19 Αυγ 2009

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 2-3

ΤΟ ΜΑΤΣ

1' Ο αγώνας ξεκινάει με τον Παναθηναϊκό στην σέντρα.
5' Δυναμικό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού. Οι πράσινοι ήδη πραγματοποίησαν δύο επισκέψεις στα ισπανικά καρέ.
9' Πρώτο κόρνερ για την Ατλέτικο με τον Σιμάο περνάει ανεκμετάλλευτο.
17' Το αναμενόμενο παιχνίδι τακτικής χωρίς φάσεις στα πρώτα λεπτά στο Ολυμπιακό Στάδιο.
18' Ο Σιμάο σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού κλωτσάει αέρα και χάνει μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους.
19' Δυνατό σουτ του Ραούλ Γκαρσία, μπλοκάρει ο Γκαλίνοβιτς.
21' Κεφαλιά του Σισέ έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη καταλήγει στην αγκαλιά του Ασένχιο.
23' Σουτ του Σισέ από τα πλάγια αναγκάζει τον Ασένχο σε εντυπωσιακή επέμβαση.
27' Ο Αμπελ Ρεσίνο δίνει εντολή στους παίκτες του να παγώσουν τον ρυθμό του Παναθηναϊκού.
32' Γκολ του Σαλπιγγίδη ακυρώνεται σωστά ως οφσάιντ.
36' Γκολ για την Ατλέτικο. Ωραία προσπάθεια του Φορλάν, ο Ουρουγουανός δίνει έτοιμο γκολ στον Μαξι Ροντρίγκες, ο οποίος πλασάρει τον Γκαλίνοβιτς και κάνει το 0-1.
40' Ο Τεν Κάτε έχει δώσει εντολή στον Λέτο να κάνει προθέρμανση για να αντικαταστήσει κατά πάσα βεβαιότητα τον Μαρσέλο Μάτος με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Ολλανδός χρεώνει στο Βραζιλιάνο μέσο αδράνεια στη φάση του γκολ των Ισπανών.
43' Σουτ του Φορλάν μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια ο Γκαλίνοβιτς.
45+1' Ημίχρονο στο Ολυμπιακό Στάδιο.

46' Ο Λέτο παίρνει τη θέση του Μάτος με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου.
47' Γκολ για τον Παναθηναϊκό. Εκπληκτική μπαλιά είκοσι μέτρων του Καραγκούνη στον Σαλπιγγίδη. Αυτός ξέφυγε από τον Χάιτινγκα και πλάσαρε πάνω από Ασένχο κάνοντας το 1-1.
51' Σέντρα του Κατσουράνη, ο Σισέ θα βγει στην πορεία της μπάλα, αλλά τον προλαβαίνει ο Ουιφαλούσι.
53' Ο Λέτο βρίσκει τον χώρο και μπαίνει στην περιοχή του Ασένχο, αλλά ο Αργεντινός καθυστερεί και το σουτ που πραγματοποιεί κοντράρεται από τους Ισπανούς αμυντικούς.
63' Γκολ για την Ατλέτικο. Σέντρα του Σιμάο, ο Μάξι Ροντρίγκες θα σουτάρει στο οριζόντιο δοκάρι. Η μπάλα δεν απομακρύνεται και φθάνει στον Φορλάν. Αυτός από το ημικύκλιο της περιοχής νικάει τον Γκαλίνοβιτς και γράφει το 1-2.
65' Μακρινό σουτ του Γιώργου Καραγκούνη έξω από την περιοχή διώχνει σε κόρνερ ο Ασένχο.
67' Τρίτο παιχνίδι που ο Φορλάν αγωνίζεται κόντρα στον Παναθηναϊκό και βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα για δεύτερη φορά. Η πρώτη ήταν πριν από έξι χρόνια, στις 26 Νοεμβρίου του 2003, όταν χάρισε τη νίκη στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 1-0 στο γήπεδο της Λεωφόρου.
70' Τρίτο γκολ για την Ατλέτικο. Ο Κουν Αγουέρο με καταπληκτική ατομική προσπάθεια εξέθεσε Σπυρόπουλο και Μουν και από πολύ πλάγια σημείωσε το 1-3.
71' Ο Κλέμπερ παίρνει τη θέση του Ραούλ Γκαρσία, στην πρώτη αλλαγή των Μαδριλένων.
74' Γκολ για τον Παναθηναϊκό. Απίστευτη γκολ από τον Σεμπαστιάν Λέτο, με φοβερό σουτ του Αργεντινού από τα πλάγια. Το σκορ τώρα είναι 2-3.
75' Δεύτερη αλλαγή για την Ατλέτικο. Μπαίνει ο Χουράδο, βγαίνει ο Αγουέρο.
77' Πρώτη κίτρινη κάρτα στον αγώνα. Τη βλέπει ο Νίκος Σπυρόπουλος.
80' Δεύτερη αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Χριστοδουλόπουλος περνάει στη θέση του Σιμάο.
83' Σουτ του Χριστοδουλόπουλου μέσα από την περιοχή κοντράρει και καταλήγει κόρνερ. Εκτελεί ο Καραγκούνης, λάθος έξοδος του Ασένχο, αλλά ο Βύντρα δεν μπορεί να πιάσει την κεφαλιά.
86' Τρίτη και τελευταία αλλαγή για την Ατλέτικο. Βγαίνει ο Μάξι Ροντρίγκες, σκόρερ του πρώτου τέρματος της Ατλέτικο και μπαίνει ο Σιναμά Πονγκόλ.
87' Κίτρινη κάρτα στον Μπράις Μουν.
90' Τρία θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων.
90+3' Τέλος του αγώνα.
90+3' Μετά από 22 χρόνια ο Παναθηναϊκός γνωρίζει την ήττα με σκορ 3-2. Η τελευταία φορά ήταν τον Οκτώβριο του 1987 όταν ηττήθηκε από την Γιουβέντους στο Τορίνο. Πριν από είκοσι χρόνια, το 1989, είχε σημειωθεί το τελευταίο ευρωπαϊκό 3-2 για τον Παναθηναϊκό με τη διαφορά ότι τότε είχε νικήσει στο ΟΑΚΑ την ουαλική Σουόνσι.

ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΑΚΑ

19.00 Μικροεπεισόδια στο κέντρο της Αθήνας ανάμεσα στους οπαδούς του Παναθηναϊκού και της Ατλέτικο.

20.00 Ανακοινώθηκε η σύνθεση των πρασίνων, την οποία απαρτίζουν οι Γκαλίνοβιτς, Μουν, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο, Βύντρα, Σιμάο, Μάτος, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης και Σισέ.

20.15 Η Ατλέτικο θα ξεκινήσει τον αγώνα με τους Ασένχο, Χάιτινγκα, Χουανίτο, Ουιφαλούσι, Αντόνιο Λόπες, Ασουνσάο, Ραούλ Γκαρσία, Σιμάο, Μαξί Ροντρίγκες, Φορλάν και Αγουέρο.

20.18 Στον πάγκο των πρασίνων θα κάθονται οι Τζόρβας, Ρουκάβινα, Νίνης, Λέτο, Χριστοδουλόπουλος, Μπιάρσμιρ και Δάρλας. Σε εκείνο της Ατλέτικο θα βρίσκονται οι Αλμπέρτο, Χουράδο, Σιναμά Πονγκόλ, Ρέγες, Πάμπλο, Κλέμπερ και Ντομίνγκες.

20.20 Τον αγώνα θα διευθύνει ο Γερμανός Φέλιξ Μπριχ με βοηθούς τους Τόρστεν Σίφνερ και Μαρκ Μπόρς.

21.02 Αισιόδοξος για την έκβαση του αγώνα εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Νίκος Πατέρας. "Είναι μία πολύ δύσκολη ομάδα η Ατλέτικο και ελπίζουμε για το καλύτερο. Οι παίκτες μας ξέρουν καλά τι πρέπει να κάνουν. Αν μας ευνοήσει και λίγο η τύχη θα πάνε καλά. Ο κόσμος θα γεμίσει το γήπεδο και θα μας βοηθήσει πολύ" δήλωσε ο πρόεδρος των πράσινων.

21.03 Είσοδος της Ατλέτικο Μαδρίτης για το καθιερωμένο ζέσταμα. Οι Ισπανοί αποδοκιμάζονται έντονα από τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού.

21.04 Παρόντες στα επίσημα του Ολυμπιακού Σταδίου είναι ο μεγαλομέτοχος της πράσινης ΚΑΕ, Παύλος Γιαννακόπουλος, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Αντώνης Αντωνιάδης και ο πρώην αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού, Μάνος Μαυροκουκουλάκης. Στα επίσημα βρίσκονται και οι Γκάμπριελ και Καρνέζης που έμειναν εκτός αποστολής. Λίγο πιο πέρα ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιώργος Βαρδινογιάννης έχει θερμή συνομιλία με τον Βέλιμιρ Ζάετς.

21.05 Οι οπαδοί της Ατλέτικο σηκώνουν σημαίες του Ολυμπιακού και γνωρίζουν την κατακραυγή από αυτούς του Παναθηναϊκού που αυτή την στιγμή φθάνουν τις 45.000.

21.09 Η ομάδα του Παναθηναϊκού μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο για προθέρμανση και αποθεώνεται από την πράσινη εξέδρα.

21.12 Ο Νίκος Πατέρας κατεβαίνει στον αγωνιστικό χώρο και πλησιάζει την θύρα των οργανωμένων οπαδών, οι οποίοι των αποθεώνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: