10 Σεπ 2009

«Μπαμ» με Γιούρκα!


To... μπαμ της τελευταίας στιγμής έγινε και αφορά τον Παναθηναϊκό! Οι «πράσινοι» την τελευταία μέρα των μεταγραφών που αφορούν τους ελεύθερους παίκτες απέκτησαν αυτόν με τον οποίο «φλέρταραν» από τον Μάιο! Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης,θα φορέσει την φανέλα του «τριφυλλιού» για τα επόμενα 4 χρόνια, καθώς η ΠΑΕ εξέδωσε την ανακοίνωση της μεγάλης επιστροφής. Ο διεθνής αμυντικός βρέθηκε στην προπόνηση της Παιανίας. Σίγουρα, το μεγάλο μεταγραφικό σίριαλ του καλοκαιριού που είχε ξεκινήσει από πολύ νωρίς είχε δύο πρωταγωνιστές. Τον Παναθηναϊκό και τον Γιούρκα Σεϊταρίδη. Οι δύο πλευρές έφτασαν αρκετές φορές κοντά στην συμφωνία αλλά το deal δεν έγινε. Και όπως όλα έδειχναν δεν θα γινόταν ποτέ. Την τελευταία μέρα των μεταγραφών για ελεύθερους παίκτες, όμως, ήρθαν τα... πάνω-κάτω!

Οι «πράσινοι» που ενώ φαινόταν ότι με την προσθήκη του Στέργου Μαρίνου δεν θα έκαναν άλλη κίνηση για το δεξί άκρο της άμυνας τα βρήκαν την... δωδεκάτη ώρα με την πλευρά του ποδοσφαιριστή και έτσι ο Γιούρκας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα φορά την φανέλα του Παναθηναϊκού, επιστρέφοντας στην Παιανία μετά από πέντε χρόνια.

Ο παίκτης βρέθηκε στην Παιανία και παρακολούθησε την προπόνηση της Πέμπτης και την προετοιμασία της... νέας του ομάδας για το ματς της Κυριακής στην Κομοτηνή με τον Πανθρακικό. Ο Σεϊταρίδης πέρασε τις ιατρικές εξετάσεις με επιτυχία και θα είναι... κομπλέ (όσο αφορά την αγωνιστική ετοιμότητα) σε περίπου ένα μήνα.

Θυμίζουμε ότι δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στα παιχνίδια για τους ομίλους του Europa League, καθώς δηλωθεί στην λίστα της ΟΥΕΦΑ που παραδόθηκε πριν μερικές ημέρες.

Όσον αφορά το συμβόλαιο του, θα περιλαμβάνει ένα μικρό πάγιο ποσό αλλά πολύ μεγάλα μπόνους για την επίτευξη στόχων.

Αξίζει να σημειωθεί πως αν και οι μεταγραφές ολοκληρώνονταν στις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης οι «πράσινοι» είχαν φροντίσει να... το καθυστερήσουν λίγη ώρα ακόμη ώσπου να γίνει το τελευταίο deal του καλοκαιριού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της απόκτησης του Γιούρκα Σεϊταρίδη από το «τριφύλλι» αναφέρει τα εξής:

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει ότι υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας τεσσάρων ετών με τον ποδοσφαιριστή Γιούρκα Σεϊταρίδη».

Η πορεία


Γεννημένος στις 4 Ιουνίου του 1981 στον Πειραιά ο Γιούρκας Σεϊταρίδης έκανε «όνομα» την τριετία 1998-2001 με την φανέλα του ΠΑΣ. Οι πολύ καλές εμφανίσεις του στο δεξί άκρο της άμυνας, τον έβαλαν στο... στόχαστρο των μεγάλων ομάδων, με τον Παναθηναϊκό να ντύνει στα πράσινα τον ταλαντούχο ποδοσφαιριστή.

Στην Παιανία έκανε... παπάδες και το καλοκαίρι του 2004 πριν σηκώσει την κούπα του πρωταθλητή Ευρώπης υπογράφει στην Πόρτο! Εκεί μένει για μια χρονιά και το επόμενο καλοκαίρι μετακομίζει στην Μόσχα και την Ντιναμό. Στο δύσκολο σιβηρικό περιβάλλον αντέχει μόλις μια χρονιά και το 2006 μεταγράφεται στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Στους «ροχιμπλάνκος» ήταν μια πάνω και μια κάτω. Πριν λίγους μήνες έμεινε ελεύθερος και σήμερα μετά από ένα μεγάλο σίριαλ επέστρεψε στην Παιανία, μετά από πέντε χρόνια.


Δεν υπάρχουν σχόλια: