15 Ιαν 2010

«Ο Παναθηναϊκός ‘χρυσώνει’ τον Βαλμπουενά»


Τα «ρέστα» του για την απόκτηση του Ματιέ Βαλμπουινά δίνει ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με την «L’ Equipe». Στο φύλλο της Παρασκευής (15/1), η έγκριτη γαλλική εφημερίδα υποστηρίζει ότι οι «πράσινοι» έχουν κάνει μια πολύ καλή πρόταση στον 25χρονο Γάλλο μεσοεπιθετικό της Μαρσέιγ.

Την αποκάλυψη κάνει το σάιτ της γαλλικής εφημερίδας, το οποίο χαρακτηριστικά αναφέρει: «Και ένας δεύτερος παίκτης της Μαρσέιγ θα ενταχθεί στον Παναθηναϊκό; Μετά τον Τζιμπρίλ Σισέ στο τέλος της περασμένης σεζόν, η ελληνική ομάδα μπορεί να αποκτήσει ως δανεικό τον μέσο Ματιέ Βαλμπουινά, σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα L’ Equipe την Παρασκευή. Ο Παναθηναϊκός προσφέρει στον παίκτη έναν μηνιαίο μισθό σημαντικά μεγαλύτερο από τις 150.000 ευρώ μικτά που εισπράττει από τη Μαρσέιγ».

Για «φλερτ» της ελληνικής ομάδας με τον Βαλμπουινά μιλάει και η «Le Monde», η οποία αναφέρει ότι ο Γάλλος είναι στην πόρτα της εξόδου από την Μαρσέιγ και αναφέρει: «Παρά το γεγονός ότι αρχικά ακούστηκε το όνομα της Μονακό, ο 'μικρός', όπως του έδωσε το παρατσούκλι ο Ερικ Γκέρετς, μπορεί να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό. Η ελληνική ομάδα τον θέλει ως δανεικό και να πλαισιώσει έναν άλλο πρώην παίκτη της Μαρσέιγ, τον Τζιμπρίλ Σισέ».

Οι «πράσινοι» ασχολούνται «ζεστά» τις τελευταίες μέρες με τον Βαλμπουινά, ο οποίος αγωνίζεται ως επιτελικός μέσος αλλά μπορεί να παίξει και στα δεξιά, ως πιθανό αντικαταστάτη του Σαλπιγγίδη σε περίπτωση που αυτός δεν ανανεώσει το συμβόλαιό του.

Η επιθυμία του Παναθηναϊκού είναι να αποκτήσει τον Γάλλο ως δανεικό για 6 μήνες και να διατηρεί το καλοκαίρι την οψιόν αγοράς του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μαρσέιγ θέτει ως τιμή πώλησης του Βαλμπουινά τα 4 εκατ. ευρώ.

Οι ετήσιες αποδοχές του Βαλμπουινά αγγίζουν τα 1,4 εκατ. ευρώ «καθαρά» και άρα οι «πράσινοι» θα πρέπει να του δώσουν τουλάχιστον 700.000 ευρώ για το 6μηνο ως το τέλος της σεζόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: