15 Δεκ 2009

Σενάρια για Παλετα


Ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τον Γκάμπριελ Παλέτα διατηρεί εδώ και μερικές μέρες ο Παναθηναϊκός.

Στην επιβεβαίωση του ρεπορτάζ προχώρησε ο ατζέντης του Αργεντινού κεντρικού αμυντικού, Εντουάρντο Γκάμαρνικ. Ο εβραϊκής καταγωγής μάνατζερ, μίλησε στα «Πράσινα Νέα» και παραδέχτηκε ότι έχουν γίνει επαφές ανάμεσα σε άνθρωπο του Τριφυλλιού και τον ίδιο, για τον 23χρονο στόπερ.

-Κύριε Γκάμαρνικ, τις τελευταίες ώρες έχει ακουστεί στην Ελλάδα το όνομα του Γκάμπριελ Παλέτα για τον Παναθηναϊκό. Ισχύει αυτή η πληροφορία;
«Ο Παναθηναϊκός έχει ενδιαφερθεί από το καλοκαίρι για τον Γκάμπριελ. Τότε υπήρχαν αμφιβολίες για το αν είχε ξεπεράσει τον σοβαρό τραυματισμό του και το θέμα δεν προχώρησε. Εδώ και μερικές μέρες έχω έρθει σε επαφή με άνθρωπο του Παναθηναϊκού που βρίσκεται στην Αργεντινή και είναι πολύ πιθανό να υπάρξει συνέχεια. Δεν μπορώ όμως να πω κάτι περισσότερο».

-Η μεταγραφή του πελάτη σας στην Παλέρμο είχε χαλάσει γιατί οι ιατρικές εξετάσεις δεν ήταν καθαρές. Τώρα ο Παλέτα είναι απολύτως υγιής;
«Όσοι αμφιβάλλετε, μπορείτε να δείτε τις συμμετοχές του στο πρωτάθλημα Απερτούρα με τη Μπόκα. Έχει πάρει μέρος σε 15 παιχνίδια και τα ολοκλήρωσε όλα, χωρίς να αισθανθεί την παραμικρή ενόχληση. Είναι από τους πρώτους σε χρόνο συμμετοχής. Παράλληλα είναι από τους κορυφαίους σε απόδοση στη Μπόκα. Αλλά αυτό που λέω, μπορείτε να το τσεκάρετε και μόνος σας».

-Το κόστος της μεταγραφής, αν τελικά υλοποιηθεί, θα είναι μεγάλο;
«Ένα μεγάλο πλεονέκτημα του Γκάμπριελ, εκτός από το ότι είναι ένας αμυντικός σε εξαιρετική ηλικία, με πολλές παραστάσεις και με δεδομένη ποιότητα, είναι η τιμή του. Δεν κοστίζει πολλά χρήματα, ελάχιστα για την αξία του, και αυτό βολεύει τον Παναθηναϊκό, που από όσο ξέρω, δεν έχει να διαθέσει μεγάλο μπάτζετ για κεντρικό αμυντικό».

-Ο Παλέτα είναι διατεθειμένος να έρθει στον Παναθηναϊκό;
«Φυσικά. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα πρώτης ταχύτητας στην Ευρώπη και ο Γκάμπριελ θέλει όσο τίποτα άλλο να παίξει σε έναν τέτοιο σύλλογο. Όλα είναι στο χέρι του Παναθηναϊκού. Αν πραγματικά επιθυμεί να αποκτήσει έναν ηγέτη στην άμυνα, ας έρθει να πάρει τον Παλέτα».

Με 500.000 ευρώ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα τα οικονομικά της Μπόκα Τζούνιορς πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο… Οι «χεϊνέζες» αναζητούν οικονομικές ανάσες μέσω της πώλησης πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών και ο Γκάμπριελ Παλέτα είναι μια τέτοια περίπτωση. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αργεντινή, με ένα ποσό κοντά στις 500.000 ευρώ, ο Παναθηναϊκός μπορεί να αποκτήσει τα δικαιώματα του.

Τις προηγούμενες ημέρες είχε γίνει μια επαφή ανάμεσα σε ατζέντη που συνεργάζεται με τον Κώστα Αντωνίου και βρίσκεται στην Αργεντινή, και τον πρόεδρο της Μπόκα Τζούνιορς Χόρχε Αμεάλ. Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να υπάρξει νέα συνάντηση και είναι πολύ πιθανό από αυτή να προκύψουν εξελίξεις, θετικές ή αρνητικές. Ο Γκάμπριελ Παλέτα έχει γεννηθεί στις 15 Φεβρουαρίου του 1986 (23 ετών) στο Μπουένος Άιρες, έχει ύψος 1.90 μέτρα και είναι αριστεροπόδαρος.

Αποτελεί προϊόν των ακαδημιών της Μπάνφιλντ, με την οποία ξεχώρισε και «κέρδισε» τη μεταγραφή του στη Λίβερπουλ. Στο Άνφιλντ δεν έπιασε και το 2008 επέστρεψε στην Αργεντινή, για λογαριασμό της Μπόκα. Ένας σοβαρός τραυματισμός τον κράτησε πολλούς μήνες εκτός αγωνιστικών χώρων και του «χάλασε» τη μεταγραφή στη Παλέρμο το προηγούμενο καλοκαίρι. Έχει στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής με την Αργεντινή Κ-20 και παράλληλα είναι κάτοχος ιταλικού διαβατηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: