωποι κάνουμε όνειρα, επιθυμούμε να γίνουμε κάποιοι ή κάτι, όμως εγώ δεν πίστεψα ποτέ ότι θα πραγματοποιηθεί το όνειρό μου. Ήξερα από την πρώτη στιγμή, πως αν θέλω, πράγματι να γίνω ο καλύτερος ποδοσφαιριστής έπρεπε να δουλέψω για αυτό, έπρεπε να καταβάλω προσπάθεια. Έπρεπε να τα δώσω όλα και να κάνω κάθε θυσία που χρειαζόταν για να γίνω κορυφαίος. Οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής έχει καταφέρει να κερδίσει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο η να χαράξει μια σημαντική πορεία σε μια μεγάλη ομάδα ξέρει πολύ ότι χρειάζεται σκληρή δουλειά και αμέτρητες θυσίες. Πρέπει να είσαι κάτι περισσότερο από απλώς έτοιμος για να παλέψεις».

Για τον Μοχάμεντ Άλι: «Θαυμάζω πολύ τον Μοχάμεντ Άλι εξαιτίας της στάσης του. Πολλοί λένε ότι ήταν αλαζόνας και πως αυτό πολλές φορές εκνεύριζε τους άλλους. Εγώ πιστεύω πως απλά ήταν ο εαυτός του. Ήξερε πως ήταν ο καλύτερος και το περνούσε αυτό προς τα έξω. Άλλωστε είχε καταφέρει να κερδίσει σχεδόν όλους τους αντιπάλους του. Ο κόσμος τον θεωρούσε υπερβολικά σίγουρο για τον εαυτό του, αλλά ο Άλι ήξερε πολύ καλά τις πραγματικές του δυνατότητες. Σκεπτόμενος όλα αυτά αποφάσισα να ονομάσω τον γιο μου Κάσιους Κλέι, που ήταν το πραγματικό όνομα του Μοχάμετ Άλι».

Για τον εαυτό του: «Εγώ προσωπικά ό,τι κάνω, το κάνω για να νιώσω περήφανος και για να μπορώ να κοιμάμαι τα βράδια ξέροντας πως έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα πως δεν υπάρχει τίποτα άλλο που θα μπορούσα να κάνω. Επίσης το κάνω για τα παιδιά μου, γιατί θέλω να λένε μεγαλώνοντας πως ο πατέρας τους τα παρείχε όλα και ότι κατάφερε να φτιάξει κάτι σημαντικό στην ζωή του. Αν κατάφερνα να εμπνεύσω και μερικούς νέους ανθρώπους θα μου άρεσε πολύ. Θα μου άρεσε να λένε ‘θέλω να γίνω σαν τον Σισέ’. Ξέρω πολύ καλά ότι εφόσον είμαι αθλητής και δημόσιο πρόσωπο, πολλοί άνθρωποι με παρακολουθούν και δεν μου επιτρέπεται να κάνω λάθη. Θέλω να είμαι παράδειγμα και πρότυπο και θα νιώσω πολύ υπερήφανος αν ανακαλύψω μια μέρα ότι έχω δώσει κίνητρο σε ορισμένους ανθρώπους».

Για το Α και το Ω των γηπέδων: «Στα ομαδικά αθλήματα η επικοινωνία είναι το Α και το Ω. Πρέπει να είσαι σε θέση να συνεννοηθείς με τους συμπαίκτες σου, γιατί ο καθένας μέσα στο γήπεδο έχει τον δικό του, ξεχωριστό ρόλο. Ο αμυντικός πρέπει συχνά να μένει πίσω, ώστε να έχει συνολική εικόνα του γηπέδου και να κατευθύνει σωστά τους επιθετικούς. Ακόμα και τις φορές που ένας αμυντικός βγαίνει στην επίθεση χρειάζεται η καθοδήγηση των επιθετικών για να έχει αποτέλεσμα. Κάποιοι αμυντικοί έχουν το συνήθειο να μην μιλούν στον τερματοφύλακα, με αποτέλεσμα ο τερματοφύλακας να νομίζει ότι θα τον καλύψει και το αντίθετο. Τελικά, δεν κάνει τίποτα κανένας από τους δύο και ο επιθετικός της αντίπαλης ομάδας σκοράρει. Μόνο μέσω επικοινωνίας μπορεί μια ομάδα σαν σύνολο να τα πάει καλά μέσα στο γήπεδο».

Για τον τρόπο ζωής του: «Δεν μου αρέσει να προκαλώ, ούτε να είμαι διαφορετικός. Δεν αισθάνομαι ότι παίζω κάποιο ρόλο, ούτε ότι πρωταγωνιστώ σε μια ταινία. Είμαι ο εαυτός μου, ο Σισέ, που όταν έχει την διάθεση να φαίνεται συνηθισμένος, φοράει φόρμες σε μουντές αποχρώσεις. Όταν έχει την διάθεση να κάνει εντύπωση φοράει σκισμένα τζιν παντελόνια με έντονα σχέδια. Κάπως έτσι ξύπνησα μια μέρα και ήθελα να βάψω τα μαλλιά μου κίτρινα. Μπορεί αύριο να αποφασίσω ότι θέλω να τα κάνω πράσινα. Ποιος ξέρει; Θυμάμαι όταν πήγα στο σινεμά για να δω την ταινία ‘Η αδελφότητα των λύκων’ με τον Μαρκ Ντακάσκος. Έπαιζε έναν Ινδιάνο και είχε ένα τεράστιο τατουάζ σε όλο το σώμα του που μου άρεσε πάρα πολύ. Δύο μέρες μετά πήγα σε έναν τύπο που κάνει τατουάζ αλλά μου είπε πως πρέπει να είμαι άνω των 18 είτε έπρεπε να πάω χαρτί από τους γονείς μου. Εγώ τότε ήμουν στην ακαδημία και βρήκα έναν μεγαλύτερο σε ηλικία και του ζήτησα να μου υπογράψει ένα χαρτί όπου έλεγε πως είναι πατέρας μου και ότι μου επέτρεπε να κάνω τατουάζ. Μου είχε μπει στο μυαλό να το κάνω και δεν υπήρχε περίπτωση να μου περάσει αν δεν το κατάφερνα».

Για τη συμβολή της εξέδρας στο ποδόσφαιρο και την καλύτερή του στιγμή: «Όταν παίζω ακούω την εξέδρα αλλά εννοείται πως δεν μπορώ πάντα να καταλάβω τι ακριβώς φωνάζουν. Το σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή είναι η ατμόσφαιρα που δημιουργείται από τους φιλάθλους μέσα στο γήπεδο. Μαζί με τον κόσμο μπορεί ένας αθλητής να νιώσει ότι αγγίζει τις φτέρνες του θεού. Ποτέ όσο ζω δεν θα ξεχάσω την μέρα που κερδίσαμε το Champions League με την Λίβερπουλ. Ήταν η καλύτερη στιγμή στην ποδοσφαιρική μου καριέρα. Τέσσερις μήνες πριν ήμουν με γύψο και πατερίτσες και ξαφνικά βρισκόμουν εκεί, στο ημίχρονο του τελικό με την ομάδα μου να χάνει 3-0. Ο κόσμος μας παρακινούσε, μας έδωσε φτερά και έτσι καταφέραμε να ανταποδώσουμε, να φτάσουμε στο 3-3 και τελικά να κερδίσουμε στα πέναλτι. Αυτή ήταν η καλύτερη στιγμή που είχε ποτέ μέχρι σήμερα».

Για το τι είναι το ταλέντο: «Το ταλέντο είναι κάτι που μπορεί να διακριθεί εύκολα μέσα σε έναν αγώνα. Φαίνεται κυρίως από την στάση του παίκτη. Αν κάποιος είναι πρόθυμος να τρέξει δέκα μέτρα επιπλέον επειδή ο συμπαίκτης του είναι κουρασμένος, τότε αυτό είναι ταλέντο. Σημαίνει ότι ο άνθρωπος αυτός παίζει ομαδικά, ότι αγαπά το ποδόσφαιρο και την ομάδα του. Πολλοί παίκτες δεν είναι πρόθυμοι να τρέξουν αυτά τα δέκα μέτρα επιπλέον για το καλό της ομάδας τους. Αυτοί δεν θα μπορέσουν ποτέ να γίνουν παίκτες κορυφαίας κλάσης».

Για τα μελλοντικά του σχέδια: «Όταν υπογράφεις συμβόλαιο για να γίνεις ποδοσφαιριστής ξέρεις από την πρώτη στιγμή ότι κάποια μέρα αυτό θα τελειώσει. Το σωστό είναι να μην το σκέφτεσαι και να προσπαθείς να χαρείς την κάθε μέρα και το κάθε λεπτό που βρίσκεσαι μέσα στο γήπεδο. Πάντως, το σίγουρο είναι πως θα τελειώσει και για αυτό εμείς οι ποδοσφαιριστές πρέπει να εξασφαλίσουμε την οικογένεια μας κάνοντας σωστές επενδύσεις. Σήμερα είμαι μόνο 28 ετών και δεν σκέφτομαι τι θα γίνει όταν κρεμάσω τα παπούτσια μου. Θα μου άρεσε ίσως να γίνω προπονητής. Πιστεύω ότι για να γίνει κάποιος καλός σε αυτό, είναι απαραίτητο να μπορεί να είναι ηγέτης και να ξέρει πώς να μιλάει στους παίκτες. Ένας μεγάλος προπονητής πρέπει να είναι δυνατός γιατί όταν η ομάδα δεν πηγαίνει καλά, είναι ο πρώτος που θα υποστεί τις συνέπειες. Αλλά πάνω από όλα οφείλει να είναι έξυπνος και να έχει μάθει να δουλεύει σκληρά».

«Συμφωνία ΠΑΟ με Βαλμπιενά»!


Οι επαφές του Παναθηναϊκού με τον Ματιέ Βαλμπιενα συνεχίζονται και σύμφωνα με την «Equipe» ο Γάλλος άσος έχει ήδη συμφωνήσει σε όλα με τους «πράσινους» και ψάχνει να βρει τρόπο να πείσει τη Μαρσέιγ να συγκαταθέσει στην παραχώρηση του.

Την Κυριακή μετά τον αγώνα με την Μπορντό, ο πρόεδρος της Μαρσέιγ, Ζαν Κλοντ Ντασιέ, δήλωσε ότι «οι μεταγραφές ολοκληρώθηκαν». Ωστόσο τα γαλλικά ΜΜΕ αναφέρουν πως μία αποχώρηση από το δυναμικό των Μαρσεγιέζων είναι αρκετά πιθανή πριν την ολοκλήρωση της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.

Πιο συγκεκριμένα, η «Equipe» γράφει ότι Βαλμπιενά δεν απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του Ντιντιέ Ντεσάν και επιθυμεί να αποχωρήσει από το «Βελοντρόμ». Μάλιστα, το περιβάλλον του παίκτη κάνει λόγο για συμφωνία με τον Παναθηναϊκό και πως αυτό που απομένει για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή, είναι να τα βρουν οι «πράσινοι» με την διοίκηση της Μαρσέιγ, κάτι που μοιάζει αρκετά πιθανό να γίνει.

Ο Βαλμπιενά βλέπει με θετικό μάτι το ενδεχόμενο να ξαναπαίξει στην ίδια ομάδα με τον Τζιμπρίλ Σισέ αλλά μέχρι στιγμής η Μαρσέιγ δεν είναι διατεθειμένη να «ξεπουλήσει» τον παίκτη και θα πρέπει να ικανοποιηθεί στο οικονομικό σκέλος της συμφωνίας. Πριν από μερικές μέρες ο τεχνικός διευθυντής της Μαρσέιγ, Ζοσέ Ανιγκό είχε δηλώσει πως η τιμή πώλησης του Βαλμπιενά ανέρχεται στα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.

Στο ίδιο δημοσίευμα, προστίθεται, ότι ο Βαλμπιενά βρίσκεται στο στόχαστρο της Μπεσίκτας και της Σανταντέρ, που τον προορίζει για αντικαταστάτη του Σέρχιο Κανάλες, ο οποίος οδεύει προς την Ρεάλ Μαδρίτης. Για τον παίκτη ενδιαφέρονται και οι Παρί Σεν Ζερμέν και Μονακό.

19 Ιαν 2010

Συμβόλαιο 3,5 ετών το «όπλο» για Μέιρα!


Ο Παναθηναϊκός άνοιξε και πάλι από τη Δευτέρα (18/1) τον «φάκελο» του Φερνάντο Μέιρα και συντονίζει πλέον τις προσπάθειές του για να ντύσει στα «πράσινα» τον Πορτογάλο «killer».

Το βασικό «αγκάθι» αυτή τη στιγμή για τους ανθρώπους του «τριφυλλιού» είναι οι απολαβές του παίκτη, ο οποίος αμοίβεται με 2 εκατ. ευρώ ετησίως στη Ζενίτ, έχοντας ένα από τα πιο «δυνατά» συμβόλαια.


Ο Παναθηναϊκός λοιπόν, έχοντας ενημερωθεί πως η ρωσική ομάδα δεν «καίγεται» και ιδιαίτερα για να τον κρατήσει και το συζητάει ακόμη και για «δανεισμό» του, έχει προσεγγίσει την πλευρά του παίκτη, προκειμένου να βρει μία «φόρμουλα» που θα μπορέσει να τον δελεάσει, για να δεχθεί την πρόταση των «πρασίνων» και να έρθει στην Ελλάδα.

Τα χρήματα με τα οποία αμοίβεται, όπως επισημάναμε είναι πολλά για τον Παναθηναϊκό, ωστόσο στο «τριφύλλι» προσπαθούν να τον «ψήσουν» προσφέροντάς του περισσότερα χρόνια συμβόλαιο απ’ αυτό που έχει ήδη στη Ζενίτ. Η συνεργασία του Μέιρα με τους Ρώσους λήγει το καλοκάιρι του 2012 (2,5 χρόνια ακόμη) και ο Παναθηναϊκός του δίνει 3,5 με χρήματα που προσεγγίζουν μαζί με τα μπόνους, σε μεγάλο βαθμό αυτά που παίρνει στη Ζενίτ.

Συγκεκριμένα, οι «πράσινοι» δίνουν συμβόλαιο για 6 μήνες και άλλα τρία χρόνια (ως το καλοκαίρι του 2013) αν τον εφετινό Ιούνιο ενεργοποιήσουν την οψιόν αγοράς του από τη Ζενίτ. Πρόταση που φαντάζει αρκετά ελκυστική στ’ αυτιά του 31χρονου Πορτογάλου στόπερ, αφού η επιθυμία του είναι όπου συνεχίσει την καριέρα του, να έχει μία σταθερότητα για τον ίδιο και την οικογένειά του.

Όπως και να’ χει πάντως, το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει, είτε θετικά, είτε αρνητικά μέσα στις επόμενες ημέρες και οι «πράσινοι» θα γνωρίζουν αν έχουν ελπίδες για τον Πορτογάλο, μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

Βαλμπιενά (και) για καλοκαίρι

Στο θέμα του Ματιέ Βαλμπιενά τώρα, ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να εξαντλήσει τις όποιες πιθανότητες έχει για να τον αποκτήσει από τώρα με τη μορφή «δανεισμού» και οψιόν αγοράς, ωστόσο δεν αποκλείεται, εφόσον δεν βρεθεί τώρα η «φόρμουλα» να γίνει κάποια κίνηση για να «κλείσει» ο Γάλλος (ή τέλος πάντων να έχει τον ξεκάθαρο πρώτο λόγο ο Παναθηναϊκός) από τώρα για το καλοκαίρι.

18 Ιαν 2010

Πάει και ο... Μέιρα

Πάει και ο... ΜέιραΟ στόχος του Παναθηναϊκού Φερνάντο Μέιρα δήλωσε στην ρωσική εφημερίδα «Sport-Express» πως παραμένει πιστός στην Ζενίτ. Ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός δεν θέλει να φύγει από την Αγία Πετρούπολη.

Ο διεθνής στόπερ είναι μέσα στις βασικές επιλογές του Παναθηναϊκού για να καλύψει το κέντρο της άμυνας του αλλά όπως τόνισε σκέφτεται να κατακτήσει τίτλους με την ρωσική ομάδα αλλά και να πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Μέιρα σε ερώτηση για το ενδιαφέρον της Τζένοα και του τριφυλλιού τόνισε: «Μπορώ να πω ότι είμαι ικανοποιημένος στη Ζενίτ και θέλω να συνεχίσω την δουλειά μου στην ομάδα. Πρώτα για να κατακτήσουμε το Κύπελλο Ρωσίας, το πρωτάθλημα και να έχουμε επιτυχημένη πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ. Επιπλέον θέλω μέσα από τις εμφανίσεις μου στην ρώσικη ομάδα να καταφέρω να κληθώ στην Εθνική Πορτογαλίας που θα παίξει στην τελική φάση του Μουντιάλ».

Στη συνέχεια οι Ρώσοι τον ρώτησαν αν δεν κοιτάζει καν τις προτάσεις από άλλους συλλόγους, απάντησε κατηγορηματικά: «Φυσικά και δεν τις κοιτάζω».

Μέιρα, Ντίαζ και Πόγκατετζ οι τρεις «εκλεκτοί»


Η χθεσινοβραδινή ατάκα του Νίκου Νιόπλια στη συνέντευξη Τύπου ήταν ενδεικτική για το πώς κινείται πλέον ο Παναθηναϊκός στο θέμα του «killer» αμυντικού, έχοντας πλέον φορτσάρει για να «κλείσει» έναν από τους τρεις «εκλεκτούς» στους οποίους έχουν καταλήξει ο Ελληνας τεχνικός και ο Κώστας Αντωνίου. Δηλαδή έναν εκ των Φερνάντο Μέιρα, Κάτα Ντίαζ ή Εμάνουελ Πόγκατετζ.

Κάθε περίπτωση βεβαίως δουλεύεται διαφορετικά και συγκεντρώνει τις δικές της δυσκολίες και τα δικά της δεδομένα. Στον Παναθηναϊκό γνωρίζουν πως έχουν ακόμη χρόνο μπροστά τους, ωστόσο είναι αποφασισμένοι να ανεβάσουν στροφές απ' αυτή την εβδομάδα, ευελπιστώντας πως θα έχουν σύντομα θετικές εξελίξεις. Ειδάλλως δεν θα γίνει μεταγραφή απλά για τη μεταγραφή. «Ή ένας εκ των τριών ή κανείς» ήταν το μήνυμα που έβγαινε χθες από την «πράσινη» ΠΑΕ για το θέμα του στόπερ, με την υποσημείωση πως κάθε περίπτωση έχει δυσκολίες. Ας αναλύσουμε λίγο τα δεδομένα για κάθε υποψήφιο «killer».

* Φερνάντο Μέιρα: Από τη στιγμή που η Ζενίτ είναι διατεθειμένη να τον δώσει δανεικό με οψιόν αγοράς, το θέμα είναι να βρεθεί η φόρμουλα για να δελεαστεί και ο παίκτης, προκειμένου να έρθει στην Ελλάδα. Οι αποδοχές του, άλλωστε, δεν είναι και λίγες (2 εκατ. ευρώ καθαρά), ενώ στη Ρωσία είναι βασικό στέλεχος. Αρα θα πρέπει να υπάρχει ένα ισχυρό δέλεαρ.

* Κάτα Ντίαζ: Το βασικό «αγκάθι» στην περίπτωσή του είναι πως η Χετάφε δεν τον «δανείζει», αλλά μόνο τον πουλάει. Και μάλιστα ακριβά Τουλάχιστον 4-5 εκατ. ευρώ, τα οποία ο Παναθηναϊκός δεν έχει αυτήν τη στιγμή σε «κας». Και παρότι ο παίκτης είναι «ΟΚ» με την προοπτική της μεταγραφής του στην Ελλάδα, το οικονομικό αποτελεί βασική τροχοπέδη.

* Εμάνουελ Πόγκατετζ: Με τον παίκτη ο Παναθηναϊκός έχει συμφωνήσει εδώ και καιρό. Αλλά από τη στιγμή που ο Γκόρντον Στράχαν και η Μίντλεσμπρο δεν τον δίνουν αυτήν την περίοδο, το θέμα έχει «κολλήσει» για τα καλά. Οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να αυξήσουν την προσφορά τους στην αγγλική ομάδα ακόμη και στο 1 εκατ. ευρώ, αλλά υπάρχει και η δεύτερη σκέψη που λέει πως είναι πολλά για έναν παίκτη που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι.

«Δεν μας έχει καν προταθεί»

Κατηγορηματικά διέψευδαν χθες στον Παναθηναϊκό τα δημοσιεύματα που ήθελαν τους «πράσινους» να κινούνται για τον Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ της Λιόν. «Απορούμε πώς είδε το φως της δημοσιότητας αυτό το όνομα. Αυτός ο παίκτης δεν μας έχει καν προταθεί» έλεγαν χθες στον Παναθηναϊκό, «τελειώνοντας» ορθά κοφτά το θέμα για τον Γάλλο κεντρικό αμυντικό.

17 Ιαν 2010

+7

ΚΑΙ ΝΑΙ Η ΠΑΝΑΘΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΡΣΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ +7 ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ !!!!

Στο +8 και περιμένει

Το Τριφύλλι έπραξε το αυτονόητο νικώντας 2-0 τον αντίπαλο του, παραμένοντας πρώτο στο πρωτάθλήμα της Σούπερ Λίγκα. Σκόρερ για τους πράσινους οι Καραγκούνης και Σαλπιγγίδης.

Στο +8 και περιμένει (Video)Ο ΑΓΩΝΑΣ

1' Αρχίζει ο αγώνας.
10' Σέντρα σουτ του Βύντρα, μπλόκαρε ο Ρόκα.
12' Εξαιρετική πάσα του Νίνη στον Πετρόπουλος, αυτός όμως αστόχησε σε τετ α τετ.
19' Μακρινό σουτ του Καραγκούνη πέρασε άουτ.
20' Τραγικό λάθος του Καντέ, ο Μπελέκ το αξιοποίησε και σούταρε, όμως η μπάλα βρήκε στο δοκάρι. Στην αντεπίθεση, ο Χριστοδουλόπουλος σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή έστειλε τη μπάλα πάνω στα σώματα.
26' Ασύλληπτο σουτ του Καραγκούνη έξω από την περιοχή, η μπάλα κάτέληξε στο γάμα της εστίας του Ρόκα για το 1-0.
32' Εκτέλεση φάουλ από τον Καραγκούνη, η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.
40' Εκτέλεση φάουλ του Νίνη, η μπάλα κόντραρε στο τείχος και πήρε ύψος, ο Καντέ έπιασε την πρώτη κεφαλιά, ο Σαλπιγγίδης πρόλαβε την έξοδο του Ρόκα και σημείωσε το 2-0.
45' Σουτ του Νίνη, η μπάλα πέρασε άουτ.
Τέλος πρώτου μέρους.

46' Αρχίζει το δεύτερο ημίχρονο.
51' Ο Τζόρβας απέκρουσε σκαστό σου του Αργυρίου.
53' Κόρνερ του Νίνη, η κεφαλιά του Ζιλμπέρτο πέρασε άουτ.
53' Ο Μετεντζίδης στη θέση του Κασάρ.
61' Ο Κλέιτον στη θέση του Πετρόπουλου.
64' Βαθιά μπαλιά του Κλέιτον, ο Σαλπιγγίδης αστόχησε μόνος του απέναντι από τον Ρόκα.
65' Κίτρινη κάρτα στον Καντέ.
Όλο το στάδιο ξέσπασε σε ζητωκραυγές και συνθήματα κατά του Ολυμπιακού, όταν έγινε γνωστό ότι η ομάδα βόλεϊ επικράτησε 3-1 των Πειραιωτών στο Ρέντη.
67' Ο Παπούλης στη θέση του Φαγιάρδο.
74' Σέντρα του Νίνη από δεξιά, η κεφαλιά του Κλέιτον πέρασε άουτ.
78' Ο Μαρίνος στη θέση του Νίνη.
81' Ο Σακελαρίου στη θέση του Κλεμέντ.
87' Ο Χριστοδουλόπουλος σούταρε μέσα στην περιοχή, όμως μπλόκαρε ο Ρόκα.

ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ

Μια ώρα πριν την έναρξη της αναμέτρησης, ο Τζιμπρίλ Σισέ έφτασε στα επίσημα του ΟΑΚΑ με τη Μπέντλεϊ του. Όπως ήταν φυσικό, βρέθηκε στο επίκεντρο όσων τον είδαν, τόσο αυτός, όσο και το αυτοκίνητο του.

Στις 3:15μ.μ. έφτασε στο Ολυμπιακό Στάδιο η αποστολή του Παναθηναϊκού, μέσα σε απόλυτη ηρεμία. Λίγο αργότερα, ακολούθησε η αποστολή του Πανθρακικού.

Στις 3:50μ.μ. βγήκαν για προθέρμανση οι Αλέξανδρος Τζόρβας και Μάριο Γκαλίνοβιτς. Μετά από δέκα λεπτά, στο γήπεδο εμφανίστηκε η υπόλοιπη ενδεκάδα του Τριφυλλιού.

Στο πάγκο για τον Παναθηναϊκό κάθονται οι Γκαλίνοβιτς, Μπιάρσμιρ, Δάρλας, Μαρίνος, Σεϊταρίδης, Τζιόλης και Κλέιτον.

Τσουχτερό κρύο επικρατεί στο Ολυμπιακό Στάδιο, με αποτέλεσμα να μην αναμένεται αρκετός κόσμος από τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού.

Τα γενέθλια του έχει ο Νίκος Νιόπλιας και περιμένει για δώρο τη νίκη από τους ποδοσφαιριστές του.

Περίπου 10.000 θεατές βρίσκονται στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Ο Ματίας Μπιάρσμιρ φιλοξενήθηκε στο επίσημο match programm του αγώνα με τον Πανθρακικό.
«Σίγουρα στους πρώτους μήνες τα πράγματα ήταν αρκετά για δύσκολα για εμένα κυρίως αναφορικά με την προσαρμογή μου στον τρόπο ζωής. Τώρα, όμως, όλα είναι πολύ καλύτερα»

Τι ήταν όπως το περίμενες και τι βρήκες διαφορετικό;
«Αυτό που περίμενα ήταν ότι θα έρθω σε ένα μεγάλο κλαμπ με υψηλούς στόχους και όντως έτσι είναι. Αυτό που βρήκα διαφορετικό ήταν ο τρόπος ζωής και οι γενικότερες συνθήκες. Εδώ όλα χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να γίνουν. Από το να βρεις σπίτι μέχρι να συνδθείς με το ίντερνετ. Τώρα που έχω προσαρμοστεί μου αρέσει πολύ εδώ. Και η Αθήνα είναι όμορφη σαν πόλη αλλά και στην ομάδα το κλίμα είναι πολύ καλό και οι σχέσεις μου με τους συμπαίκτες μου άριστες».

Στο αγωνιστικό επίπεδο πως ήταν η προσαρμογή σου;
«Προσπαθώ κάθε μέρα να αφομοιώνω κάτι καινούριο στο παιχνίδι μου. Η βασική διαφορά του ελληνικού με το σουηδικό πρωτάθλημα είναι ο υψηλότερος ρυθμός στους αγώνες. Οι ποδοσφαιριστές είναι πιο ποιοτικοί και η πίεση μεγαλύτερη».

Το +5 πόσο καθοριστικό είναι για την συνέχεια;
«Είναι σημαντικό από ψυχολογικής πλευράς γιατί μεταφέρει την πίεση στους αντιπάλους μας. Εμείς όμως δεν πρέπει να το σκεφτόμαστε καθόλου στα παιχνίδια και θα πρέπει να μπαίνουμε μέσα σκεπτόμενοι πως δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από την νίκη».

Που πιστεύεις ότι θα κριθεί το πρωτάθλημα;
«Το κρίσιμο σημείο είναι να μην σταθούμε στην βαθμολογική διαφορά. Αυτή μας δίνει την δυνατότητα να μην κοιτάζουμε τι κάνουν οι άλλοι αλλά να είμαστε συγκεντρωμένοι στα δικά μας παιχνίδια. Πρέπει σε κάθε αγώνα να στοχεύουμε στην νίκη. Για παράδειγμα σε αγώνες σαν τον σημερινό θα πρέπει να ξεχάσουμε τον βαθμολογικό πίνακα και να σκεφτόμαστε ότι θέλουμε να κερδίσουμε έναν αντίπαλο που αίγουρα έχει κίνητρο να κάνει κάτι καλό εναντίον μας».

Οι προσωπικοί σου στόχοι;
«Ασφαλώς σε ατομικό επίπεδο θέλω να παίζω. Πάνω από όλα θέλω, όμως, το πρωτάθλημα».

Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού: Τζόρβας, Σαριέγκι, Καντέ, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης, Χριστοδουλόπουλος, Σαλπιγγίδης, Νίνης, Πετρόπουλος.
Η ενδεκάδα του Πανθρακικού: Ρόκα, Ντζόκιτς, Μπελέκ, Κλεμέντ, Κανωτίδης, Μπερτράντ, Κασάρ, Φαγιάρδο, Αργυρίου, Λόπες, Καζάκης.

16 Ιαν 2010

Στους τρεις… κληρώνει για έναν!


Σεντέρος, «Κάτα» Ντίαζ, Ντουγκλάο. Αυτά είναι τα ονόματα των αμυντικών-killer που αρέσουν πλέον στον Παναθηναϊκό. Εύκολη λύση και με τις ευλογίες του Βενγκέρ, ο Ελβετός. Για τον δεύτερο τρελαίνεται ο Νιόπλιας, αλλά η Χετάφε δεν πέφτει. Του Βραζιλιάνου η περίπτωση θεωρείται η ευκολότερη και για αυτό εξετάζεται…

Προσιτός ο Σεντέρος

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το θέμα απόκτησης κεντρικού αμυντικού στον Παναθηναϊκό, με το νέο όνομα που έρχεται στο προσκήνιο να είναι αυτό του Ελβετού Φίλιπ Σεντέρος της Αρσεναλ. Με το ενδιαφέρον των Ατλέτικο και Χετάφε προς το πρόσωπο του 25χρονο άσου να έχει πλέον ατονήσει, οι Κανονιέρηδες θα ρίξουν αρκετά τις απαιτήσεις τους κάτι που βολεύει τους Πράσινους.

Παράλληλα στην υπόθεση αυτή το Τριφύλλι έχει σύμμαχο τον τεχνικό της Αρσεναλ Αρσέν Βενγκέρ ο οποίος προτιμά να δίνει τους παίκτες του εκτός του Νησιού προκειμένου να μην ενισχύονται οι άμεσοι ανταγωνιστές.

Ο Σεντέρος είναι ένας ποδοσφαιριστής με στοιχεία που ψάχνει ο Νιόπλιας και το γεγονός πως προέρχεται από ένα ποιοτικό πρωτάθλημα όπως είναι το αγγλικό, κάνει την περίπτωσή του ιδιαίτερα ελκυστική.

Ντίας, μόνο αν βοηθήσει ο… Γιούρκας

Ο Αργεντικός μπακ της Χετάφε αποτελεί τον πρώτο στόχο του Παναθηναϊκού, ωστόσο οι Ισπανοί ζητούν 5 εκατ. ευρώ για να παραχωρήσουν τον παίκτη, ποσό που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να δώσουν οι Πράσινοι. Ο 30χρονος άσος αποτελεί βασικό «γρανάζι» της Χετάφε, γι’ αυτό και η διοίκηση του συλλόγου δεν είναι θετική στον δανεισμό του με το ποσό των 500.000 ευρώ που προσφέρει το Τριφύλλι.

Ισως εάν τα επόμενα 24ωρα οι Πράσινοι βρουν χρήματα από την παραχώρηση του Σεϊταρίδη (2,8 εκατ. ευρώ είναι η ρήτρα), τότε να κάνουν την υπέρβαση. Δηλαδή, να δώσουν ένα μεγάλο ποσό για τον δανεισμό (3 εκατ. ευρώ) και να βάλουν μικρότερη οψιόν (2 εκατ. ευρώ) για την αγορά του καλοκαιριού. Ανάλογη συμφωνία με αυτή που έχει κάνει ο Παναθηναϊκός με τη γερμανική Μάιντς, όπου πήρε τα περισσότερα χρήματα «μπροστά» (800.000 ευρώ) και το καλοκαίρι θα πάρει τα υπόλοιπα (300.000 ευρώ) για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.

Εξετάζεται ο Ντουγκλάο

Σαφώς η περίπτωση που είναι πιο βατή και μπορεί να προσφέρει άμεσα λύσεις στον Παναθηναϊκό είναι ο Βραζιλιάνος Ντουγκλάο της Καβάλας. Ο 23χρονος αμυντικός είναι από τους κορυφαίους στόπερ του πρωταθλήματος και γι' αυτόν τον λόγο έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του Τριφυλλιού.

Μπορεί να μη διαθέτει το βαρύ όνομα και να μην έχει τις παραστάσεις των υπόλοιπων της «πράσινης» λίστας, αλλά έχει τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που ψάχνουν στο Τριφύλλι. Το ύψος (1,93 μ.), τη δύναμη και φυσικά την ικανότητα στο ψηλό παιχνίδι. Είναι τρίτος στη σχετική λίστα της Galanis Sports Data στις αποκρούσεις εντός περιοχής.

15 Ιαν 2010

«Ο Παναθηναϊκός ‘χρυσώνει’ τον Βαλμπουενά»


Τα «ρέστα» του για την απόκτηση του Ματιέ Βαλμπουινά δίνει ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με την «L’ Equipe». Στο φύλλο της Παρασκευής (15/1), η έγκριτη γαλλική εφημερίδα υποστηρίζει ότι οι «πράσινοι» έχουν κάνει μια πολύ καλή πρόταση στον 25χρονο Γάλλο μεσοεπιθετικό της Μαρσέιγ.

Την αποκάλυψη κάνει το σάιτ της γαλλικής εφημερίδας, το οποίο χαρακτηριστικά αναφέρει: «Και ένας δεύτερος παίκτης της Μαρσέιγ θα ενταχθεί στον Παναθηναϊκό; Μετά τον Τζιμπρίλ Σισέ στο τέλος της περασμένης σεζόν, η ελληνική ομάδα μπορεί να αποκτήσει ως δανεικό τον μέσο Ματιέ Βαλμπουινά, σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα L’ Equipe την Παρασκευή. Ο Παναθηναϊκός προσφέρει στον παίκτη έναν μηνιαίο μισθό σημαντικά μεγαλύτερο από τις 150.000 ευρώ μικτά που εισπράττει από τη Μαρσέιγ».

Για «φλερτ» της ελληνικής ομάδας με τον Βαλμπουινά μιλάει και η «Le Monde», η οποία αναφέρει ότι ο Γάλλος είναι στην πόρτα της εξόδου από την Μαρσέιγ και αναφέρει: «Παρά το γεγονός ότι αρχικά ακούστηκε το όνομα της Μονακό, ο 'μικρός', όπως του έδωσε το παρατσούκλι ο Ερικ Γκέρετς, μπορεί να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό. Η ελληνική ομάδα τον θέλει ως δανεικό και να πλαισιώσει έναν άλλο πρώην παίκτη της Μαρσέιγ, τον Τζιμπρίλ Σισέ».

Οι «πράσινοι» ασχολούνται «ζεστά» τις τελευταίες μέρες με τον Βαλμπουινά, ο οποίος αγωνίζεται ως επιτελικός μέσος αλλά μπορεί να παίξει και στα δεξιά, ως πιθανό αντικαταστάτη του Σαλπιγγίδη σε περίπτωση που αυτός δεν ανανεώσει το συμβόλαιό του.

Η επιθυμία του Παναθηναϊκού είναι να αποκτήσει τον Γάλλο ως δανεικό για 6 μήνες και να διατηρεί το καλοκαίρι την οψιόν αγοράς του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μαρσέιγ θέτει ως τιμή πώλησης του Βαλμπουινά τα 4 εκατ. ευρώ.

Οι ετήσιες αποδοχές του Βαλμπουινά αγγίζουν τα 1,4 εκατ. ευρώ «καθαρά» και άρα οι «πράσινοι» θα πρέπει να του δώσουν τουλάχιστον 700.000 ευρώ για το 6μηνο ως το τέλος της σεζόν.

14 Ιαν 2010

Μονακό και Παρί αντίπαλοι του ΠΑΟ!


«Ο Ματιέ έχει υπογράψει συμβόλαιο με τη Μαρσέιγ μέχρι το 2013. Είναι μία συμφωνία ισχυρή, αλλά εξαρτόμαστε από τις αποφάσεις της ομάδας. Για την αποχώρησή του από το Βελοντρόμ θα πρέπει να συντρέξουν πολλές συνθήκες και να πληρωθούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις»...
Με αυτά τα λόγια ο μάνατζερ του Βαλμπιενά, Κριστόφ Ιτό είχε αντιμετωπίσει την προ ημερών οριστική απόφαση της Μαρσέιγ να παραχωρήσει τον Γάλλο επιτελικό μέσο. Ηταν πριν από πέντε μέρες που ο Ζοσέ Ανιγκό, τεχνικός διευθυντής της Μαρσέιγ, είχε ανακοινώσει την τελική απόφαση περί παραμονής του Χατέμ Μπεν Αρφά στο «Βελοντρόμ» με την υπενθύμιση ότι στην τράνσφερ λιστ της γαλλικής ομάδας υπάρχει πλέον μόνο ο Ματιέ Βαλμπιενά.

Η Μαρσέιγ που εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για τον Αλεσάντρο Μαντσίνι της Ιντερ και που σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολύ κοντά στην απόκτησή του έχει ανάγκη να εισπράξει άμεσα χρήματα και από αυτή την άποψη είναι μάλλον δύσκολο να δεχτεί την πρόταση του Παναθηναϊκού για δανεισμό του ποδοσφαιριστή με οψιόν αγοράς το καλοκαίρι έστω και στο ποσό των 4 εκατ. ευρώ που είναι ακριβώς το ποσό στο οποίο έχει κοστολογήσει τον ποδοσφαιριστή.

Το εκπληκτικό είναι ότι σύμφωνα με πληροφορίες από τη Γαλλία το περασμένο καλοκαίρι η Μαρσέιγ είχε απορρίψει πρόταση πάνω από 10 εκατ. ευρώ για τον παίκτη από τη Ζενίτ, χωρίς βεβαίως να γνωρίζει ότι θα πάψει να είναι βασικός στη φετινή σεζόν και ότι η αξία του θα μειωθεί δραματικά...

Από την άλλη πλευρά πρόσφατα ο μάνατζερ του Βαλμπιενά απέρριψε ιδιαίτερα καλή οικονομικά πρόταση από το Κατάρ, αλλά συζητά για τον ποδοσφαιριστή και με τη Μονακό και με την Παρί Σεν Ζερμαίν ασχέτως αν οι δύο γαλλικές ομάδες δεν έχουν ακόμα επισήμως απευθυνθεί στη διοίκηση της Μαρσέιγ. Πάντως αυτές οι δύο ομάδες είναι οι σημαντικότερες αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στην υπόθεση του Βαλμπιενά.

Ο μάνατζέρ του, Κριστόφ Ιτό, δηλώνει ενήμερος για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού όπως και η διοίκηση της Μαρσέιγ που επιβεβαίωσε το θέμα σε σχετικό ερώτημα που δέχτηκε από Γάλλους δημοσιογράφους.

Ο Παναθηναϊκός επιβεβαιώνει τη σημερινή αποκάλυψη του «Goal» υπό την έννοια ότι παραδέχεται πως το «μικρό ποδήλατο» (όπως είναι το ψευδώνυμο του ύψους 1.63 μ. Γάλλου μέσου) αποτελεί μία από τις τρεις περιπτώσεις που κοιτάζει η ομάδα.

Είναι δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός ποντάρει και στις καλές σχέσεις του 25χρονου Γάλλου με τον Τζιμπρίλ Σισέ (ήταν ο... Νίνης του όσο έπαιζε στη Μαρσέιγ) αλλά και τις δικές του με τη διοίκηση της Μαρσέιγ και τον Ζαν Κλοντ Ντασιέ από τη μεταγραφή του Γάλλου επιθετικού το περασμένο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με πηγές από τη Γαλλία δεν αποκλείεται τελικά ο Ντεσάν να συμβιβαστεί με την παραμονή του Βαλμπιενά, όπως έκανε και με τον Μπεν Αρφά, τον οποίο μάλιστα στα τελευταία ματς που έχει χρησιμοποιήσει τον έχει βάλει σε θέση δεξιού χαφ. Για εκεί δηλαδή που τον βλέπει και ο Παναθηναϊκός θεωρώντας ότι ο Βαλμπιενά μπορεί να αποτελέσει ιδανική περίπτωση και ως... αντι- Σαλπιγγίδης.

«Killer» που... έρχεται


Οι περιπτώσεις των Πόγκατετζ και Κάτα Ντίαζ δεν προχωράνε, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει κεντρικός αμυντικός που το όνομα του δεν έχει γίνει γνωστό και απασχολεί «τριφύλλι». Κανένα θέμα με Ιμπάνιεθ και Ζε Κάστρο.

Μπορεί ο Ματιέ Βαλμπουένα να βρίσκεται αυτή την στιγμή στο προσκήνιο, ωστόσο, όπως είναι γνωστό προτεραιότητα στο «πράσινο στρατόπεδο» είναι η απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού που θα κάνει την διαφορά. Του γνωστού και μη εξαιρετέου... killer!

Από την στιγμή που το... μπαμ με τον Μάρκο Ματεράτσι δεν έγινε, ο Παναθηναϊκός έστρεψε το βλέμμα του στους Ντίαζ, Κρόντλουπ και Πόγκατετζ. Περιπτώσεις που την δεδομένη χρονική στιγμή δεν... προχωράνε. Στο «τριφύλλι» αφήνουν ένα μικρό περιθώριο μέχρι την Κυριακή μήπως αλλάξουν τα δεδομένα αλλά επειδή οι πιθανότητες δεν είναι πολλές έχουν στρέψει αλλού το βλέμμα τους. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ήδη μια λύση που και τις απαραίτητες προϋποθέσεις συγκεντρώνει και είναι πιο εφικτή από τις παραπάνω. Πάντως, δεν έχει δει το... φως της δημοσιότητας και κρατείται σαν επτασφράγιστο μυστικό στην Κηφισίας και Αλεξάνδρας.

Δεν «παίζουν»

Από κει και πέρα, και όσον αφορά τους Ιμπάνιεθ και Ζε Κάστρο που έγραψαν σήμερα ιστοσελίδες στο εξωτερικό κανένας από τους δύο δεν απασχολεί τον Παναθηναϊκό. Έτσι και αλλιώς ο Ιμπάνιεθ δεν φεύγει από την Μαδρίτη εξαιτίας της εγκυμοσύνης της συζύγου του ενώ ο Ζε Κάστρο δεν είναι αυτό που ψάχνει το «τριφύλλι».

13 Ιαν 2010

ΛΥΤΡΩΤΗΣ Ο ΚΛΕΙΤΟΝ!


Ένας παίκτης που είχε να παίξει από την Άνοιξη του 2009 έφερε... την Άνοιξη στον Παναθηναϊκό! Ο Σίλβα Κλέιτον, που σκόραρε δύο φορές, έδωσε στο 93' στους «πράσινους» μια αγχωτική νίκη-πρόκριση (2-1) στους «8» κόντρα στον Πιερικό.


Ενδεκάδα... ευκαιριών

Αναμετρήσεις σαν και την σημερινή είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για κάθε προπονητή να ξεκουράζει τους βασικούς του και να δίνει ευκαιρίες σε ποδοσφαιριστές που δεν έχουν χρόνο συμμετοχής. Αυτή την ευκαιρία δεν την άφησε να πάει χαμένη ο Νίκος Νιόπλιας, ο οποίος προχώρησε σε επτά αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα της Ξάνθης.



Κάτω από τα δοκάρια μετά από περίπου 2,5 μήνες επέστρεψε ο Μάριο Γκαλίνοβιτς. Αριστερά ο Δάρλας, δεξιά ο Βύντρα και στο κέντρο της άμυνας ο Μπίαρσμιρ με τον Σαριέγκι. Κατσουράνης και Τζιόλης τα αμυντικά χαφ, αριστερά ο Λέτο, δεξιά ο Χριστοδουλόπουλος, σε ρόλο επιτελικού ο Κλέιτον και στην κορυφή ο Πετρόπουλος.

Της... μίλησε και το άνοιξε

Αν θα μείνει κάτι θετικό από το πρώτο ημίχρονο, για έναν Παναθηναϊκό που δεν είχε και μεγάλη όρεξη δημιουργικά, αυτό θα είναι δίχως άλλο η παρουσία του Σίλβα Κλέιτον και το γκολ του στο 18’ που άνοιξε το σκορ. Ο «Κλέι» με τις κινήσεις του στο γήπεδο, τον τρόπο που άνοιγε το παιχνίδι αλλά και το... χάϊδεμα στην μπάλα στην φάση που... σκοτώνει τον Καρακούτση απέδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει πολύ και πως πάνω απ’όλα έχει αδικήσει τον ίδιο του τον εαυτό.

Το... πλήρωσε

Μετά το γκολ του Βραζιλιάνου ο Παναθηναϊκός... κάθησε, έδωσε χώρο στον Πιερικό και σε μια από τις γνωστές... στραβές της άμυνας του έδωσε την δυνατότητα να φέρει το ματς στα ίσια. Το... καμπανάκι ήρθε στο 30’ με τον Μάκρη έπειτα από ένα γέμισμα που θα έπρεπε να «καθαριστεί». Καμπανάκι που δεν άκουσαν οι «πράσινοι», καθώς δέκα λεπτά αργότερα, πάλι από ένα γέμισμα, ο Κοντεών νίκησε τον Τζιόλη στον αέρα και ισοφάρισε για τον Πιερικό.

Σε γενικές γραμμές οι γηπεδούχοι δεν ήταν αυτοί που έπρεπε, με κακή κυκλοφορία της μπάλας, δυσλειτουργία στον άξονα, με τους Τζιόλη και Κατσουράνη εκτός κλίματος αγώνα, και την άμυνα να κάνει τα γνωστά... δώρα. Μόνος του ο Λέτο, που ήταν ο καλύτερος της ομάδας του αλλά μερικές φορές το... παραέκανε, δεν γινόταν να «καθαρίσει» το ματς.

Μία από τα ίδια

Για αυτό και ο Νίκος Νιόπλιας στην ανάπαυλα του ημιχρόνου προχώρησε σε διπλή αλλαγή, ρίχνοντας τα... βαριά χαρτιά! Ο Έλληνας τεχνικός έριξε στην «μάχη» τους Σισέ και Νίνη αντί των Χριστοδουλόπουλου και Πετρόπουλου.

Το «τριφύλλι», όμως, δεν ανέβασε ρυθμούς, δεν έπιασε από τον... λαιμό τον Πιερικό για να τελειώνει με την πρόκριση και μάλιστα οι φιλοξενούμενοι είχαν και δοκάρι με τον Πάστο! Στο 60’ ο Νιόπλιας έβαλε και τον Καραγκούνη αντί του Τζιόλη.

Τον λύτρωσε ο Κλέιτον!

Από το 70’ και μετά ο Παναθηναϊκός πίεσε ασφυκτικά τον Πιερικό, έχασε δυο-τρεις καλές ευκαιρίες αλλά η μπάλα δεν έμπαινε στο πλεκτό. Όλα έδειχναν παράταση αλλά ο Σίλβα Κλέιτον «μίλησε» και πάλι! Ο Βραζιλιάνος στο 93’ νίκησε τον Καρακούτση με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή και στην επανεμφάνιση του μετά το... ψυγείο χάρισε την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου.

MAN OF THE MATCH: Ήρθε από το... ψυγείο αλλά η αποχή του όλο αυτό το διάστημα δεν έδειξε να τον έχει επηρεάσει. Ο Σίλβα Κλέιτον ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού. Πέτυχε δύο γκολ και μάλιστα στο 93’ λύτρωσε την ομάδα. Αποτελεί σίγουρα μια εσωτερική μεταγραφή για τους «πράσινους», με τον Νιόπλια σίγουρα να τρίβει τα χέρια του για την εμφάνιση του «Κλέι».

Βλέπει τον Αφρικανό Αϊμάρ-Τέλος ο Πόγκαντετζ

Μια ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση των σκέψεων των ανθρώπων του Παναθηναϊκού για την απόκτηση κεντρικού μέσου, ήρθε στην επιφάνεια το πρώτο όνομα...
Βλέπει τον Αφρικανό ΑϊμάρΣύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Η Πράσινη”, το Τριφύλλι έχει μάτια στο Κόπα Άφρικα στραμμένα πάνω στον Γκανέζο Άντονι Άναν. Πρόκειται για τον κεντρικό μέσο της Ρόζενμποργκ και κορυφαίο ποδοσφαιριστή στο νορβηγικό πρωτάθλημα του πρωταθλήματος που ολοκληρώθηκε.

Ο Άντονι Άναν είναι 23 ετών και είναι εξίσου καλός στο ανασταλτικό και στο δημιουργικό κομμάτι. Αποτελεί βασικό στέλεχος της Ρόζενμποργκ και του έχουν αποδώσει το παρατσούκλι “Πάμπλο Αϊμάρ”, λόγω της πολύ καλής τεχνικής κατάρτισης που διαθέτει.

Φυσικά, είναι διεθνής με την Εθνική Γκάνας και αυτή την περίοδο αγωνίζεται στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής με την πατρίδα του, όντας ενεργό μέλος της ενδεκάδας. Αυτό σημαίνει ότι αν κάνει καλές εμφανίσεις στη διοργάνωση, τότε η αξία του θα αυξηθεί κατακόρυφα.

Με βάση το δημοσίευμα, ο Παναθηναϊκός δεν έχει σκάουτερ ο οποίος να παρακολουθήσει δια ζώσης το Κόπα Άφρικα και τους αγώνες της Γκάνας, αλλά καταγράφει σε dvd τα παιχνίδια. Πάντως δεν υπάρχει ούτε καν φιλολογική κρούση προς το παρόν στη Ρόζενμποργκ, αν και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί για το μέλλον.


Στο πάγο μπαίνει προσωρινά η υπόθεση του Εμάνουελ Πόγκατετζ για τον Παναθηναϊκό...

Στο πάγο ο ΠόγκατετζΕάν τις προηγούμενες ημέρες η προοπτική παραχώρησης του από τη Μίντσλεμπρο ήταν μικρή, μετά τις εξελίξεις που σημειώθηκαν στη διάρκεια της Τρίτης, συγκεντρώνει ακόμα λιγότερες πιθανότητες. Η “Μπόρο” βρισκόταν μια ανάσα από τον στόπερ της Σέλτικ Τζέρι Κάλντγουελ, όμως στο παρά ένα ο Σκωτσέζος ποδοσφαιριστής προτίμησε την Πρέμιερ Λιγκ και τη Γουίγκαν.

Μπορεί η απόκτηση του να μην συνδεόταν άμεσα με την παραχώρηση του Πόγκατετζ στον Παναθηναϊκό, όμως προοριζόταν για την ενίσχυση της άμυνας της Μίντλεσμπρο. Θεωρείται απίθανο πλέον ο προπονητής Γκόρντον Στράχαν να δεχτεί την πώληση του ποιοτικότερου αμυντικού που διαθέτει, του Εμάνουελ Πόγκατετζ και να μείνει μόνο με δύο στόπερ, τους Κρις Ρίγκοτ και Ντέιβιντ Γουέδερ.

Για να συναινέσει στην παραχώρηση του 28χρονου Αυστριακού, πρέπει πρώτα να αγοράσει η Μίντλεσμπρο δύο ποδοσφαιριστές για το κέντρο της άμυνας. Παράμετρος που μόνο εύκολη δεν είναι για μια αγγλική ομάδα η οποία αγωνίζεται στη Τσάμπιονσιπ και μάλιστα στα μέσα Ιανουαρίου.

Στην αναμονή

Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να βιαστεί να κλείσει τον Εμάνουελ Πόγκατετζ για το καλοκαίρι. Προσωρινά, ο Κώστας Αντωνίου σε συνεργασία με τον Νίκο Νιόπλια, θα εξετάσουν άλλες περιπτώσεις που έχουν στα υπόψη τους για το κέντρο της άμυνας. Παράλληλα, θα διατηρήσουν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τον 28χρονο Αυστριακό και εφόσον δεν βρεθεί κάτι καλύτερο, στις τελευταίες ημέρες του Ιανουαρίου θα στραφούν πάλι στην περίπτωση του.

Είτε για να εξαντλήσουν τις πιθανότητες να τον φέρουν άμεσα, είτε για να υπογράψουν προσύμφωνο μαζί του για το καλοκαίρι. Εκτός και αν στο μεσοδιάστημα η Μίντλεσμπρο εμφανιστεί διαλλακτικότερη στις οικονομικές απαιτήσεις ή αποκτήσει δύο κεντρικούς αμυντικούς, οπότε η κατάσταση θα αλλάξει άρδην.

“Ενδεκαδάτοι” Τζιόλης, Κλέιτον

Η μεγάλη επιστροφή των Αλέξανδρου Τζιόλη και Κλέιτον Σίλβα στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού αναμένεται να αποτελέσει γεγονός στο παιχνίδι με τον Πιερικό.

“Ενδεκαδάτοι” Τζιόλης, ΚλέιτονΟι δύο ποδοσφαιριστές θα βρίσκονται στο αρχικό σχήμα που θα παρατάξει ο Νίκος Νιόπλιας, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Ο Τζιόλης θα είναι ο ένας εκ των δύο αμυντικών μέσων, με παρτενέρ του τον Κώστα Κατσουράνη, ενώ ο Κλέιτον θα έχει ελεύθερο ρόλο στη μεσαία γραμμή.

Κάτω από τα δοκάρια επανέρχεται ο Μάριο Γκαλίνοβιτς, όπως και ο Φίλιππος Δάρλας στο αριστερό άκρο της άμυνας. Το δίδυμο των στόπερ θα αποτελέσουν οι Γιόσου Σαριέγκι και Ματίας Μπιάρσμιρ και το δεξί μπακ ο Λουκάς Βύντρα. Τέλος, στην τριάδα της επίθεσης, κορυφή θα αγωνιστεί ο Αντώνης Πετρόπουλος, αριστερά ο Σεμπαστιάν Λέτο και δεξιά διεκδικούν τη θέση οι Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και Σωτήρης Νίνης.

Η δεκαοκτάδα

Παρά τις αρχικές προβλέψεις που ήθελαν το Στέργο Μαρίνο να παίζει στην αναμέτρηση του Κυπέλλου με τον Πιερικό, τελικά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Ο Νίκος Νιόπλιας έκρινε ότι ο 22χρονος δεξιός μπακ-χαφ είναι ανέτοιμος και τον άφησε εκτός δεκαοκτάδας. Αντίθετα, ο 44χρονος προπονητής θα έχει στο πάγκο τον τον νεαρό μεσοαμυντικό της Golden Team Τάσο Λαγό.

Αναλυτικά οι 18 ποδοσφαιριστές που επέλεξε ο τεχνικός του Τριφυλλιού: Γκαλίνοβιτς, Καρνέζης, Σαριέγκι, Μπιάρσμιρ, Καντέ, Βύντρα, Δάρλας, Λαγός, Χριστοδουλόπουλος, Νίνης, Λέτο, Τζιόλης, Κατσουράνης, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης, Κλέιτον, Σισέ, Πετρόπουλος.

Εκτός από το Μαρίνο, εκτός έμειναν οι Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Σαλπιγγίδης, Ρουκάβινα, Σεϊταρίδης, Μαχλελής και Γκάμπριελ.

Στη προπόνηση της Τρίτης στο αθλητικό κέντρο της Παιανίας, οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού αφού έκαναν ζέσταμα, πραγματοποίησαν ασκήσεις κατοχής "5-2", στη συνέχεια έκαναν εξάσκηση στα τελειώματα των φάσεων και ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα με δίτερμα.

Ατομικά προπονήθηκαν οι Ρουκάβινα, Σεϊταρίδης, και Μαχλελής.

Προεδρική στήριξη σε Τζιόλη


Να σταματήσουν τις αποδοκιμασίες στο πρόσωπο του Αλέξανδρου Τζιόλη ζήτησε από τους φίλους του Τριφυλλιού ο Νικόλας Πατέρας.
Προεδρική στήριξη σε ΤζιόληΟ Πρόεδρος του Παναθηναϊκού έκανε την ακόλουθη δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ:

«Επειδή στους πρόσφατους αγώνες της ομάδας παρατηρήθηκε το φαινόμενο έντονων αποδοκιμασιών εις βάρος του ποδοσφαιριστή μας, Αλέξανδρου Τζιόλη, καλώ τους φιλάθλους μας να παραμείνουν στο πλευρό της ομάδας με το γνωστό τους πάθος αποφεύγοντας τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Ασφαλώς, ο καθένας έχει δικαίωμα στη γνώμη του, είναι όμως αδιανόητο, την ώρα που η ομάδα καταβάλλει μια μεγάλη προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων της να παρατηρούνται φαινόμενα που αναμφίβολα την επηρεάζουν αρνητικά.

Ο Αλέξανδρος Τζιόλης είναι ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και ο προπονητής μας θα τον χρησιμοποιεί όποτε το κρίνει σκόπιμο για το καλό της ομάδας.

Υποχρέωση όλων μας είναι να στηρίζουμε τον προπονητή της ομάδας και όλους τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται για την επιτυχία της. Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στις μέχρι τώρα επιτυχίες της ομάδας αγκαλιάζοντάς την μαζικά είτε αγωνίζεται εντός είτε εκτός έδρας.

Αυτή τους η στήριξη είναι πολύτιμη και υπολογίζουμε σ’ αυτήν για τη δύσκολη συνέχεια στην πορεία προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος».

11 Ιαν 2010

Ο Σεμπάστιαν Λέτο έγινε ο τέταρτος παίκτης του Παναθηναϊκού που δηλώθηκε από τον Παναθηναϊκό, ότι θα εκτίσει την ποινή του, στον αγώνα με τον Πανθρακικό.

Εκτός και ο Λέτο με Πανθρακικό

Ο Αργεντινος συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες στον αγώνα με την Ξάνθη και όπως ανακοίνωσε χθες η πράσινη ΠΑΕ θα εκτίσει την ποινή του, στον αγώνα με τον Πανθρακικό.

Στο ίδιο παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός έχει δηλώσει ότι θα εκτίσουν ανάλογη ποινή και οι Σισέ, Κατσουράνης αλλά και ο Σιμάο που ούτως ή άλλως όμως συμμετέχει με την Μοζαμβίκη στο Κόπα Άφρικα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ: "Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει ότι ο ποδοσφαιριστής Σεμπάστιαν Λέτο θα εκτίσει την ποινή αποκλεισμού μιας αγωνιστικής, λόγω συμπλήρωσης του ορίου των 4 κίτρινων καρτών, στον αγώνα της 18ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Πανθρακικό"

Έρχεται ο Πόγκατετζ

Έναν απρόσμενο και απρόβλεπτο αντίπαλο είχε να αντιμετωπίσει τις τελευταίες ημέρες ο Εμάνουελ Πόγκατετζ, εφόσον τελικά αποφασίσει να έρθει στην Αθήνα την Τετάρτη.

Έρχεται ο ΠόγκατετζΑυτός δεν ήταν η Μίντλεσμπρο, η οποία παραμένει αρνητική στο ενδεχόμενο να παραχωρήσει τον 28χρονο κεντρικό αμυντικό, αλλά το... χιόνι. Η Βρετανία πλήττεται από ένα πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας, το οποίο έχει αποκλείσει πολλές περιοχές της χώρας και έχει δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα.

Το αεροδρόμιο του Μίντλεσμπρο, “Ντούρχαμ Τις Βάλεϊ” ήταν κλειστό το Σαββατοκύριακο και ήταν πολύ πιθανό να συνεχιζόταν τη Δευτέρα. Ωστόσο με ανακοίνωση της, η διοίκηση του αεροδρομίου γνωστοποίησε ότι οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται πλέον κανονικά.

Όλα αυτά βέβαια μέχρι νεωτέρας, αφού οι καιρικές συνθήκες είναι απρόβλεπτες και όλα μπορούν να μεταβληθούν από τη μια στιγμή στην άλλη. Εφόσον λοιπόν ο Ενάνουελ Πόγκατετζ αποφασίσει να έρθει στην Αθήνα την Τετάρτη ή την Πέμπτη, τότε έχει τη δυνατότητα να ταξιδέψει...

Πιέζει τη Μπόρο

Στο μέτωπο της μεταγραφής του, τα δεδομένα δεν διαφοροποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο. Ο Παναθηναϊκός έχει συμφωνήσει με τον Εμάνουελ Πόγκατετζ, αλλά η Μίντλεσμπρο παραμένει αρνητική να τον παραχωρήσει άμεσα. Ένα μέσο πίεσης θα είναι η δημοσιοποίηση της συμφωνίας του Τριφυλλιού με τον Αυστριακό αμυντικό, ώστε η “Μπόρο” να γίνει διαλλακτικότερη και να τον πουλήσει.

Όσον αφορά την υπόθεση απόκτησης από τη Μίντλεσμπρο του Τζέρι Κάλντγουελ από τη Σέλτικ, αυτή αναμένεται ν α κλείσει θετικά εντός της ημέρας. Η έλευση του Σκωτσέζου αμυντικού θα δώσει μια επιπλέον λύση στον προπονητή Γκόρντον Στράχαν και αυτό ίσως τον πείσει να δώσει το πράσινο φως για τον Πόγκατετζ.

O Αυστριακός αμυντικός από την πλευρά του, βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με την διοίκηση της Μίντλεσμπρο, προκειμένου να πιέσει για τη μεταγραφή του. Ο Πόγκατετζ έχει στέλει το μήνυμα ότι θέλει να ενταχθεί άμεσα στο ρόστερ του Παναθηναϊκού και ότι το καλύτερο για τον ίδιο και τη Μπόρο, θα είναι η ολοκλήρωση της μετακίνησης του. Μένει να φανεί αν ο 28χρονος στόπερ πετύχει κάτι ή θα περιμένει μέχρι τον Ιούνιο να φορέσει τα πράσινα...

Θέλει τον Σεϊταρίδη, αλλά...

Εδώ και καιρό έχει γίνει γνωστό ότι η Σιένα ενδιαφέρεται για τον Γιούρκα Σεϊταρίδη και ότι τον έχει στο μεταγραφικό σχεδιασμό της.

Θέλει τον Σεϊταρίδη, αλλά...Αυτό έχει προκύψει μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι, που έχει περάσει από τον πράσινο πάγκο. Παράλληλα, σκάουτερ της ιταλικής ομάδας τον έχουν παρακολουθήσει σε αγώνες του Τριφυλλιού, χωρίς όμως να έχουν μείνει ικανοποιημένοι από την απόδοση τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ιταλία, στη Σιένα υπάρχουν ενδοιασμοί για το κατά πόσο ο 28χρονος αμυντικός μπορεί να βοηθήσει άμεσα. Έχουν διαπιστώσει ότι δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση και έχουν πληροφορηθεί τους συνεχόμενους τραυματισμούς του.

Εφόσον ο Σεϊταρίδης ήταν απόλυτα έτοιμος θα είχαν κινηθεί ήδη για την απόκτηση του, όμως αυτό δεν συμβαίνει και για αυτό δεν έχει κατατεθεί πρόταση στον Παναθηναϊκό. Στη Σιένα θα ασχοληθούν με τον Σεϊταρίδη και θα πάρουν οριστική απόφαση για τις κινήσεις τους σε λίγες μέρες.

Στη ΦΙΦΑ ο Τεν Κάτε

Φαίνεται πως ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να αποφύγει τη δικαστική διένεξη με τον Χενκ Τεν Κάτε.

Στη ΦΙΦΑ ο Τεν ΚάτεΠαρά την αρχική αισιοδοξία ότι όλα θα λύνονταν εξαιτίας της πολύ καλής σχέσης που διατηρεί ο Ολλανδός προπονητής με τον Νικόλα Πατέρα, οι προσδοκίες διαψεύστηκαν.

Ο πρώην τεχνικός του Τριφυλλιού τοποθετήθηκε για το ζήτημα στην ολλανδική εφημερίδα«De Telegraaf», με αφορμή κρούση που έχει δεχτεί από την ομοσπονδία του Ισραήλ για να αναλάβει την Εθνική ομάδα:

«Γνωρίζω το ενδιαφέρον. Αλλά αποφάσισα να μην μιλήσω αν δεν ξεκαθαρίσω πρώτα τα θέματα με τον Παναθηναϊκό».

Και συνέχισε λέγοντας ότι σκοπεύει να διεκδικήσει μέσω της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου τα χρήματα του:

«Και αυτό θα πρέπει να λυθεί. Σήμερα θα αποφασίσω αν θα καταφύγω στη ΦΙΦΑ. Και αυτό δεν θα είναι ότι καλύτερο».

Ο Τεν Κάτε διεκδικεί όλη τη δόση του συμβολαίου του στον Παναθηναϊκό, αλλά ο ελληνικός σύλλογος δεν είναι διατεθειμένος να του καταβάλλει όλο το ποσό.