31 Αυγ 2009

Στη Λάρισα ο Μελίσσης

Στο δανεισμό του Χρήστου Μελίσση κατέληξαν Παναθηναϊκός και Λάρισα μιας και ο Ελληνας αμυντικός δεν βρισκόταν στα πλάνα του Χενκ Τεν Κάτε.

Στα "βυσσινί" ο ΜελίσσηςΤη φανέλα της Λάρισας θα φοράει αυτή την αγωνιστική περίοδο ο Χρήστος Μελίσσης. Ο αμυντικός του Παναθηναϊκού συμφώνησε σε όλα με τους Θεσσαλούς και έτσι θα συνεχίσει ως δανεικός για ένα χρόνο την καριέρα στο "Αλκαζάρ".

Οπως ανακοίνωσε η Λάρισα, οι "βυσσινί" έχουν το δικαίωμα αν το επιθυμούν το επόμενο καλοκαίρι να αγοράσουν μέρος των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή και ασφαλώς να τον κρατήσουν στο έμψυχο δυναμικό τους.

Ο Χρήστος Μελίσσης αγωνίστηκε πέρυσι σε έντεκα παιχνίδια με τη φανέλα του Παναθηναϊκού προερχόμενος από τον ΠΑΟΚ. Τα εννέα από αυτά ήταν για το πρωτάθλημα και τα δύο για το Κύπελλο. Μάλιστα το τελευταίο του παιχνίδι με την πράσινη φανέλα ήταν για τα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκα κόντρα στη νέα του ομάδα στο "Αλκαζάρ", στις 20 Μαϊου του 2009.

Προβλήματα με τους υπο παραχώρηση παιχτες

Λίγες ώρες πριν την λήξη της μεταγραφικής περιόδου και στον Παναθηναϊκό ακόμα δεν έχουν καταφέρει να πουλήσουν τους υπό παραχώρηση παίκτες του β' γκρουπ. Διαβάστε εδώ τι περιμένουν οι ποδοσφαιριστές και τι πρόβλημα μπορούν να δημιουργήσουν στον Τεν Κάτε.

Δεν... "τσουλάει" το πράσινο "stock"Αν υπάρχει κάτι που καίει τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού τον τελευταίο καιρό αυτό δεν είναι άλλο από τι θα γίνει με τους παίκτες που είναι υπό παραχώρηση, που με εξαίρεση τους Μάτος και Ιβανσιτς, βρίσκονται ακόμη στην Παιανία και προπονούνται με β’ γκρουπ.

Μία ανάσα, πια, πριν το τέλος της μεταγραφικής περιόδου οι Μάντζιος, Τζιόλης, Δημούτσος και Κλέιτον ακόμη αναζητούν τη νέα τους επαγγελματική στέγη και η αγωνία έχει χτυπήσει κόκκινο.

Η αρνητική στάση του Μάντζιου

Ας πάρουμε, όμως, κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Ο Βαγγέλης Μάντζιος τις τελευταίες ημέρες είδε την ισπανική Χέρεθ και την ιταλική Κιέβο Βερόνα να ενδιαφέρονται για το δανεισμό του. Ο ίδιος, όμως, δεν «ψήθηκε» να πει το «ναι» σε καμία από τις δύο, αν και από τον Παναθηναϊκό υπήρξαν πιέσεις για να συμφωνήσει με τους Ισπανούς.

Όλα δείχνουν παραμονή για Κλέιτον

Ενδιαφέρον από το εξωτερικό υπήρξε και για τον Σίλβα Κλέιτον. Ο Βραζιλιάνος μέσος βρέθηκε πολύ κοντά στο να μετακομίσει στην Σίβασπορ, αλλά οι Τούρκοι δεν τα βρήκαν ποτέ με τον Παναθηναϊκό. Το πιο πιθανό είναι να παραμείνει στην Παιανία αφού το ενδιαφέρον της Λάρισας και του Ατρομήτου δεν συγκίνησε ιδιαίτερα.

Απάντησε αρνητικά ο Σαλπιγγίδης

Απέρριψε την πρόταση του Παναθηναϊκού για ανανέωση του συμβολαίου του ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης καθώς δεν τον καλύπτει οικονομικά. Ευελπιστούν στο Τριφύλλι ότι θα τα βρουν με το διεθνή επιθετικό.


Απάντησε αρνητικά ο ΣαλπιγγίδηςΑρνητική ήταν η απάντηση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στην πρόταση του Παναθηναϊκού για πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο διεθνής επιθετικός αρνήθηκε την πρόταση ύψους 800.000 ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα αθλητικής εφημερίδας, ετησίως για ανανέωση της συνεργασίας του με το Τριφύλλι μέχρι το 2013 καθώς θεωρεί ότι δικαιούται να πάρει κάποια χρήματα ακόμα παραπάνω.

Η άρνηση του Σαλπιγγίδη δεν σημαίνει αυτόματα ότι ο ποδοσφαιριστής βρίσκεται προ της πόρτας της εξόδου της Παιανίας μιας και στον Παναθηναϊκό θεωρούν ότι θα μπορέσουν να βρουν κοινές συνισταμένες με την πλευρά του παίκτη και αυτός να συνεχίσει να φοράει την πράσινη φανέλα και μετά το τέλος του συμβολαίου του.
Από τη μεριά του, πάντως, σύμφωνα με την "SportDay" έχει αρχίσει να σκέπτεται όλο και περισσότερο το ενδεχόμενο να αγωνιστεί σε ομάδα του εξωτερικού.

Παναθηναϊκός - Ξάνθη 1-0

Δίχως να εντυπωσιάσει, αλλά έχοντας αρκετά καλά διαστήματα στην απόδοσή του κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 επί της Ξάνθης.

Παναθηναϊκός - Ξάνθη 1-0 (VIDEO)Το Τριφύλλι κατέκτησε το ροζ φύλλο αγώνα χάρη στο τέρμα που σημείωσε στο 40' ο Κώστας Κατσουράνης. Ο 30χρονος μέσος με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του Χριστοδουλόπουλου έστειλε την μπάλα στα δίκτυα και χάρισε στους πράσινους τους τρεις βαθμού της νίκης.
Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να βρει δίοδο προς την εστία του Γκσμπούρνινγκ, όμως οι παίκτες του Βολφ είχαν εξαιρετική αμυντική λειτουργία. Οι πράσινοι με εξαίρεση το τέρμα του Κώστα Κατσουράνη δεν απείλησαν την εστία της Ξάνθης σε αντίθεση με το δεύτερο ημίχρονο. Εκεί, οι πράσινοι δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες όμως ο εξαιρετικός Γκσμπούρνινγκ δήλωσε παρών όποτε χρειάστηκε.
Πολύ καλή παρουσία είχαν τόσο ο σκόρερ όσο και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, ενώ ο Νίνης έδωσε πνοή στην επίθεση του Τριφυλλιού. Από την άλλη οι Ακρίτες δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν προβλήματα στην άμυνα του Παναθηναϊκού και οι Σαριέγκι και Μπιάρσμιρ πέρασαν ένα εύκολο απόγευμα.
Η εξέλιξη του παιχνιδιού:

10' Αναγνωριστικά είναι τα πρώτα λεπτά στο ΟΑΚΑ με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο.

15' Ο Λέτο σούταρε μέσα από την περιοχή η μπάλα λίγο πάνω από την εστία της Ξάνθης.

30' Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί αλλά δεν μπορεί να βρει διαδρόμους για την εστία του Γκσμπούρνινγκ, ενώ η Ξάνθη έχει περιοριστεί σε έναν αμυντικό ρόλο.

39' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ

39' Ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε το κόρνερ και ο Κώστας Κατσουράνης με κεφαλιά έκανε το 1-0.

45' Κίτρινη στον Παπαδημητρίου

Λήξη πρώτου ημιχρόνου

54' Ο Κατσουράνης πήρε και πάλι την κεφαλιά μέσα στην περιοχή της Ξάνθης όμως ο Γκάγκι έδιωξε πάνω στην γραμμή.

57' Στίβαρ και Μαρσελίνο στις θέσεις Ζιάντσουκ και Σουάνη.

59' Κίτρινη στον Στίβαρ

61' Ωραία επέμβαση του Γκσμπούρνινγκ σε εξ' επαφής κεφαλιά του Σαλπιγγίδη.

67' Κίτρινη στον Δάρλα

68' Ο Νίνης στη θέση του Χριστοδουλόπουλου

68' Ο Παπαδημητρίου εκτέλεσε το φάουλ, ο Δάρλας στην προσπάθεια του να διώξει παραλίγο να σημειώσει αυτογκόλ. Στην αντεπίθεση ο Σισέ σουταρε από πολύ καλή θέση όμως Γκσμπούρνινγκ έδιωξε σε κόρνερ.

70' Ο Νίνης έπιασε το μονοκόμματο σουτ έξω από την περιοχή όμως ο Γκσμπούρνινγκ έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

71' Κίτρινη σε Κιντάνα.

72' O Ταϊντέρ στη θέση του Κουκιέλκα

79' Κίτρινη στον Σαριέγκι

82' Ο Ρουκάβινα στη θέση του Σαλπιγγίδη

90' Ο Νίνης σούταρε μέσα από την περιοχή με την μπάλα να περνά δίπλα από το δοκάρι.

90+3 Ο Σπυρόπουλος στη θέση του Λέτο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός: Γκαλίνοβιτς, Γκάμπριελ, Δάρλας, Μπιάρσμιρ, Σαριέγκι, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Λέτο, Χριστοδουλόπουλος, Σαλπιγγιδής, Σισε

Ξάνθη: Γκσμπούρνινγκ, Παπαδημητρίου, Πόι, Κιντάνα, Γιάγκι, Σουάνης, Βάλλας, Ζιέντσουκ, Κωστούλας, Στρμπα, Κουκέλκα

Μικρά - Μικρά

5.30: Πρώτη έφθασε στο ΟΑΚΑ η αποστολή της Ξάνθης. Οι Ακρίτες μπήκαν κατευθείαν για την καθιερωμένη βόλτα τους στον αγωνιστικό χώρο.

5.45: Έφθασε και η αποστολή του Τριφυλλιού στο ΟΑΚΑ με αρκετούς από τους πράσινους να απολαμβάνουν την αγαπημένη τους μουσική.

Ένα μήνυμα περιμένει τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού που θα έρθουν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση. Στο φωτεινό πίνακα του ΟΑΚΑ αναγράφεται πως θα λειτουργήσουν οι ηλεκτρονικές κάμερες του σταδίου και πως τα μέτρα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια.

Το σημερινό Match programme είναι και το πρώτο της χρονιάς για το ελληνικό Πρωτάθλημα και περιλαμβάνει συνέντευξη του Σεμπαστιάν Λέτο.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αργεντινός άσος:

Για τον αγώνα με την Ξάνθη:
Είναι πολύ σημαντικός αγώνας για εμάς. Μετά το ξεκίνημα στην Κρήτη θέλουμε πολύ τους τρεις βαθμούς στην έδρα μας προκειμένου να μείνουμε στην κορυφή και να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που έρχεται για να μας στηρίξει.

Έχεις προσαρμοστεί;
Ναι. Είμαι ήδη έναν χρόνο εδώ και μπορώ να πω πως η προσαρμογή μου ήταν εύκολη γιατί πιστεύω ότι η Ελλάδα και η Αργεντινή μοιάζουν αρκετά. Τόσο στο κλίμα όσο και στο χαρακτήρα των ανθρώπων.

Μιλάς Ελληνικά;
Πολύ λίγο. Σταδιακά καταλαβαίνω όλο και περισσότερο, αλλά δεν μιλάω. Προσπαθώ να χρησιμοποιώ όλο και περισσότερες ελληνικές λέξεις αλλά η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ δύσκολο.

Αυτο σημαίνει ότι συναναστρέφεσαι με παίκτες ισπανόφωνους πιο πολύ;
Όχι απαραίτητα. Σίγουρα κάνω παρέα με τον Γιοσού (σ.σ Σαριέγκι) αλλά έχω καλή επικοινωνία με όλους. Πιο κοντά από όλους είμαι με τον Ρουκάβινα που μοιραζόμαστε το ίδιο δωμάτιο και στις αποστολές.

Ποια ομάδα παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ευρώπη;
Σίγουρα η Μπαρτσελόνα. Τους βλέπεις να παίζουν και χαίρεσαι. Δεν είναι μόνο ότι κάνουν τα δύσκολα πράγματα να φαίνονται απλά, είναι ότι είναι ασυναγώνιστοι στο ένας εναντίον ενός.

Πιστεύεις ότι θα διεκδικήσουν και πάλι το Τσάμπιονς Λιγκ;
Πιστεύω πως ναι. Το πιθανότερο είναι να δούμε στον τελικό την Μπαρτσελόνα και μια αγγλική ομάδα στον τελικό.

Περίπου 30-25.000 φίλους του Τριφυλλιού βρίσκονται στο ΟΑΚΑ.

Τρεις εορτάζοντες μετρά σήμερα ο Παναθηναϊκός. Ο Σεμπάστιαν Λέτο έχει γενέθλια καθώς συμπληρώνει τα 23 του χρόνια, ενώ την ονομαστική τους εορτή έχουν οι Αλέξανδρος Τζόρβας και Αλέξανδρος Τζιόλης.

Ανάμεσα στους θεατές βρίσκεται και ο Ότο Ρεχάγκελ.

29 Αυγ 2009

Μοναδικό ερωτηματικό ο “τερματοφύλακας”

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Τριφυλλιού για το παιχνίδι της Κυριακής με την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ και ο Χενκ Τεν Κάτε φαίνεται πως έχει κατασταλάξει στους έντεκα που θα ξεκινήσουν το παιχνίδι.

Μοναδικό ερωτηματικό ο “άσος”Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το μοναδικό αναπάντητο ερωτηματικό παραμένει η θέση του τερματοφύλακα όπου Τζόρβας και Καρνέζης έχουν τις ίδιες πιθανότητες να πάρουν τη φανέλα του βασικού.
Από εκεί και πέρα στο αγαπημένο 4-2-3-1 του Ολλανδού τεχνικού στο κέντρο της άμυνας θα είναι οι Μπιάρσμιρ και Σαριέγκι, δεξί μπακ ο Γκάμπριελ και αριστερό ο Δάρλας. Τα δυο αμυντικά χαφ οι Κατσουράνης και Ζιλμπέρτο. Μπροστά τους, κατά πάσα πιθανότητα θα παίξει ο Χριστοδουλόπουλος, δεξιά ο Σαλπιγγίδης και αριστερά ο Λέτο. Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Σισέ.

Εκτός αποστολής ο Καραγκούνης

Σε ότι αφορά στα τις πρόνησεις οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού ξεκίνησαν το πρόγραμμα με ζέσταμα και ταχύτητες. Έπειτα ο Χενκ Τεν Κάτε έριξε το βάρος του στα τελειώματα των φάσεων καθώς και στις στημένες φάσεις. Το αρνητικό για τον Ολλανδό τεχνικό ήταν είδε τον Γιώργο Καραγκούνη να προπονείται ατομικά και έτσι τον απέκλεισε από την αποστολή του παιχνιδιού με τους Ακρίτες.
Εκτός από τον αρχηγό του Τριφυλλιού εκτός πλάνων του Χενκ Τεν Κάτε για τον αγώνα με την Ξάνθη είναι και οι Καντέ, Μελίσσης, Μουν και Μαχλελής.

Το πρόγραμμα του ομίλου του Παναθηναϊκού

Ολοκληρώθηκε και ο καταρτισμός του προγράμματος του Παναθηναϊκού για τη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι πράσινοι ξεκινούν τους αγώνες τους εντός έδρας με την Γαλατάσαραϊ στις 17 Σεπτεμβρίου και το πρόγραμμά τους ολοκληρώνεται στις 16 Δεκεμβρίου στο ΟΑΚΑ με την Ντιναμό Βουκουρεστίου. Το πρόγραμμα του ομίλου του Παναθηναϊκού

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Τριφυλλιού:

Παναθηναϊκός-Γαλατάσαραϊ 17/9 (22.05)
Ντιναμό Βουκουρεστίου-Παναθηναϊκός 1/10 (22.05)
Παναθηναϊκός-Στουρμ Γκρατς 22/10 (20.00)
Στουρμ Γκρατς-Παναθηναϊκός 5/11 (22.05)
Γαλατάσαραϊ-Παναθηναϊκός 2-3/12 (20.00)
Παναθηναϊκός-Ντιναμό Βουκουρεστίου 16/12 (20.00)

28 Αυγ 2009

Η κλήρωση του Γιουρόπα Λιγκ

Γαλατασαράι, Ντιναμό Βουκουρεστίου και Στουρμ είναι οι αντίπαλοι των πρασίνων στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ.

Καθοριστική μέρα για Σαλπιγγίδη-Λέτο- Τεν Κατε


Σήμερα ίσως κριθεί και το φλέγον ζήτημα του Δημήτρη Σαπλπιγγίδη. Ο Αντωνίου επανήλθε με νέα βελτιωμένη πρόταση προς τον παίκτη, ζητώντας του όμως να απαντήσει άμεσα.

Καθοριστική μέρα για ΣαλπιγγίδηΗ νέα πρόταση προβλέπει πάγιες αποδοχές 750 χιλιάδες ευρώ και με τα μπόνους αγγίζει το 1 εκατομμύριο ευρώ. Το ποσό δεν είναι αυτό που θα ήθελε ο Μακεδόνας άσος, όμως δεν απέχει κατά πολύ από τις απαιτήσεις του. Αν έπρεπε κάποιος να κάνει μία εκτίμηση, για την τελική απάντηση του Σαλπιγγίδη θα έλεγε πως βρισκόμαστε στο 60% ναι και 40% όχι.
Όπως και να έχει ως το βράδυ της Παρασκευής θα υπάρξει εξέλιξη στο ζήτημα που καίει τους πράσινους, οι οποίοι δεν θέλουν να χάσουν τον πιο φορμαρισμένο παίκτη τους ή να τον έχουν στο ρόστερ «ξενερωμένο».

Όπως αναφέρουν σημερινές εφημερίδες ο Μαραντόνα καλεί τον Λετο στην εθνική Αργεντινής μετα απο τα πολύ καλά παιχνίδια που έκανε κόντρα στην Ατλετικο και τον Εργοτέλη

Νέα συνάντηση είχαν την Πέμπτη, Νικόλας Πατέρας και Χενκ Τεν Κάτε, με τον Ολλανδό τεχνικό να επισημαίνει εκ νέου πως δεν χρειάζεται μεταγραφή.

Ισπανικό κάλεσμα για τον Μάντζιο

Το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στην Πριμέρα Ντιβιζιόν ανοίγεται μπροστά στον Βαγγέλη Μάντζιο καθώς η Χερέθ κατέθεσε πρόταση για το δανεισμό του.
Έστω και την ύστατη ώρα ο Βαγγέλης Μάντζιος φαίνεται πως βρίσκει ομάδα να συνεχίσει την καριέρα του. Και μάλιστα από προηγμένο πρωτάθλημα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Χερέθ χτύπησε την πόρτα του Παναθηναϊκού για το διεθνή επιθετικό. Ο ισπανικός σύλλογος προσφέρει 200.000 ευρώ για το δανεισμό του ποδοσφαιριστή για έναν χρόνο και περίπου 500.000 συμβόλαιο στον Βαγγέλη Μάντζιο. Στην συμφωνία υπάρχει και όρος για αγορά του επιθετικού του Τριφυλλιού με την λήξη του ετήσιου δανεισμού του.

Ο παίκτης πάντως ως τώρα είχε κρούση από την ΑΕΚ και καμία σοβαρή περίπτωση από το εξωτερικό. Σίγουρα η προοπτική να αγωνιστεί στην Πριμέρα Ντιβιζιόν τον ενδιαφέρει πάρα πολύ.

*Σήμερα αναμένεται η απόφαση του παίχτη

27 Αυγ 2009

Την Κυριακή στη Βραζιλία ο Μάτος για λογαριασμό της Κορίνθιανς

Παίκτης της Κορίνθιανς για τον επόμενο έναν χρόνο θα πρέπει να θεωρείται ο Μαρσέλο Μάτος. Ο Βραζιλιάνος άσος του Τριφυλλιού είναι ένα βήμα πριν από τον επαναπατρισμό του.

Την Κυριακή στη Βραζιλία ο ΜάτοςΟι δύο Σύλλογοι τα έχουν βρει σε όλα και όπως όλα δείχνουν ο 25χρονος μέσος θα φορέσει και πάλι τη φανέλα της «Τιμάο» έπειτα από δύο χρόνια. Ο Μάτος επιθυμούσε διακαώς να μεταγραφεί σε μια ομάδα που θα είχε θέση βασικού για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του.
Αυτό, δεν θα μπορούσε να συμβεί με τίποτα στον Παναθηναϊκό, αφού ο Χενκ Τεν Κάτε δεν υπολόγιζε στις υπηρεσίες του βραζιλιάνου μέσου. Έτσι, η Κορίνθιανς που αναζητούσε έναν παίκτη στη συγκεκριμένη θέση έκανε αμέσως όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να εντάξει στο δυναμικό της τον 25χρονο μέσο.
Αρχικά οι διαπραγματεύσεις είχαν κολλήσει όμως η θέληση του Μάτος να ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη μεταγραφή ήταν τέτοια που δέχτηκε να πάρει λιγότερα χρήματα ώστε να τα βρει η «Τιμάο» με το Τριφύλλι. Η τελική συμφωνία δεν άργησε νε επιτευχθεί και έτσι ο Μάτος πρέπει πλέον να λογίζεται ως παίκτης της Κορίνθιανς για τον επόμενο ένα χρόνο.

Σχετική ανακοίνωση της Κορίνθιανς

Το ενδεχόμενο επιστροφής του Μαρσέλο Μάτος στη Βραζιλία για χάρη της Κορίνθιανς έχει σκορπίσει τον ενθουσιασμό στις τάξεις της ομάδας.
Για αυτό το λόγο ο βραζιλιάνικος Σύλλογος εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για το συγκεκριμένο θέμα. «Ο σύλλογος περιμένει τα έγγραφα του ποδοσφαιριστή για να ολοκληρωθεί η μετακίνηση και να υπογράψει συμβόλαιο», αναφέρεται, ενώ γίνεται λόγος για την προηγούμενη θητεία του Βραζιλιάνου στην ομάδα, από το 2005 ως το 2007, όταν και κατέκτησε και το πρωτάθλημα.

«Έρχομαι την Κυριακή»

Τα Βραζιλιάνικα ΜΜΕ όπως ήταν φυσιολογικό έψαξαν και βρήκαν τον Μάτος. Ο Βραζιλιάνος μέσος δεν αρνήθηκε να μιλήσει στους συμπατριώτες του και τόνισε μεταξύ άλλων: «Είχα πει ότι θα είναι εύκολο να εγκλιματιστώ γρηγορότερα στην Κορίνθιανς διότι γνωρίζω πολλά για την ομάδα. Θέλω να επιστρέψω. Επομένως όλοι θα κερδίσουν από αυτό (εννοεί και τον Παναθηναϊκό, που του είχε πει να ψάξει ομάδα). Αφού υπογράψω τα χαρτιά θα έρθω στη Βραζιλία την Κυριακή. Προπονούμαι κανονικά στην Ελλάδα και όταν έρθω σε πέντε μέρες θα είμαι έτοιμος να παίξω».

Συμπαίκτης με το «φαινόμενο» και τον Σόουζα

Αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά ο Μαρσέλο Μάτος θα συναντήσει ένα παλιό του γνώριμο.
Ο λόγος φυσικά για τον Ροντρίγκο Σόουζα. Οι δύο παίκτες γνωρίζονται από το πέρασμα του βραζιλιάνου επιθετικού από το Τριφύλλι. Παράλληλα, ο Μάτος θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί στο πλευρό του Ρονάλντο.

Στον πάγκο με Ξάνθη, ο Γκαλίνοβιτς-Κλειτον

Όπως όλα δείχνουν ο Γκαλίνοβιτς θα πληρώσει το μάρμαρο για το δεύτερο γκολ στη Μαδρίτη..
Ο Κροάτης τα είπε για λίγο ιδιαιτέρως με τον Ολλανδό προπονητή και πήρε το μήνυμα πως υπάρχει δυσαρέσκεια για την απόδοση του. Πιθανότατα θα μείνει εκτός αποστολής στο ματς με την Ξάνθη και τη θέση του στο αρχικό σχήμα, θα πάρει ο Τζόρβας.
Λάρισα για Μελίσση και Κλέιτον

Ο Κλέιτον συναντήθηκε χθες με τον Νικόλα Πατέρα και ενημερώθηκε επισήμως για το ενδιαφέρον της Λάρισας. Ο Βραζιλιάνος απάντησε αρνητικά σε πρώτη φάση και δεν δείχνει διατεθειμένος να επιστρέψει στον κάμπο. Μάλλον προτιμά Ατρόμητο. Πάντως ο Πατέρας του άφησε να εννπηθεί πως δεν έχει κλείσει το κεφάλαιο του στο τριφύλλι και ίσως αν παραμείνει τελικά στην Παιανία, να έχει την τύχη του Δάρλα, ο οποίος ξαφνικά από το γκρουπ των "κομμένων", μπήκε στην πρώτη ομάδα και βασικός στο Βιθέντε Καλντερόν. Σήμερα Πέμπτη, αναμένεται να γίνει συνάντηση των ανθρώπων των δύο ΠΑΕ και για τον Χρήστο Μελίσση. Ο 26χρονος παίκτης το σκέφτεται να γίνει κάτοικος Λάρισας και εξελίξεις αναμένονται ως την Κυριακή.

«Μη σκύβετε το κεφάλι»
Το κλίμα ήταν κάπως βαρύ στην Παιανία. Οι παίκτες είχαν στεναχωρηθεί από τον αποκλεισμό και ο Τεν Κάτε προσπάθησε να τους εμψυχώσει. «Μη σκύβετε το κεφάλι. Δεν παίξαμε πολύ καλά, αλλά τώρα πρέπει να ξεχάσουμε την Ατλέτικο. Συνεχίζουμε την προσπάθεια. Επικεντρωνόμαστε στο ελληνικό πρωτάθλημα και πάμε για νίκη την Κυριακή με την Ξάνθη. Δεν πρέπει να υπάρχει απογοήτευση», τους είπε μεταξύ άλλων.

26 Αυγ 2009

Ο Σταθόπουλος σφυρίζει στο ΟΑΚΑ με την Ξάνθη

Ο διαιτητής από τον Σύνδεσμο Αχαϊας ορίστηκε ως άρχοντας του αγώνα με την ακριτική ομάδα. Κατά σύμπτωση είχε σφυρίξει και πέρυσι το ίδιο ματς.

Ο Σταθόπουλος σφυρίζει στο ΟΑΚΑ με την ΞάνθηΟ Γιώργος Σταθόπουλος του συνδέσμου Αχαϊας ορίστηκε να είναι ο διαιτητής της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη, την Κυριακή (19:00) στο Ολυμπιακό Στάδιο. Βοηθοί θα είναι οι Ακριβός (Αθηνών) και Μπαλτάς (Αχαϊας). Ως τέταρτος διαιτητής τοποθετήθηκε ο Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου) ενώ παρατηρητής ορίστηκε ο Γιανναδάκης από το Λασίθι.

Ο συγκεκριμένος διαιτητής είχε διαιτητεύσει και τον περυσινό αγώνα των δύο ομάδων στο ίδιο γήπεδο στις 5 Απριλίου του 2009 για την 28η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα. Τότε οι πράσινοι είχαν επικρατήσει με 2-0 χάρη στα τέρματα των Σαλπιγγίδη (42') και Γκάμπριελ (66').

Η τελευταία φορά που οι δρόμοι του Αχαϊου ρέφερι και του Παναθηναϊκού διασταυρώθηκαν ήταν στις 17 Μαϊου 2009 όταν το Τριφύλλι είχε επικρατήσει της Λάρισας με 3-1 για τη 2η αγωνιστική των πλέι οφ στο Ολυμπιακό Στάδιο. Τότε το δρόμο πως τα αντίπαλα δίχτυα είχαν βρει οι Σαλπιγγίδης (10'), Καραγκούνης (25') και Ρουκάβινα (73').

Ατλέτικο-ΠΑΟ 2-0

Δεν Χρειάζεται να σχολιάσουμε τίποτα τα είδατε χθές και μονοί σας.Ο ΠΑΟ γνώρησε την ήττα με 2-0 απο την Ατλέτικο,το σκορ άνοιξε με αυτογκόλ ο Βύντρα στο 4' και στην επανάληψη ο Αγκουέρο διπλασίασε το σκορ.¨Οποτε ο ΠΑΟ θα συνεχίσει στο Europa League.

Tην Παρασκευή το μεσημέρι θα μάθει ο Παναθηναϊκός τους τρείς αντιπάλους που θα έχει στον όμιλο του στο Γιουρόπα Λιγκ.

Την Παρασκευή η κλήρωση του Γιουρόπα ΛιγκΝα θυμήσουμε ότι από εφέτος ο πρώτος γύρος της διοργάνωσης που αντικαταστά το κύπελλο ΟΥΕΦΑ, θα διεξαχθεί με ομίλους. Θα υπάρξουν 12 όμιλοι των τεσσάρων ομάδων με τις δύο πρώτες να παίρνουν την πρόκριση.
Οι 48 ομάδες που θα μπούν στην κληρωτίδα της Παρασκευής θα χωριστούν σε τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας. Ο Παναθηναϊκός με βάση τον συντελεστή του (56.663) αναμένεται να είναι στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας.
Οριστικά θα γνωρίζουμε την Πέμπτη το βράδι τις ομάδες που θα αποφύγει ο Παναθηναϊκός που δεν είναι άλλες από τις υπόλοιπες 11 του πρώτου γκρουπ δυναμικότητας. Η πιθανή ενδεκάδα είναι: Βέρντερ, Βιγιαρεάλ, Ρόμα, Αϊντχόφεν, Σαχτάρ, Ζενίτ, Αμβούργο, Μπενφίκα, Βαλένθια, Αγιαξ, Στεάουα.

25 Αυγ 2009

Έτοιμοι για τη μάχη του «Βιθέντε Καλντερόν οι πράσινοι»

Η ώρα του επαναληπτικού με την Ατλέτικο Μαδρίτης έφθασε. Οι πράσινοι του Χενκ Τεν Κάτε θέλουν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την ήττα με 3-2 στο ΟΑΚΑ και να πάρουν την πρόκριση στη Μαδρίτη.

Έτοιμοι για τη μάχη του «Βιθέντε Καλντερόν οι πράσινοι»Ο Ολλανδός τεχνικός δεν έχει κατασταλάξει ακόμα ούτε στην αρχική ενδεκάδα ούτε στο σύστημα με το οποίο θα παρατάξει τους πράσινους. Τα συστήματα που έχει ο Τεν Κάτε στο μυαλό του είναι δύο, το 3-4-3 και το 4-2-3-1. Στην πρώτη περίπτωση ο Ζιλμπέρτο θα αγωνιστεί σε ρόλο λίμπερο έχοντας μπροστά του τους Βύντρα και Σαριέγκι.
Στην προπόνηση της Δευτέρας ο προπονητής του Τριφυλλιού δοκίμασε το κλασικό 4-2-3-1 με τους βασικούς να αγωνίζονται οι: Γκαλίνοβιτς, Μουν, Σπυροπουλος, Βύντρα, Σαριέγκι, Ζιλμπέρτο, Γκάμπριελ, Κατσουράνης, Σαλπιγγίδη, Λέτο, Σισέ. Σε κάποιο σημείο ο Σιμάο πήρε τη θέση του Γκάμπριελ στα χαφ και ο βραζιλιάνος εκείνη του Μουν στην άμυνα.
Η θέση στη δεξιά πλευρά της άμυνας προβληματίζει τον Τεν Κάτε ο οποίος δεν έχει κατασταλάξει ακόμα σε κάποιον από τους Γκάμπριελ και Μουν.

Γκάμπριελ: «Έχουμε θέληση και πάθος να προκριθούμε»

Ο βραζιλιάνος μέσος του Παναθηναϊκού μίλησε στα ΜΜΕ της πατρίδας του για το παιχνίδι με την Ατλέτικο στο «Βιθέντε Καλντερόν» και τις πιθανότητες πρόκρισης του Τριφυλλιού.
«Δεν πρέπει να πιστέψουμε πως έχουν χαθεί όλα. Θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την Ατλέτικο σαν ίσος προς ίσο και να σκοράρουμε. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, αλλά να προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε το ίδιο σύστημα με αυτό των αντιπάλων στον πρώτο αγώνα, όπως τις αντεπιθέσεις.
Έχουμε μία έμπειρη ομάδα με γρήγορους παίκτες, που είναι κάτι σημαντικό για τέτοιους αγώνες. Έχουμε θέληση και πάθος να προκριθούμε στους ομίλους του Champions League», τόνισε ο Γκάμπριελ στους συμπατριώτες του.

Αρνήθηκε πρόταση της Κορίνθιανς για Μάτος το Τριφύλλι


Ο Μαρσέλο Μάτος δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του Χενκ Τεν Κάτε και για την ερχόμενη περίοδο και έτσι ο Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος βρίσκεται σε αναζήτηση της νέας ποδοσφαιρικής του στέγης.
Αρνήθηκε πρόταση της Κορίνθιανς για Μάτος το ΤριφύλλιΗ ομάδα που ενδιαφέρεται πιο έντονα για να τον εντάξει στο δυναμικό της είναι η Κορίνθιανς. Η Βραζιλιάνικη ομάδα βρίσκεται σε αναζήτηση ενός παίκτη στη συγκεκριμένη θέση και έπειτα από το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με τη Λίβερπουλ για την απόκτηση του Λούκας, στράφηκε προς τον Μάτος.
Τα χρήματα που ζήτησε ο Παναθηναϊκός για την παραχώρηση των δικαιωμάτων του παίκτη δεν μπορούσαν να δοθούν από την Κορίνθιανς των χιλίων οικονομικών προβλημάτων και έτσι οι δύο ομάδες εξετάζουν το ενδεχόμενο δανεισμού του παίκτη. Σύμφωνα με βραζιλιάνικα ΜΜΕ η Κορίνθιανς κατέθεσε πρόταση ύψους 400.000 ευρώ για το δανεισμό ενός χρόνου, όμως οι πράσινοι ζήτησαν τα διπλάσια.
Οι διαπραγματεύσεις ωστόσο και τις αμέσως επόμενες ημέρες δεν αποκλείεται να υπάρξει οριστική εξέλιξη. Άλλωστε, έπειτα από την πώληση των Κριστιάν και Ντάγκλας η Κορίνθιανς καίγεται για την απόκτηση παικτών που να αγωνίζονται στο κέντρο.

Καλέντα: «Απόλυτη συμφωνία»

Το συμβόλαιο του Γιώργου Καραγκούνη τελειώνει το καλοκαίρι του 2010 και ως γνωστών η διοίκηση του Παναθηναϊκού έχει ήδη ξεκινήσει επαφές με τον αρχηγό των πρασίνων για την πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου του.

Καλέντα: «Απόλυτη συμφωνία»Οι μέχρι τώρα επαφές μεταξύ των δύο πλευρών ήταν σε εξαιρετικό κλίμα και η ανανέωση της συνεργασίας θεωρείται τυπική διαδικασία.
Αυτό άλλωστε τόνισε και με δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 Ρομπέρτο Καλέντα. Ο μάνατζερ του Γιώργου Καραγκούνη τόνισε χαρακτηριστικά: «Ανάμεσα στον Γιώργο και τον Παναθηναϊκό υπάρχει απόλυτη συμφωνία.
Ο Καραγκούνης είναι το σύμβολο του ελληνικού ποδοσφαίρου και επέστρεψε στην Ελλάδα κάνοντας μία επιλογή ζωής. Είχε διάφορες προτάσεις από το εξωτερικό, αλλά αυτός ήθελε να επιστρέψει. Θέλει να τελειώσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό».

24 Αυγ 2009

Ο Φινκ σφυρίζει στο "Βιθέντε Καλντερόν"

Ο Ολλανδός διαιτητής, Πίτερ Φινκ, θα είναι ο διαιτητής της ρεβάνς του Παναθηναϊκού με την Ατλέτικο αύριο το βράδυ στο "Βιθέντε Καλντερόν".

Ο Φινκ σφυρίζει στο "Βιθέντε Καλντερόν"Ενας συμπατριώτης του Χενκ Τεν Κάτε θα είναι ο άρχοντας της αναμέτρησης του "Βιθέντε Καλντερόν" ανάμεσα στην Ατλέτικο Μαδρίτης και τον Παναθηναϊκό.

Ο λόγος για τον Πίτερ Φινκ, ο οποίος ορίστηκε από την ΟΥΕΦΑ να διευθύνει τον επαναληπτικό ανάμεσα στις δύο ομάδες για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Βοηθοί του Ολλανδού ρέφερι θα είναι οι συμπατριώτες του Αρεντ Μπρινκ και Χανς Τεν Χούβε. Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Πολ Βαν Μπέκελ.

Ο Φινκ έχει διαιτητεύσει στο πολύ πρόσφατο παρελθόν την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Ολλανδός ήταν ο διαιτητής της περυσινής ρεβάνς με την Πόρτο στις 11 Μαρτίου στην Πορτογαλία όταν και αποκλείστηκαν οι Μαδριλένοι από την συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο αυριανός αγώνας θα είναι ο 13ος για τον Φινκ στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Πέταξαν για την....ανατροπή-Δηλώσεις Μπιαρσμιρ και Ζιλμπερτο


Έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να ανατρέψουν το αποτέλεσμα του πρώτου παιχνιδιού και να πάρουν την πρόκριση στου ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ είναι οι πράσινοι.
Κατά την αναχώρηση της ομάδας για τη Μαδρίτη τόσο ο Ματίας Μπιάρσμιρ όσο και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα που μίλησαν στους εκπροσώπους του Τύπου έδειξαν να είναι έτοιμοι να παλέψουν κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Σίγουρα η αποστολή τους στο «Βιθέντε Καλντερόν» μόνο εύκολη δεν είναι, όμως ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει στο παρελθόν πως είναι ικανός για όλα στην Ευρώπη.

Μπιάρσμιρ: «Πάμε να παλέψουμε για την πρόκριση»

Ο Ματίας Μπιάρσμιρ ήταν ένας από τους παίκτες του Τριφυλλιού που μίλησαν κατά τη διάρκεια της αναχώρησης του Παναθηναϊκού για την Ισπανία. Ο Σουηδός αμυντικός των πρασίνων τόνισε από την πλευρά του: «Είναι δύσκολο. Είμαστε έτοιμοι να πάμε στη Μαδρίτη και να παλέψουμε για την πρόκριση. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να πετύχουμε τουλάχιστον δύο γκολ και να μην δεχτούμε κανένα.
Χρειάζεται προσοχή τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Εγώ δεν έχω πρόβλημα που να παίζω. Όπου μου πει ο προπονητής μου να παίξω θα παίξω».

Ζιλμπέρτο: «Ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο»

Σε ανάλογο μήκος κύματος κυμάνθηκαν οι δηλώσεις του Ζιλμπέρτο Σίλβα. Ο έμπειρος αμυντικός μέσος του Τριφυλλιού έθεσε ως πρώτο στόχο την επίτευξη ενός τέρματος στο πρώτο ημίχρονο. Αρχικά ο Ζιλμπέρτο τόνισε: «Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο. Πιστεύω ότι όλα μπορούν να γίνουν Σε αυτό το παιχνίδι δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να πάμε στο “Καλντερόν” και να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό.
Αν πάρουμε την πρόκριση θα είναι κάτι το φανταστικό αν όμως δεν τα καταφέρουμε θα ξέρουμε ότι θα έχουμε δώσει τον καλύτερο μας εαυτό. Θα πάμε εκεί και θα παίξουμε στα ίσια την Ατλέτικο. Αν παίξεις σε αυτό το γήπεδο μόνο άμυνα θα έχεις πρόβλημα».
Σε ότι αφορά για το τι θα άλλαζε τις ισορροπίες που έχουν διαμορφωθεί έπειτα από το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα είπε: «Ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο θα ήταν ότι καλύτερο γιατί αν έρθει μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες. Από εμάς εξαρτάται να παίξουμε όπως στο πρώτο ματς και να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε αυτή τη φορά».

23 Αυγ 2009

Χωρίς «Κάρα» στη Μαδρίτη-David-Kaladze


Ο Γιώργος Καραγκούνης, όπως όλα δείχνουν, δεν θα μπορέσει να δώσει το παρών στον επαναληπτικό με την Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Βιθέντε Καλντερόν». Ο Ελληνας μέσος έχει υποστεί διάστρεμμα ψηλά προς την περόνη. Υπάρχει κίνδυνος να χαθεί ο Ντέιβιντ από τους πράσινους καθώς δικαιώθηκε η Παλμέιρας στην δικαστική διαμάχη. Ιταλικά σενάρια φέρνουν τον Καλάτζε στο τριφύλλι.
Ο «Κάρα» έγινε αναγκαστική αλλαγή στην πρεμιέρα στο 80' και καλά – καλά δεν μπορούσε να πατήσει το πόδι του. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού φαίνεται να έχει πάθει διάστρεμμα αλλά όλα θα φανούν σήμερα με τις πιθανότητες συμμετοχής στην Μαδρίτη να μην είναι με το μέρος του.

Χάνεται ο Ντέιβιντ(;)
Ορατός είναι ο κίνδυνος ο Ντέιβιντ να πάψει να είναι παίκτης του Παναθηναϊκού. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός των πρασίνων βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με την πρώην ομάδα του την Παλμέιρας. Την Παρασκευή έγινε η δίκη στο Εργατικό Δικαστήριο του Σάο Πάολο, με την δικαστή Κλαούντιο Ζεράτι να αποφασίζει την δικαίωση της βραζιλιάνικης ομάδας σε πρώτη φάση.
Σύμφωνα με την απόφαση, ο Ντέιβιντ πρέπει να αφήσει την Φλαμένγκο, στην οποία αγωνίζεται ως δανεικός από τον Παναθηναϊκό, και να επιστρέψει στην Παλμέιρας. Πάντως, θα ασκηθεί έφεση αύριο ο δικηγόρος του παίκτη, Μαρσέλο Σοάρες.
Με αυτή τη εξέλιξη το συμβόλαιο του νεαρού αμυντικού με τον Παναθηναϊκό ακυρώνεται και ο παίκτης μέχρι να βγει η οριστική απόφαση δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής σε κανέναν σύλλογο.
Ο Ντέιβιντ δεν δείχνει να ανησυχεί όπως δήλωσε: «Από την πρώτη στιγμή ήξερα ότι αυτή η απόφαση δεν θα είναι η οριστική, οπότε ούτε θα γιόρταζα αν ήταν θετική ούτε απελπίστηκα τώρα. Ξέρω ότι θα μου αποδοθεί δικαιοσύνη. Το μυαλό μου είναι 100% στη Φλαμένγκο αυτή τη στιγμή». Στο πράσινο στρατόπεδο απλά περιμένουν την απόφαση της έφεσης.

Σενάρια για Καλάτζε
Ο Παναθηναϊκός αναμένεται να κάνει κίνηση για μια ακόμη μεταγραφή και από την Ιταλία στέλνουν στην Ελλάδα τον Κάχα Καλάτζε. Ο Γεωργιανός αμυντικός της Μίλαν φέρεται να είναι μέσα στους μεταγραφικούς στόχους του τριφυλλιού με ένα σάιτ από την γειτονική χώρα να αναφέρει: «Η Μίλαν φέρεται να έλυσε το θέμα με τον Κάχα Καλάτζε. Η Λάτσιο ενδιαφερόταν για αυτόν ενώ τις τελευταίες ώρες προστέθηκε και ο Παναθηναϊκός, αλλά ο Λεονάρντο (προπονητής) ζήτησε να παραμείνει». Πάντως, ακόμη και αν οι «ροσονέρι» τον αφήσουν να φύγει οι πράσινοι δύσκολα θα κινηθούν για την απόκτηση του.

22 Αυγ 2009

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 0-3

Νικηφόρο ξεκίνημα για τους πράσινους στο Ηράκλειο με το ίδιο σκορ που είχαν επικρατήσει του Εργοτέλη (3-0) και πριν από δύο χρόνια.

ΤΟ ΜΑΤΣ
1' Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό στην σέντρα.
2' Δύο συνεχόμενο κόρνερ του Εργοτέλη περνούν ανεκμετάλλευτα για τους Κρητικούς.
3' Κεφαλιά του Ρομάνο μέσα από την μικρή περιοχή, μπλοκάρει ο Γκαλίνοβιτς.
9' Γκολ για τον Παναθηναϊκό με τον Ζιμπρίλ Σισέ. Από εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη πετάχτηκε ο Ζιμπρίλ Σισέ και με προβολή έκανε το 0-1.
15' Σισέ και Λέτο έπαιξαν βόλεϊ στην περιοχή του Εργοτέλη, αλλά η κεφαλιά του Γάλλου πέρασε πάνω από τα δοκάρια των Κρητικών.
34' Σουτ του Ζούνιορ από εκτέλεση φάουλ δεν προβληματίζει τον Γκαλίνοβιτς και περνάει άουτ.
38΄Δοκάρι για τον Εργοτέλη. Από εκτέλεση φάυλ του Ρομάνο, ο Μπέτο σηκώνεται πιο ψηλά από όλους, αλλά η κεφαλιά του χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι του Γκαλίνοβιτς και καταλήγει άουτ.
40' Γκολ για τον Παναθηναϊκό. Ο Αργεντινός με συρτό διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Πόζα κάνοντας το 0-2.
44' Φάση καρμπόν με το γκολ του Λέτο. Μόνο που αυτή τη φορά το σουτ του Αργεντινού μέσου απέκρουσε ο Πόζα με τα πόδια.
45' Ενα λεπτό θα είναι οι καθυστερήσεις.
45+1' Τέλος ημιχρόνου.

Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ
46' Εναρξη δευτέρου ημιχρόνου με τον Εργοτέλη στην σέντρα.
51' Κίτρινη κάρτα στον Λέτο.
52' Σουτ του Μπούντιμιρ μπλοκάρει στη γωνία του ο Γκαλίνοβιτς.
53' Μεγάλη ευκαιρία για τον Εργοτέλη. Ο Μπούντιμιρ απο πλεονεκτική θέση στέλνει την μπάλα ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Γκαλίνοβιτς.
54' Πρώτη αλλαγή για τον Εργοτέλη. Ο Βερπακόφσκις παίρνει τη θέση του Ορφανού.
59' Πρώτη αλλαγή και για τον Παναθηναϊκό. Ο Σιμάο αντικαθιστά τον Χριστοδουλόπουλο.
60' Σουτ του Λέτο μπλοκάρει ο Πόζα.
63' Εκτέλεση φάουλ του Μπέτο πάνω από τα δοκάρια του Γκαλίνοβιτς.
65' Κίτρινη κάρτα στον Σιμάο για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Ρομάνο.
70' Δεύτερη αλλαγή για τον Εργοτέλη. Ο Ρουμπάκης στη θέση του Γιαλούση.
71' Η μπάλα σε σουτ του Ρομάνο περνάει λίγο έξω από το δεξιό δοκάρι του Γκαλίνοβιτς.
72' Δεύτερη αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Σαλπιγγίδης αφήνει τη θέση του στον Γκάμπριελ.
79' Η τρίτη αλλαγή του Παναθηναϊκού είναι αναγκαστική. Ο Γιώργος Καραγκούνης, μετά από ένα μαρκάρισμα του Ρομάνο, δίνει τη θέση του στον Σωτήρη Νίνη.
83' Τελευταία αλλαγή και για τον Εργοτέλη. Μπαίνει ο Δημήτρης Κοιλιάρας και βγαίνει ο Ρομάνο.
87' Ατομική προσπάθεια του Λέτο με τον Πόζα να διώχνει σε κόρνερ.
90' Τρία λεπτά θα είναι οι καθυστερήσεις.
90+3' Τρίτο γκολ για τον Παναθηναϊκό. Ο Λέτο με κοντινό πλασέ διαμορφώνει το τελικό 0-3.
90+3' Τέλος αγώνα.

Μικρά – Μικρά

17.20 Έφτασε στο Παγκρήτιο η αποστολή του Εργοτέλη.

17.40 Μισή ώρα μετά την ομάδα του Ηρακλείου έφτασε στο γήπεδο και η αποστολή του Τριφυλλιού.

18.39 Στα δύο παιχνίδια που άνοιξαν την αυλαία της Σούπερ Λίγκα σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1 (58' Μαρσελίνιο / 35' Τζανής) και Αρης-Ατρόμητος 1-0 (67' Νασούτι). Για λογαριασμό του Ατρομήτου αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι ο Στέργιος Μαρίνος.

18.49 Ζέστη και ισχυροί άνεμοι συνθέτουν το σκηνικό των καιρικών συνθηκών πριν την έναρξη της αναμέτρησης. Το Παγκρήτιο έχει κατασκευαστεί σε τέτοια τοποθεσία, σε ανοικτό μέρος, που ευνοεί τη δημιουργία ισχυρών ανέμων.

* Πρεμιέρα στο στάδιο του Παγκρητίου για το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

* Περίπου 3.000 φίλοι του Τριφυλλιού αναμένεται να παραβρεθούν στο Παγκρήτιο.

* Ο Χενκ Τεν Κάτε επέλεξε τους: Γκαλίνοβιτς, Μπιάρσμιρ, Βύντρα, Σαριέγκι, Δάρλας, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης, Λέτο, Σαλπιγγίδης, Χριστοδουλόπουλος, Σισέ. Στον πάγκο ο Ολλανδός θα έχει τους Τζόρβα, Μαχλελή, Ρουκάβινα, Νίνη, Γκάμπριελ, Πετρόπουλο και Σιμάο.

* Από την πλευρά του ο Καραγεωργίου παρατάσσει τους: Πόζα, Βίσιο, Χίμπλινγκερ, Τζούνιορ, Γιαλούσης, Σασιασβίλι, Ρομάνος, Ορφανός, Μπέτο, Μπουντιμίρ, Τσεσνάουσκις.

* Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Παμπορίδης (Κιλκίς). Ο Παναθηναϊκός έχει να συναντήσει τον συγκεκριμένο διαιτήτή από τις 13 Απριλίου του 2008 και τη νίκη επί του Αρη με 1-0 στη Λεωφόρο. Πέρυσι ο Παμπορίδης δεν σφύριξε κανένα ματς του τριφυλλιού.

upload:δείτε εδώ εικόνες απο το ματς

note:Το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα βρήκε ο Αντρέας Ιβανσιτς για πρώτη φορά στη θητεία του στην Μπουντεσλίγκα. Θύμα του έπεσε η διάσημη Μπάγερν του Λουίς Φαν Γκάαλ.

21 Αυγ 2009

Οι εκλεκτοί του Τεν Κάτε για Εργοτέλη

Η πρεμιέρα του νέου Πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ είναι προ των πυλών. Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει το Σάββατο στις 7μ.μ τον Εργοτέλη στην Κρήτη και σίγουρα θέλει να μπει με το δεξί στις εγχώριες διοργανώσεις.

Οι πράσινοι ολοκλήρωσαν το πρωί της Παρασκευής την προετοιμασία τους για το συγκεκριμένο παιχνίδι.
Το πρόγραμμα της προπόνησης περιελάμβανε αρχικά ζέσταμα και σπριντ, ενώ στη συνέχεια είχε ασκήσεις με τη μπάλα. Στο τελευταίο σκέλος της προπόνησης ο Χενκ Τεν Κάτε έριξε το βάρος του στα τελειώματα των φάσεων.
Ο Ολλανδός τεχνικός αμέσως μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης ανακοίνωσε την αποστολή για το παιχνίδι με τον Εργοτέλη. Οι Κώστας Κατσουράνης και Μαρσέλο Μάτος θα απουσιάσουν λόγω τιμωρίας που κουβαλούν από την περσινή σεζόν, ο Νίκος Σπυρόπουλος εξαιτίας του επεισοδίου που είχε με τον Τεν Κάτε, ενώ οι Σεντρίκ Καντέ, Χρήστος Μελίσσης και Μπράις Μουν για αγωνιστικούς λόγους.

19 Αυγ 2009

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 2-3

ΤΟ ΜΑΤΣ

1' Ο αγώνας ξεκινάει με τον Παναθηναϊκό στην σέντρα.
5' Δυναμικό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού. Οι πράσινοι ήδη πραγματοποίησαν δύο επισκέψεις στα ισπανικά καρέ.
9' Πρώτο κόρνερ για την Ατλέτικο με τον Σιμάο περνάει ανεκμετάλλευτο.
17' Το αναμενόμενο παιχνίδι τακτικής χωρίς φάσεις στα πρώτα λεπτά στο Ολυμπιακό Στάδιο.
18' Ο Σιμάο σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού κλωτσάει αέρα και χάνει μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους.
19' Δυνατό σουτ του Ραούλ Γκαρσία, μπλοκάρει ο Γκαλίνοβιτς.
21' Κεφαλιά του Σισέ έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη καταλήγει στην αγκαλιά του Ασένχιο.
23' Σουτ του Σισέ από τα πλάγια αναγκάζει τον Ασένχο σε εντυπωσιακή επέμβαση.
27' Ο Αμπελ Ρεσίνο δίνει εντολή στους παίκτες του να παγώσουν τον ρυθμό του Παναθηναϊκού.
32' Γκολ του Σαλπιγγίδη ακυρώνεται σωστά ως οφσάιντ.
36' Γκολ για την Ατλέτικο. Ωραία προσπάθεια του Φορλάν, ο Ουρουγουανός δίνει έτοιμο γκολ στον Μαξι Ροντρίγκες, ο οποίος πλασάρει τον Γκαλίνοβιτς και κάνει το 0-1.
40' Ο Τεν Κάτε έχει δώσει εντολή στον Λέτο να κάνει προθέρμανση για να αντικαταστήσει κατά πάσα βεβαιότητα τον Μαρσέλο Μάτος με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Ολλανδός χρεώνει στο Βραζιλιάνο μέσο αδράνεια στη φάση του γκολ των Ισπανών.
43' Σουτ του Φορλάν μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια ο Γκαλίνοβιτς.
45+1' Ημίχρονο στο Ολυμπιακό Στάδιο.

46' Ο Λέτο παίρνει τη θέση του Μάτος με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου.
47' Γκολ για τον Παναθηναϊκό. Εκπληκτική μπαλιά είκοσι μέτρων του Καραγκούνη στον Σαλπιγγίδη. Αυτός ξέφυγε από τον Χάιτινγκα και πλάσαρε πάνω από Ασένχο κάνοντας το 1-1.
51' Σέντρα του Κατσουράνη, ο Σισέ θα βγει στην πορεία της μπάλα, αλλά τον προλαβαίνει ο Ουιφαλούσι.
53' Ο Λέτο βρίσκει τον χώρο και μπαίνει στην περιοχή του Ασένχο, αλλά ο Αργεντινός καθυστερεί και το σουτ που πραγματοποιεί κοντράρεται από τους Ισπανούς αμυντικούς.
63' Γκολ για την Ατλέτικο. Σέντρα του Σιμάο, ο Μάξι Ροντρίγκες θα σουτάρει στο οριζόντιο δοκάρι. Η μπάλα δεν απομακρύνεται και φθάνει στον Φορλάν. Αυτός από το ημικύκλιο της περιοχής νικάει τον Γκαλίνοβιτς και γράφει το 1-2.
65' Μακρινό σουτ του Γιώργου Καραγκούνη έξω από την περιοχή διώχνει σε κόρνερ ο Ασένχο.
67' Τρίτο παιχνίδι που ο Φορλάν αγωνίζεται κόντρα στον Παναθηναϊκό και βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα για δεύτερη φορά. Η πρώτη ήταν πριν από έξι χρόνια, στις 26 Νοεμβρίου του 2003, όταν χάρισε τη νίκη στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 1-0 στο γήπεδο της Λεωφόρου.
70' Τρίτο γκολ για την Ατλέτικο. Ο Κουν Αγουέρο με καταπληκτική ατομική προσπάθεια εξέθεσε Σπυρόπουλο και Μουν και από πολύ πλάγια σημείωσε το 1-3.
71' Ο Κλέμπερ παίρνει τη θέση του Ραούλ Γκαρσία, στην πρώτη αλλαγή των Μαδριλένων.
74' Γκολ για τον Παναθηναϊκό. Απίστευτη γκολ από τον Σεμπαστιάν Λέτο, με φοβερό σουτ του Αργεντινού από τα πλάγια. Το σκορ τώρα είναι 2-3.
75' Δεύτερη αλλαγή για την Ατλέτικο. Μπαίνει ο Χουράδο, βγαίνει ο Αγουέρο.
77' Πρώτη κίτρινη κάρτα στον αγώνα. Τη βλέπει ο Νίκος Σπυρόπουλος.
80' Δεύτερη αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Χριστοδουλόπουλος περνάει στη θέση του Σιμάο.
83' Σουτ του Χριστοδουλόπουλου μέσα από την περιοχή κοντράρει και καταλήγει κόρνερ. Εκτελεί ο Καραγκούνης, λάθος έξοδος του Ασένχο, αλλά ο Βύντρα δεν μπορεί να πιάσει την κεφαλιά.
86' Τρίτη και τελευταία αλλαγή για την Ατλέτικο. Βγαίνει ο Μάξι Ροντρίγκες, σκόρερ του πρώτου τέρματος της Ατλέτικο και μπαίνει ο Σιναμά Πονγκόλ.
87' Κίτρινη κάρτα στον Μπράις Μουν.
90' Τρία θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων.
90+3' Τέλος του αγώνα.
90+3' Μετά από 22 χρόνια ο Παναθηναϊκός γνωρίζει την ήττα με σκορ 3-2. Η τελευταία φορά ήταν τον Οκτώβριο του 1987 όταν ηττήθηκε από την Γιουβέντους στο Τορίνο. Πριν από είκοσι χρόνια, το 1989, είχε σημειωθεί το τελευταίο ευρωπαϊκό 3-2 για τον Παναθηναϊκό με τη διαφορά ότι τότε είχε νικήσει στο ΟΑΚΑ την ουαλική Σουόνσι.

ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΑΚΑ

19.00 Μικροεπεισόδια στο κέντρο της Αθήνας ανάμεσα στους οπαδούς του Παναθηναϊκού και της Ατλέτικο.

20.00 Ανακοινώθηκε η σύνθεση των πρασίνων, την οποία απαρτίζουν οι Γκαλίνοβιτς, Μουν, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο, Βύντρα, Σιμάο, Μάτος, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης και Σισέ.

20.15 Η Ατλέτικο θα ξεκινήσει τον αγώνα με τους Ασένχο, Χάιτινγκα, Χουανίτο, Ουιφαλούσι, Αντόνιο Λόπες, Ασουνσάο, Ραούλ Γκαρσία, Σιμάο, Μαξί Ροντρίγκες, Φορλάν και Αγουέρο.

20.18 Στον πάγκο των πρασίνων θα κάθονται οι Τζόρβας, Ρουκάβινα, Νίνης, Λέτο, Χριστοδουλόπουλος, Μπιάρσμιρ και Δάρλας. Σε εκείνο της Ατλέτικο θα βρίσκονται οι Αλμπέρτο, Χουράδο, Σιναμά Πονγκόλ, Ρέγες, Πάμπλο, Κλέμπερ και Ντομίνγκες.

20.20 Τον αγώνα θα διευθύνει ο Γερμανός Φέλιξ Μπριχ με βοηθούς τους Τόρστεν Σίφνερ και Μαρκ Μπόρς.

21.02 Αισιόδοξος για την έκβαση του αγώνα εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Νίκος Πατέρας. "Είναι μία πολύ δύσκολη ομάδα η Ατλέτικο και ελπίζουμε για το καλύτερο. Οι παίκτες μας ξέρουν καλά τι πρέπει να κάνουν. Αν μας ευνοήσει και λίγο η τύχη θα πάνε καλά. Ο κόσμος θα γεμίσει το γήπεδο και θα μας βοηθήσει πολύ" δήλωσε ο πρόεδρος των πράσινων.

21.03 Είσοδος της Ατλέτικο Μαδρίτης για το καθιερωμένο ζέσταμα. Οι Ισπανοί αποδοκιμάζονται έντονα από τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού.

21.04 Παρόντες στα επίσημα του Ολυμπιακού Σταδίου είναι ο μεγαλομέτοχος της πράσινης ΚΑΕ, Παύλος Γιαννακόπουλος, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Αντώνης Αντωνιάδης και ο πρώην αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού, Μάνος Μαυροκουκουλάκης. Στα επίσημα βρίσκονται και οι Γκάμπριελ και Καρνέζης που έμειναν εκτός αποστολής. Λίγο πιο πέρα ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιώργος Βαρδινογιάννης έχει θερμή συνομιλία με τον Βέλιμιρ Ζάετς.

21.05 Οι οπαδοί της Ατλέτικο σηκώνουν σημαίες του Ολυμπιακού και γνωρίζουν την κατακραυγή από αυτούς του Παναθηναϊκού που αυτή την στιγμή φθάνουν τις 45.000.

21.09 Η ομάδα του Παναθηναϊκού μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο για προθέρμανση και αποθεώνεται από την πράσινη εξέδρα.

21.12 Ο Νίκος Πατέρας κατεβαίνει στον αγωνιστικό χώρο και πλησιάζει την θύρα των οργανωμένων οπαδών, οι οποίοι των αποθεώνουν.

14 Αυγ 2009

Τώρα η greenpage και στο facebook!

Ακολουθήστε το blog μας και στο facebook!
Πατήστε εδώ για να μας ακολουθήσετε

Μεγαλώνει η λίστα των κεντρικών αμυντικών

Ο Παναθηναϊκός εξετάζει το ενδεχόμενο απόκτησης ενός κεντρικού αμυντικού που θα κάνει τη διαφορά ανεξάρτητα από την έκβαση των αναμετρήσεων με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Οι πράσινοι έχουν ήδη ετοιμάσει τη λίστα των υποψήφιων στόχων τους και ήδη έχουν κάνει κάποιες διερευνητικές επαφές. Ωστόσο, κάθε μέρα και ένα νέο όνομα βγαίνει στο φως της δημοσιότητας από τα Μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού.
Η αγορά στην οποία φαίνεται να φοριέται περισσότερο το όνομα του Τριφυλλιού είναι η Ισπανική. Έτσι, τις τελευταίες ημέρες τα ονόματα των Ντραγκουτίνοβιτς (Σεβίλλη), Γκαράι, Τόρες (Ρεάλ Μαδρίτης) και Ντίαζ (Χετάφε) ήρθαν να προστεθούν στη λίστα των υποψηφίων για τη θέση του κεντρικού αμυντικού. Οι τέσσερις αυτές περιπτώσεις υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να απασχολήσουν τον Παναθηναϊκό, ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν έχει προχωρήσει κάποια από αυτές.
Παράλληλα, πάντα στο προσκήνιο υπάρχει η περίπτωση του Φαμπρίτσιο Κολοτσίνι που ως γνωστόν παραχωρείται από την Νιουκάστλ.

Ξεπούλησε η Λεωφόρος!


Το πρώτο sold out της χρονιάς είναι και επίσημα γεγονός μετά την ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ότι τα εισιτήρια για τον αγώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης εξαντλήθηκαν από τα εκδοτήρια της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Οχι πως δεν ήταν αναμενόμενο, αλλά τα εισιτήρια για τον αγώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης εξαντλήθηκαν και τα εκδοτήρια στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας δεν έχουν πια ούτε για δείγμα!
Το πρώτο sold out, λοιπόν, της χρονιας είναι γεγονός. Οπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός πλέον έχουν απομείνει ελάχιστα σε συγκεκριμένα σημεία πώλησης, τα οποία κι αυτά αναμένεται να πουληθούν πολύ σύντομα.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του Τριφυλλιού αναφέρει πως "Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ενημερώνει τους φιλάθλους μας ότι τα προς διάθεση εισιτήρια για τον εντός έδρας αγώνα με την Ατλέτικο στα εκδοτήρια της Λ. Αλεξάνδρας εξαντλήθηκαν. Εξαιρετικά περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων προς διάθεση παραμένει στις μπουτίκ στο Mall, στο Χαλάνδρι και στο Περιστέρι."
Καλό θα ήταν πριν κατευθυνθείτε προς τα καταστήματα, να επικοινωνήσετε προηγουμένως στα τηλέφωνα 211-1881971 (κεντρικό κατάστημα στο Μαρούσι), 210-5770100 (Περιστερίου), 210-6841585 (Χαλανδρίου).

12 Αυγ 2009

Τελειώνει ο Φαν Ντερ Λεμ

Όπως όλα δείχνουν πολύ σύντομα ο Φαν Ντερ Λεμ θα αποτελέσει παρελθόν από το προπονητικό τιμ του Παναθηναϊκό. Ο βοηθός του Χενκ Τεν Κάτε δεν έδωσε το παρών στην πρωινή προπόνηση της Τετάρτης.
Αυτή η απουσία του Φαν Ντερ Λεμ ήρθε να προστεθεί στην έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών και πλέον δεν αποκλείεται να αποτελέσει παρελθόν ακόμα και εντός της ημέρας. Ο Ολλανδός, μάλιστα, φέρεται να έχει ήδη ενημερώσει τους παίκτες του β΄ γκρουπ για αυτό, που το Σάββατο γυμνάστηκαν υπό τις οδηγίες του.

Τιμή εκκίνησης τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ για Κολοτσίνι

Η αγγλική ομάδα ναι μεν θέλει να πουλήσει τον Κολοτσίνι, ωστόσο δεν ζητά κάποιο τρελό ποσό για να τον παραχωρήσει. Ο Αργεντινός κεντρικός αμυντικός έχει ένα από τα υψηλότερα συμβόλαια της ομάδας και σίγουρα δυσβάστακτο για μια ομάδα της Τσάμπιονσιπ.
Έτσι, οι άνθρωποι της Νιουκάστλ διαμήνυσαν σε κάθε ενδιαφερόμενο πως η τιμή εκκίνησης των διαπραγματεύσεων για τον Κολοτσίνι είναι τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Σίγουρα αυτό το ποσό δεν είναι καθόλου απαγορευτικό για τον Παναθηναϊκό που ενδιαφέρεται για τον παίκτη.
Άλλωστε, ο Κολοτσίνι είναι μόλις 27 ετών διεθνής με την Εθνική ομάδα της χώρας του και με εμπειρίες σε Πρωταθλήματα όπως το Ισπανικό και το Αγγλικό. Αξίζει πάντως να τονίσουμε για μια ακόμη φορά πως η περίπτωση απόκτησης κεντρικού αμυντικού δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα παιχνίδια με την Ατλέτικο και θα γίνει ούτως η άλλως.

8 Αυγ 2009

Οι Μεταδώσεις των αγώνων, των ελληνικών ομάδων στο C.L

Champions League σε Mega και ΝΕΤ

Τους αγώνες της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης θα τους παρακολουθήσουμε από δύο κανάλια. Από το Mega και από τη ΝΕΤ. Συγκεκριμένα, το Mega θα δείχνει την ομάδα που θα παίζει την ημέρα Τρίτη και η ΝΕΤ την ομάδα που θα αγωνίζεται Τετάρτη.

Δηλαδή το ματς του Ολυμπιακού στη Μολδαβία στις 18 Αυγούστου θα το δούμε από το Mega και την επομένη τη μάχη του Παναθηναϊκού με την Ατλέτικο στο ΟΑΚΑ, από τη ΝΕΤ.

Οι επαναληπτικοί:
25/8, Ατλέτικο-Παναθηναϊκός (Μega)
26/8, Ολυμπιακός-Σέριφ (ΝΕΤ)


Tου Σωτήρη Λεβέντη

7 Αυγ 2009

Κλήρωση Champions League

Άτυχος στάθηκε ο ΠΑΟ στην κλήρωση του Champions League , καθώς έπεσε με την Ατλέτικο Μαδρίτης.Οι ισπανοί σαφώς είναι φαβορί, αλλά ο ΠΑΟ μπορεί να ανατρέψει τα προγνοστικά.
ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.
ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ, ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ...

Σέριφ Τιρασπόλ - Ολυμπιακός
Σάλτσμπουργκ - Μακάμπι Χάιφα
Βέντσπιλς - Ζυρίχη
Κοπεγχάγη - ΑΠΟΕΛ
Λέφκι Σόφιας- Ντέμπρετσεν
Λιόν - Άντερλεχτ
Σέλτικ - Άρσεναλ
Τιμισοάρα - Στουτγάρδη
Σπόρτινγκ - Φιορεντίνα
Παναθηναϊκός - Ατλέτικο Μαδρίτης

Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί την Ατλέτικο στις 19 Αυγούστου και στις 25 θα παίξει στη Μαδρίτη.


Του Σωτήρη Λεβέντη

6 Αυγ 2009

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Παναθηναϊκού

Οριστικοποιήθηκαν τα γκρουπ δυναμικότητας για τα πλέι οφ του Champions League, όσον αφορά τους μη πρωταθλητές. Η κλήρωση θα γίνει στη Νιόν (13:00) την Παρασκευή (7/8) και ο Παναθηναϊκός συμπεριλαμβάνεται στους ισχυρούς, που σημαίνει ότι θα αντιμετωπίζει μία εκ των Φιορεντίνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Σέλτικ, Αντερλεχτ και Τιμισοάρα.
Η κλήρωση θα διεξαχθεί την Παρασκευή.

Αναλυτικά τα γκρουπ:

ΙΣΧΥΡΟΙ

Αρσεναλ (Αγγλία)
Λιόν (Γαλλία)
Σπόρτινγκ Λισ. (Πορτογαλία)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Στουτγκάρδη (Γερμανία)

ΑΝΙΣΧΥΡΟΙ

Φιορεντίνα (Ιταλία)
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)
Σέλτικ (Σκοτία)
Αντερλεχτ (Βέλγιο)
Τιμισοάρα (Ρουμανία)

5 Αυγ 2009

ΠΑΟ-Σπάρτα(3-0)-Δηλώσεις



O πραγματικά Ευρωπαίος Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που είπε την τελευταία λέξη στην υπόθεση πρόκριση στους αγώνες με την Σπάρτα και πήρε πανάξια την πρόκριση, ανατρέποντας με 3-0 την ήττα με 3-1 του πρώτου αγώνα.Τα γκολ πέτυχαν Σαριέγκι(45),Κατσουράνης(54) και Σαλπι(89)

Δηλώσεις

κ.Πατέρας

"Στην Πράγα κάναμε τα εύκολα δύσκολα. Δεν εκτιμήθηκε σωστά ο αντίπαλος. Σήμερα οι παίκτες τα έδωσαν όλα και κατάφεραν να κερδίσουν την χαμένη τους αξιοπιστία" τόνισε ο κ.Πατέρας και πρόσθεσε:
"Η ομάδα έχει εξαιρετικό υλικό και το έδειξε και σήμερα. Δεν νομίζω ότι θα γίνει άλλη μεταγραφή εκτός και αν προκύψει κάτι το εξαιρετικό. Οι παίκτες έδειξαν ότι έχουν ψυχή και τσαμπουκά και το απέδειξαν μέσα στο γήπεδο".

Κατσουράνης

Μετά το 3-1 της Πράγας, τα πράγματα ήταν δύσκολα αλλά σήμερα δώσαμε το κάτι παραπάνω και πήραμε αυτό που ζητούσαμε. Δεν έχει σημασία το δικό μου γκολ αλλά η πρόκριση της ομάδας. Πάντα σε αυτή την εποχή δεν είναι εύκολο να είναι μία ομάδα σε καλή κατάσταση. Είμαστε όμως καλύτεροι στο σύνολο και έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης. Εκ μέρους όλων των συμπαικτών μου, ευχαριστούμε τον κόσμο για την συμπαράσταση του" υπογράμμισε ο διεθνής άσος.

Καραγκούνης

"Είχαμε μεγάλη θέληση, παίξαμε με καρδιά και τα καταφέραμε. Έχουμε νέα πρόσωπα και χρειαζόμαστε πίστωση χρόνου για να δέσουμε. Σίγουρα θα είμαστε πιό έτοιμοι όσο περνά ο χρόνος. Πιέσαμε πολύ τον αντίπαλο, τρέξαμε και στο τέλος φυσιολογικά μας βγήκε η κούραση. Υποτιμήσαμε τον αντίπαλο στο πρώτο παιχνίδι κάτι που δεν πρέπει να συμβαίνει σε τέτοιο επίπεδο. Δείξαμε πολύ καλά στοιχεία και κάναμε μία μεγάλη ανατροπή" τόνισε ο Καραγκούνης με την σειρά του με δηλώσεις του στην δημόσια τηλεόραση.
"Δεν έχουμε να φοβηθούμε κανένα αντίπαλο. Ο κόσμος το χάρηκε, το διασκεδάσαμε όλοι" υπογράμμισε ο αρχηγός των πρασίνων αναφερόμενος για την συνέχεια.

Τεν Κατε

«Είμαι πολύ χαρούμενος για τη νίκη, κυρίως για τη χαρά που δώσαμε στους οπαδούς μας. Νομίζω ότι αυτοί που μίλησαν μέσα στο γήπεδο ήταν οι παίκτες μου. Δεν είμαι ένας επιζών, αλλά ένας νικητής» ήταν τα λόγια του και αφού περίμενε να ακουστεί η μετάφραση, σηκώθηκε από τη θέση του και αποχώρησε, χωρίς να δεχθεί ερωτήσεις από τους εκπροσώπους του Τύπου.

Σάλπι

"Κάναμε πολλά λάθη στο πρώτο παιχνίδι και τα πληρώσαμε. Έτσι είναι η μπάλα. Προκριθήκαμε δίκαια και πιστεύω ότι παιχνίδι με παιχνίδι θα γινόμαστε καλύτεροι. Πρέπει να διεκδικήσουμε όλους τους στόχους μας και μπορούμε να το κάνουμε" τόνισε ο εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών της ανατροπής και σκόρερ του τρίτου γκολ.

Μουν

Μετά το πρώτο ματς δημιουργήθηκαν πολλά ερωτηματικά αλλά δείξαμε ότι έχουμε απαντήσεις. Αυτό το παιχνίδι ή το παίρναμε ή πεθαίναμε. Μπράβο σε όλα τα παιδιά που έκαναν εξαιρετική δουλειά. Στην Πράγα είμαστε άτυχοι, χάσαμε ευκαιρίες και πέναλτι. Σήμερα όμως όλα άλλαξαν. Πιστεύω ότι ήταν κλειδί η φάση του πρώτου γκολ. Δεν μας ενδιαφέρει ο αντίπαλος στην επόμενη φάση.

Σαριεγκι

Κάναμε πολύ καλή εμφάνιση και πήραμε μεγάλη νίκη. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό και νομίζω πως το αξίζαμε αφού ήμασταν καλύτεροι της Σπάρτα. Πραγματοποιήσαμε μεγάλη νίκη και νοιώθω πολύ χαρούμενος για αυτό" τόνισε ο Βάσκος αμυντικός και πρόσθεσε:
"Είμαστε καλύτεροι από την Σπάρτα. Νοιώσαμε τσαντισμένοι από το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Θέλαμε να αλλάξουμε και να δώσουμε αυτό που μπορούμε, παλέψαμε και πήραμε μια μεγάλη νίκη
____________________________________________________________________

Ωστόσο υπάρχη κίνδυνος τιμωρίας λόγω των βεγγαλικών.

4 Αυγ 2009

Πάνω από 50.000 οι θεατές στη ρεβάνς με την Σπάρτα

Τέσσερις ακόμη θύρες στο πάνω διάζωμα του Ολυμπιακού Σταδίου αποφάσισαν να ανοίξουν στον Παναθηναϊκό ανταποκρινόμενοι στην αυξημένη ζήτηση του αγώνα με την Σπάρτα.

Τα εισιτήρια των θυρών αυτών (24, 28, 32 και 34) θα είναι στην διάθεση του κοινού από το πρωί μέχρι και λίγη ώρα πριν την έναρξη της αναμέτρησης.
Έως και το απόγευμα της Δευτέρας είχαν διατεθεί περίπου 40.000 και με βάση την κίνηση αναμένεται να ξεπεράσουν τις 50.000.

Νωρίς το απόγευμα εξέδωσε σχετική ανακοίνωση και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, στην οποία υπογραμμίζει:(για να δείτε τη υπογραμμίζει η ΠΑΕ πατήστε εδώ)