18 Ιαν 2010

Μέιρα, Ντίαζ και Πόγκατετζ οι τρεις «εκλεκτοί»


Η χθεσινοβραδινή ατάκα του Νίκου Νιόπλια στη συνέντευξη Τύπου ήταν ενδεικτική για το πώς κινείται πλέον ο Παναθηναϊκός στο θέμα του «killer» αμυντικού, έχοντας πλέον φορτσάρει για να «κλείσει» έναν από τους τρεις «εκλεκτούς» στους οποίους έχουν καταλήξει ο Ελληνας τεχνικός και ο Κώστας Αντωνίου. Δηλαδή έναν εκ των Φερνάντο Μέιρα, Κάτα Ντίαζ ή Εμάνουελ Πόγκατετζ.

Κάθε περίπτωση βεβαίως δουλεύεται διαφορετικά και συγκεντρώνει τις δικές της δυσκολίες και τα δικά της δεδομένα. Στον Παναθηναϊκό γνωρίζουν πως έχουν ακόμη χρόνο μπροστά τους, ωστόσο είναι αποφασισμένοι να ανεβάσουν στροφές απ' αυτή την εβδομάδα, ευελπιστώντας πως θα έχουν σύντομα θετικές εξελίξεις. Ειδάλλως δεν θα γίνει μεταγραφή απλά για τη μεταγραφή. «Ή ένας εκ των τριών ή κανείς» ήταν το μήνυμα που έβγαινε χθες από την «πράσινη» ΠΑΕ για το θέμα του στόπερ, με την υποσημείωση πως κάθε περίπτωση έχει δυσκολίες. Ας αναλύσουμε λίγο τα δεδομένα για κάθε υποψήφιο «killer».

* Φερνάντο Μέιρα: Από τη στιγμή που η Ζενίτ είναι διατεθειμένη να τον δώσει δανεικό με οψιόν αγοράς, το θέμα είναι να βρεθεί η φόρμουλα για να δελεαστεί και ο παίκτης, προκειμένου να έρθει στην Ελλάδα. Οι αποδοχές του, άλλωστε, δεν είναι και λίγες (2 εκατ. ευρώ καθαρά), ενώ στη Ρωσία είναι βασικό στέλεχος. Αρα θα πρέπει να υπάρχει ένα ισχυρό δέλεαρ.

* Κάτα Ντίαζ: Το βασικό «αγκάθι» στην περίπτωσή του είναι πως η Χετάφε δεν τον «δανείζει», αλλά μόνο τον πουλάει. Και μάλιστα ακριβά Τουλάχιστον 4-5 εκατ. ευρώ, τα οποία ο Παναθηναϊκός δεν έχει αυτήν τη στιγμή σε «κας». Και παρότι ο παίκτης είναι «ΟΚ» με την προοπτική της μεταγραφής του στην Ελλάδα, το οικονομικό αποτελεί βασική τροχοπέδη.

* Εμάνουελ Πόγκατετζ: Με τον παίκτη ο Παναθηναϊκός έχει συμφωνήσει εδώ και καιρό. Αλλά από τη στιγμή που ο Γκόρντον Στράχαν και η Μίντλεσμπρο δεν τον δίνουν αυτήν την περίοδο, το θέμα έχει «κολλήσει» για τα καλά. Οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να αυξήσουν την προσφορά τους στην αγγλική ομάδα ακόμη και στο 1 εκατ. ευρώ, αλλά υπάρχει και η δεύτερη σκέψη που λέει πως είναι πολλά για έναν παίκτη που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι.

«Δεν μας έχει καν προταθεί»

Κατηγορηματικά διέψευδαν χθες στον Παναθηναϊκό τα δημοσιεύματα που ήθελαν τους «πράσινους» να κινούνται για τον Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ της Λιόν. «Απορούμε πώς είδε το φως της δημοσιότητας αυτό το όνομα. Αυτός ο παίκτης δεν μας έχει καν προταθεί» έλεγαν χθες στον Παναθηναϊκό, «τελειώνοντας» ορθά κοφτά το θέμα για τον Γάλλο κεντρικό αμυντικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: