6 Οκτ 2009

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΛΑΡΙΣΑ 4-0

Aνεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοση του στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός έφθασε σε μια άνετη επικράτηση επί της Λάρισας με 4-0, ισοφαρίζοντας με το 6Χ6 την επίδοση της περιόδου 1997-98.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΛΑΡΙΣΑ 4-0 Aνεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοση του στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός έφθασε σε μια άνετη επικράτηση επί της Λάρισας με 4-0, ισοφαρίζοντας με το 6Χ6 την επίδοση της περιόδου 1997-98.
Είναι γεγονός ότι στο πρώτο ημίχρονο οι πράσινοι είχαν παρασυρθεί από το κλειστό παιχνίδι των Θεσσαλών και δυσκολεύτηκαν αφάνταστα να φθάσουν στο γκολ.
Ευτύχησαν να το πετύχουν στις καθυστερήσεις και να λύσουν τον γόρδιο δεσμό. Ελευθερώθηκαν στην επανάληψη, έπαιξαν ποδόσφαιρο αξιώσεων και έφθασαν στον θρίαμβο βοηθούμενοι και από το γεγονός ότι η Λάρισα έπαιξε ανοικτά και είχε και εκείνη τις ευκαιρίες για γκολ.

O ΑΓΩΝΑΣ

0.
Σχεδόν 30.000 είναι στο ΟΑΚΑ για το αποψινό παιχνίδι.
4. Ο Παναθηναϊκός κερδίζει το πρώτο κόρνερ της αναμέτρησης.
7. Φάση διαρκείας στα καρέ των πρασίνων με το σουτ του Κατσιαρού να "σταματά" στην πλάτη του Κατσουράνη.
12. Η Λάρισα απειλεί ξανά όταν ο Τζόρβας διώχνει με τα πόδια σουτ του Ντε Νίγκρις.
13. Μεγάλη ευκαιρία για τους πράσινους όταν ο Σισέ αστοχεί σε τετ-α-τετ πλασάροντας πάνω στον Μάλαρτζ.
19. Μικροτραυματισμός του Σισέ σε εναέρια μονομαχία του με τον Νταμπίζα.
20. Πρόβλημα αντιμετωπίζει, ο Σαριέγκι και ο Τεν Κάτε ετοιμάζει τον Γκάμπριελ. Ο Βάσκος νοιώθει ζαλάδα από κτύπημα νωρίτερα από τον Κατσιαρό.
22. Ο Γκάμπριελ στη θέση του Σαριέγκι. Ο Βύντρα θα παίξει στόπερ και ο Γκάμπριελ δεξιά.
25. Κίτρινη κάρτα στον Γκάμπριελ.
30. Σφυρίγματα αποδοκιμασίας από τον κόσμο για την έως τώρα κακή εμφάνιση της ομάδας.
31. Ο Βύντρα στέλνει την μπάλα στην εξωτερική πλευρά της κάθετης δοκού της εστίας της Λάρισας μετά από κόρνερ του Καραγκούνη και εσφαλμένη έξοδο του Μάλαρτζ.
33. Κίτρινη στον Τοάμα.
39. Παρατηρήσεις του Χαραλαμπίδη σε Σισέ και Νταμπίζα που από την φάση του 19' έχουν ανοίξει μια μικρή "κοκορομαχία".
43. Oι οπαδοί του Παναθηναϊκού αποδοκιμάζουν τον Μάλαρτζ που καθυστερεί το ματς.
44. Σουτ του Σίμιτς σε αντεπίθεση της Λάρισας, μπλοκάρει ο Τζόρβας.
45+1 ΓΚΟΛ. O Λουκάς Βύντρα στην τελευταία κυριολεκτικά φάση του ημιχρόνου ανοίγει το σκορ για τους πράσινους με κοντινό πλασέ μετά από κόρνερ του Λέτο.

B' HMIXΡΟΝΟ
46. Χωρίς αλλαγές ξεκίνησαν οι δύο ομάδες στην επανάληψη.
50. Κεραυνός του Τοάμα έξω από την περιοχή στη ρίζα του δοκαριού της εστίας του Τζόρβα.
52. Κίτρινη στον Νταμπίζα.
53. Ο Βύντρα προλαβαίνει τον Ντε Νίγκρις και διώχνει σε κόρνερ.
56. Μακρινό σουτ του Καραγκούνη άουτ.
59. Κεφαλιά του Σισέ άουτ σε σέντρα του Λέτο.
61. Ο Καραγκούνης δίνει την θέση του στον Νίνη και ο Ζιλμπέρτο γίνεται αρχηγός.
62. Ευκαιρία του Σισέ που πλασάρει ψηλά άουτ.
63. Ο Μετίν στη θέση του Φερέιρα.
64. Ο Μάλαρτζ αποκρούει με τα πόδια παράλληλη σέντρα του Γκάμπριελ πριν η μπάλα φθάσει στον Σαλπιγγίδη.
65. Μακρινό σουτ του Σαλπιγγίδη διώχνει σε κόρνερ ο Μάλαρτζ.
66. ΓΚΟΛ. Πανέμορφο και πανέξυπνο γκολ του ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗ με κεφαλιά έξω από την περιοχή!
Ο διεθνής άσος είδε τον Πολωνό μακριά από την εστία και με κεφαλιά τον "κρέμασε" στέλνοντας την μπάλα στα δίκτυα. Είχε προηγηθεί απόκρουση του Μάλαρτζ με γροθιές.
69. ΓΚΟΛ. Ο Σισέ από κοντά με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Είχε προηγηθεί ασίστ του Καντέ στον σκόρερ μετά από κόρνερ του Νίνη.
71' Μακρινό σουτ του Ρομέου στο δοκάρι. Δεύτερο δοκάρι για τους Θεσσαλούς.
74. Ντεμπούτο του Ρουκάβινα στο φετινό πρωτάθλημα. Πήρε την θέση του Σαλπιγγίδη.
78. Φάση διαρκείας στα καρέ των πρασίνων με τον 17χρονο Σιατραβάνη να πιάνει κεφαλιά άουτ.
82. Ο Παναθηναϊκός ζητά πέναλτι σε σπρώξιμο του Νταμπίζα στον Ρουκάβινα. Ο Χαραλαμπίδης αρνείται την (καθαρή) παράβαση.
83. Νεύρα Σισέ με τους παίκτες της Λάρισας και ειδικά με τον Μετίν.
87' ΓΚΟΛ. Δεύτερο γκολ για τον Σισέ από έξυπνη κάθετη μπαλιά του Γκάμπριελ. Ο Γάλλος μπήκε στη περιοχή και από πλάγια κεραυνοβόλησε τον Μάλαρτζ.
90. Τρία λεπτά καθυστερήσεων.
90 + 3. Τέλος του αγώνα

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Τζόρβας, Βύντρα, Μπιάρσμιρ, Σαριέγκι (22' Γκάμπριελ), Καντέ, Κατσουράνης, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Καραγκούνης (61' Νίνης), Λέτο, Σαλπιγγίδης (74' Ρουκάβινα), Σισέ.
ΛΑΡΙΣΑ: Μάλαρτζ, Μπουκουβάλας, Ααράμπ, Νταμπίζας, Μελίσσης, Φερέιρα (63' Μετίν), Κατσιαρός, Τοάμα, Ντε Νίγκρις, Ρομέου (73' Κυριακίδης), Σίμιτς (73' Σιατραβάνης).
Διαιτητής: Ναθαναήλ Χαραλαμπίδης



ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΑΚΑ


19:00 Δεν υπάρχει πολύς κόσμος στο Ολυμπιακό Στάδιο, το οποίο είναι σχεδόν άδειο. Πάντως, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού περιμένουν περί τις 30.000 οπαδούς του Τριφυλλιού.

19:06 Εφθασε στο ΟΑΚΑ η αποστολή της Λάρισας. Οι Θεσσαλοί συνοδεύονται από αστυνομική δύναμη, αλλά δεν αντιμετωπίζουν το παραμικρό πρόβλημα.

19:30 Αδειο είναι ακόμη το μεγαλύτερο μέρος των εξεδρών του Ολυμπιακού Σταδίου. Στο ματς πρόγκραμ του αγώνα υπάρχει στο εξώφυλλο μία φωτογραφία του Δημήτρη Σαλπίγγίδη και περιέχει αφιέρωμα στον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Ντιναμό Βουκουρεστίου, ένα αφιέρωμα στην GFD με τίτλο "Στα άδυτα της Πράσινης Ποδοσφαιρικής Ανάπτυξης" καθώς και μία αφίσα του Σεμπαστιάν Λέτο.

Επίσης μπορεί να διαβάσει κανείς στο ματς πρόγκραμ και μία συνέντευξη του Γιόσου Σαριέγκι. Ιδού μερικά αποσπάσματα από τα όσα δήλωσε ο Βάσκος αμυντικός του Παναθηναϊκού.

"Δε διαβάζω εφημερίδες και δεν ακούω τι λένε για την άμυνα της ομάδας. Εμείς ξέρουμε πότε είμαστε καλοί και πότε όχι. Μόνο μέσα από την προπόνηση μπορούμε να βελτιωθούμε. Απάντηση σε όλα αυτά είναι η σκληρή δουλειά και η συγκέντρωση σε κάθε παιχνίδι."

"Δεν είμαι σε θέση να πω εγώ αν περνάω την καλύτερη περίοδο μου στον Παναθηναϊκό. Ίσως να είναι και έτσι. Σίγουρα έχω κάνει κάποια καλά παιχνίδια και θέλω να συνεχίσω έτσι."

"Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τον τρόπο που συνεργάζομαι στο γήπεδο με τον Μπίαρσμιρ. Αλλά και με τα άλλα παιδιά που παίζουν, τον Λουκά και τον Καντέ. Ο Ματίας είναι νέος στην ομάδα, αλλά παίζει με συγκέντρωση και αυτό είναι θετικό."

19:47 Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, Βασίλης Κωνσταντίνου δήλωσε στα "Πράσινα Νέα" για το αποψινό παιχνίδι. "Ο Παναθηναϊκός έχει την ευκαιρία να κάνει το 6x6. Δε θα πρέπει, όμως, να υποτιμήσει την Λάρισα, η οποία έχει μερικούς πολύ ποιοτικούς παίκτες που μπορούν να κάνουν τη ζημιά. Είναι, πάντως, ένα παιχνίδι που εξαρτάται από τον Παναθηναϊκό. Είναι αλήθεια ότι η ομάδα δεν παίζει ακόμη καλό ποδόσφαιρο, αλλά το σημαντικό είναι ότι παίρνει τα αποτελέσματα. Θα πρέπει, όμως, αυτό να το διορθώσει στην συνέχεια για να μην της κοστίσει" είπε ο Βασίλης Κωνσταντίνου.

19:55 Έφθασε στο Ολυμπιακό Στάδιο και η αποστολή του Παναθηναϊκού.

20:23 Βγήκαν για προθέρμανση υπό το χειροκρότημα των πράσινων οπαδών οι Τζόρβας και Γκαλίνοβιτς.

20.45 Ένα πανό με το οποίο αποχαιρέτησαν τον 26χρονο Σπύρο που "έφυγε" ξαφνικά από ανακοπή την περασμένη εβδομάδα. Ένα ανάλογο πανό είχαν αναρτήσει και οι οπαδοί της Ραπίντ Βιέννης στον κυριακάτικο αγώνα της ομάδας τους με την Μάνια Νόϊσταντ, θελώντας και εκείνοι να τιμήσουν τον "αδελφό".

21.15 Με μαύρο περιβραχιόνιο αγωνίζεται ο Ζιμπρίλ Σισέ σε ένδειξη πένθους για τον αιφνίδιο θάνατο του πατέρα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: