11 Δεκ 2009

Ευκαιρία για τον Χριστοδουλόπουλο!



Ένας από τους ποδοσφαιριστές που δεν κατάφεραν να καθιερωθούν επί Χενκ Τεν Κάτε ήταν και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Ένα από μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου.


Ήρθε με μεγάλες προσδοκίες το καλοκαίρι του 2008, αρχικά ο Ολλανδός δεν τον πίστεψε καθόλου, όμως ο διεθνής άσος με την δουλειά του όχι μόνο τον έπεισε για να τον υπολογίζει αλλά τον ανάγκασε να πει «θέλω να έχω 11 Λάζαρους»!

Αυτή την ατάκα, όμως, ακολούθησε και άλλη μία μόλις δύο μήνες μετά. «Είναι η τελευταία σου ευκαιρία να μου αποδείξεις ότι αξίζεις να σε υπολογίζω». Η φράση αυτή, για έναν ποδοσφαιριστή ψυχολογίας όπως ο Λάζαρος ήταν λογικό να τον ρίξει. Εξάλλου αυτό το μια κρύο μια ζέστη ήταν βασανιστικό.

Οι σχέσεις τους δεν ήταν αυτό που λέμε ιδανικές και το γλυκό ήρθε να δέσει αρχικά στο Βουκουρέστι και μετά στην Κοζάνη. Στην πρώτη περίπτωση ο Ολλανδός... χρέωσε στον Χριστοδουλόπουλο ότι σκέφτεται την πάρτη του επειδή στην τελευταία φάση του αγώνα φωνάζει στον Ρουκάβινα να του αφήσει την μπάλα( ο Κροάτης ήταν με πλάτη στο τέρμα και ο Έλληνας μεσοεπιθετικός αμαρκάριστος).

Στην δεύτερη ήταν η γκρίνια του 23χρονου παίκτη επειδή αντικαταστάθηκε από... σπόντα(ήταν να βγει ο Σισέ αλλά ο Γάλλος αρνήθηκε). Μετά ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ ήταν συνέχεια εκτός αποστολής και απλά στα τελευταία ματς έμπαινε σαν αλλαγή. Μέχρι και ότι θα δοθεί δανεικός σε ομάδα... δεύτερης ταχύτητας είχε κυκλοφορήσει.

Πλέον ο Τεν Κάτε αποτελεί παρελθόν και στην θέση του ήρθε ο Νίκος Νιόπλιας. Ο προπονητής, με τον οποίο έκανε παπάδες στην Ελπίδων. Ο Λάζαρος, που το ταλέντο του είναι αδιαμφισβήτητο, έχει την ευκαιρία να... αναστηθεί. Και με εμφανίσεις ανάλογες με αυτές στην Εθνική ή στον ΠΑΟΚ τότε ο δρόμος θα είναι ακόμη πιο εύκολος. Και τότε όλα θα είναι καλύτερα. Για τον ίδιο αλλά φυσικά και για τον Παναθηναϊκό που έχει επενδύσει πάνω του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: