13 Ιαν 2010

Βλέπει τον Αφρικανό Αϊμάρ-Τέλος ο Πόγκαντετζ

Μια ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση των σκέψεων των ανθρώπων του Παναθηναϊκού για την απόκτηση κεντρικού μέσου, ήρθε στην επιφάνεια το πρώτο όνομα...
Βλέπει τον Αφρικανό ΑϊμάρΣύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Η Πράσινη”, το Τριφύλλι έχει μάτια στο Κόπα Άφρικα στραμμένα πάνω στον Γκανέζο Άντονι Άναν. Πρόκειται για τον κεντρικό μέσο της Ρόζενμποργκ και κορυφαίο ποδοσφαιριστή στο νορβηγικό πρωτάθλημα του πρωταθλήματος που ολοκληρώθηκε.

Ο Άντονι Άναν είναι 23 ετών και είναι εξίσου καλός στο ανασταλτικό και στο δημιουργικό κομμάτι. Αποτελεί βασικό στέλεχος της Ρόζενμποργκ και του έχουν αποδώσει το παρατσούκλι “Πάμπλο Αϊμάρ”, λόγω της πολύ καλής τεχνικής κατάρτισης που διαθέτει.

Φυσικά, είναι διεθνής με την Εθνική Γκάνας και αυτή την περίοδο αγωνίζεται στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής με την πατρίδα του, όντας ενεργό μέλος της ενδεκάδας. Αυτό σημαίνει ότι αν κάνει καλές εμφανίσεις στη διοργάνωση, τότε η αξία του θα αυξηθεί κατακόρυφα.

Με βάση το δημοσίευμα, ο Παναθηναϊκός δεν έχει σκάουτερ ο οποίος να παρακολουθήσει δια ζώσης το Κόπα Άφρικα και τους αγώνες της Γκάνας, αλλά καταγράφει σε dvd τα παιχνίδια. Πάντως δεν υπάρχει ούτε καν φιλολογική κρούση προς το παρόν στη Ρόζενμποργκ, αν και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί για το μέλλον.


Στο πάγο μπαίνει προσωρινά η υπόθεση του Εμάνουελ Πόγκατετζ για τον Παναθηναϊκό...

Στο πάγο ο ΠόγκατετζΕάν τις προηγούμενες ημέρες η προοπτική παραχώρησης του από τη Μίντσλεμπρο ήταν μικρή, μετά τις εξελίξεις που σημειώθηκαν στη διάρκεια της Τρίτης, συγκεντρώνει ακόμα λιγότερες πιθανότητες. Η “Μπόρο” βρισκόταν μια ανάσα από τον στόπερ της Σέλτικ Τζέρι Κάλντγουελ, όμως στο παρά ένα ο Σκωτσέζος ποδοσφαιριστής προτίμησε την Πρέμιερ Λιγκ και τη Γουίγκαν.

Μπορεί η απόκτηση του να μην συνδεόταν άμεσα με την παραχώρηση του Πόγκατετζ στον Παναθηναϊκό, όμως προοριζόταν για την ενίσχυση της άμυνας της Μίντλεσμπρο. Θεωρείται απίθανο πλέον ο προπονητής Γκόρντον Στράχαν να δεχτεί την πώληση του ποιοτικότερου αμυντικού που διαθέτει, του Εμάνουελ Πόγκατετζ και να μείνει μόνο με δύο στόπερ, τους Κρις Ρίγκοτ και Ντέιβιντ Γουέδερ.

Για να συναινέσει στην παραχώρηση του 28χρονου Αυστριακού, πρέπει πρώτα να αγοράσει η Μίντλεσμπρο δύο ποδοσφαιριστές για το κέντρο της άμυνας. Παράμετρος που μόνο εύκολη δεν είναι για μια αγγλική ομάδα η οποία αγωνίζεται στη Τσάμπιονσιπ και μάλιστα στα μέσα Ιανουαρίου.

Στην αναμονή

Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να βιαστεί να κλείσει τον Εμάνουελ Πόγκατετζ για το καλοκαίρι. Προσωρινά, ο Κώστας Αντωνίου σε συνεργασία με τον Νίκο Νιόπλια, θα εξετάσουν άλλες περιπτώσεις που έχουν στα υπόψη τους για το κέντρο της άμυνας. Παράλληλα, θα διατηρήσουν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τον 28χρονο Αυστριακό και εφόσον δεν βρεθεί κάτι καλύτερο, στις τελευταίες ημέρες του Ιανουαρίου θα στραφούν πάλι στην περίπτωση του.

Είτε για να εξαντλήσουν τις πιθανότητες να τον φέρουν άμεσα, είτε για να υπογράψουν προσύμφωνο μαζί του για το καλοκαίρι. Εκτός και αν στο μεσοδιάστημα η Μίντλεσμπρο εμφανιστεί διαλλακτικότερη στις οικονομικές απαιτήσεις ή αποκτήσει δύο κεντρικούς αμυντικούς, οπότε η κατάσταση θα αλλάξει άρδην.

Δεν υπάρχουν σχόλια: