8 Ιαν 2010

Ψήνεται ο <<Μatrix>>!


Ο Κώστας Αντωνίου συναντήθηκε με τον Μάρκο Ματεράτσι και τον ατζέντη του, με τον «Matrix» να δείχνει ενδιαφέρον για την πρόταση του Παναθηναϊκού αλλά η περίπτωση του παραμένει δύσκολη!

Είναι... ζεστός!

Η αποστολή του Κώστα Αντωνίου για το... ψηστήρι στο Μάρκο Ματεράτσι ήταν εξ'αρχής δύσκολη. Πολύ δύσκολη. Όπως έλεγε λίγο πριν φτάσει στο ξενοδοχείο «οι πιθανότητες είναι στο 5%»! Μετά την συνάντηση, όμως, οι πιθανότητες για να γίνει το... μπαμ είναι περισσότερες. Σε καμία περίπτωση, όμως, οι «πράσινοι» δεν είναι το φαβορί! Η περίπτωση του εξακολουθεί να είναι πολύ δύσκολη.

Στην συνάντηση που έγινε, λοιπόν, σε ξενοδοχείο του Μιλάνο ο Κώστας Αντωνίου τα είπε τόσο με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή όσο και με τον ατζέντη του Ιταλού άσου, Κλαούντιο Βιγκορέλι. Ο Παναθηναϊκός προσέφερε συμβόλαιο έξι μηνών στον ποδοσφαιριστή με προοπτική μονομερούς ανανέωσης για την επόμενη διετία! 1+1 δηλαδή. Αυτό το «συν» σημαίνει ότι θα ανανεώνεται αυτόματα η συνεργασία αν ο παίκτης πιάνει έναν αριθμό συμμετοχών.

Επικοινωνία με «Κάρα»
Ο Ματεράτσι που ζήτησε «κλειστό» συμβόλαιο 2,5 χρόνων έδειξε... ζεστός στην προοπτική να φορέσει τα πράσινα ενώ είχε ήδη μιλήσει με τον πρώην συμπαίκτη του στους «νερατζούρι, τον Γιώργο Καραγκούνη που του είπε τα καλύτερα. Οι δύο παίκτες παραμένουν φίλοι ακόμα και σήμερα ενώ στο Μιλάνο είχαν πολύ καλές σχέσεις καθώς έμεναν και δίπλα - δίπλα. Μάλιστα αξιοσημείωτο είναι ότι ο «Matrix» στην τελευταία προπόνηση της Ιντερ πέρσι πριν το ματς με τον Παναθηναϊκό μόλις είδε τον αρχηγό του τριφυλλιού τον φώναξε μαλ....α, δείχνοντας από τα πειράγματα ότι διατηρούν καλές σχέσεις.

Διαβασμένος για Ελλάδα
Ο διεθνής άσος ήταν πολύ διαβασμένος για το ελληνικό πρωτάθλημα και τον Παναθηναϊκό. Ο Ιταλός κεντρικός αμυντικός εξέπληξε τους πράσινους με τις λεπτομέρειες που ήξερε και μόνο αν ζεις στην Ελλάδα και αγαπάς το άθλημα γνωρίζεις. Ξεκαθάρισε ότι θα σκεφτεί την πρόταση της ελληνικής ομάδας και η απάντηση του αναμένεται στο «πράσινο στρατόπεδο» με ιδιαίτερη αγωνία και όπως φαίνεται δεν θα έλεγε όχι για να φορέσει την φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος.

Τα εμπόδια

Στον αντίποδα, όμως, υπάρχουν και δυσκολίες. Ο Ματεράτσι έχει συμβόλαιο με την Ιντερ μέχρι το 2012 και σε αυτό το διάστημα θα πάρει συνολικά 8 εκατομμύρια ευρώ αφού έχει υψηλό ετήσιο συμβόλαιο που αγγίζει τα 3εκατ. ευρώ (μαζί με τους φόρους φτάνει τα 12 εκατ. ευρώ)! Αυτό το ετήσιο ποσό ο Παναθηναϊκός δεν είναι διατεθειμένος να δώσει σε έναν ποδοσφαιριστή 36 ετών. Παράλληλα, ο σοβαρός τραυματισμός του Κριστιάν Κίβου έφερε και πάλι στην πρώτη γραμμή του Ζοσέ Μουρίνιο τον νούμερο ένα στόχο των «πρασίνων» για το κέντρο της άμυνας.

Πλέον οι επόμενες μέρες είναι και οι πιο κρίσιμες στις διαπραγματεύσεις του «τριφυλλιού» με τον Ιταλό σούπερ-σταρ. Φυσικά, ο Αντωνίου αναμένεται να έχει και επαφή με την Ίντερ. Γιατί εάν ο Μουρίνιο δεν ανάψει... πράσινο φως μετά το πρόβλημα με τον Κίβου το... μπαμ δεν πρόκειται να γίνει.

Κινητικότητα για Κλέιτον, Νάπολι για Τζιόλη

Από κει και πέρα, ο Αντωνίου είχε ραντεβού και με άλλους ατζέντηδες σχετικά με την παραχώρηση του Σίλβα Κλέιτον και του Αλέξανδρου Τζιόλη. Για τον Βραζιλιάνο υπήρχε κινητικότητα από αρκετές ομάδες ενώ για τον Τζιόλη φαίνεται πως στο παιχνίδι για την απόκτηση του εκτός από την Αταλάντα έχει μπει και η Νάπολι. Με τους Ναπολιτάνους υπήρχε επαφή αλλά δεν βρέθηκε η «χρυσή τομή» και το θέμα πέρασε στην ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: