10 Φεβ 2010

"Ελπίζω μέσω Παναθηναϊκού να πάω Αφρική" "Ελπίζω μέσω Παναθηναϊκού να πάω Αφρική"

Ο Σισέ μίλησε σε γαλλικό ραδιόφωνο και τόνισε ότι ελπίζει ο Ντομενέκ να βλέπει... ελληνικό πρωτάθλημα για να πειστεί για τις ικανότητες του.


Το αν ο Σισέ θα είναι στην αποστολή της Εθνικής Γαλλίας για το Μουντιάλ, είναι καθημερινό θέμα σχολιασμού στα γαλλικά ΜΜΕ... Ο Γάλλος επιθετικός του Παναθηναϊκού κλήθηκε να μιλήσει για το ενδεχόμενο να πάει στη Νότιο Αφρική αλλά και για τα όσα γράφονται και εξέφρασε την επιθυμία να είναι στους εκλεκτούς του Ντομενέκ...

"Θα ήθελα πολύ να είμαι. Είναι στόχος κάθε παίκτη να παίξει σε ένα Μουντιάλ. Ελπίζω ότι μέσω της απόδοσης μου στον Παναθηναϊκό να εξασφαλίσω την θέση μου στην Γαλλική ομάδα", ήταν το σχόλιο του Γάλλου.

Ο Σισέ για τον ρατσισμό

Ο Σισέ πάντως χθες βρέθηκε μαζί με τον Σεντρίκ Καντέ στις εγκαταστάσεις των εκπαιδευτηρίων "Κωστέα Γείτονα", με αφορμή το τέλος του εσωτερικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, το οποίο ήταν αφιερωμένοι στην καταπολέμηση της βίας και τους ρατσισμού στα γήπεδα. Μαζί με τους δύο ποδοσφαιριστές ήταν και ο μορφωτικός ακόλουθος της γαλλικής πρεσβείας Πασκάλ Μουλάρ.

Οι δύο ποδοσφαιριστές ασχολήθηκαν στις δηλώσεις τους, κυρίως στο θέμα του ρατσισμού αλλά ο Σισέ δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στον Παναθηναϊκό...

"Είναι πολύ σημαντικό που διδάσκεται από τόση μικρή ηλικία στο σχολείο σας τις σημαντικότερες αξίες του αθλητισμού, όπως είναι η συνεργασία και ο σεβασμός του συμπαίκτη και του αντιπάλου. Αυτή η πρωτοβουλία να μαθαίνουν τα παιδιά τα μυστικά του αθλητισμού, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αντιτίθεται στον ρατσισμό, με βρίσκει απολύτως σύμφωνο και θα είμαι συνεχώς στο πλευρό σας".

Οι δύο παίκτες βραβεύτηκαν για την προσφορά τους στον αθλητισμό, αλλά και την παρουσία τους στο σχολείο από τον Χρήστο Γείτονα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: