21 Σεπ 2009

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΡΗΣ 2-1


Σε ένα πολύ ποιοτικό παιχνίδι ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-1 επί του Άρη στο ΟΑΚΑ και έκανε το 4 στα 4 στο Πρωτάθλημα.

Οι πράσινοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά το παιχνίδι και έκλεισαν τους κιτρινόμαυρους στα καρέ τους. Μάλιστα το Τριφύλλι θα μπορούσε να είχε προηγηθεί στα πρώτα λεπτά του αγώνα με τους Σαλπιγγίδη και Νίνη. Στη συνέχεια ο Άρης ισορρόπησε το ματς και ήταν εκείνος που άνοιξε τελικά το σκορ με κοντινή προβολή του Γκιάρο (36’).
Η αντίδραση των παικτών του Τεν Κάτε ήταν άμεση. Έξι λεπτά αργότερα ο Λέτο εκτέλεσε το φάουλ, ο Αμπρέου άλλαξε την πορεία της μπάλας και αυτή κατέληξε στο βάθος της εστίας του Σηφάκη. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του παιχνιδιού δεν έπεσε με την μπάλα να πηγαίνει συνέχεια πάνω κάτω και τους παίκτες των δύο ομάδων να προσπαθούν να πετύχουν το γκολ της νίκης. Τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Άρης είχαν τις ευκαιρίες να πάρουν το ματς, όμως τελικά οι πράσινοι ήταν εκείνοι που χαμογέλασαν.
Στο 83’ ο Σαλπιγγίδης απέφυγε τον Αράνο, την κατάλληλα στιγμή γύρισε την μπάλα και ο Κώστας Κατσουράνης από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το τελικό 2-1. Το μοναδικό μελανό σημείο του παιχνιδιού ήταν οι τραυματισμοί των Δάρλα, Μαρίνου και Σπυρόπουλου με την κατάσταση των παικτών να ξεκαθαρίζει τη Δευτέρα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Μαρίνος (27' Βύντρα), Δάρλας (6' Σπυρόπουλος ), Μπιάρσμιρ, Σαριέγκι, Λέτο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Νίνης, Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης, Σισέ.
Άρης: Σηφάκης, Νέτο, Γκιάρο, Φλάβιο, Αράνο, Νασούτι, Ναφτί (33' Ρόβας ), Φερνάντες, Γκρασιάν, Κόκε, Αμπρέου (63' Κάμπορα).

Η εξέλιξη του παιχνιδιού

ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΑ
1'. Σέντρα του Σαλπιγίδη από δεξιά προλαβαίνει στο πρώτο δοκάρι και διώχνει σε κόρνερ ο Ναφτί.

5'. Υποχρεωτική αλλαγή. Αποχωρεί τραυματίας ο Δάρλας, στη θέση του εισέρχεται ο Σπυρόπουλος.

6'. Κάθετη πάσα του Κατσουράνη για τον Σισέ, προλαβαίνει με έξοδο ο Σηφάκης στα όρια της μεγάλης περιοχής.

8'. Εκτέλεση φάουλ του Σισέ στο τείχος, σουτ του Νίνη αποκρούει ασταθώς ο Σηφάκης, ο Σαλπιγγίδης "τσιμπάει" τη μπάλα λίγο πιο δυνατά απ' ότι έπρεπε και βγήκε μαζί της άουτ.

9'. Σουτ του Νίνη έξω από τη μεγάλη περιοχή εξουδετέρωσε ο Σηφάκης στην αριστερή γωνιά του.

11'. Ο Σπυρόπουλος με τάκλιν στα πόδια του Κόκε, τον προλαβαίνει πριν σουτάρει από πολύ καλή θέση.

19'. Κόρνερ για τον Άρη, κεφαλιά από τον Ρονάλντο Γκιάρο, εξουδετερώνει ο Τζόρβας.

20'. Έπεσε ο ρυθμός του αγώνα. ο Άρης έχει ισορροπήσει.

26'. Κακός υπολογισμός της πορείας της μπάλας και άλμα σε λάθος χρόνο από τον Σαριέγκι, κοντρολάρει ο Αμπρέου τετ α τετ με τον Τζόρβα, ο Σαριέγκι πέφτει στα πόδια του και απομακρύνει σε κόρνερ.

29'. Δεύτερη υποχρεωτική αλλαγή για τον Τεν Κάτε. Ο Βύντρα στη θέση του τραυματία Μαρίνου.

32'. Πρώτη αλλαγή για τον Άρη, με τον Ρόβα στη θέση του Ναφτί.

36'. Από εκτέλεση στημένου, στα όρια της μεγάλης περιοχής ο Φλάβιο "γεμίζει", ο Νασούτι με το κεφάλι φέρνει τη μπάλα στην καρδιά της άμυνας και ο Γκιάρο με προβολή σημειώνει το 0-1.

42'. Εκτέλεση φάουλ του Λέτο απο δεξιά, ο Σαριέγκι με τον Αμπρέου πέφτουν στη μπάλα και τη βρίσκουν όσο χρειάζεται για να πάρει κατεύθυνση προς την εστία του Σηφάκη, 1-1.

ΤΕΛΟΣ Α' ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

52'. Τετ α τετ ο Αμπρέου με τον Τζόρβα, αλλά ο επιθετικός του Άρη στέλνει την μπάλα πάνω από το ορίζοντιο δοκάρι της εστίας του Παναθηναϊκού.

54'. Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Ο Κατσουράνης βρήκε τον αμαρκάριστο Σαλπιγγίδη, όμως ο επιθετικός του Τριφυλλιού νικήθηκε από τον Σιφάκη.

61'. Κίτρινη στον Νίνη.

63'. Ο Κάμπορα περνά στη θέση του Αμπρέου.

67'. Μακρινό σουτ του Κατσουράνη δύσκολη επέμβαση από τον Σηφάκη.

68'. Κόρνερ από τον Λέτο, ο Αράνο στην προσπάθειά του να διώξει παραλίγο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, όμως ο Σηφάκης έδιωξε ενστικτωδώς.

69'. Κίτρινη κάρτα στους Νασούτι και Βύντρα.

72'. Νέα αναγκαστική αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Καραγκούνης στη θέση του Σπυρόπουλου.

78'. Ο Κατσουράνης βρίσκει αμαρκάριστο τον Σαλπιγγίδη το σουτ του επιθετικού του Τριφυλλιού πέρασε άουτ.

81'. Κίτρινη στον Σαριέγκι.

83'.Ο Σαλπιγγίδης απέφυγε τον Αράνο από δεξιά, έκανε την συρτή παράλληλη σέντρα και ο Κώστας Κατσουράνης έκανε το 2-1 για τον Παναθηναϊκό.

86'. Κίτρινη στον Σηφάκη.

87'. Σουτ του Λέτο με το δεξί έξω από την περιοχή, η μπάλα άουτ.

88. Σουτ του Αράνο, η μπάλα κοντράρει στα πόδια του Ζιλμπέρτο ωστόσο ο Τζόρβας δεν αιφνιδιάστηκε.

90+. Κίτρινη κάρτα στον Κατσουράνη.

Λήξη αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: