1 Ιαν 2010

Το δώρο στον Νιόπλια


Εντείνονται οι μεταγραφικές διεργασίες στον Παναθηναϊκό για να αποκτηθεί ο killer αμυντικός που έχει ζητήσει ο Νίκος Νιόπλιας.Ματεράτσι, Καλάτζε πρώτοι στη λίστα, Μακ Μάνους και Ταυλαρίδης δεύτεροι. Ακριβοί οι δυο πρώτοι, πιο εφικτοί οικονομικά οι δεύτεροι, αλλά θέλουν το βαρύ όνομα.

Ο νέος χρόνος φέρνει πολλή δουλειά για τη διοίκηση του Παναθηναϊκού στον μεταγραφικό τομέα. Οι μηχανές άρχισαν να δουλεύουν στο φουλ, ειδικά από τη στιγμή που σιγά σιγά ξεκαθαρίζει το τοπίο με τους υπό παραχώρηση ποδοσφαιριστές. Σειρά παίρνει τώρα ο killer και όπως έχει πει ο Κώστας Αντωνίου: «Ο πρόεδρος έχει ζητήσει να του πάμε τις προτάσεις με τους παίκτες που έχουμε προκρίνει για να προχωρήσουμε».

Η μεταγραφή του κεντρικού αμυντικού θα είναι μιας μορφής δώρο από τη διοίκηση στον Νίκο Νιόπλια, για να δείξει ότι στηρίζει και έμπρακτα την επιλογή της και ικανοποιεί τις επιθυμίες του. Στα χέρια του διευθυντή ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού υπάρχει μια λίστα από την οποία έχουν ξεχωρίσει 4-5 ονόματα. Βέβαια, εννοείται ότι η λίστα μπορεί να μεταβληθεί εφόσον προκύψουν νέες προτάσεις από μάνατζερ.

Ασφαλώς από την πρώτη στιγμή που τέθηκε θέμα απόκτησης κεντρικού αμυντικού, στην κορυφή της λίστας είχαν βρεθεί δύο παίκτες από το Καμπιονάτο. Οπως έχει αναφέρει η «Εξέδρα» από τις 15 Δεκεμβρίου, αυτοί είναι ο Μάρκο Ματεράτσι και ο Κάχα Καλάτζε. Αμφότερες οι υποθέσεις είναι ανοιχτές, αν και οι Πράσινοι γνωρίζουν τις δυσκολίες τους. Ο Ματεράτσι έχει... αρχοντικό συμβόλαιο στην Ιντερ, καθώς αμείβεται με περισσότερα από 2,5 εκατ. ευρώ ετησίως.

Το θετικό για τον Παναθηναϊκό είναι ότι ο 36χρονος Ιταλός έχει ελάχιστο χρόνο συμμετοχής φέτος και επιθυμεί να φύγει. Εννοείται ότι ταιριάζει γάντι σε όλα όσα χρειάζεται ο Παναθηναϊκός και θα είναι τεράστια επιτυχία του Τριφυλλιού αν τον αποκτήσει. Οι Πράσινοι εξετάζουν τα δεδομένα και σκέφτονται μέχρι και τον δανεισμό του ποδοσφαιριστή για να ντριμπλάρουν το μεγάλο κόστος μεταγραφής και συμβολαίου.

Για τον Καλάτζε η κατάσταση είναι παρόμοια. Ο Γεωργιανός άσος δεν παίρνει πολύ χρόνο φέτος στη Μίλαν και έχει ανοιχτά τα μάτια και τα αυτιά του για να φύγει. Και εδώ το κόστος είναι μεγάλο, κυρίως στα χρήματα που μπορεί να ζητήσει ο σύλλογος του Μιλάνου από το Τριφύλλι.

Στο δεύτερο επίπεδο βρίσκονται ο Στάθης Ταυλαρίδης και ο Στέφεν ΜακΜάνους. Πρόκειται για περιπτώσεις αξιόπιστες και πιο προσιτές οικονομικά. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού έχουν κάνει τον έλεγχό τους και ξέρουν τα δεδομένα για τον ΜακΜάνους. Στα «συν» του Σκωτσέζου καταγράφονται το αγωνιστικό πάθος, η ικανότητα στο ψηλό παιχνίδι και βέβαια το χαμηλό κόστος. Στα «πλην» βέβαια το ότι δεν πρόκειται για το μεγάλο όνομα που θα ενθουσιάσει.

Στην περίπτωση του Ταυλαρίδη τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ο Ελληνας αμυντικός θέλει να γυρίσει στην Ελλάδα αν πρόκειται για ομάδα που πρωταγωνιστεί. Αρέσει πολύ στον Νιόπλια, αλλά και αυτός δεν κουβαλάει τη σιγουριά του μεγάλου ονόματος.
Οπως και να έχει, οι επόμενες μέρες θα είναι κρίσιμες για την πορεία της μεταγραφής του killer. Οι Πράσινοι θέλουν να προχωρήσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην απόκτηση του παίκτη, μια και οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας είναι συνεχείς και δεν επιτρέπουν μεγάλες καθυστερήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: