8 Φεβ 2010

Η...ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ CISSE!


Ο Τζιμπρίλ Αρρούν Σισέ (Djibril Arrun Cissé, γεννημένος στις 12 Αυγούστου 1981, στην Αρλ) είναι Γάλλος ποδοσφαιριστής, με καταγωγή από την Ακτή Ελεφαντοστού.

Την καριέρα του την ξεκίνησε στην ηλικία των 11, στη Νίμ. Μετέπειτα αποκτήθηκε από την Οσέρ για την ομάδα νέων αλλά δεν άργησε πολύ να παίξει και στην ανδρική ομάδα (1998). Μετά από 6 χρόνια στην Οζέρ, μεταπήδησε στη Λίβερπουλ. Η περίοδός του στο Λίβερπουλ τον καθιέρωσε ως ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα επιθετικών στον κόσμο. Αν και τραυματισμοί τον κράτησαν μακρυά από μεγάλη εξέλιξη, πρόλαβε να αγωνιστεί σε 49 ματς και να σκοράρει 11 γκολ. Στη συνέχεια, δόθηκε ως δανεικός στην Μαρσέιγ, στην οποία και παρέμεινε ως κανονική μεταγραφή, έως ότου δοθεί δανεικός στη Σάντερλαντ, το 2008.

Από το καλοκαίρι του 2009 ανήκει στον Παναθηναϊκό, με μεταγραφή που του απέφερε κοντά στα 3 εκ. ευρώ τον χρόνο.Σε 21 παιχνίδια της superleague έχει σημειώσει μέχρι στιγμής(08/02/2010}17 γκολ αποτελώντας τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος.Επίσης έχει σημειώσει δύο τέρματα και στην διοργάνωση του europa league.

Το ντεμπούτο του στην εθνική ομάδα έγινε στις 18/5/2002, ενάντια στο Βέλγιο. Συμμετείχε στην ομάδα το Ροζέ Λεμέ για το Μουντιάλ 2002, όπου και έπαιξε και στα τρία ματς της ομάδας, ως αλλαγή. Το πρώτο του γκολ με την εθνική το πέτυχε με πέναλτι στο ματς Γαλλία-Κολομβία 1-0, στις 18/6/2003.

Αν και αποκλείστηκε από την ομάδα του Euro 2004, συμπεριλήφθηκε στην ομάδα για το Μουντιάλ 2006 της Γερμανίας. Η ατυχία τον χτύπησε όμως για άλλη μια φορά, αφού σε ματς προετοιμασίας με την Κίνα, ο κινέζος αρχηγός Τσενγκ Ζι τον έσπρωξε και τον έκανε να γυρίσει το πόδι του, χάνοντας το επερχόμενο τουρνουά. Αγωνίστηκε κανονικά στα προκριματικά του Euro 2008, όμως δεν ήταν, τελικά, σε αυτούς που συμπεριλήφθηκαν στα τελικά της διοργάνωσης.

Τα προβλήματα με το νόμο ήταν τόσο συχνά, όσο και οι τραυματισμοί του. Τον Οκτώβριο του 2005 στα Ντόκλαντς, κατά τη διάρκεια διαφήμισης στην οποία θα διακωμωδούνταν ένα παιχνίδι μεταξύ Γαλλίας και Αγγλίας, ένα 15χρονο αγόρι, αντί να σηκώσει τα χέρια του, έβαλε τον αντίχειρα στη μύτη και άρχισε να κοροϊδεύει τον Σισέ. Ο Γάλλος απάντησε χτυπώντας το στο κεφάλι και η αστυνομία του έδωσε προειδοποίηση για κοινή επίθεση.[1] Τον Ιανουάριο του 2006, ένα τηλεφώνημα στην αστυνομία έκανε λόγο για επίθεση του Σισέ στην έγκυο στον όγδοο μήνα γυναίκα του. Ο Σισέ οδηγήθηκε στο τμήμα, όπου φέρεται να αποδέχθηκε την επίθεση και αφέθηκε ελεύθερος με νέα προειδοποίηση. Την επόμενη μέρα το ζευγάρι βγήκε μαζί έξω για διασκέδαση και διέψευσε τα πάντα.[2]. Ο Σισέ συνελήφθη την 1η Απριλίου του 2009 με την υποψία επίθεσης σε μία γυναίκα έξω από ένα strip club στο Νιούκασλ και μετά από ανάκριση και καταβολή εγγύησης, αφέθηκε ελεύθερος.[3]

Δεν υπάρχουν σχόλια: