14 Ιαν 2010

Μονακό και Παρί αντίπαλοι του ΠΑΟ!


«Ο Ματιέ έχει υπογράψει συμβόλαιο με τη Μαρσέιγ μέχρι το 2013. Είναι μία συμφωνία ισχυρή, αλλά εξαρτόμαστε από τις αποφάσεις της ομάδας. Για την αποχώρησή του από το Βελοντρόμ θα πρέπει να συντρέξουν πολλές συνθήκες και να πληρωθούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις»...
Με αυτά τα λόγια ο μάνατζερ του Βαλμπιενά, Κριστόφ Ιτό είχε αντιμετωπίσει την προ ημερών οριστική απόφαση της Μαρσέιγ να παραχωρήσει τον Γάλλο επιτελικό μέσο. Ηταν πριν από πέντε μέρες που ο Ζοσέ Ανιγκό, τεχνικός διευθυντής της Μαρσέιγ, είχε ανακοινώσει την τελική απόφαση περί παραμονής του Χατέμ Μπεν Αρφά στο «Βελοντρόμ» με την υπενθύμιση ότι στην τράνσφερ λιστ της γαλλικής ομάδας υπάρχει πλέον μόνο ο Ματιέ Βαλμπιενά.

Η Μαρσέιγ που εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για τον Αλεσάντρο Μαντσίνι της Ιντερ και που σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολύ κοντά στην απόκτησή του έχει ανάγκη να εισπράξει άμεσα χρήματα και από αυτή την άποψη είναι μάλλον δύσκολο να δεχτεί την πρόταση του Παναθηναϊκού για δανεισμό του ποδοσφαιριστή με οψιόν αγοράς το καλοκαίρι έστω και στο ποσό των 4 εκατ. ευρώ που είναι ακριβώς το ποσό στο οποίο έχει κοστολογήσει τον ποδοσφαιριστή.

Το εκπληκτικό είναι ότι σύμφωνα με πληροφορίες από τη Γαλλία το περασμένο καλοκαίρι η Μαρσέιγ είχε απορρίψει πρόταση πάνω από 10 εκατ. ευρώ για τον παίκτη από τη Ζενίτ, χωρίς βεβαίως να γνωρίζει ότι θα πάψει να είναι βασικός στη φετινή σεζόν και ότι η αξία του θα μειωθεί δραματικά...

Από την άλλη πλευρά πρόσφατα ο μάνατζερ του Βαλμπιενά απέρριψε ιδιαίτερα καλή οικονομικά πρόταση από το Κατάρ, αλλά συζητά για τον ποδοσφαιριστή και με τη Μονακό και με την Παρί Σεν Ζερμαίν ασχέτως αν οι δύο γαλλικές ομάδες δεν έχουν ακόμα επισήμως απευθυνθεί στη διοίκηση της Μαρσέιγ. Πάντως αυτές οι δύο ομάδες είναι οι σημαντικότερες αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στην υπόθεση του Βαλμπιενά.

Ο μάνατζέρ του, Κριστόφ Ιτό, δηλώνει ενήμερος για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού όπως και η διοίκηση της Μαρσέιγ που επιβεβαίωσε το θέμα σε σχετικό ερώτημα που δέχτηκε από Γάλλους δημοσιογράφους.

Ο Παναθηναϊκός επιβεβαιώνει τη σημερινή αποκάλυψη του «Goal» υπό την έννοια ότι παραδέχεται πως το «μικρό ποδήλατο» (όπως είναι το ψευδώνυμο του ύψους 1.63 μ. Γάλλου μέσου) αποτελεί μία από τις τρεις περιπτώσεις που κοιτάζει η ομάδα.

Είναι δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός ποντάρει και στις καλές σχέσεις του 25χρονου Γάλλου με τον Τζιμπρίλ Σισέ (ήταν ο... Νίνης του όσο έπαιζε στη Μαρσέιγ) αλλά και τις δικές του με τη διοίκηση της Μαρσέιγ και τον Ζαν Κλοντ Ντασιέ από τη μεταγραφή του Γάλλου επιθετικού το περασμένο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με πηγές από τη Γαλλία δεν αποκλείεται τελικά ο Ντεσάν να συμβιβαστεί με την παραμονή του Βαλμπιενά, όπως έκανε και με τον Μπεν Αρφά, τον οποίο μάλιστα στα τελευταία ματς που έχει χρησιμοποιήσει τον έχει βάλει σε θέση δεξιού χαφ. Για εκεί δηλαδή που τον βλέπει και ο Παναθηναϊκός θεωρώντας ότι ο Βαλμπιενά μπορεί να αποτελέσει ιδανική περίπτωση και ως... αντι- Σαλπιγγίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: