15 Δεκ 2009

«Θέλω να είμαστε νικητές»!


Νίκη και μόνο νίκη. Αυτός είναι ο στόχος του Παναθηναϊκού στην αναμέτρηση με την Ντιναμό σύμφωνα με τον Νίκο Νιόπλια. Τι είπε για Τεν Κάτε, Νίνη.Η greenpage ήταν στο ΟΑΚΑ.

«Χαίρομαι πάρα πολύ που εδώ γνωριζόμαστε. Βλέποντας αυτόν τον αριθμό των δημοσιογράφων βλέπω πόσο μεγάλο κλαμπ είναι ο Παναθηναϊκός και πόσο μεγάλο το ενδιαφέρον του κόσμου και η δημοσιότητα.

Να μην λέμε τα αυτονόητα. Θα παίξουμε για την νίκη. Πρέπει να κάνουμε σωστή διαχείριση. Καμια φορά βολεύεσαι με την ισοπαλία παίζεις για αυτήν και στο τέλος έχεις κακό αποτελέσμα. Μοναδικός μας στόχος είναι η νίκη και η σωστή διαχείριση του αγώνα».

Περιμένετε κάτι παραπάνω αύριο σε σχέση με την αναμέτρηση στην Θεσσαλονίκη;

Να μιλήσω ειλικρινά. Θέλω 3 νίκες(σ.σ. υπολογίζει και το ματς με Ηρακλή) και μετά έχουμε χρόνο να προσθέσουμε κάτι. Πρωταρχικός στόχος είναι αυτές οι νίκες για την ομάδα μας. Μετά θα είναι πιο εύκολα να δουλέψουμε, θα έχω μάθει τους παίκτες περισσότερο, οι παίκτες εμένα και είναι καλύτερο μια νίκη να βγαίνει μέσα από την δουλειά.

Είστε μια εβδομάδα στην Παιανία. Τι κρατάτε και τι πετάτε;

Ακόμη δεν είμαι μια εβδομάδα. Αν αφαιρέσουμε την πρώτη μέρα κάναμε δύο προπονήσεις, παίξαμε, κάναμε ρεπό. Έχουμε πολλά θετικά και αυτά πρέπει να τα βγάζουμε. Πρέπει να πιστεύουμε στους ευατούς μας. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος με το γκρουπ. Από την διάθεση, την συμπεριφορά των παικτών. Θέλουν πολύ και αυτό μου το έδειξαν στην Θεσσαλονίκη, όταν πιέζαν, πίεζαν, πίεζαν συνέχεια. Αν έλειπαν κάποια προσωπικά λάθη που κλείσαμε το παιχνίδι, θα ήταν ακόμη καλύτερα.

Η Ντιναμό είναι μια ομάδα που κάνει εκτός έδρας επιτυχίες...

Την έχω δει την Ντιναμό. Ίσως βασίζεται λίγο πολύ στο ιταλικό στυλ. Είχε και προπονητή Ιταλό. Θα προσπαθήσουμε να χτυπήσουμε στις αδυναμίες της και να εξουδετερώσουμε τα ατού της. Εμείς θα πρέπει να έχουμε το πάνω χέρι. Από την δική μας απόδοση εξαρτώνται. Ειδικά τώρα που παίζουμε στο σπίτι μας. Έχει αλλάξει ο προπονητής αλλά λέω Ιταλική ομάδα γιατί το στίγμα το έχει αφήσει ο Ιταλός που έχτισε την ομάδα.

Η νίκη πρέπει να συνδυάζεται με καλή απόδοση. Δεν έχουμε στο μυαλό μας μόνο την νίκη. Είναι δυο διαφορετικά παιχνίδια που μένουν μέχρι το τέλος και θα πρέπει να έχουμε μια διαχείριση σωστή στο παιχν ίδι. Ειδικά αύριο που είναι ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Τι πρέπει να αλλάξει στην ομάδα;

Δεν χρειάζεται να αλλάξεις πολλά. Πρέπει να βάζεις και δικά σου πράγματα. Αν μπορείς να περνάς αυτό που θέλεις σιγά-σιγά είναι καλό. Δεν είναι όλα στραβά στην ομάδα. Ήταν ένας προπονητής αναγνωρισμένος πριν από εμένα. Δεν πρέπει να μιλάμε για κανέναν αρνητικά, πάντα θετικά.

Για εμένα δεν είναι έτσι το ποδόσφαιρο. Να ισοπεδώνουμε τα πάντα. Ο ένας μπορεί να μην κολλήσει εδώ, να κολλήσει κάπου αλλού. Το ποδόσφαιρο είναι να βρεις την χημεία, είναι πολλά πράγματα.

Πιστεύετε ότι ο Νίνης είχε αδικηθεί τόσο καιρό;

Νομίζω ότι φέτος είχε πολύ χρόνο ο Σωτήρης. Το έχω πει και το λέω. Είτε κάποιος είναι παιδάκι η μεγάλος. Πρέπει αυτός να ευχαριστιέται και να νιώθει καλά, είναι για το καλό το δικό του, για το καλό όλων. Και το εισπράττει ο σύλλογος. Δεν θέλω να παίζει για κανέναν. Αλλά για τον εαυτό του, με την καλή έννοια. Όταν βλέπει κάποιον παίκτη κουρασμένο να τρέχει για αυτόν. Θέλω ομαδικό πνεύμα, να είμαστε νικητές, να είμαστε άντρες!

Ο Νίνης είναι ένα παιδί με ταλέντο και τα ξένα δημοσιεύματα, με συμμετοχές στην Εθνικές. Θέλουμε να φτάσει ψηλά.

Τι περιμένετε από τον κόσμο; Σας προβληματίζει το γήπεδο;

Θα θέλαμε καλύτερο. Αυτός που δημιουργεί έχει πρόβλημα. Θα κάνουμε υπομονή δύο αγώνες γιατί μας είπαν ότι στην διακοπη θα φτιαχτεί. Από τον κόσμο τι περιμένω; Σε αυτή την ομάδα πέρασα τρομερές στιγμές. Το ίδιο επιθυμώ και ως προπονητής. Όπως πήρα τίτλους σαν παίκτης να πάρω και σαν προπονητής.

Χριστοδουλόπουλος: « Θα πατάμε πιο πολύ περιοχή τώρα»

Από κει και πέρα, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, είπε:

«Δεν μας αρκεί ο ένας βαθμός που χρειάζεται για να περάσουμε. Θέλουμε πολύ να περάσουμε αλλά θα παλέψουμε για την νίκη, να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να ικανοποιήσουμε τον κόσμο που θα έρθει να μας δει και όλοι μαζί στο τέλος να πανηγυρίσουμε την πρόκριση.

Οι Ρουμάνοι δεν έχουν να χάσουν τίποτα αλλά εμείς παίζουμε καλύτερα με ομάδες που έρχονται για να παίξουν ποδόσφαιρο. Αν ανοιχτούν νομίζω θα μας δώσουν χώρους και θα μας κάνουν εύκολη την ζωή.

Τι προτιμάς; Την κατάκτηση του πρωταθλήματος ή του Europa League;

Είμαι σε ένα μεγάλο σύλλογο και θέλουμε και τα δύο. Η ιστορία του συλλόγου δεν μας αφήνει να αφήσουμε κάποιο στόχο. Σε όλες τις διοργανώσεις θέλουμε επιτυχίες, όπως και στο κύπελλο.

Γιατί δεν πατάνε τόσο πολύ περιοχή οι μεσοεπιθετικοί;

Σίγουρα ανάλυση για αυτό το θέμα θέλει ώρες. Ο προπονητής είναι ο πιο κατάλληλος να πει. Από ότι θυμάμαι με τον παλιό προπονητή μας έλεγε να μένουμε στην γραμμή και δεν προλαβαίναμε να κλείσουμε προς τα μέσα. Αυτό τώρα θα αλλάξει. Όπως είδαμε και στην Θεσσαλονίκη και εγώ και ο Σωτήρης πατούσαμε πιο πολύ στην περιοχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: