31 Αυγ 2009

Παναθηναϊκός - Ξάνθη 1-0

Δίχως να εντυπωσιάσει, αλλά έχοντας αρκετά καλά διαστήματα στην απόδοσή του κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 επί της Ξάνθης.

Παναθηναϊκός - Ξάνθη 1-0 (VIDEO)Το Τριφύλλι κατέκτησε το ροζ φύλλο αγώνα χάρη στο τέρμα που σημείωσε στο 40' ο Κώστας Κατσουράνης. Ο 30χρονος μέσος με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του Χριστοδουλόπουλου έστειλε την μπάλα στα δίκτυα και χάρισε στους πράσινους τους τρεις βαθμού της νίκης.
Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να βρει δίοδο προς την εστία του Γκσμπούρνινγκ, όμως οι παίκτες του Βολφ είχαν εξαιρετική αμυντική λειτουργία. Οι πράσινοι με εξαίρεση το τέρμα του Κώστα Κατσουράνη δεν απείλησαν την εστία της Ξάνθης σε αντίθεση με το δεύτερο ημίχρονο. Εκεί, οι πράσινοι δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες όμως ο εξαιρετικός Γκσμπούρνινγκ δήλωσε παρών όποτε χρειάστηκε.
Πολύ καλή παρουσία είχαν τόσο ο σκόρερ όσο και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, ενώ ο Νίνης έδωσε πνοή στην επίθεση του Τριφυλλιού. Από την άλλη οι Ακρίτες δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν προβλήματα στην άμυνα του Παναθηναϊκού και οι Σαριέγκι και Μπιάρσμιρ πέρασαν ένα εύκολο απόγευμα.
Η εξέλιξη του παιχνιδιού:

10' Αναγνωριστικά είναι τα πρώτα λεπτά στο ΟΑΚΑ με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο.

15' Ο Λέτο σούταρε μέσα από την περιοχή η μπάλα λίγο πάνω από την εστία της Ξάνθης.

30' Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί αλλά δεν μπορεί να βρει διαδρόμους για την εστία του Γκσμπούρνινγκ, ενώ η Ξάνθη έχει περιοριστεί σε έναν αμυντικό ρόλο.

39' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ

39' Ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε το κόρνερ και ο Κώστας Κατσουράνης με κεφαλιά έκανε το 1-0.

45' Κίτρινη στον Παπαδημητρίου

Λήξη πρώτου ημιχρόνου

54' Ο Κατσουράνης πήρε και πάλι την κεφαλιά μέσα στην περιοχή της Ξάνθης όμως ο Γκάγκι έδιωξε πάνω στην γραμμή.

57' Στίβαρ και Μαρσελίνο στις θέσεις Ζιάντσουκ και Σουάνη.

59' Κίτρινη στον Στίβαρ

61' Ωραία επέμβαση του Γκσμπούρνινγκ σε εξ' επαφής κεφαλιά του Σαλπιγγίδη.

67' Κίτρινη στον Δάρλα

68' Ο Νίνης στη θέση του Χριστοδουλόπουλου

68' Ο Παπαδημητρίου εκτέλεσε το φάουλ, ο Δάρλας στην προσπάθεια του να διώξει παραλίγο να σημειώσει αυτογκόλ. Στην αντεπίθεση ο Σισέ σουταρε από πολύ καλή θέση όμως Γκσμπούρνινγκ έδιωξε σε κόρνερ.

70' Ο Νίνης έπιασε το μονοκόμματο σουτ έξω από την περιοχή όμως ο Γκσμπούρνινγκ έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

71' Κίτρινη σε Κιντάνα.

72' O Ταϊντέρ στη θέση του Κουκιέλκα

79' Κίτρινη στον Σαριέγκι

82' Ο Ρουκάβινα στη θέση του Σαλπιγγίδη

90' Ο Νίνης σούταρε μέσα από την περιοχή με την μπάλα να περνά δίπλα από το δοκάρι.

90+3 Ο Σπυρόπουλος στη θέση του Λέτο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός: Γκαλίνοβιτς, Γκάμπριελ, Δάρλας, Μπιάρσμιρ, Σαριέγκι, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Λέτο, Χριστοδουλόπουλος, Σαλπιγγιδής, Σισε

Ξάνθη: Γκσμπούρνινγκ, Παπαδημητρίου, Πόι, Κιντάνα, Γιάγκι, Σουάνης, Βάλλας, Ζιέντσουκ, Κωστούλας, Στρμπα, Κουκέλκα

Μικρά - Μικρά

5.30: Πρώτη έφθασε στο ΟΑΚΑ η αποστολή της Ξάνθης. Οι Ακρίτες μπήκαν κατευθείαν για την καθιερωμένη βόλτα τους στον αγωνιστικό χώρο.

5.45: Έφθασε και η αποστολή του Τριφυλλιού στο ΟΑΚΑ με αρκετούς από τους πράσινους να απολαμβάνουν την αγαπημένη τους μουσική.

Ένα μήνυμα περιμένει τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού που θα έρθουν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση. Στο φωτεινό πίνακα του ΟΑΚΑ αναγράφεται πως θα λειτουργήσουν οι ηλεκτρονικές κάμερες του σταδίου και πως τα μέτρα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια.

Το σημερινό Match programme είναι και το πρώτο της χρονιάς για το ελληνικό Πρωτάθλημα και περιλαμβάνει συνέντευξη του Σεμπαστιάν Λέτο.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αργεντινός άσος:

Για τον αγώνα με την Ξάνθη:
Είναι πολύ σημαντικός αγώνας για εμάς. Μετά το ξεκίνημα στην Κρήτη θέλουμε πολύ τους τρεις βαθμούς στην έδρα μας προκειμένου να μείνουμε στην κορυφή και να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που έρχεται για να μας στηρίξει.

Έχεις προσαρμοστεί;
Ναι. Είμαι ήδη έναν χρόνο εδώ και μπορώ να πω πως η προσαρμογή μου ήταν εύκολη γιατί πιστεύω ότι η Ελλάδα και η Αργεντινή μοιάζουν αρκετά. Τόσο στο κλίμα όσο και στο χαρακτήρα των ανθρώπων.

Μιλάς Ελληνικά;
Πολύ λίγο. Σταδιακά καταλαβαίνω όλο και περισσότερο, αλλά δεν μιλάω. Προσπαθώ να χρησιμοποιώ όλο και περισσότερες ελληνικές λέξεις αλλά η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ δύσκολο.

Αυτο σημαίνει ότι συναναστρέφεσαι με παίκτες ισπανόφωνους πιο πολύ;
Όχι απαραίτητα. Σίγουρα κάνω παρέα με τον Γιοσού (σ.σ Σαριέγκι) αλλά έχω καλή επικοινωνία με όλους. Πιο κοντά από όλους είμαι με τον Ρουκάβινα που μοιραζόμαστε το ίδιο δωμάτιο και στις αποστολές.

Ποια ομάδα παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ευρώπη;
Σίγουρα η Μπαρτσελόνα. Τους βλέπεις να παίζουν και χαίρεσαι. Δεν είναι μόνο ότι κάνουν τα δύσκολα πράγματα να φαίνονται απλά, είναι ότι είναι ασυναγώνιστοι στο ένας εναντίον ενός.

Πιστεύεις ότι θα διεκδικήσουν και πάλι το Τσάμπιονς Λιγκ;
Πιστεύω πως ναι. Το πιθανότερο είναι να δούμε στον τελικό την Μπαρτσελόνα και μια αγγλική ομάδα στον τελικό.

Περίπου 30-25.000 φίλους του Τριφυλλιού βρίσκονται στο ΟΑΚΑ.

Τρεις εορτάζοντες μετρά σήμερα ο Παναθηναϊκός. Ο Σεμπάστιαν Λέτο έχει γενέθλια καθώς συμπληρώνει τα 23 του χρόνια, ενώ την ονομαστική τους εορτή έχουν οι Αλέξανδρος Τζόρβας και Αλέξανδρος Τζιόλης.

Ανάμεσα στους θεατές βρίσκεται και ο Ότο Ρεχάγκελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: