16 Ιαν 2010

Στους τρεις… κληρώνει για έναν!


Σεντέρος, «Κάτα» Ντίαζ, Ντουγκλάο. Αυτά είναι τα ονόματα των αμυντικών-killer που αρέσουν πλέον στον Παναθηναϊκό. Εύκολη λύση και με τις ευλογίες του Βενγκέρ, ο Ελβετός. Για τον δεύτερο τρελαίνεται ο Νιόπλιας, αλλά η Χετάφε δεν πέφτει. Του Βραζιλιάνου η περίπτωση θεωρείται η ευκολότερη και για αυτό εξετάζεται…

Προσιτός ο Σεντέρος

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το θέμα απόκτησης κεντρικού αμυντικού στον Παναθηναϊκό, με το νέο όνομα που έρχεται στο προσκήνιο να είναι αυτό του Ελβετού Φίλιπ Σεντέρος της Αρσεναλ. Με το ενδιαφέρον των Ατλέτικο και Χετάφε προς το πρόσωπο του 25χρονο άσου να έχει πλέον ατονήσει, οι Κανονιέρηδες θα ρίξουν αρκετά τις απαιτήσεις τους κάτι που βολεύει τους Πράσινους.

Παράλληλα στην υπόθεση αυτή το Τριφύλλι έχει σύμμαχο τον τεχνικό της Αρσεναλ Αρσέν Βενγκέρ ο οποίος προτιμά να δίνει τους παίκτες του εκτός του Νησιού προκειμένου να μην ενισχύονται οι άμεσοι ανταγωνιστές.

Ο Σεντέρος είναι ένας ποδοσφαιριστής με στοιχεία που ψάχνει ο Νιόπλιας και το γεγονός πως προέρχεται από ένα ποιοτικό πρωτάθλημα όπως είναι το αγγλικό, κάνει την περίπτωσή του ιδιαίτερα ελκυστική.

Ντίας, μόνο αν βοηθήσει ο… Γιούρκας

Ο Αργεντικός μπακ της Χετάφε αποτελεί τον πρώτο στόχο του Παναθηναϊκού, ωστόσο οι Ισπανοί ζητούν 5 εκατ. ευρώ για να παραχωρήσουν τον παίκτη, ποσό που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να δώσουν οι Πράσινοι. Ο 30χρονος άσος αποτελεί βασικό «γρανάζι» της Χετάφε, γι’ αυτό και η διοίκηση του συλλόγου δεν είναι θετική στον δανεισμό του με το ποσό των 500.000 ευρώ που προσφέρει το Τριφύλλι.

Ισως εάν τα επόμενα 24ωρα οι Πράσινοι βρουν χρήματα από την παραχώρηση του Σεϊταρίδη (2,8 εκατ. ευρώ είναι η ρήτρα), τότε να κάνουν την υπέρβαση. Δηλαδή, να δώσουν ένα μεγάλο ποσό για τον δανεισμό (3 εκατ. ευρώ) και να βάλουν μικρότερη οψιόν (2 εκατ. ευρώ) για την αγορά του καλοκαιριού. Ανάλογη συμφωνία με αυτή που έχει κάνει ο Παναθηναϊκός με τη γερμανική Μάιντς, όπου πήρε τα περισσότερα χρήματα «μπροστά» (800.000 ευρώ) και το καλοκαίρι θα πάρει τα υπόλοιπα (300.000 ευρώ) για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.

Εξετάζεται ο Ντουγκλάο

Σαφώς η περίπτωση που είναι πιο βατή και μπορεί να προσφέρει άμεσα λύσεις στον Παναθηναϊκό είναι ο Βραζιλιάνος Ντουγκλάο της Καβάλας. Ο 23χρονος αμυντικός είναι από τους κορυφαίους στόπερ του πρωταθλήματος και γι' αυτόν τον λόγο έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του Τριφυλλιού.

Μπορεί να μη διαθέτει το βαρύ όνομα και να μην έχει τις παραστάσεις των υπόλοιπων της «πράσινης» λίστας, αλλά έχει τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που ψάχνουν στο Τριφύλλι. Το ύψος (1,93 μ.), τη δύναμη και φυσικά την ικανότητα στο ψηλό παιχνίδι. Είναι τρίτος στη σχετική λίστα της Galanis Sports Data στις αποκρούσεις εντός περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: