16 Δεκ 2009

Πρόκριση και Παλέτα


Ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται (20:00, ΑΝΤ1) με την Ντιναμό Βουκουρεστίου ώστε να σφραγίσει την πρόκριση στους 32 του Europa League. Παράλληλα στα μεταγραφικά, ο Αργεντινός Παλέτα είναι στο προσκήνιο.

Το τριφύλλι προκρίνεται ακόμα και με ήττα με 1-0 από τους Ρουμάνους αλλά όπως τόνισε και ο Νίκος Νιόπλιας θα παίξει για τη νίκη απόψε στο ΟΑΚΑ. Ο 44χρονος τεχνικός στο ευρωπαϊκό ντεμπούτο δεν πρόκειται να κάνει πολλές αλλαγές σε σχέση με το ματς κόντρα στον Ηρακλή. Συγκεκριμένα, ο Τζόρβας θα είναι κάτω από τα δοκάρια έχοντας κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Καντέ και Μπιάρσμιρ. Στο δεξί άκρο θα βρίσκεται Ο Βύντρα και στο αριστερό ο Σπυρόπουλος. Οι τρεις χαφ θα είναι οι Ζιλμπέρτο Σίλβα, Καραγκούνης και Κατσουράνης με τον τελευταίο να υπάρχει πιθανότητα να ξεκουραστεί με τον Σιμάο να παίρνει τη θέση του στον αγωνιστικό χώρο. Σίγουρα εκτός θα μείνει ο Ρουκάβινα με τον Χριστοδουλόπουλο να είναι στα αριστερά του μοναδικού προωθημένου Σισέ και στα δεξιά θα κινείται ο Νίνης. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γκαλίνοβιτς, Γκάμπριελ,, Σαλπιγγίδης, Λέτο, Ρουκάβινα, Πετρόπουλος, Δάρλας και Καρνέζης.

Με 4-4-2 η Ντιναμό

Από την άλλη πλευρά ο σύλλογος του Βουκουρεστίου θα παραταχθεί με σύστημα 4-4-2. Ο Ντόλχα θα είναι στην εστία έχοντας τον Μολινέρο δεξί μπακ, αριστερό τον Πούλχακ και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Μότσι και Ταμάς. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα βρίσκονται ο Εντόι με τον Κονέ με τον Τόρζε να παίζει ως δεξί χαφ και τον Μπόστινα ως αριστερό χαφ. Ο Νικουλάε με τον Αντριάν Κριστέα θα είναι οι επιθετικοί. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Ματάκε, Σκαρλατάκε, Ντιαμπατέ, Γκοϊάν και Νικουλέσκου.

«Ιδανικός ο ΠΑΟ για Παλέτα»

Ο Παναθηναϊκός φέρεται να ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Γκάμπριελ Παλέτα από την Μπόκα Τζούνιορς. Ο μάνατζερ του 24χρονου κεντρικού αμυντικού, Εντουάρντο Γκάμαρνικ θεωρεί ιδανικό το τριφύλλι για τον πελάτη του: «Δεν γνωρίζω τις διαθέσεις της ελληνικής ομάδας επίσημα. Πληροφορήθηκα αναφορικά για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού από δημοσιογράφους. Ωστόσο το ενδεχόμενο πιθανής μεταγραφής του Γκάμπριελ στον Παναθηναϊκό φαντάζει ιδανικό για τον ίδιο. Δεν έχουμε μιλήσει και δεν του έχω μεταφέρει τίποτε. Βρίσκεται σε διακοπές εκτός Μπουένος Άιρες».

Ο εκπρόσωπος του Παλέτα γνωρίζει και αρκετά πράγματα για τους πράσινους: «Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα, ιδανική για την καριέρα του Γκάμπριελ. Συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα της χώρας του. Γνωρίζω πως εκεί εργάζεται ο Ρότσα και ένας ακόμα παίκτης από την Αργεντινή ο Σεμπαστιάν Λέτο. Συνεπώς, θα έχει παρέα, θα κάνει φίλους, θα μπορέσει να προσαρμοστεί πολύ πιο εύκολα. Σας λέω δεν υπάρχει πρόβλημα να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό. Είναι καλά. Θέλει να επιστρέψει στην Ευρώπη και να αποδείξει την αξία του.»

Ρότσα: «Ό,τι καλύτερο να πήγαινε στον Παναθηναϊκό»

Ο Χουάν Ραμόν Ρ'ότσα γνωρίζει πολύ καλά την αγορά της Αργεντινής και εξέφρασε την άποψη του στην εφημερίδα «Goal» για τον Παλέτα. Ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού θεωρεί ότι μπορεί να κάνει μεγάλη καριέρα στην Ευρώπη: «Δεν γνωρίζω εάν έχει γίνει κάποια κίνηση από τον Παναθηναϊκό, μπορώ όμως να σας πω ότι πρόκειται για ένα παιδί που είναι 23 στα 24 και παίζει βασικός κεντρικός αμυντικός στην Μπόκα Τζούνιορς. Αυτό δεν είναι τυχαίο, ούτε το ότι στα 21 του χρόνια πήρε μεταγραφή στη Λίβερπουλ και όπως ξέρετε η Λίβερπουλ δεν αποκτά στην τύχη παίκτες. Ενα παιδί πολύ δυνατό, πάνω από 1,90 μ., που παίζει σαν θηρίο στο ματς και έξω απ' το γήπεδο είναι ''Παναγία''. Είναι σε ιδανική ηλικία, έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του και είμαι σίγουρος ότι έχει όλα τα προσόντα για να κάνει μεγάλη καριέρα στην Ευρώπη. Θεωρώ ότι και για τον ίδιο θα ήταν ό,τι καλύτερο να πήγαινε στον Παναθηναϊκό».

Σύσκεψη την επόμενη εβδομάδα

Ο Νικόλας Πατέρας, ο Κώστας Αντωνίου, ο Νίκος Νιόπλιας και ο Κριστόφ Βαζέχα θα κάνουν σύσκεψη την Δευτέρα ή την Τρίτη για να αποφασίσουν τις μεταγραφικές κινήσεις του Ιανουαρίου. Όπως όλα δείχνουν ο Παναθηναϊκός θα ψάξει και θα κινηθεί μόνο για την απόκτηση ενός εξαιρετικού στόπερ με τις πωλήσεις παικτών, πάντως, να έχουν προτεραιότητα.

Ο Βγενόπουλος στο ΟΑΚΑ

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος μετά από περίπου δύο μήνες, όπως όλα δείχνουν, θα δώσει το παρών σε παιχνίδι του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ. Ο «Βγενό» αν δεν αλλάξει κάτι την τελευταία στιγμή θα βρίσκεται στην εξέδρα των επισήμων. Τελευταία φορά που ο Mr MIG πήγε στο Ολυμπιακό στάδιο ήταν στις 25 Οκτωβρίου ενάντια στον ΠΑΟΚ.

Μικρά – μικρά από τον Τύπο

Ο Παναθηναϊκός διαψεύδει για τον ενδιαφέρον του Εντμίλσον.

Αφιέρωμα στον Νίκο Νιόπλια φιλοξένησε η επίσημη ιστοσελίδα της UEFA.

Ο Μαρσέλο Κάσας υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με το τριφύλλι. Ο Παραγουανός αμυντικός αγωνίζεται με την Golden Team.

Δεν υπάρχουν σχόλια: