13 Ιαν 2010

ΛΥΤΡΩΤΗΣ Ο ΚΛΕΙΤΟΝ!


Ένας παίκτης που είχε να παίξει από την Άνοιξη του 2009 έφερε... την Άνοιξη στον Παναθηναϊκό! Ο Σίλβα Κλέιτον, που σκόραρε δύο φορές, έδωσε στο 93' στους «πράσινους» μια αγχωτική νίκη-πρόκριση (2-1) στους «8» κόντρα στον Πιερικό.


Ενδεκάδα... ευκαιριών

Αναμετρήσεις σαν και την σημερινή είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για κάθε προπονητή να ξεκουράζει τους βασικούς του και να δίνει ευκαιρίες σε ποδοσφαιριστές που δεν έχουν χρόνο συμμετοχής. Αυτή την ευκαιρία δεν την άφησε να πάει χαμένη ο Νίκος Νιόπλιας, ο οποίος προχώρησε σε επτά αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα της Ξάνθης.



Κάτω από τα δοκάρια μετά από περίπου 2,5 μήνες επέστρεψε ο Μάριο Γκαλίνοβιτς. Αριστερά ο Δάρλας, δεξιά ο Βύντρα και στο κέντρο της άμυνας ο Μπίαρσμιρ με τον Σαριέγκι. Κατσουράνης και Τζιόλης τα αμυντικά χαφ, αριστερά ο Λέτο, δεξιά ο Χριστοδουλόπουλος, σε ρόλο επιτελικού ο Κλέιτον και στην κορυφή ο Πετρόπουλος.

Της... μίλησε και το άνοιξε

Αν θα μείνει κάτι θετικό από το πρώτο ημίχρονο, για έναν Παναθηναϊκό που δεν είχε και μεγάλη όρεξη δημιουργικά, αυτό θα είναι δίχως άλλο η παρουσία του Σίλβα Κλέιτον και το γκολ του στο 18’ που άνοιξε το σκορ. Ο «Κλέι» με τις κινήσεις του στο γήπεδο, τον τρόπο που άνοιγε το παιχνίδι αλλά και το... χάϊδεμα στην μπάλα στην φάση που... σκοτώνει τον Καρακούτση απέδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει πολύ και πως πάνω απ’όλα έχει αδικήσει τον ίδιο του τον εαυτό.

Το... πλήρωσε

Μετά το γκολ του Βραζιλιάνου ο Παναθηναϊκός... κάθησε, έδωσε χώρο στον Πιερικό και σε μια από τις γνωστές... στραβές της άμυνας του έδωσε την δυνατότητα να φέρει το ματς στα ίσια. Το... καμπανάκι ήρθε στο 30’ με τον Μάκρη έπειτα από ένα γέμισμα που θα έπρεπε να «καθαριστεί». Καμπανάκι που δεν άκουσαν οι «πράσινοι», καθώς δέκα λεπτά αργότερα, πάλι από ένα γέμισμα, ο Κοντεών νίκησε τον Τζιόλη στον αέρα και ισοφάρισε για τον Πιερικό.

Σε γενικές γραμμές οι γηπεδούχοι δεν ήταν αυτοί που έπρεπε, με κακή κυκλοφορία της μπάλας, δυσλειτουργία στον άξονα, με τους Τζιόλη και Κατσουράνη εκτός κλίματος αγώνα, και την άμυνα να κάνει τα γνωστά... δώρα. Μόνος του ο Λέτο, που ήταν ο καλύτερος της ομάδας του αλλά μερικές φορές το... παραέκανε, δεν γινόταν να «καθαρίσει» το ματς.

Μία από τα ίδια

Για αυτό και ο Νίκος Νιόπλιας στην ανάπαυλα του ημιχρόνου προχώρησε σε διπλή αλλαγή, ρίχνοντας τα... βαριά χαρτιά! Ο Έλληνας τεχνικός έριξε στην «μάχη» τους Σισέ και Νίνη αντί των Χριστοδουλόπουλου και Πετρόπουλου.

Το «τριφύλλι», όμως, δεν ανέβασε ρυθμούς, δεν έπιασε από τον... λαιμό τον Πιερικό για να τελειώνει με την πρόκριση και μάλιστα οι φιλοξενούμενοι είχαν και δοκάρι με τον Πάστο! Στο 60’ ο Νιόπλιας έβαλε και τον Καραγκούνη αντί του Τζιόλη.

Τον λύτρωσε ο Κλέιτον!

Από το 70’ και μετά ο Παναθηναϊκός πίεσε ασφυκτικά τον Πιερικό, έχασε δυο-τρεις καλές ευκαιρίες αλλά η μπάλα δεν έμπαινε στο πλεκτό. Όλα έδειχναν παράταση αλλά ο Σίλβα Κλέιτον «μίλησε» και πάλι! Ο Βραζιλιάνος στο 93’ νίκησε τον Καρακούτση με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή και στην επανεμφάνιση του μετά το... ψυγείο χάρισε την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου.

MAN OF THE MATCH: Ήρθε από το... ψυγείο αλλά η αποχή του όλο αυτό το διάστημα δεν έδειξε να τον έχει επηρεάσει. Ο Σίλβα Κλέιτον ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού. Πέτυχε δύο γκολ και μάλιστα στο 93’ λύτρωσε την ομάδα. Αποτελεί σίγουρα μια εσωτερική μεταγραφή για τους «πράσινους», με τον Νιόπλια σίγουρα να τρίβει τα χέρια του για την εμφάνιση του «Κλέι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: