15 Σεπ 2009

Εκδίδεται άμεσα η οικοδομική άδεια για τον Βοτανικό

Με πρωτοβουλία του ΥΠΕΧΩΔΕ και συγκεκριμένα του Γ. Γραμματέα Ε. Μπαλτά συγκλήθηκε σήμερα ευρεία σύσκεψη στο ΥΠΕΧΩΔΕ με στόχο την εύρεση του ενδεδειγμένου τρόπου αντιμετώπισης των ζητημάτων που ενέσκηψαν σχετικά με την έκδοση της οικοδομικής άδειας του Νέου Γηπέδου του Παναθηναϊκού

Στη συνάντηση συμμετείχαν από πλευράς ΥΠΕΧΩΔΕ ο Γενικός Γραμματέας και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου, ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων Χρόνης Ακριτίδης με τη σύμβουλο του δημάρχου Τασία Λαγουδάκη και υψηλόβαθμα στελέχη του Δήμου Αθηναίων, καθώς και ο εντεταλμένος σύμβουλος για το γήπεδο και μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ, Βαγγέλης Σαμαράς με τους συνεργάτες του.

Κατά τη διάρκεια της δίωρης συνάντησης παρά το αρνητικό κλίμα των τελευταίων ημερών, τόσο το ΥΠΕΧΩΔΕ όσο και ο Δήμος επέδειξαν θετική στάση και πνεύμα συνεργασίας.

Συγκεκριμένα από την πλευρά του ΥΠΕΧΩΔΕ ο κ Μπαλτάς τόνισε τη βούληση τόσο του κ Σουφλιά όσο και τη δική του να εκδοθεί η άδεια, ενώ ο αντιδήμαρχος Αθηναίων, Χρόνης Ακριτίδης, έκανε μνεία στην άμεση ανταπόκριση του κ Κακλαμάνη και την αποστολή των εγγράφων που ζητήθηκαν στο ΥΠΕΧΩΔΕ και στη συγκατάθεση του Δήμου να αποσταλούν άμεσα όλα τα συμπληρωματικά στοιχεία που ζητήθηκαν.
Οι εποικοδομητικές αυτές θέσεις είχαν ως αποτέλεσμα την συμφωνία επί της διαδικασίας της έκδοσης της άδειας.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το ζήτημα της άδειας επιλύθηκε με τη δέσμευση ο Δήμος και το ΥΠΕΧΩΔΕ να τακτοποιήσουν υπηρεσιακά τις τελικές εκκρεμότητες άμεσα.
Όπως προέκυψε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αυτό σημαίνει ότι εντός των επόμενων ημερών θα εκδοθεί η άδεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: