22 Ιαν 2010

Ανοικτή πρόσκληση...


Προς 1,4 εκατ. ευρώ πουλάει η Αρσεναλ τον Σεντέρος (ή δανείζει αντί 600.000 ευρώ) τον Ελβετό διεθνή αμυντικό. Το παλεύει ο Παναθηναϊκός για δανεισμό, ενδιαφέρονται Σέλτικ, Βόλφσμπουργκ, Εβερτον. Δεν ανεβαίνουν πάνω από 500.000 ευρώ οι Πράσινοι για Πόγκατετζ. Δεν απορρίπτει Κάτα Ντίαζ, Μέιρα το Τριφύλλι.

Τα νέα που φτάνουν από τη Γηραιά Αλβιόνα είναι ικανοποιητικά στην προσπάθεια του Παναθηναϊκού να αποκτήσει κεντρικό αμυντικό. Δύο από τις περιπτώσεις που βρίσκονται στο πάνω μέρος της μεταγραφικής λίστας είναι πλέον και επίσημα υπό παραχώρηση από τις ομάδες τους. Ο λόγος για τον Φιλίπ Σεντέρος και τον Εμάνουελ Πόγκατετζ.

Ο Σεντέρος ασφαλώς και θεωρείται πιο ελκυστική περίπτωση από τους Πράσινους. Ο 25χρονος Ελβετός αμυντικός δεν υπολογίζεται από τον Αρσέν Βενγκέρ και ο Γάλλος τεχνικός έχει καταστήσει σαφές ότι τον παραχωρεί. Ο Βενγκέρ θέλει να απαλλαχθεί από το συμβόλαιο του παίκτη και βέβαια εάν μπορεί να βάλει ένα ποσόν στο ταμείο του συλλόγου ακόμα καλύτερα.

Πάντως, ο Βενγκέρ έχει διευκρινίσει προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι ο Σεντέρος παραχωρείται και ως δανεικός με την προϋπόθεση ότι θα μπει οψιόν αγοράς στα χρήματα που θέλει η Αρσεναλ. Το τελευταίο σενάριο είναι πολύ βολικό για τον Παναθηναϊκό. Οι Πράσινοι κατέθεσαν πρόταση για τον δανεισμό του Σεντέρος και έχουν ικανοποιήσει τους Κανονιέρηδες ως προς το ποσόν της οψιόν αγοράς (1,4 εκατ. ευρώ).

Τα ζητούμενα είναι δύο για τον Παναθηναϊκό. Το πρώτο είναι εάν θα προκύψει κάτι πιο συμφέρον για την Αρσεναλ. Υπάρχουν αρκετοί μνηστήρες. Σέλτικ και Βόλφσμπουργκ είναι εδώ και μέρες, ενώ χθες μπήκε στη διεκδίκηση και η Εβερτον. Η Σέλτικ δεν μπορεί να τα βρει στο οικονομικό με την Αρσεναλ, αλλά για τους άλλους δύο συλλόγους τα πάντα είναι ανοιχτά. Το δεύτερο αφορά την επιθυμία του ίδιου του ποδοσφαιριστή για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Στο Τριφύλλι ποντάρουν στην Αρσεναλ. Δημιούργησαν καλό κώδικα επικοινωνίας μετά τη μεταγραφή του Ζιλμπέρτο Σίλβα και πιστεύουν ότι μπορούν και τώρα να επικρατήσουν των άλλων ομάδων.

Τι γίνεται με Πόγκατετζ;

Σε ό,τι αφορά τον Πόγκατετζ, η Μίντλεσμπρο ενημέρωσε τον Παναθηναϊκό ότι παραχωρεί τον ποδοσφαιριστή εφόσον της καταβάλει το ποσόν του 1,5 εκατ. ευρώ. Ασφαλώς το ποσόν παραμένει πολύ μακριά από τα 500.000 ευρώ που δίνει το Τριφύλλι, αλλά φαίνεται ότι ο αγγλικός σύλλογος λυγίζει σιγά σιγά από την πίεση του χρόνου και την ανάγκη ρευστού.

Δεν πάνε περισσότερες από δέκα ημέρες που η Μίντλεσμπρο ειδοποιούσε τους Πράσινους ότι δεν συζητάει για τίποτα λιγότερο από 3 εκατ. ευρώ. Στη Βρετανία αναφέρεται ότι η Μίντλεσμπρο υπολογίζει να πάρει περίπου 1,7 εκατ. ευρώ από τον Πόγκατετζ, αλλά αυτά τα χρήματα δεν πρόκειται να τα βρει πουθενά για παίκτη που μένει ελεύθερος σε πέντε μήνες.

Αν μη τι άλλο η υπομονή και η επιμονή του Παναθηναϊκού στη μεταγραφική αναζήτηση φαίνονται να δικαιώνονται σταδιακά. Το ζήτημα, βέβαια, είναι εάν τελικά οι Πράσινοι θα καταφέρουν να αποκτήσουν τον killer.

Δεν υπάρχουν σχόλια: